fbpx

Haartransplantatie Istanbul

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Als er wordt gesproken van een haartransplantatie in Turkije, wordt eigenlijk vrijwel altijd haartransplantatie Istanbul bedoeld. Van de haarklinieken die zich in Turkije bevinden, is namelijk ruim 90 procent gevestigd in Istanbul. Istanbul wordt ook wel de wereldhoofdstad van de haartransplantatie genoemd. Jaarlijks vliegen duizenden mensen naar Turkije voor een behandeling tegen hun kaalheid. Afgelopen jaren zijn er echter wel grote problemen ontstaan, door de onrust in dit land. Dit heeft directe invloed op het aantal mensen die hier een behandeling tegen kaalheid willen ondergaan.

Haartransplantatie Istanbul.
Haartransplantatie Istanbul.
Komt u in aanmerking voor een haartransplantatie in Istanbul?

Wat bij een haartransplantatie erg belangrijk is, is eerlijke voorlichting. Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor deze behandeling. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn, wanneer u last heeft van een haarziekte. Het is echter ook mogelijk dat u behoorlijk kaal bent en weinig haar over heeft om te kunnen transplanteren. Het haar dat u nog heeft, kan dan wel worden getransplanteerd, maar zal nooit een mooie dekking geven. Om deze reden wordt het dan ook meestal afgeraden om een haartransplantatie te ondergaan.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Heeft u vastgesteld dat u last heeft van erfelijke haaruitval? En is er voldoende donorgebied? Dan kunt u een haarimplantatie overwegen. Twijfelt u over het advies van één specifieke kliniek? Dan kunt u eventueel nog bij een andere haarkliniek om advies of een zogenaamde ‘second opinion’ vragen. U kunt dan kijken of het eerder gegeven advies overeen komt met het advies dat u van de tweede haarkliniek krijgt.

Wat kost een haartransplantatie in Istanbul?

De belangrijkste reden van veel mensen om te kiezen voor een haartransplantatie in Istanbul, zijn de kosten. De kosten van een haartransplantatie behandeling in Istanbul liggen gemiddeld ongeveer 25 procent lager dan de kosten in Nederland. Er is dan al rekening mee gehouden dat er extra kosten verbonden zijn aan de vliegreis en overnachtingen in Istanbul.
Er bestaat dus een kostenvoordeel, indien u kiest voor Istanbul om uw haartransplantatie te ondergaan. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan deze behandeling. De kwaliteit van de haarklinieken in Istanbul laat soms namelijk te wensen over. Door het gebrek aan kwaliteit valt het uiteindelijke resultaat van de behandeling daardoor in bepaalde gevallen erg tegen.
In sommige gevallen is goedkoop dus ook duurkoop. Verdiep u daarom goed in de mogelijkheden voor een haartransplantatie in het buitenland. Weeg de voor- en nadelen van een haartransplantatie in eigen land of het buitenland goed tegen elkaar af. Maak vervolgens een bewuste keuze.

Veelgestelde vragen over een haartransplantatie in Istanbul

Er bestaan een aantal vragen over haartransplantatie Istanbul, die regelmatig terug komen. U kunt deze vragen uiteraard via de mail of telefonisch aan ons voorleggen, maar het is natuurlijk wel zo handig om al een aantal vragen via deze weg te beantwoorden.

 1. Hoeveel mensen kiezen jaarlijks voor een haartransplantatie in Istanbul?
  In Istanbul wonen net zo veel mensen als in heel Nederland. Mensen vliegen vanuit de hele wereld speciaal naar Turkije voor een haartransplantatie. Let op dat de kwaliteit van de verschillende haarklinieken in Turkije sterk kunnen verschillen. Naar schatting gaan jaarlijks meer dan 50.000 mensen naar Istanbul voor een haartransplantatie. In deze stad bevinden zich dan ook meer dan 100 haartransplantatie klinieken.
 2. Hoe zit het met de haartransplantatie kosten in Istanbul?
  Het is algemeen bekend dat de kosten van een haartransplantatie in Istanbul gemiddeld lager zijn dan in Nederland. Dit is voor veel mensen ook de voornaamste reden om te kiezen voor een haartransplantatie in Turkije. Gemiddeld zijn de kosten hier ongeveer 30% lager. Let op dat dit eigenlijk vooral geldt voor grotere behandelingen. Houd ook rekening met het feit dat u naast de behandeling vaak ook apart moet betalen voor de vliegreis en een aantal andere zaken. Voor kleine behandelingen zijn haarklinieken in Nederland vaak juist weer goedkoper.
 3. Wat zijn de voordelen en nadelen van een haartransplantatie in Istanbul?
  Het belangrijkste voordeel om er voor te kiezen in Istanbul een haartransplantatie te ondergaan, zijn de lage haartransplantatie kosten. Daarnaast kunnen in een dagbehandeling vaak meer dan 4.000 grafts worden getransplanteerd. Een nadeel van een haartransplantatie in Istanbul is dat de kwaliteit hier soms te wensen overlaat. De kwaliteit verschilt sterk per kliniek en per arts in Turkije. Het is daarom zelfs mogelijk dat de ene persoon bij een bepaalde kliniek een mooi resultaat krijgt, terwijl een andere persoon vrijwel geen resultaat heeft.
 4. Wat is de beste haarkliniek in Istanbul?
  Het is lastig om te zeggen wat de beste haarkliniek in Istanbul is. Dit komt onder andere door de verschillen in kwaliteit. Over vrijwel alle haarklinieken in Istanbul worden zowel positieve als negatieve ervaringen gedeeld. Dergelijke ervaringen kunnen onder andere worden gevonden op Haarweb, de Haarstichting en Kliniekervaringen.nl.
 5. Zijn er meer risico’s verbonden als ik er voor kies om in Istanbul een haartransplantatie te ondergaan?
  Let op dat er in Istanbul niet altijd even nauwkeurig om wordt gegaan met de hygiëne. Daarnaast is het altijd mogelijk dat er complicaties ontstaan. Als u echter kiest voor een haartransplantatie in Istanbul, gaat u vrij snel na de behandeling al terug naar huis. Er kunnen dan infecties ontstaan. Wanneer dit gebeurt, is het lastig om dit op te lossen met uw eigen haartransplantatie arts.
 6. Welke haartransplantatie methoden worden toegepast in Istanbul?
  Net als in Nederland wordt er in Turkije tegenwoordig vooral de FUE haartransplantatie behandeling uitgevoerd. Daarnaast zijn er nog sommige klinieken die nog de FUT methode uitvoeren. Dit wordt echter steeds vaker afgeraden tegenwoordig.
 7. Kan de haartransplantatie in Istanbul in termijnen worden betaald?
  Er zijn bepaalde klinieken in Istanbul waarbij het mogelijk is om de haartransplantatie in termijnen te betalen.
 8. Wat kost een haartransplantatie in Istanbul gemiddeld?
  Als u kiest voor een haartransplantatie in Istanbul, kunt u rekenen op een prijs van tussen de 2.000 en 8.000 Euro. Dit is onder andere afhankelijk van de kliniek waarvoor u kiest en het aantal grafts die getransplanteerd moeten worden.
 9. Wat voor resultaat mag ik van een haartransplantatie in Istanbul verwachten?
  Het resultaat dat u mag verwachten na de behandeling in Istanbul, verschilt per kliniek. Van sommige klinieken kan worden gesteld dat ze over het algemeen mooie resultaten hebben. Let echter op dat dit dus sterk verschilt per kliniek.
 10. Waar kunnen ervaringen met haartransplantatie in Istanbul worden gevonden?
  Als u op zoek bent naar haartransplantatie Istanbul ervaringen, kunt u het beste kijken op een haartransplantatie Istanbul forum. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de websites Haarweb, de Haarstichting en Kliniekervaringen.nl.
 11. Is haartransplantatie in Istanbul voor vrouwen ook mogelijk?
  Een haartransplantatie in Istanbul voor vrouwen is tegenwoordig ook mogelijk. Houd er rekening mee dat veel haartransplantatie klinieken in Turkije hier nog niet veel ervaring mee hebben.
 12. Waarom kiezen veel mensen voor een haartransplantatie Istanbul?
  Enkele Turkse haartransplantatie klinieken hebben een vertegenwoordiging in Nederland. De tarieven die worden aangeboden liggen gemiddeld vaak lager dan bij veel Nederlandse klinieken. Dat wil echter niet zeggen dat de uiteindelijke prijs die iemand betaalt voor een haartransplantatie in Istanbul ook daadwerkelijk goedkoper is. De prijzen voor de reis van en naar Turkije, alsook de verblijfskosten ter plaatse worden niet in de tarief berekening meegenomen. Deze komen als extra kosten bij de totaal prijs.
 13. Hoe verloopt de communicatie bij een haartransplantatie Istanbul?
  Waar tijdens het adviesgesprek bij de Nederlandse vertegenwoordiging Nederlands wordt gesproken, kan dat in Istanbul tegenvallen. Artsen en medewerkers van een haartransplantatie kliniek spreken doorgaans geen Nederlands. Engels en/of Duits kunnen gesproken worden. Indien u deze talen niet machtig bent, kunt u zich hulpeloos en onbegrepen voelen. Een volwaardig gesprek voeren met behulp van een tolk is ook niet altijd vanzelfsprekend.
 14. Hoe lang duurt een haartransplantatie in Istanbul?
  De duur van de ingreep hangt ook in Istanbul af van het aantal grafts dat wordt getransplanteerd. Afhankelijk van de oppervlakte van het transplantatiegebied kunt u rekenen op een behandelsessie tussen 6 en 8 uur.
 15. Welke mogelijke bijwerkingen en complicaties heeft een haartransplantatie in Istanbul?
  Na afloop van de behandeling kan het behandelde gebied licht gezwollen en rood verkleurd zijn. Napijn, in de vorm van hoofdpijn, kan bestreden worden met een pijnstiller. Omdat de huid tijdens de behandeling wordt aangeprikt met een fijne naald blijven er minuscule wondjes achter. Deze wondjes hebben tijd nodig om te genezen. Om complicaties zoals infecties en slechte wondgenezing te vermijden, is het belangrijk om de wondjes niet open te krabben.
 16. Hoe zit het met de nazorg bij een haarimplantatie in Istanbul?
  Wanneer u van de behandelend specialist terug naar Nederland mag reizen, vinden de controles plaats bij de Nederlandse vertegenwoordiging. Hier kunt u ook terecht voor nazorg.
 17. Zijn de resultaten direct zichtbaar?
  Nee, resultaten van een haartransplantatie in Istanbul hebben tijd nodig om te ontwikkelen. Na de behandeling vallen de getransplanteerde haren uit. Pas na drie maanden is de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Definitieve resultaten zijn 9 tot 12 maanden later bereikt.
 18. Zijn de resultaten van haarimplantaten in Istanbul permanent?
  Ja, de haarzakjes die gebruikt worden voor de haartransplantatie, zijn afkomstig uit de haarkrans. Deze haarzakjes hebben een andere structuur, waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon. Na de transplantatie blijven de haarzakjes uw leven lang haren produceren.
 19. Wordt in Istanbul ook een haarsparende haartransplantatie uitgevoerd?
  De ontwikkelingen en vernieuwingen op haartransplantatie gebied staan niet stil. Ook in Turkije worden moderne technieken toegepast bij de behandeling. Daar hoort ook de haarsparende haartransplantatie bij. Vrouwen worden het vaakst behandeld met de haarsparende FUE techniek. Er zijn niet veel vrouwen die voor een haartransplantatie naar Turkije en/of Istanbul reizen. U dient deze afweging zelf te maken.
 20. Wat als het resultaat in Istanbul van de haartransplantatie tegenvalt?
  Bent u niet tevreden met het resultaat van de haartransplantatie die u in Istanbul uit heeft laten voeren? De artsen van Acura Medisch Centrum adviseren u graag over de mogelijkheden voor een nabehandeling.
 21. Heb ik garantie op een haartransplantatie in Istanbul?
  De meeste Turkse haarklinieken geven geen garantie op het resultaat van de haartransplantatie. Dit verschilt overigens ook onder de Nederlandse haarklinieken.
 22. Kan ik op een dag heen en weer reizen van en naar Istanbul?
  Nee, u dient meerdere dagen ter plaatse te verblijven. Ook na afloop van de haartransplantatie is het niet zo dat u direct terug naar Nederland mag of kunt reizen. De behandelend haartransplantatie specialist bepaalt wanneer u de terugreis in kunt plannen.
 23. Waar verblijf ik Istanbul voor mijn haartransplantatie?
  Een aantal klinieken helpt bij het regelen van accommodatie in Istanbul. Deze hotels zijn doorgaans in de directe omgeving van de kliniek gelegen. Als u zelf de accommodatie organiseert, bent u vrij om te bepalen in welk hotel u verblijft.
 24. Wat doe ik als ik onverwacht langer in Istanbul moet blijven?
  Tijdens het intakegesprek kan de haartransplantatie specialist vrij nauwkeurig aangeven hoe lang u in Istanbul verblijft, voordat u terug naar huis kunt reizen. Het kan echter voorkomen dat door onvoorziene omstandigheden u een of meerdere dagen langer dient te blijven. Houd hier met het plannen van uw reis rekening mee.
 25. Wordt een haartransplantatie in Istanbul door ervaren specialisten uitgevoerd?
  Ook hier geldt dat u vooraf ervaringsverhalen van anderen kunt lezen. Verschillende Turkse klinieken en haartransplantatie specialisten worden online besproken. U vindt deze ervaringen onder meer op een haartransplantatie forum. Behandelend artsen zijn doorgaans gespecialiseerd en aangesloten bij het toonaangevende ISHRS.
 26. Wat doe ik als ik na terugkomst in Nederland last krijg van bijwerkingen?
  Een haartransplantatie is een relatief veilige behandeling. In enkele gevallen kan er sprake zijn van slechte wondgenezing en infecties. Als u daarmee te maken krijgt, is het fijn om te weten waar u terecht kunt. Zeker als de behandeling in het buitenland is uitgevoerd. De Nederlandse vertegenwoordiging is vaak het aangewezen adres voor nazorg. Wees vooraf altijd zeker dat u in geval van nood ergens terecht kunt en dat u niet naar een arts en/of ziekenhuis in Turkije moet voor de nodige zorg.
 27. Wordt een haartransplantatie in Istanbul ook met kroeshaar uitgevoerd?
  Niet veel haartransplantatie specialisten hebben ervaring met het transplanteren van kroeshaar. Deze ingreep, die uiterst nauwkeurig moet worden uitgevoerd, vereist de nodige expertise. De haren krullen immers ook onderhuids, wat een goed resultaat bemoeilijkt. Vraag altijd eerst of iemand ervaring heeft en of u voor en na foto’s mag zien van reeds uitgevoerde haartransplantaties met kroeshaar.
 28. Kies ik voor een haartransplantatie in Istanbul of in Nederland?
  Als u een haartransplantatie overweegt, dan zijn er verschillende zaken waar u aandacht aan besteedt. De kostprijs is zeker van invloed, maar niet altijd van doorslaggevend belang. Tijdens de langdurige behandeling dient u ontspannen en met vertrouwen in de behandelstoel plaats te nemen. Maak kennis met meerdere haartransplantatie specialisten, zowel in Istanbul als in Nederland. Ervaar zelf hoe het contact verloopt en bij welke specialist u zich begrepen en vertrouwd voelt. Alleen op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken.
 29. Kan ik een haartransplantatie in Istanbul combineren met een citytrip?
  Combinatie mogelijkheden hangen van uzelf en de behandelend kliniek af. Geadviseerd wordt om eerst de citytrip te ondernemen en aansluitend de haartransplantatie te ondergaan. Naderhand kunt u dan van de ingreep herstellen, zonder uw hoofd te overbelasten.
 30. Hoe kom ik van het vliegveld in Istanbul bij de haarkliniek?
  De meeste haarklinieken zorgen ervoor dat u na aankomst op het vliegveld, wordt afgehaald en naar de haarkliniek en/of het hotel wordt gebracht. Vraag hier vooraf naar, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan eens u in Istanbul bent.
 31. Zijn er ook andere Turkse steden waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd?
  Ja. Al blijft Istanbul voor de meeste buitenlanders tot de verbeelding spreken. U kunt ook in onder meer Ankara terecht. Zoekt u een toeristische bestemming voor een combinatie reis? In kustresorts als Antalya, Izmir en Dalaman zijn (inter)nationale haarklinieken gevestigd.
 32. Hoe veilig is een haartransplantatie in Istanbul?
  Alhoewel een haartransplantatie een veilige ingreep is, blijft het een chirurgische ingreep met daaraan verbonden algemene operatie risico’s. Laat de haartransplantatie uitvoeren door een ervaren specialist in een hygiënische omgeving. Van ernstige complicaties is zelden sprake.
 33. Waarom is een haartransplantatie in Istanbul goedkoper dan in Nederland?
  In Turkije liggen de arbeidskosten aanmerkelijk lager dan in Nederland. Datzelfde geldt voor de meeste andere dagelijkse kosten om een haarkliniek operationeel te houden. Dit heeft niet altijd te maken met een mindere kwaliteit of andere resultaten.
 34. Heb ik een visum nodig als ik een haartransplantatie in Istanbul onderga?
  Ja, reizigers uit Nederland en België zijn verplicht een visum aan te schaffen als ze naar Turkije reizen. Ook als u voor medische of cosmetische doeleinden onderweg bent is een visum een vereiste. Het is mogelijk om het visum voorafgaand aan uw vertrek online te kopen. Waar het vroeger mogelijk was om na aankomst op een Turkse luchthaven het visum te kopen, is deze mogelijkheid jaren geleden afgeschaft. Denk dus tijdig aan uw visum.
 35. Bieden haarklinieken in Istanbul aanvullende diensten aan haartransplantatie patiënten?
  Ja, een aantal haarklinieken biedt aanvullende services, waaronder transfers van en naar de luchthaven en het hotel. Transfer van het hotel naar de haarkliniek en omgekeerd. Afhankelijk van de haarkliniek van uw keuze kunt u gebruik maken van een vertaler of Nederlandssprekende begeleiding tijdens uw verblijf in de kliniek.
 36. Is er een aanbevolen leeftijd voor een haartransplantatie in Istanbul?
  Een haartransplantatie arts beslist na een intakegesprek over uw geschiktheid als kandidaat. De ingreep wordt aanbevolen op basis van de toestand van uw haar, de mate waarin het haar is uitgevallen en de oorzaak van haarverlies. Minderjarigen worden niet behandeld, afgezien hiervan is er geen specifieke leeftijdsgrens van toepassing.
 37. Worden zorgverzekeringen geaccepteerd bij een haartransplantatie in Istanbul?
  Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden zelden tot nooit haartransplantaties. Dat geldt eveneens voor ingrepen die u in het buitenland toe laat passen. Heeft u om wat voor reden dan ook recht op een gedeeltelijke kostenvergoeding, dan zal een haarkliniek u daar meestal in tegemoet komen met betrekking tot formulieren en facturen.
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie Istanbul’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu