fbpx

Haartransplantatie ja of nee

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van haarimplantatie technieken, maken steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheden. De vraag ‘Haartransplantatie ja of nee?’ kan door iedereen anders beantwoord worden. Cosmetisch chirurgen geven u een onderbouwde reactie of een haartransplantatie in uw geval de beste oplossing is.

Haartransplantatie ja of nee?
Haartransplantatie ja of nee?
Dun haar of kalende plekken

Dun haar en kalende plekken worden vaak als hinderlijk gezien. Ze verstoren uw zelfbeeld en kunnen uw zelfvertrouwen verminderen. Haartransplantatie maakt het mogelijk om op kalende plekken weer nieuwe haren te laten groeien. Dit gebeurt met uw eigen donormateriaal dat vanaf de achterzijde van uw hoofd naar de kalende plaatsen wordt getransplanteerd. Het bijzondere van de haarzakjes die afkomstig zijn uit de haarkrans, is dat ze andere genetische kenmerken hebben dan de overige haren. Hierdoor zijn ze niet gevoelig voor het mannelijke DHT-hormoon, dat vaak de oorzaak is voor haaruitval en kaalheid. Een haartransplantatie is daarmee de enige behandeling bij haaruitval die permanent van aard is.

Bent u geschikt voor een haartransplantatie ja of nee?

Niet iedere vorm van kaalheid en haaruitval is geschikt om te behandelen met een haartransplantatie. FUE-haartransplantaties worden meestal uitgevoerd op dun behaarde of kale plekken, verspreid over het hoofd. De duur van de behandeling hangt af van het aantal grafts die getransplanteerd worden. Dit aantal wordt door een ervaren cosmetisch arts van Acura Medisch Centrum tijdens een intakegesprek met u besproken. In een eerste consult wordt direct gekeken of u al dan niet in aanmerking komt voor een haartransplantatie. In de meeste gevallen wordt een haartransplantatie wel geadviseerd als:

 • De onderliggende oorzaak van uw kaalheid geen ziekte of medicijngebruik is.
 • U over voldoende donormateriaal beschikt dat van voldoende kwaliteit is.
 • Uw kaalheid nog niet te ver gevorderd is.
Haartransplantatie wel of niet doen? Vraag het een specialist

In hoeverre u ook uw zinnen heeft gezet op een haartransplantatie, het is uiteindelijk een specialist die ja of nee zegt op uw haartransplantatie vraag. De artsen bij Acura Medisch Centrum in Weert hebben jarenlange ervaring. U wordt van begin tot eind bijgestaan met raad en daad. Samen met u wordt gestreefd naar het best haalbare resultaat. Tijdens de behandeling wordt de arts bijgestaan door een professioneel team van assistenten. Een haartransplantatie begint al met een gedegen periode van voorbereiding. Lees u zelf in en bekijk haartransplantaties video’s op YouTube. Zo krijgt u een beter beeld van de verschillende technieken die gebruikt worden en komt u voorbereid bij de arts voor het kennismakingsgesprek. Als de arts een haartransplantatie voorstelt, dan ontvangt u een persoonlijk behandelplan met een gedetailleerd kosten overzicht.

Haartransplantatie in een moderne omgeving

De privé klinieken van Acura Medisch Centrum bevinden zich in Amsterdam en Weert. U wordt ontvangen in een moderne setting door professionele medewerkers. Het is belangrijk dat u zich welkom en begrepen voelt. Met vertrouwen de haartransplantatie ingreep ondergaan, komt het eindresultaat positief ten goede. Wilt u weten of een ervaren arts u een haartransplantatie adviseert? Een afspraak bij onze haarkliniek is snel gemaakt. Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in.

Haartransplantatie ja of nee? FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie ja of nee? De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing bij haaruitval?
Erfelijke haaruitval kan met een haartransplantatie uitstekend worden behandeld. Mannen en vrouwen krijgen nieuwe haargroei op uitgedunde en kale gebieden. Voorwaarde is wel dat uw haarverlies nog niet te ver gevorderd is, waardoor er niet of onvoldoende gebruik gemaakt kan worden van donormateriaal.

2. Mijn haaruitval wordt veroorzaakt door aanhoudende stress. Is een haartransplantatie een geschikte behandeling?
Nee. Stress gerelateerd haarverlies is meestal tijdelijk van aard. De natuurlijke haargroei herstelt zich binnen een aantal maanden, nadat de stress factor is weggenomen. Stress is geen reden voor een chirurgische ingreep zoals een haartransplantatie.

3. Haartransplantatie in Turkije, ja of nee?
De keuze voor een behandelaar maakt u zelf. Een haartransplantatie in Turkije heeft zowel voor- als nadelen. Vergelijk het aanbod van Turkse haarklinieken met dat van Acura Medisch Centrum en u zult zien dat u niet naar Turkije hoeft te reizen voor een beter betaalbare haartransplantatie.

4. Kan ik voor mijn 20e een haartransplantatie laten toepassen?
Haaruitval doet zich soms al op zeer jonge leeftijd voor. Toch wordt meestal geadviseerd om verdere haaruitval eerst op een andere manier te beperken. Dit kan zijn met het gebruik van een haargroeimiddel of eventueel een laserbehandeling. Na een haartransplantatie houdt het haarverlies namelijk niet op. Haren die voor de ingreep nog niet uitgevallen waren, kunnen dat op een later moment wel doen. Specialisten kunnen niet voorspellen hoe dit verloopt. De kans bestaat dat u dan een paar jaar later een aanvullende haartransplantatie nodig heeft.

5. Ik vind het moeilijk om een keuze te maken, wat is voor mij de beste oplossing?
Laat u altijd voorlichten en adviseren door ervaren specialisten. Het is belangrijk om volledig achter de keuze voor een uiteindelijke behandeling te staan. Beginnend haarverlies heeft niet direct een haartransplantatie nodig. U kunt eerst andere behandelmogelijkheden overwegen en later alsnog een haarimplantatie overwegen. Onderga zeker geen haartransplantatie, omdat een ander vindt dat u dat nodig heeft.

6. Is het verstandig om een haartransplantatie in termijnen te betalen?
Twijfelt u of u een kredietovereenkomst moet afsluiten om zo de haartransplantatie te betalen? Neem de tijd om eventuele andere opties te bekijken. Twijfel is geen uitgangspunt voor een beslissing waar u volledig achter staat. Misschien is het mogelijk om het bedrag bij elkaar te sparen of om familie of kennissen om hulp te vragen.

7. Kan ik een volle haardos verwachten?
De resultaten die met een haartransplantatie bereikt worden zijn over het algemeen goed. Voorheen kale, uitgedunde plekken krijgen weer natuurlijke haargroei. Uw haardos zal echter niet zo vol zijn als in uw jeugd.

8. Wat is de beste alternatieve behandeling voor een haartransplantatie?
Als u een blijvende oplossing zoekt voor erfelijke kaalheid, dan is een haartransplantatie momenteel de enige behandeling die deze mogelijkheid heeft. Eventueel kunt u micro haar pigmentatie overwegen of tijdelijk een haarwerk of pruik dragen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie ja of nee’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu