fbpx

Haartransplantatie keurmerk

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Acura Medisch Centrum staat garant voor de beste kwaliteit. Iedere haartransplantatie behandeling wordt met uiterste nauwkeurigheid uitgevoerd. Binnen het Medisch Centrum voldoet men graag aan uw verwachtingen en geeft men u graag net dat beetje extra. De artsen worden op regelmatige basis bijgeschoold, zodat de nieuwste ontwikkelingen op adequate wijze bij een haartransplantatie kunnen worden ingezet. De kliniek heeft een Haarstichting-Keurmerk en voldoet aan strenge eisen. Een haartransplantatie keurmerk krijgt een bedrijf niet zomaar.

Haartransplantatie keurmerk?
Haartransplantatie keurmerk?
Voordelen haartransplantatie keurmerk

Het aantal binnen- en buitenlandse aanbieders van haartransplantaties is uitgebreid. Dit grote aantal maakt het soms moeilijk om een goede keuze voor een behandelaar te kiezen. Om deze keuze makkelijker te maken, zou een haartransplantatie keurmerk uitkomst kunnen bieden. Een eenduidig haartransplantatie keurmerk is (nog) niet beschikbaar. Wel zijn er een aantal ‘keurmerken’ die u met enige regelmaat voorbij ziet komen.

Haartransplantatie Keurmerk Nederland.
Het Haartransplantatie Keurmerk Nederland probeert bij het brede publiek kenbaar te maken welke haarklinieken een goede service leveren. Klinieken kunnen zich aanmelden bij het Keurmerk en dienen daarvoor aan diverse voorwaarden te voldoen. De controle vindt voornamelijk plaats door zogenaamde ‘mysteryshoppers’ die op onaangekondigde momenten de aangeboden service testen. Om voor dit Haartransplantatie Keurmerk in aanmerking te komen, wordt onder meer gekeken naar de digitale beveiliging van patiënt gegevens, het nakomen van beloftes en de kwaliteit van de geleverde zorg.

Haartransplantatie Keurmerk van de Haarstichting.
De Haarstichting heeft een eigen Haartransplantatie Keurmerk. Met het verkrijgen van dit keurmerk geeft de Haarstichting aan of een haarkliniek mensen met haarproblemen en haarziekten helpt. Ook wordt gekeken of er geen melding wordt gemaakt van slechte ervaringen van de haarkliniek die een keurmerk dragen.

Het belang van BIG-registraties

De artsen die werkzaam zijn bij Acura Medisch Centrum zijn allemaal BIG-geregistreerd. Aan de hand van deze registratie weet u of een arts zijn of haar beroep mag uitoefenen volgens de Nederlandse wet- en regelgeving. Daarnaast behalen de artsen bij Acura Medisch Centrum jaarlijks verschillende accreditatiepunten. Dit garandeert de voortdurende bekwaamheid binnen het eigen vakgebied. U kunt altijd rekenen op ervaren artsen die op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van haarimplantatie en andere cosmetische ingrepen.

Vergelijk haartransplantatie ervaringen

Juist omdat er weinig eenduidige informatie beschikbaar is over een haartransplantatie keurmerk, kunt u ook vertrouwen op uw eigen intuïtie. Begin uw haartransplantatie behandeling met het lezen en vergelijken van ervaringsverhalen. Aan de hand van ervaringen die anderen hebben met zowel de haarklinieken, als de behandelingen, de gebruikte techniek en het resultaat, kunt u vaak al een eerste selectie maken. Klinieken die goed scoren bij vergelijkingen, lijken aantrekkelijker dan de haarkliniek die misschien wat minder positief naar voren komt. Toch doet u er goed aan om bij meerdere klinieken een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken. Haartransplantatie ervaringen zijn immers een persoonlijke mening. Daarnaast is niet iedere vergelijking met een objectief oog geschreven. U krijgt een beter beeld van een haarkliniek op het moment dat u de deur van de kliniek opent. Wordt u vriendelijk te woord gestaan? Krijgt u een gevoel van welkom te zijn? Voelt u zich begrepen? Er is maar een keer een moment voor een goede eerste indruk. Heeft u een ontevreden gevoel? Dan is een andere behandelaar een betere optie.

Meer weten over een haartransplantatie?

Wilt u meer weten over de haartransplantatie, zoals die wordt uitgevoerd bij Acura Medisch Centrum? Contact opnemen verplicht u tot niets. De artsen heten u van harte welkom bij de kliniek van uw keuze tijdens een eerste kennismakingsgesprek. De techniek wordt toegelicht en u maakt van dichtbij kennis met de zorg zoals die door onze professionals wordt geleverd. Na afloop van de behandeling kijkt u samen met de cosmetisch arts terug op een succesvol verlopen haartransplantatie.

Haartransplantatie keurmerk FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haartransplantatie keurmerk. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Bestaat er een haartransplantatie keurmerk?
Een echt officieel keurmerk voor haartransplantaties bestaat niet. Toch is het hebben of beschikken over een keurmerk voor haarklinieken tegenwoordig van ongekende meerwaarde. Zichzelf respecterende haarklinieken zoeken daarom aansluiting bij onder meer de Haarstichting.

2. Wat houdt het keurmerk van de Haarstichting in?
De Haarstichting voorziet mensen met haaruitval, haarziektes en hoofdhuidproblemen van objectieve informatie. Het kwaliteitskeurmerk wordt verstrekt aan haarklinieken die voldoen aan verschillende regels op het gebied van wetgeving inzake zorgverleners, hygiënische behandelmethodes en een duidelijke klachtenregeling. Haarklinieken en andere behandelaars die aan deze criteria voldoen komen in aanmerking voor het keurmerk.

3. Wat is het belang van een BIG-registratie?
Het BIG-register is een wettelijk, openbaar register. Alleen degenen die in het BIG-register geregistreerd staan mogen een beschermde beroepstitel voeren en mogen de handelingen die bij het beroep horen zelfstandig uitvoeren. Onder meer artsen, fysiotherapeuten, apothekers, verpleegkundigen zijn beschermde beroepstitels. In het BIG-register, dat online geraadpleegd kan worden, vindt u of een arts bevoegd is om zijn of haar beroep daadwerkelijk uit te oefenen.

4. Wat houdt ISHRS precies in?
De International Society of Hair Restoration, ISHRS, is de toonaangevende wereldwijde autoriteit op het gebied van haarverlies- en herstelbehandelingen. Verspreid over meer dan 70 landen zijn meer dan 1.000 geregistreerde leden actief. Samen wordt gestreefd naar het bereiken van absolute topresultaten. Bekende behandeltechnieken worden verder ontwikkeld en onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden binnen de medische haarherstelindustrie.

5. Klopt het dat ik bij een haarkliniek zonder haartransplantatie keurmerk geen garantie krijg?
Iedere haarkliniek, al dan in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, heeft het eigen recht om garantie te verlenen. Zo zijn ook de voorwaarden en de bepalingen die verbonden zijn aan een haartransplantatie garantie uiteenlopend.

6. Is een haartransplantatie keurmerk van invloed op de prijs van de ingreep?
Nee. Haartransplantatie prijzen staan los van het feit of een haarkliniek een kwaliteitskeurmerk voert.

7. Kan een haartransplantatie keurmerk ingetrokken of geschorst worden?
Ja. Keurmerk verstrekkende instanties, organisaties en stichtingen controleren op regelmatige basis of een deelnemer zich aan de geldige wet- en regelgeving houdt. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan wordt een korte periode gegeven om een en ander te herstellen. Lukt dit niet of onvoldoende, dan kan een kwaliteitskeurmerk daadwerkelijk ingenomen of tot nader order geschorst worden.

8. De haartransplantatie specialist van mijn voorkeur staat niet vermeld in het BIG-register. Wat doe ik nu?
De BIG-registratie is zeker bij een ingrijpende, kostbare behandeling als een haartransplantatie van belang. Kies voor een geregistreerde behandelaar en neem met minder geen genoegen. Neem de tijd om een andere haarkliniek en/of andere specialist te vinden, waar u zich vertrouwt bij voelt. Het BIG-register bestaat niet voor niets.

9. Hebben buitenlandse haarklinieken een keurmerk?
Ja, ook in het buitenland kunnen haarklinieken over een of meerdere (inter)nationale kwaliteitskeurmerken beschikken.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie keurmerk’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu