fbpx

Haartransplantatie klinieken vergelijken in Nederland, België en Turkije

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

We kunnen ons voorstellen dat u soms in de kliniekenwereld door de bomen het bos niet meer zijn. Iedere kliniek pretendeert de beste te zijn. Turkse haarklinieken beweren dat u in Turkije een haartransplantatie moet ondergaan. Belgische en Nederlandse klinieken raden dit daarentegen weer af en raden juist aan binnen de Benelux te kiezen voor een behandeling. Wilt u om deze reden objectief haartransplantatie klinieken vergelijken in Nederland, België en Turkije? Er zijn verschillende criteria waaraan een goede haartransplantatie kliniek moet voldoen. Deze informatie wordt niet altijd weergegeven op de website. Soms kunt u hier dus vragen over stellen over de telefoon of door bij de desbetreffende kliniek op consult te gaan.

Haartransplantatie klinieken vergelijken.
Haartransplantatie klinieken vergelijken.
Waaraan moet een goede haartransplantatie kliniek voldoen?

Er bestaan tegenwoordig behoorlijk veel haartransplantatie klinieken. Iedere kliniek probeert zich te onderscheiden op bepaalde vlakken. Veel langskomende termen zijn bijvoorbeeld:

 • ‘Wij hebben de langste ervaring met haartransplantaties’
 • ‘Wij zijn de goedkoopste haartransplantatie kliniek’
 • ‘Onze arts heeft al 500 haartransplantaties uitgevoerd’

Hierbij moeten we een aantal kanttekeningen plaatsen. Bij de eerste kreet wordt er over lange ervaring met haartransplantaties gesproken. Misschien is deze kliniek echter wel jarenlang blijven hangen in de oude haartransplantatie methode. Bovendien is het mogelijk dat ze al 20 jaar behandelen, maar slechts enkele behandelingen op jaarbasis doen. Bij de tweede kreet denken mensen vaak al snel ‘goedkoop is duurkoop’. Dit kan inderdaad het geval zijn. U kunt vrij eenvoudig verifiëren wat de goedkoopste kliniek is. Kijk echter niet alleen maar naar de prijs. Bij de derde kreet moet u goed nadenken over welke handelingen de arts daadwerkelijk verricht. De haartransplantatie arts fungeert namelijk vaak vooral als manager. Het is interessanter om te weten hoeveel ervaring de arts én het medisch team heeft dat u behandelt.

Op basis van welke criteria haartransplantatie klinieken vergelijken in Nederland, België en Turkije?

Wilt u haartransplantatie klinieken in Nederland, België en Turkije vergelijken? Vergelijk deze klinieken dan onder andere op basis van de volgende criteria:
Gedeelde ervaringen over de kliniek, de ervaring van de arts en het medisch team, de prijzen en de getoonde resultaten. Op basis van deze criteria is een beter beeld te vormen van de kliniek. U bent uiteraard van harte welkom om voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek langs te komen in de kliniek. Acura Medisch Centrum staat bekend om de mooie en natuurlijke resultaten. Da haartransplantatie tarieven zijn vergelijkbaar met de prijzen in Turkije. Om deze reden zijn we één van de grootste haartransplantatie klinieken in Nederland.

Veelgestelde vragen over haartransplantatie klinieken vergelijken

Er bestaan een aantal vragen over haartransplantatie klinieken vergelijken, die regelmatig terug komen. U kunt deze vragen uiteraard via de mail of telefonisch aan ons voorleggen, maar het is natuurlijk wel zo handig om al een aantal vragen via deze weg te beantwoorden.

 1. Hoe zit het met de kwaliteit van haartransplantatie kliniek Acura Medisch Centrum?
  Acura Medisch Centrum staat bekend om topkwaliteit, in combinatie met eerlijke prijzen. Dit kunt u terug vinden op verschillende websites waar mensen hun ervaringen met haartransplantatie delen. Op onder andere de website Kliniekervaringen.nl ziet u dat wij maar liefst een 9,4 scoren op klanttevredenheid.
 2. Waar vind ik de beste haartransplantatie kliniek?
  Er bestaan een aantal manieren om te bepalen wat de beste haartransplantatie kliniek is.  Het is onder andere mogelijk om hiervoor haartransplantatie ervaringen van mensen op de hiervoor bestemde fora te bestuderen. U kunt ook kijken naar haartransplantatie voor en na foto’s en naar de klanttevredenheid die mensen hebben. Als u de deze aspecten bestudeert, zult u al snel zien dat Acura Medisch Centrum waarschijnlijk de beste haartransplantatie kliniek van Nederland en België is. U kunt haartransplantatie klinieken online vergelijken.
 3. Welke haartransplantatie methoden worden toegepast in een haartransplantatie kliniek?
  Meestal wordt onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende haartransplantatie methodes. Er bestaan dus verschillende haartransplantatie methoden die worden toegepast in een haartransplantatie kliniek. De FUE haartransplantatie methode is de methode waarin wij ons gespecialiseerd hebben. Deze methode heeft namelijk een groot aantal voordelen ten opzichte van de FUT haartransplantatie methode.
 4. Bestaan er verschillen tussen haartransplantatie klinieken in Nederland en Turkije?
  Tussen de verschillende haartransplantatie klinieken in Nederland en het buitenland bestaan wel degelijk grote verschillen. Naast de verschillende landen waarin de desbetreffende haartransplantatie klinieken opereren, bestaan er ook vaak een groot sterke kwaliteitsverschillen. Het is daarom belangrijk dat u van tevoren altijd goed onderzoek doet naar de haarkliniek waar u een behandeling overweegt.
 5. Hoe kan ik de haartransplantatie kosten vergelijken?
  De haartransplantatie kosten zijn mede afhankelijk van het aantal grafts die getransplanteerd moeten worden. De kosten van de behandeling kunnen ook hoger worden, wanneer u kiest voor een haarsparende behandeling. Als u de haartransplantatie kosten van diverse haarklinieken wilt vergelijken, kunt u dat het beste online doen. Er bestaan helaas nog geen websites waarop u alle haartransplantatie prijzen in één oogopslag kunt zien.
 6. Brengt een haartransplantatie kliniek in Turkije meer risico met zich mee?
  Het is algemeen bekend dat een haartransplantatie in Turkije meer risico met zich meebrengt, dan wanneer u kiest voor een behandeling in eigen land. Dit heeft verschillende redenen. Om te beginnen bestaat er in Turkije en Istanbul natuurlijk nog steeds een terreurdreiging. Daarnaast verschilt de kwaliteit sterk per kliniek in Turkije. Als u Turkse haartransplantatie klinieken wilt vergelijken, zal direct opvallen dat de klanttevredenheid, de resultaten en diverse andere zaken sterk verschillen per kliniek.
 7. Waar kan ik ervaringen met haartransplantatie klinieken vinden en vergelijken?
  Wij raden aan om altijd van tevoren op onderzoek uit te gaan. Op deze manier kunt u proberen de kwaliteit te bepalen van een haartransplantatie kliniek. Het is mogelijk om hiervoor verschillende haartransplantatie ervaringen en websites te raadplegen. De websites waar u hierover belangrijke informatie kunt vinden, zijn de website van de Haarstichting, Haarweb en Kliniekervaringen.nl.
 8. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste haartransplantatie kliniek in Nederland?
  Bent u op zoek naar de haartransplantatie kliniek met de laagste haartransplantatie kosten en de beste kwaliteit? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan bekend om de zeer hoge klanttevredenheid en eerlijke prijsstelling.
 9. Kunnen in een haartransplantatie kliniek ook vrouwen worden behandeld?
  Vrouwen weten tegenwoordig ook steeds beter hun weg te vinden op het gebied van de haartransplantatie behandeling. Een haartransplantatie is tegenwoordig dus niet meer alleen weggelegd voor mannen. Voor vrouwen kan dit eveneens een goede oplossing zijn om haaruitval te verhelpen. Acura Medisch Centrum heeft veel ervaringen met haartransplantatie bij vrouwen.
 10. Op welke gebieden kan ik het beste haartransplantatie klinieken vergelijken?
  Er zijn verschillende gebieden waarop u haartransplantatie klinieken goed kunt vergelijken. Denk hierbij aan de klanttevredenheid, de resultaten, de communicatie, hoe goed alles georganiseerd is binnen de kliniek, de prijzen van de behandelingen en of iemand de haartransplantatie kliniek zou aanraden bij vrienden en/of familie.
 11. Welke haartransplantatie methodes worden uitgevoerd bij Acura Medisch Centrum?
  In onze haartransplantatie kliniek kunt u onder andere terecht voor de normale FUE haartransplantatie, een haarsparende FUE haartransplantatie, de baardtransplantatie en de wenkbrauwtransplantatie. Wij raden de FUT haartransplantatie af en voeren deze methode om deze reden ook niet uit.
 12. Wie voert de haartransplantatie uit?
  Acura Medisch Centrum werkt met ervaren artsen en specialisten. De FUE haartransplantatie wordt door de arts uitgevoerd, waarbij er assistentie wordt verleend door ervaren medisch assistenten.
 13. Is een haartransplantatie kliniek met keurmerken beter dan een kliniek zonder keurmerken?
  Keurmerken zijn er niet zomaar. Iedere kliniek bepaalt zelf bij welk keurmerk men aangesloten wil zijn, daarnaast moe de kliniek natuurlijk wel worden goedgekeurd. Het is echter niet alleen het keurmerk dat de kwaliteit, ervaring en/of kunde van de kliniek en behandelend specialist weergeeft. Vertrouw op uw eigen gevoel bij het maken van een keuze voor een bepaalde haartransplantatie kliniek.
 14. Wat is de wachttijd voor een behandeling bij een haartransplantatie kliniek?
  Als u eenmaal heeft besloten om een haartransplantatie te ondergaan, dan telt u af naar de behandeldatum. Vrijwel elke kliniek heeft een zekere wachttijd. Deze tijd schommelt tussen de vier en acht weken. Door onvoorziene omstandigheden en/of afspraken die geannuleerd worden, kan het voorkomen dat u eerder behandeld kunt worden.
 15. Worden de kosten voor een behandeling bij een haartransplantatie kliniek vergoed?
  Haartransplantaties worden, net zoals baard- en wenkbrauwtransplantaties, zelden vergoed. Als uw haaruitval veroorzaakt wordt door brandwonden en/of een ongeval, kan soms een bepaalde vergoeding worden verstrekt. De voorwaarden om voor een eventuele vergoeding in aanmerking te komen, staan vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.
 16. Kan ik iemand meenemen naar het intakegesprek bij de haartransplantatie kliniek?
  Een haartransplantatie is een ingrijpende behandeling. De keuze voor de ingreep neemt u niet zomaar. Het is als vanzelfsprekend mogelijk om iemand die u vertrouwd mee te nemen naar het intakegesprek. U voorkomt hiermee dat u door de spanning vergeet belangrijke vragen te stellen, maar ook de informatie die de behandelend specialist u geeft, wordt door twee mensen beter onthouden.
 17. Hoe worden de behandelkosten van een haartransplantatie kliniek berekend?
  Haartransplantatie klinieken zijn vrij om zelf de kosten voor behandelingen samen te stellen. Naast het aantal grafts dat wordt getransplanteerd, wordt de prijs bepaald door de naamsbekendheid van de kliniek, de vestigingslocatie en de ervaring van de behandelend specialist. Let bij de tarieven die u ontvangt op welke kosten precies zijn inbegrepen. Zo voorkomt u dat u achteraf met onverwachte, extra kosten te maken krijgt. Daarnaast heeft de haartransplantatie methode ook invloed op de uiteindelijke prijs.
 18. Wat kan ik verwachten van een intakegesprek?
  Tijdens het intakegesprek wordt onder meer uw geschiktheid voor een haartransplantatie bekeken en beoordeeld. U maakt kennis met de behandelend specialist, die naast de oorzaak van het haarverlies ook uw gezondheid en medische achtergrond met u bespreekt. De behandeling wordt nader toegelicht en er wordt gekeken hoeveel grafts u voor een optimaal resultaat laat transplanteren. Uiteraard heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.
 19. Waarom kies ik voor Acura Medisch Centrum?
  Acura Medisch Centrum is verkozen tot Beste kliniek van Nederland door weekblad Elsevier. Daarnaast hebben de specialisten uitgebreide ervaring met de FUE haartransplantatie techniek en worden zowel bij mannen als vrouwen uitstekende resultaten bereikt. U kunt rekenen op een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en levens lange groeiresultaten. Bovendien krijgt u garantie op de behandeling.
 20. Waarom gaan mensen voor een haartransplantatie naar het buitenland?
  Als u zich verdiept in een haartransplantatie dan ziet u dat in Nederland een behoorlijk aantal Turkse en Belgische haarklinieken actief zijn. Bij het bekijken van de informatie valt op dat onder meer de tarieven die in Turkije gerekend worden, lager zijn dan in Nederland. Het merendeel van de mensen die een haarimplantatie in het buitenland laten toepassen, doen dit met de lagere prijs als belangrijkste punt van overtuiging.
 21. Kan ik Nederlandse haartransplantatie specialisten vergelijken met Belgische en Turkse behandelaars?
  Lees reviews en klantervaringen van ingrepen die door de betreffende specialisten zijn toegepast. Vergelijken op basis van meningen van anderen, is overigens geen ideaal uitgangspunt voor uw uiteindelijke keuze. U kunt pas echt vergelijken nadat u persoonlijk heeft gesproken met een haartransplantatie specialist. Ieder gesprek is anders en u voelt vaak prima aan of u wordt begrepen en of er een basis voor vertrouwen is.
 22. Zijn er Belgische of Turkse haarklinieken met een vestiging in Nederland?
  Ja. Een aantal Turkse haarklinieken beschikt verspreid over Nederland over een vestiging. Belgische klinieken niet. De afstand naar België is niet ver en zeker voor mensen in de grensstreek zijn de Belgische haarklinieken goed bereikbaar.
 23. Bieden Belgische en Turkse haarklinieken ook garantie?
  Ja. Al geldt, net zoals in Nederland, dat iedere haarkliniek zelf bepaalt of er garantie wordt gegeven en welke voorwaarden en bepalingen daarbij worden gehanteerd. U kunt dit navragen bij de kliniek van uw voorkeur.
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie kliniek’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu