fbpx

Haartransplantatie kruin

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Het wordt vaak als erg storend ervaren als de kruin steeds dunner en uiteindelijk helemaal kaal wordt. Er wordt online dan ook veel gezocht op ‘haartransplantatie kruin’. Een haartransplantatie op de kruin kan variëren van enkele honderden grafts bij een klein plekje met dunner haar tot enkele duizenden grafts voor een grotere kale kruin. Indien u een haartransplantatie overweegt voor dit gebied, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

Haartransplantatie kruin.
Haartransplantatie kruin.
Waar moet u op letten bij een haartransplantatie op de kruin?

Om te beginnen is het altijd verstandig om te laten vast stellen, waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt. In verreweg de meeste gevallen zal er sprake zijn van erfelijke haaruitval. Bij erfelijke haaruitval worden de haren op het hoofd steeds zwakker. Ze zullen minder lang worden en groeien iedere keer minder dik terug. Hierdoor lijkt het haar in eerste instantie dunner te worden. Uiteindelijk zorgt dit voor kaalheid.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Er is in sommige gevallen iets aan erfelijke haaruitval te doen met behulp van haargroeimiddelen. Haargroeimiddelen als finasteride en minoxidil kunnen haaruitval stabiliseren. In sommige gevallen kan het haar ietsje voller worden. Na verloop van tijd zal het haar echter toch weer dunner worden. Daarom kiezen veel mensen voor een haartransplantatie behandeling.
Bij een haartransplantatie op de kruin moet ook worden vastgesteld of er voldoende donorgebied is. Heeft u een behoorlijk kalende kruin? Het donorgebied bevindt zich aan de achterkant van uw hoofd. Deze haarkrans is niet gevoelig voor haaruitval. Haren worden vanaf dit gebied getransplanteerd naar de kruin of naar een andere plek. Bij een haarkliniek kunt u vast laten stellen of dit voldoende is voor het kalende gebied.

Haartransplantatie kruin ervaringen

Als u zoekt naar haartransplantatie kruin ervaringen, zijn er verschillende manieren om deze te bestuderen. Er zijn verschillende websites waar u een beroep op kunt doen. Onder andere de Haarstichting geeft als goede doelen stichting veel informatie over de haartransplantatie behandeling. Er wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen de volgende haartransplantatie methodes:

 • FUE haartransplantatie
 • FUT haartransplantatie
 • Haarstamcel transplantatie

Van deze methodes wordt de FUE haartransplantatie het vaakste uitgevoerd. Dit is het geval in zowel Nederland, België en Turkije.

Haartransplantatie kruin FAQ – Veelgestelde vragen

1. Ik heb last van haaruitval op mijn kruin, welke behandeling is voor mij geschikt?
Haaruitval op uw kruin wordt vaak opgemerkt door uw naasten. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om op uw kruin te kijken. Afhankelijk van de mate waarin het haarverlies is gevorderd, kunt u de haaruitval in eerste instantie behandelen met een haargroeimiddel of mesotherapie tegen haaruitval. Voelt u hier weinig voor dan kunt u, afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies, ook een haartransplantatie overwegen.

2. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie kruin?
Succesvolle haartransplantaties worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen die te maken hebben met Alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid. Om voor een behandeling in aanmerking te komen, moet u over voldoende donormateriaal beschikken. Uw geschiktheid wordt bekeken en bepaald door een ervaren haartransplantatie specialist tijdens een intakegesprek in een haarkliniek.

3. Kan een haartransplantatie alleen op mijn kruin worden toegepast?
Ja, net zoals uw inhammen opgevuld kunnen worden, is het ook mogelijk om alleen uw kruin te laten behandelen.

4. Hoeveel grafts zijn er nodig voor een succesvol resultaat?
Het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt, is afhankelijk van de grootte van het transplantatiegebied, de gewenste haardichtheid en de aanwezigheid van donormateriaal. In geval van een haartransplantatie op uw kruin, zijn er minder grafts benodigd dan bij een uitgebreide haartransplantatie van de gehele bovenkant. Tijdens een intakegesprek kan nauwkeurig worden bekeken en vastgesteld worden hoeveel grafts in uw situatie de beste resultaten geven.

5. Zijn de resultaten van een haartransplantatie op de kruin tijdelijk?
Nee, met een haartransplantatie kiest u voor een permanente oplossing. De haarzakjes die getransplanteerd worden, blijven uw leven lang haren produceren.

6. Hoe ziet mijn kruin eruit na de haartransplantatie?
De behandelde hoofdhuid kan rood verkleurd en licht gezwollen zijn. Dit zijn tijdelijke verschijnselen. In de dagen na de haartransplantatie kan de huid gaan jeuken als gevolg van het herstel. Probeer aanraking, wrijven en krabben te voorkomen. Laat ook de korstjes die zich vormen vanzelf genezen. Krab ze niet los, u kunt hiermee wondjes en infecties veroorzaken. Gemiddeld is de huid na 10 tot 14 dagen grotendeels genezen.

7. Hoe snel worden de resultaten zichtbaar?
Na een haartransplantatie heeft u geduld nodig om zichtbare resultaten waar te kunnen nemen. Nadat het getransplanteerde haar is uitgevallen, ziet u na zo’n drie tot vier maanden de eerste nieuwe haargroei verschijnen. Dit gebeurt bij de een soms wat vroeger dan bij de ander. Pas na 9 tot 12 maanden is het resultaat optimaal.

8. Wat kost een haartransplantatie voor de kruin?
De kosten voor een kruin haartransplantatie kunnen oplopen, naarmate er meer grafts nodig zijn. Acura Medisch Centrum hanteert scherpe, competitieve tarieven en kent een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

9. Is een haartransplantatie kruin in Turkije goedkoper?
Tarieven bij andere behandelaars, en dus ook in Turkije, kunnen zowel duurder als goedkoper zijn. Let zeker bij de kosten van een haartransplantatie in Turkije op de bijkomende kosten voor reis en verblijf. Dit zijn zaken waar u wellicht niet direct aan denkt bij het overwegen van een haartransplantatie. Ook eventuele communicatieproblemen zijn een punt van aandacht. Niet alle Turkse haartransplantatie specialisten spreken uw taal. Als u dan de Engelse en/of Duitse taal onvoldoende machtig bent, kan al snel een ongelukkig en onbegrepen gevoel zich van u meester maken.

10. Zijn de resultaten van een kruin haartransplantatie natuurlijk?
Elke kruin heeft eigen, unieke kenmerken. Dit maakt dat een haartransplantatie met de nodige nauwkeurigheid moet worden uitgevoerd. De haren op uw kruin kunnen meerdere natuurlijke groeirichtingen hebben. Om een natuurlijk resultaat te bewerkstelligen, is het noodzakelijk dat de getransplanteerde haarzakjes in de juiste groeirichting geplaatst worden. Op deze manier wordt immers het mooiste resultaat bereikt. Daarnaast moet de dichtheid van het haar op de kruin voldoende zijn.

11. Is een behandeling voldoende voor een goed resultaat?
Afhankelijk van de mate waarin het haarverlies is gevorderd, volstaan de meeste mensen met een behandeling. Als u later een verdere haarverdichting wenst, kan eventueel een tweede behandeling worden uitgevoerd.

12. Kan een haarimplantatie kruin bij vrouwen toegepast worden?
Ja, dat is mogelijk. Vrouwelijke haaruitval is doorgaans meer diffuus van haard, dan bij mannen het geval is. Vaak wordt het haar dunner en beperkt de haaruitval zich niet tot alleen de kruin.

13. Hoe snel kan ik na een haartransplantatie van de kruin mijn dagelijkse werkzaamheden hervatten?
Na de ingreep hebben de getransplanteerde haarzakjes een aantal dagen nodig om vast te groeien. Ook uw hoofdhuid moet herstellen van de ingreep. Hoe snel u uw werkzaamheden kunt hervatten, hangt af van het soort werk dat u verricht. Volg de richtlijnen en adviezen van de behandelend specialist op. Doorgaans kunt u na tien tot veertien dagen weer volledig aan het werk.

14. Hoe wordt mijn kruin opgevuld met een haartransplantatie?
Uw kruin wordt opgevuld met haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans, aan de achterzijde van het hoofd. Het aantal grafts dat wordt getransplanteerd is afhankelijk van de oppervlakte van het transplantatie gebied.

15. Waarom is een haartransplantatie kruin zo’n langdurige ingreep?
De haren in uw kruin groeien in een zogenaamde weerborstel. Sommige mensen hebben meer dan een weerborstel. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat de haarzakjes in een natuurlijke groeirichting geplaatst worden. Meer nog dan bij het opvullen van de inhammen wordt hier tijdens een kruin transplantatie rekening mee gehouden. Dit heeft direct invloed op de behandelduur.

16. Kan ik bij iedere haarkliniek terecht voor een kruin haartransplantatie?
Ja, de meeste haarklinieken beschikken over haartransplantaties specialisten die ervaring hebben met het transplanteren van de kruin.

17. Ik heb kroeshaar en een kalende kruin. Kom ik in aanmerking voor een haartransplantatie?
Kroeshaar krult zowel onder- als bovenhuids. Dat maakt het bijzonder en bovendien ingewikkeld. Niet veel haartransplantatie specialisten voeren de ingreep bij kroeshaar toe. Kies voor een specialist die aantoonbare ervaring heeft met het transplanteren van kroeshaar. Overigens dient u over voldoende donormateriaal te beschikken en speelt ook de oorzaak van het haarverlies mee bij het bepalen van uw geschiktheid.
18. Worden de kosten voor een haartransplantatie kruin vergoed?
Nee, dat ligt niet voor de hand. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor een haartransplantatie zelden tot nooit. Zeker zonder medische noodzaak is de kans op vergoeding zo goed als nul.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?
Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie kruin’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu