fbpx

Haartransplantatie leeftijd

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Vaak worden dezelfde vragen gesteld over de haartransplantatie leeftijd. Wat is er mogelijk en wat is er onmogelijk op een bepaalde leeftijd. En is het wellicht verstandiger om te beginnen met bijvoorbeeld haargroeimiddelen of mesotherapie tegen haaruitval? Om deze reden hebben we voor u de meest gestelde vragen op een rijtje gezet, met hierachter korte en bondige antwoorden.

Haartransplantatie leeftijd.
Haartransplantatie leeftijd.
Haartransplantatie leeftijd FAQ – Veelgestelde vragen

1. Is de haartransplantatie aan een bepaalde leeftijdsgrens gebonden?
Nee, van een leeftijdsgrens is geen sprake. Behandelingen worden alleen bij minderjarigen niet zonder schriftelijke toestemming van de ouders en/of voogd toegepast.

2. Wat is de gemiddelde leeftijd waarop haaruitval begint?
Alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid, is een probleem dat mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijden treft. Uiteraard is er een gemiddelde leeftijd, tussen 30 en 40 jaar, maar de waarheid is dat er zowel zeer jonge mensen als ouderen een oplossing zoeken tegen ongewenste haaruitval. De een wordt al in de puberteit geconfronteerd met overmatige haaruitval en een ander pas veel later.

3. Wat is de beste leeftijd om een haartransplantatie te ondergaan?
Belangrijk om te weten is dat niet iedereen een geschikte kandidaat is voor een haartransplantatie. Uw situatie wordt vooraf nauwkeurig bekeken en beoordeeld door een ervaren specialist. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de mate waarin de kaalheid is gevorderd, de aanwezigheid van geschikt donormateriaal, uw afkomst en geslacht, de structuur van uw haar en uw algemene gezondheidstoestand. Als u in goede gezondheid verkeert en over voldoende donormateriaal beschikt, kunnen goede resultaten bereikt worden met een haartransplantatie met vrijwel alle leeftijden.

4. Hebben haartransplantatie specialisten een voorkeur voor een bepaalde haartransplantatie leeftijd?
Van een voorkeur is geen echte sprake. Wel is het zo dat de meeste patiënten tussen de 30 en 40 jaar zijn als een haartransplantatie ondergaan. Dit is immers de leeftijdsgroep waarin haaruitval regelmatig voorkomt en waar gezocht wordt naar blijvende oplossingen. Het succes van de ingreep is overigens niet leeftijdgebonden en is zowel op jongere als latere leeftijd goed.

5. Kan ik op jonge leeftijd al een haartransplantatie ondergaan?
Ja, al wordt dat niet altijd direct geadviseerd door haarimplantatie artsen en specialisten. De reden hiervoor is dat bij haaruitval op jonge leeftijd het verdere verloop van het haarverlies niet of onvoldoende ingeschat kan worden. Dat zou kunnen betekenen dat u na een eerste haartransplantatie een aantal jaren later een aanvullende ingreep nodig heeft. Beginnende haaruitval kan eventueel met een haargroeimiddel behandeld worden, zodat u later alsnog voor de gewenste haartransplantatie kunt kiezen.

6. Ben ik te oud voor een haartransplantatie?
Nee, er is geen sprake van een bovengrens voor een haartransplantatie. Zolang u in goede gezondheid verkeert en de behandeld arts u geschikt acht voor de ingreep, is er geen reden om voor een andere oplossing bij haaruitval te kiezen.

7. Zijn de leeftijdsbepalingen voor mannen en vrouwen gelijk?
Ja. Ook vrouwen kunnen zowel op jonge als latere leeftijd een haartransplantatie ondergaan. Al is het aantal vrouwen dat al vroeg in het leven geconfronteerd wordt met erfelijke kaalheid lager dan dat bij mannen het geval is.

8. Waar moet ik rekening houden met een haartransplantatie op minderjarige leeftijd?
In uitzonderlijke gevallen worden jongeren al op minderjarige leeftijd getroffen door Alopecia androgenetica. Een haartransplantatie kan dan soms uitkomst bieden. Bij het overwegen van een haartransplantatie op minderjarige leeftijd, is altijd schriftelijke toestemming van de ouders en/of voogd nodig. Daarnaast kan een behandelend specialist verzoeken aan de ouders of voogd om tijdens de haartransplantatie als begeleiding van de minderjarige aanwezig te zijn.

9. Zijn er verschillen in de resultaten tussen haartransplantaties op jonge en latere leeftijd?
De resultaten die bij een FUE haartransplantatie bereikt worden zijn over het algemeen zeer goed, zonder dat leeftijd hierin een rol speelt.

10. Hoe verloopt het herstel van een haartransplantatie op jonge en latere leeftijd?
Het herstel verloopt bij iedereen anders. Veel hangt van de manier waarop u de instructies en adviezen van de behandelend arts opvolgt. Zowel de hoofdhuid als de haargroei hebben tijd nodig om te herstellen. Over het algemeen is er na zo’n veertien dagen niets meer te zien van de ingreep. Van het achterblijven van littekens is bij de FUE methode geen sprake.

11. Hoe vaak kan ik een haartransplantatie ondergaan?
Dit is niet leeftijdsgebonden. Het is zowel op jonge als latere leeftijd niet mogelijk om diverse haartransplantaties te ondergaan. U beschikt immers over een beperkt donorgebied. Er kan slechts een maximaal aantal haarzakjes geoogst worden, voordat in het donorgebied dunne / kale plekken zichtbaar worden en dat is niet de bedoeling. Een eventuele corrigerende of haar verdichtende haartransplantatie kan worden uitgevoerd, als de arts dit haalbaar acht.

12. Worden de kosten voor een haartransplantatie op jonge leeftijd vergoed?
Vergoedingsmogelijkheden en voorwaarden bevatten doorgaans geen minimum of maximum leeftijd. Haaruitval op jonge leeftijd die veroorzaakt wordt door een ongeval of brandwonden, kan in sommige gevallen voor vergoeding in aanmerking komen. De meeste haartransplantaties worden echter om cosmetische redenen ondergaan en dan is er van enige vergoeding geen sprake.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie leeftijd’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu