fbpx

Haartransplantatie litteken

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij behandelen geen haartransplantatie litteken(s), omdat de hergroei van het getransplanteerde haar in een litteken niet kan worden gegarandeerd. Dit komt door een slechtere doorbloeding van littekenweefsel. Waardoor ontstaat een haartransplantatie litteken en hoe kan een haartransplantatie litteken worden behandeld? Littekens op uw hoofd die zijn ontstaan door operaties of ongelukken, zorgen soms voor kalende plaatsen waar geen haar meer groeit. Wellicht denkt u dat haargroei op een litteken niet mogelijk is. Moderniseringen van bestaande technieken maken dat een haartransplantatie op litteken een vooruitstrevende behandeling is. Een behandeling met bovendien blijvende resultaten. Let op dat er bij haartransplantatie littekens wel een mindere doorbloeding is dan normaal, wat het resultaat kan beïnvloeden.

Haartransplantatie litteken.
Haartransplantatie litteken.
Wanneer is een haartransplantatie op litteken mogelijk?

Haarklinieken als Acura Medisch Centrum ontvangen regelmatig de vraag of een haartransplantatie op littekens een succesvolle ingreep kan zijn. In sommige gevallen kunnen haartransplantaties littekens succesvol behandeld worden. De littekens kunnen daarbij op verschillende manieren veroorzaakt zijn. Zo hebben de artsen littekens behandeld die ontstaan zijn door:

 • Ongelukken
 • Operaties
 • Eerder uitgevoerde FUT-haartransplantaties
 • Brandwonden

Het is ook mogelijk om kale plekken die vanaf de geboorte aanwezig zijn met een haartransplantatie permanent van nieuwe haargroei te voorzien. Vooraf wordt door een specialist bepaald hoe uw persoonlijke situatie is. Is het litteken nog enigszins roze van kleur? Dan wordt de huid vaak nog voldoende doorbloedt. Langer bestaande littekens hebben vaak veroorzaakt dat uw huid dikker en stugger is geworden. De doorbloeding is dan meestal onvoldoende om een mooi resultaat te krijgen. Een haartransplantatie op littekens heeft als bijkomend voordeel dat door het implanteren van de haarzakjes de huid beter doorbloed wordt.

Persoonlijk behandelplan haartransplantatie litteken, micro haar pigmentatie

Acura Medisch Centrum verwijst u graag naar de MHP kliniek door voor een micro haar pigmentatie behandeling voor littekens op uw hoofd. Kalende plekken worden met behulp van micro haar pigmentatie van ‘haarstoppels’ voorzien. Ervaren artsen stellen tijdens een intakegesprek graag een persoonlijk behandelplan voor u samen. In het ‘plan van aanpak’ staat omschreven welke behandeling het mooiste resultaat geeft. De kosten voor een haartransplantatie kunnen per persoon verschillen. Het aantal grafts die getransplanteerd worden, is onder andere van invloed op de prijs. Tijdens de FUE-haartransplantatie worden gezonde haarzakjes uit uw haarkrans geoogst en naar de kalende plekken getransplanteerd. Uw huid wordt plaatselijk verdoofd, zodat u weinig merkt van de holle naald die gehanteerd wordt bij de ingreep. U kunt de kliniek dezelfde dag weer verlaten. Door regelmatig de vorderingen van het herstel te volgen, wordt gecontroleerd of de behandeling naar wens is verlopen. Houd u aan de adviezen die u ontvangt, zodat uw herstel vlot blijft verlopen. Pas na een periode van ruim 12 maanden is het definitieve resultaat van uw behandeling bereikt.

Levenslang resultaat

Bij Acura Medisch Centrum bent u zeker van levenslang resultaat van een haarimplantatie. De haarzakjes die getransplanteerd worden, blijven uw leven lang haren produceren. Heeft u een litteken op uw hoofd en wilt u dat graag kwijt? De artsen in Amsterdam en Weert informeren u gratis en vrijblijvend over de mogelijkheden voor een behandeling. Tijdens een intakegesprek wordt uw litteken bekeken en wordt een inschatting gemaakt hoeveel grafts getransplanteerd kunnen worden voor een goed resultaat. Meer weten over de mogelijkheden en kosten? Een afspraak is snel gemaakt.

Haartransplantatie litteken FAQ – Veelgestelde vragen

1. Kunnen alle littekens met een haartransplantatie behandeld worden?
Nee, helaas niet. Littekenweefsel blijkt vaak moeilijk te behandelen met een haartransplantatie. De structuur van de gelittekende huid is stugger en minder goed doorbloed dan de onaangetaste, gezonde huid. Succesvolle haartransplantatie resultaten op een litteken kunnen daarom niet gegarandeerd worden.

2. Welke littekens kunnen met een haartransplantatie gecamoufleerd worden?
Mede dankzij voortdurende ontwikkelingen en verbeteringen van de haartransplantatie apparatuur en technieken, kunnen haartransplantatie specialisten littekens steeds beter behandelen. Littekens die een gevolg zijn van brandwonden of ongevallen, een eerder uitgevoerde FUT haartransplantatie of als resultaat van een operatie aan uw hoofd, kunnen vaak mooi behandeld worden. De resultaten die bereikt worden, ontwikkelen zich gestaag mee met de techniek.

3. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie op een litteken?
Net zoals bij een complete haartransplantatie dient u over voldoende donormateriaal te beschikken om in aanmerking te komen voor de ingreep. Daarnaast dient het littekenweefsel geschikt te zijn om behandeld te worden.

4. Wat is geschikt littekenweefsel precies?
Verse littekens hebben tijd nodig om te herstellen en tot rust te komen. Littekens die jonger dan een jaar zijn, komen doorgaans niet voor een behandeling in aanmerking. Behandelend specialisten zien graag dat de kleur van het litteken nog licht roze is. Deze kleur betekent dat er nog voldoende doorbloeding is van de getroffen huid. Langer bestaande littekens zijn qua structuur vaak dik en stug door het ontbreken van doorbloeding. Tijdens een intakegesprek wordt het litteken beoordeeld en wordt gekeken of een haartransplantatie in uw situatie tot een wenselijk resultaat kan leiden.

5. Klopt het dat mijn huid er beter uit ziet na een haartransplantatie in het littekengebied?
De getransplanteerde haarzakjes trekken als het ware nieuwe bloedvaten aan. Hierdoor wordt een verbeterde doorbloeding bewerkstelligd. Een goede of beter doorbloede huid ziet er beter uit, dit heeft ook effect op het uiterlijk van het litteken.

6. Wordt een haartransplantatie litteken in het buitenland toegepast?
Het succesvol transplanteren van haren op een litteken vereist veel ervaring. Als voorbereiding kunt u ervaringsverhalen van anderen lezen. Bekijk de resultaten die een buitenlandse haarkliniek heeft bereikt met haartransplantaties op littekens.

7. Is het litteken direct na de haartransplantatie gecamoufleerd?
De resultaten van de haartransplantatie laten enige tijd op zich wachten. Het is een normaal verschijnsel dat getransplanteerde haarzakjes zo’n drie weken na de ingreep de haren verliezen. Nieuwe haargroei is zo’n drie of vier maanden later zichtbaar. Voordat het optimale resultaat is bereikt, bent u negen tot twaalf maanden verder.

8. Wat kost een haartransplantatie litteken behandeling?
De kosten voor een haartransplantatie op een litteken liggen lager dan wanneer u een uitgebreide haarimplantatie ondergaat voor het gehele hoofd. Het aantal grafts dat getransplanteerd wordt om het litteken te bedekken, is vaak beperkt. Aan de hand hiervan wordt de kostprijs bepaald.

9. Wordt de behandeling door mijn zorgverzekeraar vergoed?
Littekens die u om cosmetische redenen laat bedekken met een haartransplantatie worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Littekens die een gevolg zijn van ongevallen of brandwonden komen eventueel wel voor vergoeding in aanmerking. De voorwaarden hiervoor lopen uiteen en staan vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

10. Hoe groot is de kans dat het resultaat van een haartransplantatie bij een litteken mislukt?
Exacte cijfers en/of percentages zijn niet bekend. FUE haartransplantaties op een litteken die door gespecialiseerde, ervaren artsen worden toegepast zijn doorgaans succesvol. Voorafgaand aan de ingreep wordt het litteken uitgebreid bekeken en beoordeeld op geschiktheid. De haartransplantatie specialist geeft u een eerlijk advies over de kans van slagen en de resultaten die u kunt verwachten.

11. Wordt een haartransplantatie litteken ook bij vrouwen toegepast?
Vrouwen kunnen ook littekens op het hoofd hebben die een gevolg zijn van ongevallen en/of brandwonden. Deze zijn ook bij vrouwen te behandelen met een haartransplantatie.

12. Kunnen ook littekens in mijn baardstreek behandeld worden met een haartransplantatie?
Met behulp van de FUE techniek kunnen ook littekens in uw baardstreek met succes behandeld worden. Voordat behandeling mogelijk is, dient het littekenweefsel tot rust te zijn gekomen.

13. Is de behandeling pijnlijk?
De haartransplantatie op een litteken wordt met plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Zowel het donorgebied als het littekenweefsel worden verdoofd. U voelt geen pijn tijdens de ingreep. Na afloop van de haartransplantatie kan de behandelde huid rood en licht gezwollen pijn. Eventuele napijn neemt snel af en kan desgewenst met een pijnstiller bestreden worden.

14. Waar kan ik terecht voor een haartransplantatie op een litteken?
Nederland kent een aantal ervaren haartransplantatie artsen die littekens met succes behandelen. Ga naar meerdere intake- en/of adviesgesprekken. Dit stelt u in staat uw opties met elkaar te vergelijken. Online vindt u ervaringen van anderen en foto’s van behaalde resultaten. Wij hebben veel ervaring met het behandelen van littekens.

15. Hoe werkt een haartransplantatie om een litteken te camoufleren?
Het litteken dat u wilt laten behandelen wordt eerst door een ervaren arts onderzocht. Hierbij wordt onder meer naar de structuur van het littekenweefsel gekeken. Indien mogelijk wordt een behandelplan opgesteld. Littekenweefsel is niet eenvoudig te behandelen en soms zijn meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

16. Zijn de resultaten permanent?
Ja. De succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven de rest van uw leven nieuwe haren produceren. Verwacht echter niet direct een geweldig resultaat, net zoals bij een standaard FUE haartransplantatie duurt het zo’n 12 maanden voordat het eindresultaat beoordeelt kan worden.

17. Kunnen littekens bij minderjarigen behandeld worden?
Haartransplantaties worden in de regel niet bij minderjarigen toegepast. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt als de ouders en/of voogd schriftelijk toestemming geven voor de behandeling en bij de ingreep zelf aanwezig zijn. De mogelijkheden hiervoor lopen uiteen.

18. Zijn er alternatieven om een litteken te camoufleren?
Indien u zich stoort aan een litteken op uw hoofd en als een haartransplantatie niet uw voorkeur heeft of bij u niet mogelijk is, kunt u overwegen om het litteken met tricopigmentatie te laten camoufleren. Het gekleurde pigment dat in de bovenste huidlaag wordt aangebracht bedekt het litteken, waardoor het zo goed als volledig aan het oog wordt onttrokken.

19. Wordt een haartransplantatie litteken met een verdoving uitgevoerd?
Ja. Zowel het donorgebied als het litteken dat wordt behandeld, worden vooraf plaatselijk verdoofd. U ervaart geen pijn tijdens de ingreep. De enige mogelijke hinder ervaart u tijdens het injecteren van de verdovende middelen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie litteken’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu