fbpx

Haartransplantatie mannen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Overweegt u als man een haartransplantatie? Niet alleen vrouwen, maar ook mannen willen graag goed voor de dag komen. Een van de belangrijkste onderdelen van het uiterlijk van een man is toch wel het haar. De meeste mannen zijn erg zuinig op hun haar en vinden het dan ook verschrikkelijk als zij hun haar verliezen. Iedereen verliest in principe dagelijks een gezond aantal haren, maar wanneer dit een bepaalde grens overschrijdt, kunnen kale plekken ontstaan. Gelukkig bestaat er een oplossing voor dit probleem, namelijk een haartransplantatie mannen. Voordat u de mogelijkheden onderzoekt voor een haartransplantatie, is het van belang dat u goed weet wat de oorzaak is van uw haaruitval. Als uw haaruitval slechts van tijdelijke duur is, bijvoorbeeld bij extreme stress, dan kan een haartransplantatie soms overbodig zijn. Het kan echter ook zijn dat uw haaruitval niet van tijdelijke duur is, zoals bij erfelijke varianten van haaruitval. In dat geval kiezen veel mannen, vaak op jonge of middelbare leeftijd, voor een zogenaamde haartransplantatie.

Haartransplantatie mannen, de mogelijkheden

Vaak zijn er een aantal verschillen tussen haartransplantaties bij vrouwen en een haartransplantatie mannen. Heeft u zelf last van vroegtijdige haaruitval en overweegt u een haartransplantatie? In dat geval is het verstandig om eerst de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. Tegenwoordig zijn er drie behandelingen het populairst. Bij een van deze methodes, de FUT-methode, wordt een dun reepje huid uit het donorgebied weggesneden. Vervolgens worden de haarzakjes, ook wel grafts, verzameld. Deze grafts worden tenslotte naar het gewenste gebied getransplanteerd. Een nadeel van de FUT-methode is dat u na de behandeling een litteken overhoudt voor ieder weggesneden streepje huid. Een andere methode voor haartransplantatie mannen, namelijk de FUE-methode, is een stuk populairder. Bij deze methode, waarbij grafts met een holle naald uit het donorgebied worden verwijderd, is er niet of nauwelijks sprake van littekentjes. Een nadeel hiervan is dat de behandeling meer tijd in beslag neemt.
Een ander soort haartransplantatie, de HaarStamcel transplantatie, is een nieuw ontwikkelde methode. De zogenaamde HaarStamcel transplantatie is ontwikkeld door het Hair Science Institute en mag dan ook alleen bij deze kliniek worden uitgevoerd. Bij deze behandeling wordt slechts een deel van de haarfollikel getransplanteerd, wat resulteert in een zo goed als intact haarzakje. Deze behandeling is ideaal voor een Haartransplantatie bij mannen.

Haartransplantatie mannen kosten

De kosten voor een Haartransplantatie bij mannen kunnen sterk variëren. De prijs is onder andere afhankelijk van de kliniek en de grootte van het te behandelen gebied. Voor mannen liggen de kosten voor een haartransplantatie ongeveer tussen de 1.500 en 6.000 euro; let dus te allen tijde goed op de haartransplantatie kosten.

De beste haartransplantatie kliniek

In wat voor Haartransplantatie methode bent u geïnteresseerd? Voor de FUE Haartransplantatie methode bent u bij Acura Medisch Centrum aan het juiste adres. Hoewel een aantal andere klinieken een vergelijkbare behandeling aanbieden, kan de kwaliteit per kliniek sterk verschillen. Kies daarom voor de beste kwaliteit van Acura Medisch Centrum. Klinieken voor een haartransplantatie bij mannen zijn vrij eenvoudig op het internet te vinden. Wat echter niet altijd even makkelijk is, is het vinden van de kliniek die de hoogste kwaliteit garandeert tegen een zo laag mogelijke prijs. Daarnaast wilt u een kliniek waarbij het risico op een mislukking minimaal is. U zult een hierin een afweging moeten maken. Het is belangrijk om kritisch te kijken naar de voor- en nadelen van de kliniek en uw keuze hierop te baseren.

Haartransplantatie mannen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie mannen? De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?
Mannen met erfelijke haaruitval kunnen in de meeste gevallen prima behandeld worden. Geschikte haartransplantatie kandidaten beschikken over genoeg donormateriaal en verkeren in goede gezondheid. Uw geschiktheid wordt beoordeeld door een ervaren haartransplantatie specialist, waarbij ook naar uw medische achtergrond wordt gekeken.

2. Welke methodes worden gebruikt bij een haartransplantatie?
Haarklinieken passen de FUT methode, die een litteken achterlaat, en de FUE techniek, die geen littekens achterlaat, toe tijdens haartransplantaties bij mannen. Het FUT haartransplantatie litteken is blijvend en wordt als een groot nadeel van de techniek gezien. Het gebruik van de FUE techniek is vrijwel overal standaard.

3. Hoe lang duurt een haartransplantatie bij mannen?
Afhankelijk van de omvang van de ingreep duurt een haartransplantatie 5 tot 8 uur. De haartransplantatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Overigens is het niet zo dat u gedurende de volledige behandeltijd in de behandelstoel ligt. Tussendoor is er tijd om rond te lopen en even uw benen te strekken.

4. Welk donormateriaal wordt er gebruikt?
Haartransplantaties worden uitgevoerd met uw eigen donormateriaal. Dit haar is meestal afkomstig uit de haarkrans, aan de achterzijde van het hoofd. Het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd is vooraf met u besproken. In sommige gevallen kan ook gebruik gemaakt worden van andere lichaamsbeharing, zoals borsthaar. Dit betreft veelal beperkte haartransplantaties.

5. Valt het getransplanteerde haar uit?
Binnen enkele weken na de haartransplantatie vallen de getransplanteerde haren uit. Dit is normaal en enkele maanden later gaat het haar weer groeien. De haarzakjes gaan niet verloren en door de unieke structuur zijn ze niet gevoelig voor het DHT hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. De meeste mannen zien zo’n drie maanden na de haarimplantatie dat het haar gaat groeien.

6. Welke factoren zijn belangrijk voor een haartransplantatie?
De haartransplantatie techniek is veilig, maar kent een aantal risico’s wanneer de ingreep niet onder de geschikte omstandigheden wordt uitgevoerd. Kies daarom voor een ervaren specialist die de behandeling bij u op de juiste manier toe kan passen. Complicaties worden zelden gezien. Bijwerkingen zijn vrijwel altijd allemaal tijdelijk en van voorbijgaande aard.

7. Wat zijn de risico’s van een haartransplantatie?
Net zoals elke andere medische procedure, brengt de haartransplantatie diverse risico’s met zich mee. Complicaties zoals slechte wondgenezing, infecties, allergische reacties en littekens kunnen zich voordoen. Kort na de ingreep is de behandelde huid gezwollen en rood verkleurd, een enkele keer kan gevoelloosheid optreden. Binnen enkele dagen zijn de meeste verschijnselen vanzelf verdwenen. Houden de verschijnselen langer aan, neem dan contact op met de haarkliniek.

8. Is een enkele behandeling genoeg?
De meeste mannen die een haartransplantatie ondergaan, bereiken met een ingreep het gewenste resultaat. Aanvullende behandelingen worden toegepast om de haardichtheid te verbeteren of om een teleurstellend resultaat te corrigeren. Overigens dient u voor een tweede behandeling wel over genoeg donormateriaal te beschikken.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie mannen’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu