fbpx

Haartransplantatie met kunsthaar

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren deze behandeling met kunsthaar niet uit. Wij voeren wel de FUE haartransplantatie uit. Het is nieuw en dé innovatie op het gebied van haartransplantatie. Het  gaat om een haartransplantatie met kunsthaar? Met kunsthaar horen we u zeggen? U hoeft uw eigen donorgebied dus niet langer te gebruiken voor een haartransplantatie. Met kunsthaar een haartransplantatie uitvoeren heeft diverse voordelen ten opzichte van de ‘normale’ haartransplantatie behandeling. Deze haartransplantatie methode bestaat nog maar kort. Acura Medisch Centrum is de eerste haartransplantatie kliniek die naast de FUE haartransplantatie methode ook de haarimplantatie met kunsthaar aanbiedt.

Haartransplantatie met kunsthaar.
Haartransplantatie met kunsthaar.
Hoe werkt een haartransplantatie met kunsthaar?

Bij een haartransplantatie worden normaal gesproken haren vanuit het donorgebied getransplanteerd naar een gebied dat kaal of kalend is. Er worden haren vanuit de achterkant van het hoofd getransplanteerd. De achterkant van het hoofd wordt ook wel de eeuwige haarkrans genoemd. Deze haren zijn niet gevoelig voor haaruitval. Een haartransplantatie met dit donorhaar kan uiteraard een erg mooi resultaat geven. Een belangrijk nadeel is echter dat haren slechts eenmaal getransplanteerd kunnen worden. Wanneer de haren eenmaal weggenomen zijn uit het donorgebied, zullen deze niet meer terug groeien.
Om deze reden komt niet iedereen voor een FUE haartransplantatie in aanmerking. Er moet namelijk wel voldoende donorhaar zijn om te transplanteren naar het kalende gebied. Sommige mensen hebben niet genoeg donorhaar of het is te zwak. Daarnaast is het ook mogelijk dat iemand niet kort geschoren wilt worden voor een haartransplantatie.

Bent u geschikt om met kunsthaar de haartransplantatie te ondergaan?

Een belangrijk voordeel van de haarimplantatie met kunsthaar, is dat in principe iedereen hiervoor geschikt is. Denkt u dit mogelijk een oplossing is voor uw haaruitval? Dan nodigen we u uiteraard graag uit in de kliniek voor een gratis en vrijblijvend consult.

Hoe lang blijft het kunsthaar zitten na de ingreep?

Dankzij jarenlange ontwikkeling is er kunsthaar ontwikkeld dat niet van echt haar te onderscheiden is. Ieder jaar valt slechts 10% van het getransplanteerde haar uit. Het is daarom mogelijk om jarenlang van een prachtig resultaat te genieten.

Wat kost een haartransplantatie met kunsthaar?

De kosten van een haartransplantatie met kunsthaar zijn afhankelijk van het aantal haren die getransplanteerd moeten worden. Hoe meer haren getransplanteerd worden, hoe hoger de kosten zullen zijn. Tijdens een consult kan worden vastgesteld hoeveel nieuw haar er nodig zal zijn voor een mooi resultaat.

Haartransplantatie met kunsthaar ervaringen

Er zijn al duizenden mensen behandeld met kunsthaar. De ervaringen van mensen die een haartransplantatie met kunsthaar hebben ondergaan, zijn overwegend positief. Er worden diverse voordelen genoemd ten opzichte van de ‘normale’ haartransplantatie.

Voordelen van een haartransplantatie met kunsthaar

De belangrijkste voordelen van de haarimplantatie met kunsthaar:

 • Direct resultaat.
 • Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor deze ingreep.
 • Het haar kan direct op de gewenste lengte worden geïmplanteerd.
 • Het hoofd hoeft niet kaal te worden geschoren.
Haartransplantatie met kunsthaar FAQ aanvulling – Veelgestelde vragen

1. Wanneer kan een haartransplantatie met kunsthaar toegepast worden?
Biofibres kunnen bij uiteenlopende vormen en oorzaken van haarverlies toegepast worden. Een arts zal uw situatie beoordelen en advies geven over de mogelijkheden van een haartransplantatie met kunsthaar die bij u passen.

2. Hoeveel kunstharen worden er geïmplanteerd tijdens een behandelsessie?
Doorgaans worden zo’n 800 tot 1.500 haren per sessie geïmplanteerd. In geval van volledige kaalheid kan dit oplopen tot maximaal 2.000 haren. In aanvullende sessies kan een grotere haardichtheid nagestreefd worden.

3. Is Biofibre haar veilig?
Vrijwel ieder huidtype verdraagt de Biofibres goed, maar allergische reacties komen soms voor. Biofibres bestaan uit door de FDA goedgekeurde materialen voor onder meer medisch gebruik. Deze materialen zijn niet schadelijk voor uw lichaam. Bovendien is Biofibre zeer sterk en breekt het niet. Het heeft het uiterlijk van natuurlijke haren.

4. Hoe wordt kunsthaar geïmplanteerd?
Het implanteren van kunsthaar gebeurt met een speciale naald die iedere haar in de besproken gebieden plaatst. Uw huid wordt plaatselijk verdoofd, zodat u geen pijn ervaart. Afhankelijk van het aantal kunstharen dat u laat implanteren duurt de ingreep vrij lang. De behandelend arts werkt met precisie om een natuurlijk resultaat te bewerkstelligen.

5. Hoe ziet het geïmplanteerde haar eruit en hoe kan ik het behandelen?
Biofibres zijn nagenoeg identiek aan natuurlijk haar. U kunt het geïmplanteerde haar op dezelfde manier onderhouden als uw eigen, natuurlijke haar. Hiervoor gebruikt u hoogwaardige verzorgingsproducten. De Biofibres behouden de kleur en mogen niet geverfd worden met agressieve, schadelijke producten.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie met kunsthaar’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu