fbpx

Haartransplantatie met nephaar

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren deze behandeling met nephaar niet uit. Wij voeren wel de FUE haartransplantatie uit. We krijgen als kliniek regelmatig de vraag of er haar van een ander persoon gebruikt kan worden voor een haartransplantatie. Tenzij u een eeneiige tweeling bent is het antwoord ‘nee’. Maar wat denkt u dan van een haartransplantatie met nephaar? Eigenlijk is er geen sprake van nephaar, er is sprake van gefabriceerd haar. Een haartransplantatie met dit haar uitvoeren, heeft diverse voordelen ten opzichte van de haartransplantatie met ‘eigen’ haar. Wij zijn erg trots dat we de eerste Nederlandse kliniek zijn die de mogelijkheid aanbiedt om naast de FUE haartransplantatie ook op deze manier een haartransplantatie te ondergaan.

Haartransplantatie met nephaar.
Haartransplantatie met nephaar.
Hoe werkt een haartransplantatie met nephaar?

Heeft u zich al verdiept in hoe een FUE of FUT haartransplantatie werkt? Bij deze twee haartransplantatie methodes wordt donorhaar gebruikt. Donorhaar wordt weggenomen van de achterkant van het hoofd. Dit gebied, ook wel de eeuwige haarkrans, bevat haren die niet gevoelig zijn voor erfelijke haaruitval. Omdat dit haar na de transplantatie zijn eigenschappen behoudt, is dit zeer geschikt om te transplanteren naar kale plekken. Een nadeel van deze ingreep is dat als de haren zijn weggenomen, er geen haar meer terug groeit in het donorgebied.
Bij sommige mensen is er sprake van een klein donorgebied en groot kalend gebied. Met het donorhaar kan dan nooit de gewenste resultaat worden bereikt. Het is ook mogelijk dat het haar in het donorgebied erg zwak is en daarom niet geschikt is voor een haartransplantatie. Onder andere in deze twee gevallen kan het een uitkomst zijn om met nephaar een haartransplantatie uit te voeren. Hiervoor worden zogenaamde biofibres gebruikt. Een bijkomend voordeel van deze manier van haren transplanteren, is dat het haar niet kort hoeft te worden geschoren voor de ingreep.

Bent u geschikt om met nephaar de haartransplantatie te ondergaan?

Een groot voordeel van de haarimplantatie met kunsthaar of nephaar is dat in principe iedereen hiervoor geschikt is. Is dit mogelijk een oplossing voor uw haarverlies? Dan nodigen we u uiteraard graag uit in de kliniek voor een gratis en vrijblijvend consult.

Hoe lang blijft het getransplanteerde haar zitten na de ingreep?

Dankzij jarenlange ontwikkeling zijn er biofibres ontwikkeld die niet van echt haar te onderscheiden zijn. Ieder jaar valt slechts 10% van het getransplanteerde haar uit. U kunt daarom jarenlang van een prachtig resultaat te genieten.

Wat kost een haartransplantatie met nephaar?

De kosten van een haartransplantatie met nephaar zijn van een aantal factoren afhankelijk. Is er een grote behandeling nodig of is het ook mogelijk om al een mooi resultaat te krijgen met een klein aantal getransplanteerde haren? Hoe meer haren er getransplanteerd moeten worden, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Haartransplantatie met nephaar ervaringen

Wist u dat er al duizenden mensen behandeld zijn met nephaar? De ervaringen van mensen die een haartransplantatie met nephaar hebben ondergaan, zijn overwegend positief. Er worden diverse voordelen genoemd ten opzichte van de ‘normale’ haartransplantatie.

Voordelen van een haartransplantatie met de biofibres

De belangrijkste voordelen van de haarimplantatie met kunsthaar:

 • Direct resultaat.
 • Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor deze ingreep.
 • Het haar kan direct op de gewenste lengte worden geïmplanteerd.
 • Het hoofd hoeft niet kaal te worden geschoren.
Haartransplantatie met nep haar FAQ – Veelgestelde vragen

1. Hoe lang duurt het voordat Biofibre na het implanteren is gestabiliseerd?
Na het plaatsen van de Biofibres bent u voorzichtig met uw hoofd en het nep haar. Ondanks het feit dat de Biofibres vastzitten in de huid gaan er 20 tot 30 dagen voorbij voordat het volledig is gehecht en gestabiliseerd.

2. Kan ik Biofibres laten implanteren na een FUE haartransplantatie?
Ja. Biofibres kunnen aanvulling zijn op een standaard haartransplantatie. Op vrij eenvoudige manier kan uw haardichtheid vergroot worden. De kunstharen vallen niet op tussen het natuurlijke haar.

3. Ik gebruik een haargroeimiddel, kan ik dan toch nep haar laten implanteren?
De Biofibres hebben doorgaans geen schadelijke of nadelige invloed op uw hoofhuid en/of haargroei. Het combineren van een haargroeimiddel en het laten implanteren van Biofibres is mogelijk. Een haartransplantatie specialist bespreekt hoe, in uw situatie, beide behandelingen optimaal met elkaar gecombineerd kunnen worden.

4. Kan een haartransplantatie met nep haar bij volledige kaalheid toegepast worden?
Ja, al zal wel altijd goed gekeken worden naar uw hoofdhuid. De haartransplantatie met nep haar wordt afgeraden als u te maken heeft of bekend bent met infecties en/of aandoeningen van de hoofdhuid.
Een haartransplantatie met nep haar is ook geschikt als het haarverlies een andere oorzaak heeft dan Alopecia androgenetica. Met kunsthaar kunnen brandwonden en littekens gecamoufleerd worden. De ingreep laat geen littekens achter en kent geen lange herstelperiode. De resultaten die bereikt worden zijn natuurgetrouw, Biofibres sluiten prima aan bij uw eigen natuurlijke uitstraling.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie met nephaar’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu