fbpx

Haartransplantatie mislukt

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Het gebeurt zelden, maar het gebeurt wel eens dat een haartransplantatie mislukt. Hoe kunt u voorkomen dat uw haartransplantatie mislukt? Wist u dat u grotendeels zelf in de hand heeft of een haartransplantatie lukt of mislukt? Onder andere de voor- en nazorg bij de haartransplantatie behandeling is namelijk erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een mislukte haartransplantatie in de meeste gevallen kunt voorkomen.

Haartransplantatie mislukt.
Haartransplantatie mislukt.
Waar is een haartransplantatie mislukt?

Er kunnen zich verschillende situaties voordoen, waarbij kan worden gesteld dat een haartransplantatie is mislukt. De meest voorkomende situaties:

 • Er is weinig tot geen hergroei van het getransplanteerde haar.
 • De haarlijn is onnatuurlijk, waardoor de behandeling onnatuurlijk oogt.
 • De haardichtheid is te klein.
 • De dichtheid van het haar verschilt op het hoofd.
 • Er zijn onnodig littekens achtergebleven in het donorgebied.
 • De grafts zijn te diep of niet goed geplaatst, waardoor er littekens zichtbaar zijn.

Bovenstaande mislukte haartransplantaties komen in sommige gevallen voor, als we de verschillende haartransplantatie fora online bestuderen.

Hoe voorkomt u dat uw haartransplantatie mislukt?

Er zijn verschillende manieren die u zelf in de hand heeft, om er voor te zorgen dat uw haarimplantaten niet mislukt. Dit begint uiteraard bij de keuze van een kliniek waar u de behandeling ondergaat. Kies voor een haartransplantatie team dat ervaren is en veel mooie resultaten kan laten zien. De haartransplantatie resultaten bij anderen tonen welke resultaat u bij u zelf mag verwachten.
Het is daarnaast van essentieel belang dat u de voorzorg en nazorg instructies van de kliniek waar u behandeld bent, goed naleeft. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u na de behandeling heel voorzichtig met de getransplanteerde haren omgaat, dat u niet direct gaat sporten en de zon vermijdt.

Haartransplantatie mislukt FAQ – Veelgestelde vragen

1. Kan mijn haar uitvallen na een haartransplantatie?
Ja. Zo’n twee tot vier weken na de haartransplantatie verliezen de getransplanteerde haarzakjes hun haren. Dit is echter geen reden om ongerust te zijn, het is een normaal verschijnsel. Pas na drie tot vier maanden is de eerste nieuwe haargroei zichtbaar.

2. Kan een FUE haartransplantatie mislukken na een succesvol verlopen ingreep?
Een veel voorkomende vraag is of het haar opnieuw uit kan vallen na een succesvolle haartransplantatie. Dit is ongebruikelijk en komt vrijwel nooit voor. De haarzakjes die getransplanteerd worden, hebben immers andere genetische eigenschappen die ze ongevoelig maakt voor het DHT hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Resultaten van een geslaagde haartransplantatie zijn blijvend.

3. Welke aandoeningen kunnen haaruitval veroorzaken na een geslaagde haartransplantatie?
In zeldzame situaties kunnen medische aandoeningen de getransplanteerde haarzakjes beschadigen. Als gevolg hiervan kan haaruitval optreden. Dit is onder meer het geval als u te maken heeft met een diffuse vorm van haaruitval, Alopecia areata of geconfronteerd wordt met Lichen planopilaris.

4. Kan mijn levensstijl na een FUE haartransplantatie nieuw haarverlies veroorzaken?
Bepaalde situaties kunnen, ook na een geslaagde FUE haartransplantatie, leiden tot haaruitval. Dit geldt zowel voor het gebruik van medicatie als door een gebrek aan vitamines en mineralen. Overmatig roken, alcoholgebruik en langdurige blootstelling aan stress zijn eveneens factoren die invloed kunnen hebben op uw haargroei. Probeer een verantwoorde, gezonde levensstijl na te streven, waarbij u kiest voor een gezond voedingspatroon.

5. Wanneer is een haartransplantatie mislukt?
Haartransplantaties mislukken zelden. Er wordt eerder gesproken over een tegenvallend of slecht resultaat. Dit kan het geval zijn als de uiteindelijke dekking bijvoorbeeld minder is dan verwacht. De getransplanteerde haarzakjes kunnen onevenredig groeien. Dan heeft u op de ene transplantatie plaats meer haargroei dan op de andere. Het getransplanteerde haar is dan niet goed aangeslagen en/of uitgevallen. Een haartransplantatie kan voor uw gevoel ook mislukken als eindresultaat niet voldoet aan uw verwachtingspatroon.

6. Kan het resultaat van een eerdere mislukte haartransplantatie gecorrigeerd worden?
Afhankelijk van de aanwezigheid van donormateriaal, kan een eerder bereikt resultaat verbeterd worden. Ook uw haardos kan eventueel verder verdicht worden. Als u een correctie uit laat voeren, geldt ook dat uw verwachtingen in overeenstemming moeten zijn met de mogelijkheden. Anders is de kans groot dat u nogmaals een teleurstelling te verwerken krijgt.

7. Hoe kan een mislukte haartransplantatie voorkomen worden?
Volg altijd de adviezen en instructies van de behandelend specialist op. Bereid uzelf goed voor op de ingreep en lees haartransplantatie ervaringsverhalen van anderen. Dit kan u helpen om in de dagen en weken na de behandeling uw hoofd en haar op de juiste manier te verzorgen. Streef ook een realistisch verwachtingspatroon na. Dit voorkomt teleurstellingen en tegenvallende resultaten.

8. Is er een speciale verzorgingsmanier van het haar, waarmee ik een mislukt haartransplantatie resultaat kan voorkomen?
De behandelend haartransplantatie specialist geeft u uitleg over de manier waarop en met welke producten u uw huid en haar na de ingreep verzorgt. Daarbij is het belangrijk om wrijven en krabben te voorkomen. Laat korstjes die ontstaan zitten, totdat ze vanzelf van de huid vallen. Korstjes die u los krabt, kunnen wondjes worden en wondjes kunnen infecties veroorzaken.

9. Wat doe ik als mijn haartransplantatie mislukt?
Ga eerst na waarom u vindt dat uw haartransplantatie is mislukt. Welke verwachtingen had u voor de ingreep en hoe is het uiteindelijke resultaat geworden? Wat is de mening van de behandelend specialist die de haartransplantatie heeft uitgevoerd? In de meeste gevallen is het mogelijk om een aanvullende behandeling uit te voeren, waarmee de haardichtheid eventueel verbeterd kan worden.

10. Heb ik garantie op een haartransplantatie?
Acura Medisch Centrum geeft garantie op de succesvol getransplanteerde haarzakjes.

11. Heb ik zelf enige invloed op het resultaat van een haartransplantatie?
Het slagen of mislukken van een haartransplantatie ligt voor een zeker gedeelte in uw handen. Wees na de ingreep voorzichtig en vermijd dat u uw hoofd stoot en/of bedekt. Doe het rustig aan. Dat betekent dat u intensief sporten, zware lichamelijke arbeid, zwemmen en het bezoeken van een sauna en/of zonnebank de eerste maand uitstelt. Zware arbeid kan in overleg met de behandelend arts na verloop van tijd hervat worden. Plan een haartransplantatie daarom ook niet te kort voor een strandvakantie.

12. Wat kan ik nog meer doen om te voorkomen dat een haartransplantatie mislukt?
Wees geduldig. Verwacht een goed resultaat, maar verwacht zeker geen wonder. Direct na de haartransplantatie heeft u nog geen zichtbare resultaten. Pas na drie tot vier maanden is de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Al met al verstrijken negen tot twaalf maanden, voordat het eindresultaat is bereikt. Het is niet realistisch om na vier maanden te zeggen dat u een mislukte haartransplantatie heeft ondergaan.

13. Hoe ontstaat een onnatuurlijk haartransplantatie resultaat?
Onnatuurlijke resultaten kunnen een gevolg zijn van het toepassen van een ongeschikte haartransplantatie techniek. Minimale ervaring van de behandelend arts is een andere oorzaak van een teleurstellend resultaat. Als iemand niet weet hoe de haarzakjes in de juiste groeirichting geplaatst moeten worden, is een onnatuurlijk resultaat een logisch gevolg. Een enkele keer is een verkeerde planning de veroorzakende factor.

14. Kan een onnatuurlijk resultaat gecorrigeerd worden?
Eventueel kunnen de haarzakjes die in de verkeerde groeirichting geplaatst werden verwijderd worden. Daarna worden ze in de juiste groeirichting teruggeplaatst.

15. Ga ik voor een corrigerende haartransplantatie naar een andere haarkliniek?
Als u in het verleden een teleurstellende haartransplantatie heeft laten toepassen, dan ligt het voor de hand dat u voor een corrigerende ingreep niet terug gaat naar dezelfde kliniek. U zoekt dan een ervaren specialist, waarbij u een vertrouwt gevoel heeft.

16. Krijg ik mijn geld terug na een mislukte haartransplantatie?
Volledige restitutie zal niet snel gebeuren. Het gebeurt zelden dat een haartransplantatie echt mislukt. Heeft u het gevoel dat de resultaten niet met uw verwachting overeenkomt, bespreek dit dan eerst met de haarkliniek waar de ingreep heeft plaatsgevonden. Het is niet ondenkbaar een oplossing wordt gevonden.

17. Na drie maanden heb ik nog steeds geen nieuwe haargroei. Is de ingreep mislukt?
Bij de een is nieuwe haargroei eerder zichtbaar dan bij de ander. Als u na drie maanden nog geen zichtbare haren heeft groeien, is dat geen reden om aan te nemen dat dat ook niet meer gebeurt.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie mislukt’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu