fbpx

Haartransplantatie nieuws

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

U kunt altijd op de hoogte blijven van het laatste haartransplantatie nieuws, door u in te schrijven voor de nieuwsbrief. In 2016 en 2017 hebben zich ook weer verschillende ontwikkelingen voorgedaan in de haartransplantatie branche. Wat dacht u bijvoorbeeld van de haartransplantatie robot? Daarnaast volgen we ook de vooruitgang van mogelijke nieuwe haargroeimiddelen, die mogelijk binnen vijf jaar op de markt kunnen komen.

Haartransplantatie nieuws.
Haartransplantatie nieuws.
Oorzaken van haaruitval

Heeft u al eerder laten onderzoeken, waardoor uw haaruitval veroorzaakt wordt? U bent niet de enige met dit probleem. Alleen al in Nederland kampen miljoenen mensen met haaruitval. Hoe ouder iemand is, hoe groter de kans is dat hij of zij te maken krijgt met haaruitval.
Wanneer iemand kaal wordt, is er meestal sprake van erfelijke haaruitval. Erfelijke haaruitval wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd. Dit komt bij meer dan 40% van de Nederlandse bevolking voor. Sommige mensen accepteren dat ze last hebben van haaruitval en doen hier niets aan. Er zijn echter steeds meer mensen die er voor kiezen om hier wel iets tegen te doen. Een behandeling die veel toegepast wordt bij mensen met haaruitval, is de haartransplantatie behandeling.

Interessant haartransplantatie nieuws

Wanneer u zoekt op haartransplantatie nieuws, zijn er twee verschillende onderwerpen die veel aan bod komen. Het gaat hierbij om:

 • Innovaties op het gebied van haartransplantatie.
 • Haartransplantatie bij bekende Nederlanders of bekende buitenlanders.
Innovaties op het gebied van haartransplantatie

U heeft er mogelijk al eens over gehoord, de eerste haartransplantatie robot ter wereld is ontwikkeld. Deze robot staat onder andere in Istanbul, Turkije. Met behulp van deze robot kunnen de grafts uit het donorgebied worden verwijderd. De robot is nog niet in staat om de grafts ook in de incisies te plaatsen. In de toekomst is dit waarschijnlijk wel mogelijk.
Daarnaast is de haarsparende FUE haartransplantatie methode ontwikkeld. Het is daarom mogelijk om een haartransplantatie te ondergaan, zonder dat het hele hoofd kaal hoeft te worden geschoren. Voorwaarde is dat de persoon die de haartransplantatie wilt ondergaan, wat langer haar heeft.
Er zijn verder ook steeds meer bekende Nederlanders die een haartransplantatie ondergaan. Dit wordt vaak gecommuniceerd door de haarklinieken waar deze BN’ers zijn behandeld.

Haartransplantatie nieuws FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie nieuws. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is de nieuwste haartransplantatie techniek?
De nieuwste, meest moderne haartransplantatie techniek is de FUE methode. Vanuit chirurgisch oogpunt is de FUE techniek een zeer veilige en relatief kleine ingreep die bij mannen en vrouwen toegepast kan worden.

2. Klopt het dat de 3D printtechniek wordt onderzocht als haartransplantatie mogelijkheid?
Ja, Amerikaanse onderzoeken hebben 3D printen gebruikt om nieuwe haargroei te creëren. Dit is echter een techniek die nog in de absolute kinderschoenen staat. De methode werd onderzocht met behulp van muizen. Desalniettemin menen de onderzoekers dat 3D printen de potentie heeft om een duurzame bron voor natuurlijke haargroei te zijn en op deze manier mensen met haarverlies te helpen.

3. Wordt haarklonen in de toekomst mogelijk?
Het klonen van haar is eveneens een techniek die volop in ontwikkeling is. Binnen- en buitenlandse onderzoeken evalueren zich positief. Wanneer de kloontechniek daadwerkelijk toegepast zal worden, is op dit moment nog niet bekend.

4. Is een haartransplantatie in de toekomst ook mogelijk bij Alopecia areata?
Wat de toekomst brengt op het gebied van toepassingsmogelijkheden van bestaande haartransplantatie technieken is niet te voorspellen. Wellicht dat Alopecia areata daadwerkelijk voor de ingreep in aanmerking komt, maar misschien ook niet. Situaties verschillen immers van persoon tot persoon.

5. Worden bestaande technieken verder ontwikkeld?
Ja, technologische ontwikkelingen staan zelden stil. Bestaande technieken en de huidige apparatuur zullen verder verfijnd worden, waardoor de kans op bijwerkingen en complicaties nog verder wordt verkleind. Dit heeft onder meer geleidt tot de ontwikkeling van de haarsparende FUE techniek, waarbij het niet langer nodig is om uw haar voorafgaand aan de haartransplantatie volledig te millimeteren.

6. Worden bestaande haartransplantatie technieken goedkoper?
De vraag naar haartransplantaties is ongekend groot. Nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden zullen de prijs van de ingreep echter niet op korte termijn laten zakken.

7. Waarom is de prijs van een haartransplantatie in het buitenland dan toch zoveel lager?

De prijsverschillen tussen een binnen- en buitenlandse haartransplantatie hebben niet zoveel te maken met innovatie en verfijning van de behandelmogelijkheden. Prijzen zijn onder meer gebaseerd op de kosten die een haarkliniek heeft, waarbij u onder meer kunt denken aan arbeidsloon en overheadskosten.

8. Zijn de haartransplantatie aan het verbeteren?
Haartransplantaties hebben meer succes dan vrij verkrijgbare producten bij erfelijke kaalheid. Er zijn diverse factoren waar u rekening mee moet houden: niet iedere haartransplantatie is succesvol. Bij de meeste mensen groeit het getransplanteerde haar na drie tot vier maanden. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend, al kan uw haar door veroudering wel dunner worden.

9. Wordt vergoeding van de kosten in de toekomst standaard?
Cosmetische ingrepen zonder medische noodzaak worden nu niet door zorgverzekeraars vergoed. Met het huidige vergoedingsstelsel is het niet logisch of voor de hand liggend dat dit standpunt in de toekomst zal veranderen. Zorgkosten zullen blijven stijgen en de vergoedingsmogelijkheden worden eerder beperkt in plaats van uitgebreid.
Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie nieuws’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu