fbpx

Haartransplantatie of haarwerk/pruik?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Kaalheid of haaruitval kunnen een reden zijn om voor een haartransplantatie of haarwerk/pruik te kiezen. Een keuze voor een haartransplantatie of haarwerk/pruik is lastig en kan van diverse factoren afhangen. Waar een haarwerkspecialist een haarwerk vaak aanraadt, zal een haarkliniek u waarschijnlijk aanraden om toch zeker een haartransplantatie behandeling te overwegen. Heeft u twijfels over een haartransplantatie of haarwerk/pruik? Acura Medisch Centrum werkt met ervaren cosmetisch artsen die u een onafhankelijk advies geven en samen met u streven naar een optimaal resultaat.

Haartransplantatie of haarwerk / pruik?
Haartransplantatie of haarwerk / pruik?
De haartransplantatie

Bij een haartransplantatie worden uw eigen haren getransplanteerd. Hiervoor haalt de arts van Acura Medisch Centrum met behulp van een holle naald de grafts een voor een uit het donorgebied. Na een kwaliteitscontrole worden ze geïmplanteerd in het transplantatiegebied. De haartransplantatie wordt uitgevoerd bij mannen en vrouwen. Zeker als u last heeft van erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica, is het mogelijk om voor een behandeling in aanmerking te komen. Door de verfijning van de behandeltechnieken kiest een steeds groter aantal vrouwen voor een haartransplantatie. Haartransplantatie bij vrouwen wordt ook steeds populairder.

Een haarwerk/pruik

Het idee om haaruitval met een haarwerk of pruik te camoufleren, komt misschien niet direct bij u op. De afgelopen jaren hebben de haarwerken positieve veranderingen doorgemaakt. In tegenstelling tot bij een haartransplantatie heeft u met een haarwerk direct zichtbaar resultaat. Komt u niet in aanmerking voor haarimplantaten? Dan kan een haarwerk of pruik worden gedragen. Het zijn over het algemeen vrouwen die vaker voor een al dan niet permanent haarwerk kiezen. Is uw haaruitval tijdelijk, door bijvoorbeeld chemotherapie, dan is het mogelijk om voor een haarwerk te kiezen dat u voor een bepaalde tijd draagt.

Wat is beter een haartransplantatie of haarwerk/pruik?

Feit is dat mensen die lijden aan een haarziekte doorgaans kiezen voor het gebruik van een haarwerk. Veel onderliggende ziektebeelden komen niet in aanmerking om met een haartransplantatie behandeld te worden. Alopecia androgenetica kan vaak blijvend opgelost worden met een haartransplantatie. Zeker als u niet zeker weet wat beter bij u past, een haartransplantatie of haarwerk/pruik, dan is het verstandig om op verschillende plaatsen informatie in te winnen. De verschillen tussen een haartransplantatie en een haarwerk of pruik zijn groot. Zo heeft een pruik vaak een uitstraling die niet helemaal natuurlijk is. Het dragen van een haarwerk kan tegenvallen. Bovendien variëren de prijzen voor haarwerken sterk. U moet een keuze maken voor echt of synthetisch haar, een bevestigingsmethode kiezen en bepalen of u een tijdelijk of permanent haarwerk wilt dragen. Haarwerken hebben een beperkte levensduur en u bent meestal gebonden aan het model dat u bestelt. Acura Medisch Centrum werkt met de FUE haartransplantatie methode. De resultaten van een haartransplantatie zijn blijvend en op de lange termijn kan een haartransplantatie voordeliger zijn dan een haarwerk ofpruik.

Blijvende resultaten haartransplantatie of haarwerk/pruik

Haartransplantatie technieken hebben de laatste jaren veel technische verbeteringen doorgemaakt. Een goed uitgevoerde haartransplantatie is in principe niet zichtbaar. Kies daarom altijd voor een ervaren cosmetisch chirurg die de haarimplantatie uitvoert, zonder litteken. De resultaten van een behandeling laten gemiddeld negen tot twaalf maanden op zich wachten. Door de toename van het aantal gespecialiseerde haarklinieken zijn de haartransplantatie kosten voor een FUE behandeling ook een stuk aantrekkelijker geworden. Acura hanteert scherpe tarieven met een behandeling die in een moderne omgeving wordt uitgevoerd. De artsen en assistenten van het Medisch Centrum staan u vanaf het eerste intakegesprek bij met raad en daad en zorgen ervoor dat de periode van de nazorg leidt tot de gewenste resultaten. De behandeling verloopt nagenoeg pijnloos en vindt plaats onder lokale verdoving. U krijgt weer een volle haardos en uw zelfvertrouwen krijgt een boost. Vraag de artsen van Acura om een geheel vrijblijvend advies in uw strijd tegen ongewenst haarverlies.

Haartransplantatie of haarwerk/pruik FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haartransplantatie of haarwerk/pruik. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is het dragen van een haarwerk de beste oplossing bij haaruitval?
De keuze voor een haarwerk of pruik is persoonlijk. Vaak worden verschillende factoren ter overweging meegenomen. Tijdelijke haaruitval veroorzaakt door bijvoorbeeld een medische behandeling wordt vaak gecamoufleerd met behulp van een haarwerk. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies en de mate waarin dit reeds is gebeurd, kunt u de beide mogelijkheden met elkaar vergelijken.

2. Wat zijn de voordelen van een haarwerk of pruik?
Kale plekken worden direct gecamoufleerd. Tegenwoordig worden haarwerken en pruiken van hoogwaardige kwaliteit vervaardigd, waardoor ze nauwelijks van uw natuurlijke haar en kapsel zijn te onderscheiden. In vergelijking met een haartransplantatie is er ook geen hersteltijd, u kunt direct uw dagelijkse werkzaamheden en activiteiten voortzetten.

3. Wat zijn de nadelen van een haarwerk of pruik?
Niet iedere (sportieve)activiteit kan op ideale wijze met een haarwerk uitgevoerd worden. Bovendien is een pruik aan slijtage onderhavig, en moet regelmatig vervangen worden. Zeker op de langere termijn is een haartransplantatie dan in sommige situaties voordeliger dan het iedere 6 tot 12 maanden moeten vervangen van een haarwerk.

4. Wat zijn de verschillen tussen een haartransplantatie en een haarwerk?
Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep, waarbij haarzakjes uit het donorgebied verplaatst worden naar de kale gebieden. Nieuwe haargroei wordt hierdoor mogelijk. De resultaten die bereikt worden zijn permanent. Pruiken en haarwerken zijn geschikt om haaruitval tijdelijk te camoufleren. Het zijn twee oplossingen bij haarverlies die niet met elkaar vergeleken kunnen worden.

5. Kunnen een haartransplantatie en een haarwerk met elkaar gecombineerd worden?
De meeste mensen kiezen voor een haartransplantatie of voor het dragen van een haarwerk. Combinaties zijn mogelijk, maar niet direct voor de hand liggend. Met name de eerste dagen tot weken na een haartransplantatie wordt geadviseerd uw hoofd niet te bedekken en dat doet een haarwerk nu juist wel. Overleg met de behandelend specialist, deze kan u een advies op maat geven.

6. Is een haarwerk veel goedkoper dan een haartransplantatie?
Haarwerken en pruiken zijn verkrijgbaar in een breed assortiment. Van synthetische materialen tot volledig handgeknoopte pruiken van echt haar. De keuze is gevarieerd en dat geldt ook voor de prijs. Met een medische indicatie vergoeden zorgverzekeraars jaarlijks een bepaald bedrag voor haarwerken. Moet het haarwerk regelmatig vervangen worden en beschikt u nog over eigen haar, dan kan een haartransplantatie op den duur voordeliger uitvallen.

7. Waar vind ik ervaringen over haartransplantaties en haarwerken?
Online zijn verschillende informatieve websites en fora actief waar ervaringen en vragen worden uitgewisseld over behandelingen en oplossingen bij haaruitval en kaalheid. Reviews en ervaringen geven u een idee over de keuze voor een haarwerk, maar ook hoe mensen een haartransplantatie hebben ervaren. Zoekt u persoonlijk advies? Maak dan eens een afspraak bij een haarwerkspecialist of bij de artsen van Acura Medisch Centrum.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie of haarwerk/pruik’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu