fbpx

Haartransplantatie onder narcose

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Overweegt u een haartransplantatie onder narcose? Normaal gesproken ondergaan mensen een haartransplantatie onder plaatselijke verdoving. In dit artikel wordt uitleg gegeven waarom die het geval is en welke mogelijkheden er bestaan met betrekking tot pijnbestrijding. We hebben voor u de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Haartransplantatie onder narcose.
Haartransplantatie onder narcose.
Haartransplantatie onder narcose FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wordt een haartransplantatie onder narcose uitgevoerd?
Nee, een haartransplantatie is een langdurige operatie die niet onder volledige narcose plaatsvindt. Zowel het donorgebied als de transplantatie gebieden worden plaatselijk verdoofd. Eventueel kunt u voor de ingreep een kalmerend middel krijgen, zodat u op ontspannen wijze in de behandelstoel plaats kunt nemen.

2. Is een haartransplantatie pijnlijk?
Nee, u voelt vrijwel niets van de ingreep. De verdovende middelen die gebruikt worden, zorgen ervoor dat er van pijn geen sprake is. Eventuele napijn, die ontstaat na de ingreep, kan met behulp van een pijnstiller als paracetamol bestreden worden.

3. Mag ik voor de haartransplantatie eten en drinken?
Ja, u kunt ’s ochtends licht ontbijten. Dit is niet van enige invloed op de verdovende middelen die gebruikt worden. Tussendoor is er in de kliniek tijd om te lunchen en wat te drinken.

4. Wanneer is de verdoving uitgewerkt?
Na afloop van de haarimplantatie zal ook de verdoving uitwerken. Het kan dan voorkomen dat u last krijgt van napijn. Dit duurt doorgaans niet lang en indien noodzakelijk kunt u een pijnstiller nemen. In de dagen na de ingreep is zelden sprake van pijnlijke ongemakken. Houdt u toch last van pijn, dan kunt u contact opnemen met de behandelend arts.

5. Kan ik medicatie nemen zoals ik gewend ben voorafgaand aan de ingreep?
Het gebruik van medicatie wordt door de behandelend arts met u besproken. Bloedverdunners en aspirine zullen volgens een ander doseerschema genomen worden dan dat u gewend bent. Volg het veranderde schema op, zolang de arts dit adviseert. Daarna kunt u weer overstappen op uw normale schema.

6. Mag ik de kliniek na afloop van de haartransplantatie zelfstandig verlaten?
Geadviseerd wordt om u door een familielid of bekende op te laten halen. U zit/ligt gedurende de langdurige behandeling in een comfortabele behandelstoel. In combinatie met het gebruik van de plaatselijke verdovingsmiddelen kunt u daar na afloop wat moe en/of duf door zijn. De behandelend artsen achten het niet verstandig om dan zelfstandig achter het stuur van een auto plaats te nemen.

7. Kan ik na de haartransplantatie mijn haar wassen?
Nee, het is beter om minimaal 48 uur te wachten met het wassen van uw hoofd en haar. U ontvangt hierover instructies over van de arts. Na 48 uur kunt u zoals voorgeschreven door de arts voorzichtig het haar wassen. Let er op dat de waterstralen niet te hard en te warm zijn, als ze op de hoofdhuid komen. Voorzichtigheid is de eerste dagen geboden.

8. Is een haartransplantatie een veilige ingreep?
Net zoals bij iedere andere cosmetische ingreep bestaat er een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Als u de haartransplantatie door een ervaren arts uit laat voeren, is het een relatief veilige ingreep die een hoog slagingspercentage kent. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer allergische reacties op de verdovende middelen, slechte wondgenezing en wondinfecties.

9. Ik zie erg op tegen de verdoving, kan een haartransplantatie ook zonder enige verdoving uitgevoerd worden?
Het is gebruikelijk om de behandeling met toepassing van plaatselijke verdovingen uit te voeren. Gedurende de ingreep hanteert de behandelend arts onder meer een holle naald om de grafts te oogsten. Ook bij het terugplaatsen wordt de huid aangeprikt. Een haartransplantatie is een langdurige ingreep, die zonder verdoving als pijnlijk wordt ervaren. Weet u van uzelf dat u op ziet tegen het gebruik van een verdoving, maak dit dan bespreekbaar tijdens het intakegesprek bij de haarkliniek. De arts kan dan eventueel adviseren om een kalmerend middel te gebruiken, zodat u toch redelijk ontspannen bent tijdens de behandeling.

10. Kan ik mijn hoofd vooraf insmeren met een verdovende crème?
Nee. Het gebruik van een verdovende crème wordt niet toegejuicht door de haartransplantatie specialist.

11. Hoelang blijven de gebruikte verdovende middelen in mijn lichaam?
De werking van de verdovingen houdt aan gedurende de ingreep. Zo ondervindt u geen pijn tijdens de haartransplantatie. In de uren na afloop van de behandeling raken de verdovingen uitgewerkt.

12. Kan ik mijn normale werkzaamheden direct hervatten?
Nee, de eerste dagen na de ingreep is rust noodzakelijk. Om de haarzakjes voldoende kans te geven vast te groeien, mag u uw hoofd niet stoten en vermijdt u contact met de behandelde huid. Pas na een paar dagen kunnen lichte werkzaamheden en huishoudelijke klusjes hervat worden.

13. Waar kan ik terecht voor vragen na de haartransplantatie?
Na de haartransplantatie vinden er controle momenten plaats. Dit kan zowel in de haarkliniek als via een beeldgesprek. Heeft u tussentijds vragen of is er sprake van bijwerkingen, dan kunt u altijd contact opnemen met de haarkliniek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie onder narcose’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu