fbpx

Haartransplantatie ontwikkelingen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij houden als gespecialiseerde cosmetische kliniek altijd de laatste haartransplantatie ontwikkelingen goed in de gaten. Door op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen, blijven wij voorloper op het gebied van deze behandeling. Er zijn in de haar wereld continu interessante dingen aan de gang. Wie ontdekt bijvoorbeeld hét haargroeimiddel, waarmee iedereen van zijn haaruitval af zou zijn? Of wie kan als het eerst een haar klonen? Er wordt continu onderzoek gedaan naar oplossingen voor haaruitval.

Haartransplantatie ontwikkelingen.
Haartransplantatie ontwikkelingen.
De FUE haartransplantatie wordt steeds verder ontwikkeld

De FUE haartransplantatie methode, waarbij haren één voor één worden getransplanteerd, wordt steeds verder door ontwikkeld. De behandeling bestaat inmiddels al weer ruim 10 jaar. Opvallend is dat sommige klinieken maximaal 1.500 grafts in een dag kunnen transplanteren, terwijl wij bijvoorbeeld ruim 3.500 grafts in een dagbehandeling kunnen transplanteren. Weet u hoe dit komt? Ervaring speelt hierbij een grote rol. Hoe meer ervaring de arts en het medisch team krijgt met het verwijderen van de grafts uit het donorgebied, hoe sneller dit gaat. Wij beschikken over een zeer ervaren medisch team.
Een belangrijke haartransplantatie ontwikkeling is de haarsparende haartransplantatie methode. Deze methode wordt veel toegepast bij vrouwen en mannen met haar dat minimaal zo’n 10 centimeter lang is. Deze methode heeft als voordeel dat het gehele hoofd niet langer volledig kaal hoeft te worden geschoren. Alleen een klein gedeelte aan de achterkant van het hoofd wordt kaal geschoren. Vervolgens worden deze grafts geplaatst tussen de bestaande haren op het hoofd. Hierdoor is vrijwel direct na de behandeling al niets meer te zien van de haartransplantatie die is uitgevoerd.

Laatste haartransplantatie ontwikkelingen

Wanneer we kijken naar de laatste haartransplantatie ontwikkelingen, valt vooral de haartransplantatie robot op. Er is onder andere één haartransplantatie robot te vinden in Turkije, Istanbul. Deze robot kan een gedeelte van het werk uit handen nemen, dat normaal gesproken wordt gedaan door een arts of het medisch team. Momenteel is het alleen nog mogelijk om de grafts uit het donorgebied te verwijderen. Binnen een jaar is het waarschijnlijk dankzij een update mogelijk om de gehele haartransplantatie te laten uitvoeren door een robot. De kosten van een haartransplantatie door deze robot liggen momenteel nog veel hoger dan de ‘normale’ FUE haartransplantatie methode. Het is echter mogelijk dat de prijzen die worden gerekend voor een behandeling door deze robot de komende vijf jaar gaan dalen, waardoor de behandeling door de robot mogelijk betaalbaarder wordt.
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Haartransplantatie ontwikkelingen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie ontwikkelingen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.
1. Wat houdt de huidige haartransplantatie techniek in?
Tijdens een haartransplantatie worden haarzakjes verwijderd uit het donorgebied, meestal de haarkrans, en in de kalende gebieden geplaatst. Het is een effectieve behandeling die permanente resultaten heeft. De haartransplantatie kan worden toegepast bij mannen en vrouwen die te maken hebben met haarverlies dat onder meer een gevolg is van Alopecia androgenetica.

2. Hoe ontwikkeld de haartransplantatie techniek zich in de toekomst?
Bestaande behandelmethodes zijn voortdurend in ontwikkeling. Zo heeft de moderne FUE techniek de verouderde FUT techniek op de achtergrond gedwongen en zullen in de toekomst verdere geavanceerde technieken en apparatuur hun intrede doen. Specialisten en onderzoekers wereldwijd streven hiermee naar perfectie op zowel het gebied van behandelmethodes als resultaten die bereikt worden.

3. Bestaat er echt een haartransplantatie robot?
Ja, een van de nieuwste innovaties op het gebied van haarherstellende chirurgie is de ontwikkeling van een haartransplantatie robot. De robot is in staat om de haarzakjes uit het donorgebied te oogsten op een uiterst efficiënte wijze.

4. Hoe werkt een haartransplantatie robot?
ARTAS, zoals het systeem wordt genoemd, bestaat uit een robotarm met daaraan een perforatiemechanisme met twee fijne naalden. U zit tijdens de ingreep in een speciale stoel met uw hoofd naar beneden. Zo heeft de robot optimaal toegang tot het donorgebied. Met behulp van de computer gestuurde gebruikersinterface worden de haarzakjes geëxtraheerd. De geavanceerde techniek wordt herhaald totdat het benodigde aantal grafts is geoogst. Het plaatsen van de haarzakjes in de kalende gebieden gebeurt handmatig.

5. Is door de verbetering van de techniek iedereen geschikt voor de haartransplantatie?
Nee, helaas niet. Ook bij moderne technieken en geavanceerde behandelapparatuur is het noodzakelijk om over voldoende donormateriaal te beschikken.

6. Hoe verloopt herstel van een robot gestuurde haartransplantatie ten opzichte van een FUE-procedure?
Het herstel verschilt niet of nauwelijks. Uw huid heeft een aantal dagen nodig om te herstellen van de ingreep, dat is bij een FUE haartransplantatie niet anders. Littekens blijven bij beide behandeltechnieken uit.

7. Wordt de haartransplantatie robot in de toekomst standaard?
De aanschafkosten van het ARTAS-systeem zijn hoog. Niet iedere haarkliniek of haartransplantatie specialist zal binnen een aantal jaren overstappen op de robottechniek. Als u geïnteresseerd bent in deze techniek, kunt u een haarkliniek selecteren die de techniek aanbiedt.

8. Hoe zal de kostprijs van een haartransplantatie zich ontwikkelen?
Technologische ontwikkelingen, verbeterde apparatuur en het optimaliseren van de resultaten zijn niet zonder kosten. De huidige kostprijs zal niet snel naar beneden gaan. Met de introductie van nieuwe mogelijkheden kunnen specifieke behandeltechnieken duurder worden aangeboden. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat en welke behandeltechniek past bij uw situatie.

9. Worden combinatie behandelingen in de toekomst uitgebreid?
De haartransplantatie kan met diverse andere behandelingen gecombineerd worden. Wat in de toekomst mogelijk is, hangt af van de ontwikkelingen en behandeltechnieken die wellicht geïntroduceerd worden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie ontwikkelingen’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu