fbpx

Haartransplantatie op afbetaling?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Niet iedereen heeft het gehele bedrag voor een haartransplantatie altijd voorhanden. Daarom wordt er regelmatig gevraagd of een haartransplantatie op afbetaling mogelijk is. Er zijn verschillende manieren om een haartransplantatie in termijnen te betalen. U kunt het bedrag lenen bij familie of vrienden. Het is echter ook mogelijk om dit te lenen bij een kredietverstrekker. Let op dat geld lenen bij een kredietverstrekker altijd ook geld kost. Lenen bij familie of vrienden kan echter ook problemen met zich mee brengen.

Haartransplantatie op afbetaling.
Haartransplantatie op afbetaling.
Wat kost een haartransplantatie gemiddeld?

De kosten van een haartransplantatie kunnen oplopen, naarmate de behandeling groter is. De haartransplantatie kosten starten rond de 1.500 euro en kunnen oplopen tot 6.000 euro voor een maximale dagbehandeling. Een haartransplantatie voor 2.000 grafts kost gemiddeld ongeveer 5.000 euro. Acura Medisch Centrum is dan ook aanzienlijk goedkoper dan veel andere haarklinieken.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

We begrijpen dat dit voor veel mensen een behoorlijk bedrag is. Indien u dit niet op uw spaarrekening heeft staan, is het dus ook mogelijk om een haartransplantatie op afbetaling aan te vragen. Gedurende een van tevoren vastgestelde termijn kunt u dan de behandeling in delen terug betalen.

Wat is een haartransplantatie op afbetaling?

Wij hebben een partner die u kan helpen bij het verkrijgen van het bedrag dat nodig is voor de haartransplantatie behandeling. Deze partner van Acura Medisch Centrum is een kredietverstrekker. Dankzij deze partner kunt u het bedrag op uw rekening ontvangen. Het bedrag betaalt u vervolgens in termijnen af. Het minimale rentepercentage dat u betaalt is 4,5 procent. Dit percentage kan oplopen, naarmate het risico van de kredietverstrekker hoger is. Meestal wordt er een bedrag afgesproken per maand, dat u gedurende 48 of 60 maanden terug moet betalen. Mocht u tussendoor een financiële meevaller hebben, dan is het mogelijk om boetevrij sneller af te betalen. Ongeveer 30 procent van onze klanten maakt gebruik van deze regeling.

Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie afbetalen in termijnen?

U moet zich om te beginnen af vragen of het verstandig is om een haartransplantatie te ondergaan, indien u het bedrag niet direct heeft. Heeft u een vaste baan en kunt u iedere maand 25 tot 100 euro missen? Dan kunt u het overwegen om de haartransplantatie behandeling in termijnen terug te betalen. Het is belangrijk dat u hiervoor geen onnodige risico’s neemt. U hebt namelijk een betalingsverplichting ten opzichte van de kredietverstrekker. Deze betalingsverplichting bestaat uit twee delen: Het bedrag dat u geleend heeft en de rente die u over dit bedrag moet betalen.

Haartransplantatie op afbetaling FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantaties op afbetaling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoeveel kost een FUE haartransplantatie?
Een haartransplantatie is een ingrijpende en bovendien kostbare cosmetische ingreep. De kostprijs wordt mede bepaald door het aantal grafts, haarzakjes, dat wordt getransplanteerd.

2. Zijn er mogelijkheden om een haartransplantatie in termijnen te betalen?
Aangezien zorgverzekeraars alleen in uitzonderlijke gevallen de kosten vergoeden, kan het voorkomen dat u de hoge kosten niet in een keer kunt of wilt missen. U kunt het onderwerp bespreekbaar maken bij familie of vrienden. Lukt dit niet of doet u dit, om begrijpelijke redenen, liever niet? Het is vaak ook mogelijk om een lening af te sluiten bij een kredietverstrekker.

3. Verstrekt een kredietmaatschappij kredieten voor een haartransplantatie?
Ja, er zijn een aantal kredietverstrekkers welke zich gespecialiseerd hebben in het verstrekken van kredieten voor cosmetische behandelingen. Hiertoe behoort ook een haartransplantatie. Acura Medisch Centrum werkt naar volle tevredenheid samen met een gerenommeerde kredietmaatschappij.

4. Een haartransplantatie op afbetaling, is dat verstandig?
Ondanks de hoge kosten kunt u uw zinnen gezet hebben op deze definitieve oplossing voor haaruitval. Als u bereid bent om langere tijd maandelijkse aflossingen te betalen voor de gewenste haartransplantatie, dan kunt u een krediet overwegen. Een haartransplantatie op afbetaling is aan het einde van de rit duurder dan wanneer u het benodigde bedrag bij elkaar spaart. Een geldverstrekker rekent immers rente en soms nog andere kosten.

5. Waar moet ik op letten bij een afbetaling voor een haartransplantatie?
Kredietverstrekkers willen de nodige zaken van u weten. U dient onder meer een inkomsten en uitgaven overzicht te kunnen overleggen. Daarnaast spreekt het voor zich dat de geldlening wordt aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie. Het kan de moeite lonen om verschillende kredietmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Neem zowel de voorwaarden als de kleine lettertjes goed door.

6. Zijn er voor- en/of nadelen verbonden aan een haarimplantatie op afbetaling?
Het afsluiten van een geldlening heeft voor- en nadelen. U kunt de gewenste haartransplantatie ondergaan, zonder u zorgen te maken over de betaling. Toch dient u vooraf eventuele bezwaren goed te overlopen. Want misschien heeft u nu vaste maandelijkse inkomsten, maar wat gebeurt er als deze onverwachts wegvallen? Kunt u dan uw vaste lasten nog betalen en kunnen de maandelijkse aflossingen voor de haartransplantatie op afbetaling doorgaan? Bent u bereid om meerdere jaren maandelijks herinnerd te worden aan de ingreep die u heeft ondergaan? U bent immers verschillende jaren bezig met aflossen. Hoe zit het met de registratie bij het BKR? Kunt u hierdoor nog eventueel een hypotheek afsluiten als u uw droomhuis heeft gevonden? Veel vragen die mogelijk negatieve antwoorden opleveren. Een haartransplantatie op afbetaling verdient voor het afsluiten van een lening de nodige aandacht om latere teleurstellingen en problemen te voorkomen.

7. Hoe kom ik in contact met een kredietmaatschappij?
Als u een haartransplantatie op afbetaling overweegt, dan kunt u dit tijdens het intakegesprek bij Acura Medisch Centrum kenbaar maken. De arts kan u in contact brengen met de samenwerkende kredietverstrekker. Uiteraard kunt u ook zelfstandig een geldverstrekker raadplegen.

8. Komt iedereen in aanmerking voor haarimplantaten op afbetaling?
Kredietverstrekkers hanteren strikte voorwaarden en raadplegen het BKR, alvorens u een kredietvoorstel te doen. Zo is het niet ongebruikelijk dat u een inkomsten en uitgaven overzicht dient te overleggen, waarmee de geldverstrekker aan de slag gaat. Is er sprake van een negatieve notering bij het BKR? U kunt er dan van uitgaan dat een haartransplantatie op afbetaling dan vrijwel uitgesloten is.

9. Is versneld aflossen mogelijk?
Het kan voorkomen dat u een geldlening sneller kunt en wilt aflossen. Dat is bij de meeste kredietverstrekkers mogelijk, al zitten daar soms wel voorwaarden aan verbonden. Versneld aflossen is bij sommige geldleningen verbonden aan een zogenaamde boeteclausule. Door goed op te letten en de algemene voorwaarden door te lezen, voorkomt u extra kosten bij een versnelde aflossing.

10. Kan een haartransplantatie op afbetaling op andere manieren gefinancierd worden?
Hoe aantrekkelijk een haartransplantatie ook is, het blijft een dure behandeling. Als u er niets voor voelt om een geldlening af te sluiten, dan is het wellicht een mogelijkheid om uw bestaande hypotheek te verhogen. U heeft dan de beschikking over extra geld. Ook dit bedrag dient terugbetaald te worden. Daarnaast wordt steeds vaker van de mogelijkheid gebruik gemaakt om bij familie of vrienden geld te lenen.

11. Kan een haartransplantatie in Turkije op afbetaling plaatsvinden?
Turkse haarklinieken bieden geregeld de mogelijkheid om in termijnen te betalen. De vraag is echter of u in het buitenland een kredietovereenkomst af wilt sluiten. Laat u vooraf duidelijk informeren over de voorwaarden en de bijkomende kosten. U wilt vooraf graag weten waar u maandelijks aan toe bent op het gebied van aflossingsbedragen.

12. Past een haartransplantatie op afbetaling bij mijn situatie?
Iedere situatie is anders. Naast de bereidheid om jarenlang maandelijkse bedragen te betalen voor een krediet zijn er meerdere factoren die meespelen. Zo kunt u zichzelf de vraag stellen of een haartransplantatie in uw geval de meest ideale behandeling is. Laat u eerst adviseren door de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum. Tijdens een intakegesprek wordt uw haaruitval nauwkeurig bekeken en uw gezondheid nader besproken. De arts kan u een behandeling adviseren zonder dat er direct sprake is van een haartransplantatie.

13. Hoeveel kost een haartransplantatie op afbetaling?
Geld lenen kost geld. Naast de kosten voor de behandeling moet u rekenen op een rentepercentage dat minimaal 4,5% bedraagt. Afhankelijk van het risico dat een kredietverstrekker loopt, kan dit percentage verder oplopen. Daarnaast bent u gemiddeld 48 tot 60 maanden aan het aflossen, voordat de volledige lening is afbetaald.

14. Kunnen zowel mannen als vrouwen een haartransplantatie op afbetaling ondergaan?
Kredietmaatschappijen maken geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Bij het beoordelen van uw kredietaanvraag wordt naar meerdere zaken gekeken, waaronder uw kredietwaardigheid.

15. Wanneer kan een haartransplantatie gefinancierd worden?
Haartransplantaties en cosmetische ingrepen met een lagere kostprijs worden meestal niet door middel van een persoonlijke lening en/of doorlopend krediet gefinancierd.

16. Wat kost het afsluiten van een persoonlijke lening voor een haartransplantatie?
Afhankelijk van de kredietvorm die u overeenkomt, betaalt u maandelijks rente en aflossing. In geval van een persoonlijke lening staat het rentepercentage gedurende de looptijd van de overeenkomst vast. Het exacte percentage wordt bepaald door de looptijd, de hoogte van de lening en uw situatie. Bent u op een bepaald moment in staat om sneller en/of extra af te lossen, dan is het verstandig om vooraf te bestuderen of hier extra kosten en/of boetebedragen aan zijn verbonden.

17. Kan ik ook op latere leeftijd een haartransplantatie op afbetaling gefinancierd krijgen?
De mogelijkheid om op latere leeftijd een kredietovereenkomst af te sluiten, is vaak beperkt. Kredietmaatschappijen hanteren hiervoor eigen voorwaarden.

18. Hoe gaat een kredietmaatschappij om met mijn medische gegevens?
U sluit een financiële overeenkomst af. De kredietmaatschappij heeft hiervoor geen informatie nodig over de behandeling die u wilt ondergaan. Ook uw medische achtergrond is hierbij niet van belang. De haartransplantatie die u ondergaat, is een zaak tussen u en de haarkliniek. Zo komt de kliniek ook niet te weten van de kredietverstrekker dat u een financiering heeft afgesloten voor de betreffende behandeling.

19. Wat doe ik als ik onverwachts zonder inkomsten kom te zitten?
Tegenwoordig is het mogelijk om voor zogenaamde kredietbescherming te kiezen bij het afsluiten van een kredietovereenkomst. Dit houdt in dat het financieringsbedrag verzekerd is als u uw baan kwijtraakt en/of arbeidsongeschikt wordt. In geval van uw overlijden, wordt een eenmalig bedrag aan uw nabestaande(n) uitbetaald, zodat de lening afgelost kan worden. Uw nabestaande(n) worden dan niet opgezadeld met een schuld.

20. Wordt in het BKR vermeld dat ik een krediet heb afgesloten voor een haartransplantatie?
De kredietmaatschappij meldt de financiering en de hoogte van het financieringsbedrag aan bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. De reden waarom u een krediet heeft afgesloten wordt hierbij niet vermeld. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Discretie wordt gewaarborgd.

21. Welke acceptiemogelijkheden worden gehanteerd?
Kredietmaatschappijen hanteren eigen voorwaarden voor het accepteren en verstrekken van een aangevraagd krediet. U dient hiervoor inzage te verstrekken in uw financiële situatie. Zowel een overzicht van inkomsten en uitgaven zal moeten worden verstrekt. Daarnaast kunt u aangeven of u andere leningen heeft lopen. Het spreekt voor zich dat een financieringsmaatschappij uw gegevens opvraagt bij het BKR.

22. Kan ik bij meerdere kredietverstrekkers een offerte opvragen?
Nederland kent verschillende kredietmaatschappijen die cosmetische behandelingen financieren. Vergelijk uw mogelijkheden met elkaar door meerdere offertes aan te vragen. Let daarbij niet alleen op het rentepercentage. De extra kosten om versneld af te lossen zijn minstens zo belangrijk.

23. Ik heb al een doorlopend krediet, kan ik een tweede lening afsluiten?
De mogelijkheden hiervoor zijn persoonlijk. Uw financiële verplichtingen worden door een eventuele kredietverstrekker aandachtig bekeken en doorgerekend. Let op dat u aan uw verplichtingen kunt blijven voldoen, ook als het op financieel vlak tegen zit.

24. Welke financieringsvormen worden aangeboden voor een haartransplantatie op afbetaling?
Persoonlijke leningen of een doorlopend krediet zijn veel toegepaste financieringsvormen. Wat in uw situatie de beste vorm is, hangt van de omstandigheden af. Vooraf weten waar u aan toe bent op het gebied van maandelijkse aflossingen, de looptijd van een financiering en de bijhorende voorwaarden geeft wat zekerheid.

25. Kan ik een onderpand geven voor een haartransplantatie op afbetaling?
Stel u zelf de vraag hoe ver u wilt gaan om een cosmetische ingreep te ondergaan. Bekijk andere behandelmogelijkheden die goedkoper zijn dan een haartransplantatie. Ondertussen kunt u proberen om wat te sparen. U kunt later alsnog voor de ingreep kiezen.

26. Wat is een betaalbaar alternatief voor een haartransplantatie?
Afhankelijk van de mate waarin het haarverlies heeft plaatsgevonden kunt u een bewezen haargroeimiddel gebruiken. Daarnaast zijn er behandelingen als lasertherapie, meso therapie bij haaruitval of micro haar pigmentatie om haarverlies te camoufleren. Kies een behandeling waar u zichzelf goed bij voelt.

27. Kan ik op een later moment alsnog voor een haartransplantatie kiezen?
Ja. Zolang u over voldoende donormateriaal beschikt en geschikt wordt bevonden voor de ingreep kan de haartransplantatie toegepast worden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie op afbetaling’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu