fbpx

Haartransplantatie op littekens

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij behandelen geen haartransplantatie littekens, omdat de hergroei van het getransplanteerde haar in een litteken niet kan worden gegarandeerd. Dit komt door een slechtere doorbloeding van littekenweefsel. Uw hoofdhuid kan om diverse redenen gewond raken. De meeste wonden genezen zonder dat ze blijvende littekens achterlaten. Grotere wonden door ongelukken of operaties blijven u hier aan herinneren door het litteken dat achterblijft. Niet alle littekens zijn storend. Littekens die zichtbaar op uw hoofd aanwezig zijn kunnen na verloop van tijd wel storend worden. In sommige gevallen zo erg dat u niet meer met vertrouwen in de spiegel kijkt. Dan is het goed om te weten dat een haartransplantatie op littekens de grootte van de littekens kan verminderen.

Geen haargroei op littekens

Aanwezige littekens op uw huid zijn vaak plaatsen die door invloed van buitenaf zijn ontstaan. Haargroei blijft uit. Dit komt omdat de huid in het littekengebied vaak een slechte doorbloeding heeft. Uw haarzakjes kunnen het normale haargroeiproces niet ten uitvoer brengen waardoor ze afsterven. Haartransplantatie op littekens maakt haargroei weer mogelijk. De artsen van Acura Medisch Centrum bespreken de mogelijkheden graag in een persoonlijk intakegesprek. De haartransplantatie op littekens kan in zeldzame situaties succesvol worden toegepast bij onder meer:

 • Litteken van FUT-haartransplantatie. Tot voor kort werden haartransplantaties uitgevoerd met behulp van FUT-techniek. Bij de ingreep wordt een stukje huid uit de achterkant van uw hoofd weggenomen. Door het wegsnijden van de huid en het hechten van de wond ontstaat een litteken dat behoorlijk breed van vorm kan zijn.
 • Littekens die u heeft door een operatie of ongeval. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam om in geval van een huidbeschadiging littekenweefsel aan te maken. Als dit zichtbaar op uw hoofd aanwezig is kunt u kiezen voor een haartransplantatie op littekens.
Micro haar pigmentatie behandeling voor littekens

Om een natuurlijk resultaat te verwezenlijken wordt de micro haar pigmentatie behandeling vaak aangeraden voor littekens. In het intakegesprek bij Acura verteld een arts u alles over de behandeling en de techniek die wordt toegepast. Onder andere de MHP kliniek is gespecialiseerd in deze behandeling.

Succesvolle behandeling

Een haarimplantatie op littekens kan succesvol worden uitgevoerd. Het is daarbij belangrijk om rekening te houden met hetgeen de arts u adviseert tijdens het intakegesprek. Acura Medisch Centrum heeft een ruime ervaring met haartransplantaties. Wilt u weten wat de artsen voor u kunnen betekenen? In het adviesgesprek kunt u al uw vragen stellen. De arts vertelt wat u mag verwachten van de ingreep en hoe het verloop van een behandeling is. U ontvangt naast een persoonlijk behandelplan ook handige adviezen die u kunt opvolgen na de behandeling. De kosten voor een haartransplantatie kan sterk verschillen per persoon.

Haartransplantatie op littekens FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie op littekens. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.
1. Hoe ontstaat een litteken op het hoofd?
Littekens op uw behaarde hoofdhuid kunnen op meerdere manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaak van littekens zijn ongelukken, operaties, verwondingen of brandwonden. Zeker op de behaarde huid kan een litteken onwenselijk zijn. Littekens hoeven zich niet altijd in het hoofdhaar voor te doen, ook wenkbrauwen en de snor- en baardstreek zijn plaatsen waar de huid beschadigd kan raken met littekenvorming als gevolg.

2. Kan ieder litteken met een haartransplantatie behandeld worden?
Nee, dat is zeker niet het geval. Succesvolle behandeling is alleen mogelijk bij littekens die voldoende tijd gekregen hebben om tot rust te komen. Littekens jonger dan een jaar worden niet behandeld en littekens die langer dan 2 jaar aanwezig zijn komen doorgaans ook niet voor een haartransplantatie in aanmerking. Individuele mogelijkheden worden door een ervaren specialist beoordeelt.

3. Welke littekens zijn geschikt voor een haartransplantatie?
FUT littekens worden regelmatig met een FUE haartransplantatie verbeterd. Het litteken kan met behulp van de FUE techniek gecamoufleerd worden. Overigens komen ook littekens die zijn ontstaan als gevolg van verwondingen, ongelukken en operaties voor een haartransplantatie in aanmerking.

4. Wanneer is een haartransplantatie op littekens mogelijk?
Littekenweefsel heeft tijd nodig om tot rust te komen en te herstellen. Gemiddeld is dit een proces dat 12 tot 14 maanden duurt. Het litteken zal gaan vervagen en pas dan is een haartransplantatie eventueel mogelijk.

5. Hoe werkt een haartransplantatie op littekens?
De werkwijze van de ingreep verschilt niet in vergelijking met een standaard FUE haartransplantatie. Donorhaar wordt geoogst uit het donorgebied en vervolgens met precisie geplaatst op het litteken. Voordeel van de ingreep is dat het littekenweefsel bovendien een betere doorbloeding krijgt. Het herstel verloopt identiek aan een gewone haarimplantatie. Dat betekent dat u het een aantal dagen rustig aan doet en pas weer gaat werken en sporten na overleg met de behandelend specialist.

6. Kan ik bij iedere haarkliniek terecht voor een haartransplantatie op littekens?
Nee, in tegenstelling tot een standaard ingreep kan een succesvol resultaat onvoldoende gegarandeerd worden. Bovendien beschikt niet iedere haarkliniek over specialisten die ervaring hebben met het behandelen van littekens.

7. Hoeveel kost een haartransplantatie op littekens?
De kostprijs van de behandeling is variabel. Gekeken wordt naar de haarzakjes die getransplanteerd worden en of in een behandeling een optimaal resultaat bereikt kan worden. De kostprijs ligt doorgaans lager dan wanneer het een uitgebreide haartransplantatie betreft.

8. Wat zijn de risico’s van een haartransplantatie op littekens?
Littekenweefsel kent een andere structuur dan de normale, gezonde huid. Dit soort weefsel is vaak wat stugger en moeilijker om succesvol te behandelen. Het kan gebeuren dat de getransplanteerde haarzakjes niet goed aanslaan, waardoor de haardichtheid die bereikt wordt niet aan uw verwachting voldoet. Een enkele keer verloopt de genezing op een moeizame manier, houdt u daarom altijd aan de instructies van de arts.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie op littekens’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu