fbpx

Haartransplantatie operatie

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Overweegt u een haartransplantatie operatie? TIjdens een zogenaamde haartransplantatie worden haren getransplanteerd vanaf de achterkant van het hoofd naar de gewenste kalende gebieden. Deze cosmetische ingreep wordt duizenden keren per jaar uitgevoerd in Nederland. Acura Medisch Centrum is één van de specialisten op dit gebied. We hebben voor u de meest gestelde vragen over haartransplantatie operaties op een rijtje gezet.

Haartransplantatie operatie.
Haartransplantatie operatie.
Haartransplantatie operatie FAQ – Veelgestelde vragen

1. Is een haartransplantatie een chirurgische operatie?
Ja. De ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren arts met behulp van plaatselijke verdovingen. Bij FUT haartransplantaties, waarbij een reepje huid uit de achterzijde van uw hoofd wordt gesneden, wordt de huid bovendien gehecht. Indien de FUE haartransplantatie techniek wordt toegepast, is van hechten geen sprake en verloopt het herstel sneller.

2. Wordt een haartransplantatie onder narcose uitgevoerd?
Nee. Zowel het donorgebied, aan de achterzijde van uw hoofd, en de ontvangstgebieden worden plaatselijk verdoofd. U merkt nagenoeg niets van zowel het oogsten als het plaatsen van de haarzakjes.

3. Hoelang duurt een haartransplantatie operatie?
Een haartransplantatie is een langdurige ingreep. Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 6 en 8 uur. Dit is afhankelijk van het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd en welke haartransplantatie techniek wordt toegepast. Tijdens het intakegesprek kan de haartransplantatie specialist vrij nauwkeurig aangeven wat de verwachte behandelduur is.

4. Mag ik na afloop van de haartransplantatie naar huis?
Vrij kort na het afronden van de ingreep kunt u de kliniek verlaten om thuis verder te herstellen. Voordat u naar huis gaat, krijgt u van de behandelend arts instructies en adviezen over de verzorging van uw huid en haar tijdens de dagen na de haartransplantatie. Aangezien u een hele dag in een behandelstoel heeft gelegen, alsmede door de plaatselijke verdovingen, wordt geadviseerd om u op te laten halen en niet zelfstandig achter het stuur van uw auto plaats te nemen.

5. Hoeveel grafts kunnen getransplanteerd worden?
Het aantal haarzakjes dat getransplanteerd kan worden, hangt onder andere af van de aanwezigheid van geschikt donormateriaal. Tijdens het intakegesprek dat plaatsvindt voorafgaand aan de ingreep, bekijkt een ervaren specialist uw situatie aandachtig en wordt bepaald hoeveel grafts u voor een optimaal resultaat kunt laten transplanteren. Op een behandeldag kunnen zo’n 3.500 grafts of haarzakjes getransplanteerd worden. Bij nog complexere haartransplantaties, met een groter aantal grafts, wordt de behandeling over verschillende behandeldagen verspreid.

6. Hoe zie ik er uit na een haartransplantatie operatie?
Na een haartransplantatie is de behandelde hoofdhuid rood en gezwollen. Napijn kan ontstaan in de uren na de ingreep, dit kunt u eenvoudig bestrijden met een pijnstiller. Zowel de roodheid als de zwellingen nemen af in de uren en dagen na de ingreep. Uw huid herstelt zich normaliter vlot. Zo’n 7 tot 10 dagen na de haartransplantatie is het niet meer zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan.

7. Hoe kan ik mezelf voorbereiden op de haartransplantatie operatie?
Om uzelf optimaal voor te bereiden, volgt u de tips van de arts op. Hiermee neemt u een voorsprong op de herstelperiode en heeft u bovendien een positieve invloed op het resultaat. Rokers wordt geadviseerd enkele weken voor de geplande operatie te stoppen met roken. Tabaksproducten hebben een negatief effect op de doorbloeding van uw lichaam, waardoor het voor de haarzakjes moeilijker wordt om vast te groeien in de ontvangstgebieden. Vanaf 72 uur voor de haartransplantatie drinkt u ook geen alcoholische dranken meer. Alcohol verdunt het bloed, waardoor tijdens en na de operatie ongewenste bloedingen kunnen ontstaan.

8. Wat doe ik op de dag van de haartransplantatie?
De ingreep wordt uitgevoerd met plaatselijke verdovingen. Dat betekent dat u ’s ochtends gewoon kunt ontbijten. Vertrek tijdig naar de kliniek, zodat u zich niet hoeft te haasten en ontspannen aan de ingreep kunt beginnen. Gedurende de ingreep is het mogelijk om wat televisie te kijken, te internetten of gewoon te relaxen. Geregeld wordt tijd gemaakt om de benen te strekken, wat te eten en te drinken.

9. Wat kan ik verwachten van de resultaten?
Na de haartransplantatie heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen. Niet alleen de huid herstelt, dit geldt ook voor het haargroeiproces. Als gevolg hiervan vallen de getransplanteerde haren uit. Dit gebeurt zo’n 2 tot 4 weken na de ingreep. De eerste nieuwe haargroei wordt na drie tot vier maanden zichtbaar. In de maanden die daarop volgen ziet u de haargroei zich steeds verder ontwikkelen, totdat na zo’n 9 tot 12 maanden het eindresultaat is bereikt.

10. Wat zijn de kosten van een haartransplantatie operatie?
De kosten van een haartransplantatie hangen voornamelijk af van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt. Er wordt daarbij geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.

11. Kom ik voor een kostenvergoeding in aanmerking?
De kans dat uw zorgverzekeraar de gemaakte kosten vergoedt, is helaas erg klein. Als u de ingreep om cosmetische redenen uit laat voeren, is er van een kostenvergoeding sowieso geen sprake. De eventuele mogelijkheden staan vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie operatie’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu