fbpx

Haartransplantatie pet

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Direct na de haartransplantatie vinden veel mensen het prettig om tijdelijk een pet te dragen. Als u echter zoekt op ‘haartransplantatie pet’, is er eigenlijk niet zo heel veel informatie te vinden over deze behandeling en het dragen van petten. Om deze reden hebben wij in dit artikel uiteengezet waar u op moet letten bij het dragen van een pet of muts na een haartransplantatie behandeling. Het is namelijk van essentieel belang dat u na de behandeling niet de getransplanteerde haren beschadigd. Als u dit beschadigt, kan dit namelijk ten koste gaan van de hergroei van het getransplanteerde haar. Hierdoor kan het uiteindelijke resultaat soms tegenvallen.

Haartransplantatie pet?
Haartransplantatie pet?

 

Haartransplantatie pet, muts of andere hoofdbedekking

Er bestaat geen speciale haartransplantatie pet, haartransplantatie muts of haartransplantatie hoofdbedekking voor direct na de behandeling. Sommige mensen vinden het echter wel prettig om direct na de ingreep het hoofd te bedekken, zodat andere mensen niet zien dat hij of zij een haartransplantatie heeft ondergaan. Normaal gesproken is er ongeveer 2 weken na de behandeling al niets meer zien van de haartransplantatie. Juiste deze eerste 2 weken moet echter extra voorzichtig worden gedaan met het dragen van iets op het hoofd, wat de haarimplantaten zou kunnen beschadigen. Laat u daarom altijd goed voorlichten door de haarkliniek wat u het beste kunt doen.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Haartransplantatie pet FAQ – veelgestelde vragen

1. Kan ik direct na de haartransplantatie een pet of muts dragen?
De meningen hierover zijn verdeeld. Het algemene advies voor een optimaal herstel luidt dat u de hoofdhuid de eerste twee weken na de behandeling zoveel mogelijk ontziet. Dat houdt in dat u het dragen van een hoofddeksel gedurende deze tijd het beste achterwege kunt laten. Het schuren van de materialen over de behandelde huid kan een nadelig effect hebben op het eindresultaat.

2. Is het veilig om een week na de haartransplantatie een pet te dragen?
Na de haartransplantatie is het, bij een vlot herstel, veilig om een pet te dragen. Let daarbij altijd op dat de pet de getransplanteerde haarzakjes niet raakt en dat u de pet voorzichtig afzet. Een week na de haartransplantatie zijn de haarzakjes vastgegroeid en is de hoofdhuid bij de meeste mensen voldoende hersteld om voorzichtig een petje te dragen.

3. Hoe kan ik verbergen dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?
Met name de eerste vijf dagen na een haartransplantatie is het zichtbaar dat u een behandeling heeft ondergaan. Als u niet wilt dat anderen dit weten, is het beter om deze dagen thuis door te brengen. Gemiddeld zijn de rode verkleuringen en lichte zwellingen na 2 weken voldoende weggetrokken. Op de huid kunnen zich korstjes vormen. Deze vallen vanzelf van de huid af. Gemiddeld is het na ongeveer 2 weken voor buitenstaanders niet meer zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft uit laten voeren. Indien gewenst kunt u de hoofdhuid bedekken met een petje of muts. Houdt u zich hierbij wel aan de tips van de specialist.

4. Welke pet of muts kan ik dragen na een haartransplantatie?
Behandelend specialisten adviseren loszittende hoofddeksels. Met name de petjes en mutsen die uw hoofdhuid en de getransplanteerde grafts niet raken, kunnen gedragen worden. Vermijd strak zittende hoofdbedekking met een zweterig gevoel als resultaat. Hevig zweten wordt tijdens de herstelperiode afgeraden. Bovendien kunnen strakke hoofdbedekkingen lastiger worden afgenomen.

5. Kan ik met een badmuts gaan zwemmen na de haartransplantatie?
Sporten, waaronder zwemmen, wordt de eerste twee tot vier weken na de haartransplantatie afgeraden. Ook het gebruik van een badmuts wordt niet toegejuicht. Een badmuts zit strak om uw hoofd en raakt daarbij het haar aan. In de eerste weken na de haartransplantatie is het belangrijk dat eventuele hoofdbedekking de getransplanteerde haarzakjes niet raakt.

6. Heeft het dragen van een haarwerk effect op de eindresultaten van een haartransplantatie?
Het dragen van een haarwerk heeft in principe geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat van de haartransplantatie. Ook hier geldt dat u de eerste vier weken uiterst voorzichtig bent. Zowel een haarwerkspecialist als een behandelend haartransplantatie specialist kunnen u hierbij van dienst zijn.

7. Kan ik een sjaaltje dragen om te verbergen dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?
Het advies voor een sjaaltje is hetzelfde als dat van een petje en/of een muts. Om de grafts de tijd te geven om vast te groeien, vermijdt u dat de haarzakjes beklemd of afgedekt zitten. Als u het sjaaltje losjes draagt, dan kan dit vanaf ongeveer een week na de behandeling. Laat u adviseren door de behandelend specialist. Het herstel verloopt bij iedereen in zijn of haar eigen tempo.

8. Is het beter om met een slaapmuts op te slapen en zo de haarzakjes te beschermen?
Nee. Verschillende haarklinieken en haartransplantatie specialisten adviseren om de eerste dagen enigszins rechtop te slapen. Dat is niet altijd even vanzelfsprekend en u hoeft ook niet helemaal rechtop te zitten. U kunt ook een kussen gebruiken, maar vermijd dat uw hoofdhuid helemaal wordt afgedekt. Het gebruik van een slaapmuts wordt afgeraden.

9. Kan ik een douchemuts gebruiken?
Zolang de materialen van de douchemuts niet in contact komen met de pas getransplanteerde haarzakjes, kunt u zo’n muts eventueel gebruiken. Vaak is het echter beter om een paar dagen te wachten met het nemen van een douche en/of het wassen van uw haar. U kunt de douchekop naar beneden verstellen, zodat uw hoofd niet nat wordt. Dat is beter dan het gebruik van een douchemuts, zeker de eerste dagen na de haartransplantatie.

10. Kan mijn getransplanteerde haar uitvallen door het gebruik van een pet?
Nee, er is geen bewijs dat het dragen van een petje en/of ander hoofddeksel nadelige gevolgen heeft voor de getransplanteerde haren. Dat wil zeggen dat u de adviezen van de behandelend specialist opvolgt en wacht met het dragen van een petje tot zo’n twee weken na de ingreep.

11. Mijn haartransplantatie vindt in de winter plaats. Kan ik een muts dragen tegen de kou?
Ook bij haartransplantaties die in de winter worden uitgevoerd, is dezelfde herstelperiode van toepassing.

12. Mag ik motor rijden na een haartransplantatie?
Een motorhelm verschilt niet van een pet of muts. Wacht hier mee tot de huid voldoende is hersteld en artsen het verantwoord vinden om uw hoofdhuid weer te bedekken.

13. Wanneer kan ik weer zonder zorgen een petje of muts dragen?
Zodra de getransplanteerde haarzakjes een permanent onderdeel van de hoofdhuid zijn geworden, vastgegroeid zijn, kunt u weer een pet of muts dragen. De meeste artsen en specialisten hanteren een gemiddelde van 7 tot 10 dagen, terwijl anderen aanraden om minimaal 3 weken te wachten met het bedekken van de hoofdhuid.

14. Waar moet hoofdbedekking na een haartransplantatie aan voldoen?
Kies altijd voor een hoofddeksel dat niet te strak om de hoofdhuid zit, zodat de doorbloeding niet wordt beperkt of afgeremd. Kort na de ingreep komt zweten het resultaat niet ten goede, neem dus een petje of muts die niet verstrikkend werken.

15. Wat moet ik doen als ik toch per ongeluk een petje heb opgezegd?
Het kan helaas gebeuren dat u de haartransplantatie vergeet en toch een petje opzet. Dit hoeft niet van nadelige invloed te zijn als u de pet niet de hele dag heeft opgehad, uw hoofdhuid niet gezweet heeft en de pet niet te strak heeft gezeten. Bent u erg ongerust? Neem dan contact op met de behandelend specialist.

16. Zijn er speciale haartransplantatie petjes of sjaaltjes verkrijgbaar?
Nee, het bedekken van de behandelde huid wordt immers afgeraden. Laat u ook niet eerder verleiden tot het dragen van een petje dan dat het advies van de specialist luidt.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie pet’ een consult inplannen voor een haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu