fbpx

Haartransplantatie proces

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Bent u benieuwd hoe het haartransplantatie proces er precies uit ziet? Haaruitval en kaalheid treffen een grote groep mannen en vrouwen. De oorzaak kan erfelijk bepaald worden, maar kan ook door onder meer een vitaminegebrek in een stroomversnelling terecht komen. U kunt tegenwoordig met behulp van een haartransplantatie voorgoed afrekenen met kaalheid. Maar hoe volledig in het hele haartransplantatie proces en wat kunt u als resultaat verwachten?

Haartransplantatie proces.
Haartransplantatie proces.
Langdurig haartransplantatie proces

Als u zich verdiept in het onderwerp ‘haartransplantatie’, dan komt u al snel tot de conclusie dat een behandeling vaak bijna een hele dag in beslag neemt. Voordat het haartransplantatie proces in de fase van een eindresultaat is, zijn zomaar negen tot twaalf maanden verstreken. Daar zit dan nog niet de periode bijgeteld die u aan de voorbereiding op de ingreep besteed. Een goede voorbereiding is belangrijk voor een optimaal eindresultaat. Haartransplantatie ervaringsverhalen van anderen geven u inzicht in het verloop van een behandeling. Aan de hand van fotoreportages, vlogs en blogs komt u te weten hoe de resultaten zich pas in de maanden nadat de ingreep heeft plaatsgevonden zich beginnen te tonen. De haartransplantatie is geen behandeling die snelle zichtbare resultaten mogelijk maakt.

Overzicht haartransplantatie processen

Het volledige haartransplantatie of haarimplantatie proces kan in een aantal fases worden verdeeld. Deze fases zijn voor mannen en vrouwen gelijk.

 • Voorbereiding. U begint met het overwegen van een behandeling. Daarvoor zoekt u informatie over het onderwerp en leest u over de mogelijkheden die bij u passen. U kunt al een voorkeur voor een bepaalde kliniek of behandelaar hebben. Vergelijk de verkregen informatie met elkaar.
 • Intakegesprek. Maak een afspraak voor een intakegesprek bij de kliniek die uw voorkeur heeft. Het wordt aangeraden om bij meerdere behandelaars een eerste consult af te spreken. In het gesprek wordt de oorzaak van uw haaruitval besproken. De arts bekijkt uw hoofd en kan nauwkeurig aangeven hoeveel grafts getransplanteerd kunnen worden. U ontvangt een behandelplan en een kostenoverzicht die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie.
 • FUE-haartransplantatie. Dan volgt de daadwerkelijke ingreep. U wordt voorbereid op de haartransplantatie, waarbij onder meer uw bloeddruk, saturatie en hartslag worden gecontroleerd. U neemt plaats in de behandelkamer en na het toedienen van de lokale verdoving kan de arts beginnen met het oogsten van de haarzakjes. Deze komen uit het donorgebied dat zich aan de achterzijde van uw hoofd bevindt. De holle naald die hiervoor wordt gebruikt maakt het mogelijk dat de haarzakjes een voor een geoogst kunnen worden. Na een kwaliteitscontrole worden de grafts in het transplantatiegebied geplaatst. Hoelang een behandeling duurt, hangt onder meer af van het aantal grafts dat getransplanteerd wordt. U kunt de haarkliniek dezelfde dag weer verlaten.
 • Herstel en ontwikkeling van het resultaat. De laatste fase van het haartransplantatie proces is het herstel en de weg naar het definitieve resultaat. De FUE-methode maakt dat het herstel doorgaans vlot verloopt en dat er nauwelijks sprake is van bijwerkingen en/of complicaties. Onderdeel van het herstel is het uitvallen van de getransplanteerde haren in de weken na de ingreep. Maakt u zich hier geen zorgen over, het is een normale fase van de behandeling. Na gemiddeld negen tot twaalf maanden is het eindresultaat bereikt en wordt het haartransplantatie proces afgerond.
Haartransplantatie proces FAQ – Veelgestelde vragen

1. Hoe verloopt het haartransplantatie proces?
Het proces van een haartransplantatie neemt tijd in beslag. Voor een goed resultaat is een gedegen voorbereiding onmisbaar. Hoe wordt een behandeling uitgevoerd, waar wordt de behandeling uitgevoerd, wat zijn de kosten en welke resultaten worden bereikt? Het zijn belangrijke vragen waarop u een antwoord zoekt, voordat u een keuze maakt voor een behandelend specialist. Na de voorbereidingsperiode volgen de ingreep en het herstel.

2. Hoe kan ik me voorbereiden op een haartransplantatie?
Tijdens de voorbereidende fase bent u gebaat bij het zoeken en vinden van informatie en beeldmateriaal. Haartransplantatie voor en na foto’s, maar ook haartransplantatie video’s worden online gepubliceerd en geven u een beter beeld van de ingreep. Daarnaast kunt u ervaringsverhalen van anderen lezen op onder meer fora, blogs en vlogs. Lees hoe anderen de ingreep hebben ervaren en hoe de resultaten zijn. Door een gedegen voorbereiding bent u tijdens het intakegesprek bij een haarkliniek in staat om gerichte vragen te stellen.

3. Hoe weet ik bij welke haarkliniek ik een haartransplantatie kan ondergaan?
Nederland kent verschillende haarklinieken en haartransplantatie specialisten. Als u een haartransplantatie overweegt, kunt u een geschikte kliniek zoeken. Bezoek altijd meerdere klinieken en vergelijk de manier waarop de intakegesprekken verlopen met elkaar. Om met succes een behandeling te kunnen ondergaan, is vertrouwen in de behandelend specialist van groot belang.

4. Hoe verloopt de periode na de haartransplantatie?
Na de ingreep is het normaal dat het getransplanteerde haar uitvalt. Van direct zichtbare resultaten is helaas geen sprake. De haaruitval vindt zo’n twee tot vier weken na de haartransplantatie plaats en is onderdeel van het haargroeiproces dat zich herstelt. Na drie tot vier maanden is de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Het duurt uiteindelijk negen tot twaalf maanden, voordat het eindresultaat wordt bereikt.

5. Mag ik direct na de haartransplantatie mijn werkzaamheden hervatten?
Uw hoofdhuid en de getransplanteerde grafts hebben tijd nodig om te herstellen van de ingreep. De eerste dagen na de behandeling doet u het rustig aan en vermijdt u contact en het stoten van uw hoofd. Wanneer u uw werkzaamheden precies kunt hervatten, bespreekt de arts met u. In geval van zware lichamelijke arbeid wordt geadviseerd dit 14 dagen tot een maand te beperken. Lichte huishoudelijke klusjes en kantoor werkzaamheden kunnen eerder hervat worden.

6. Hoe ontwikkelt het haartransplantatie resultaat zich?
Belangrijk onderdeel van het haartransplantatie proces is de ontwikkeling van het resultaat. Samen met u streeft een specialist naar een optimaal resultaat. Een gezonde haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Dat betekent dat u na een haartransplantatie vooral veel geduld nodig heeft. In de meeste gevallen is na drie tot vier maanden nieuwe haargroei zichtbaar. Het kan voorkomen dat dit bij u eerder of later gebeurt. Wanneer de haren beginnen te groeien, ziet u de resultaten vrij vlot ontwikkelen.

7. Verloopt een haartransplantatie in het buitenland volgens hetzelfde proces?
Ja, ook als u een behandeling in het buitenland overweegt, is er sprake van een voorbereiding. Daarnaast moet u de reis en het verblijf plannen. Het is niet zo dat een buitenlandse haartransplantatie makkelijker en/of anders verloopt. Vaak heeft u met andere uitdagingen te maken dan in Nederland het geval is.

8. Wat is het belang van een intakegesprek bij een haartransplantatie?
Het intakegesprek is een niet te missen onderdeel van het haartransplantatie proces. U maakt op dat moment kennis met zowel de behandelend specialist als de haarkliniek. Het is een moment waar u zich op voor kunt bereiden en een prima gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens het gesprek worden uw gezondheid, medische achtergrond en verwachtingen van de ingreep besproken. De arts bekijkt uw hoofdhuid en licht de behandeling uitgebreid toe. Aan de hand van het intakegesprek kunt u bepalen of u een goed gevoel heeft bij de desbetreffende kliniek.

9. Waarom lopen de prijzen van een haartransplantatie uiteen?
Als u de mogelijkheden met elkaar vergelijkt, valt het op dat de prijzen die berekend worden voor een haartransplantatie behoorlijk uiteen lopen. Haarklinieken zijn vrij om zelf de prijzen te bepalen. De uiteindelijke kostprijs wordt namelijk bepaald door het aantal grafts dat u laat transplanteren. Ook de locatie van de kliniek en de ervaring van de behandelend arts zijn mede bepalend voor het tarief.

10. Kan ik besluiten om toch geen haartransplantatie te ondergaan?
Ja, dat is uw eigen beslissing. Komt u tijdens de voorbereiding tot de conclusie dat een haartransplantatie toch niet de behandeling die u als oplossing bij haaruitval wilt ondergaan, dan is er niemand die u dat verplicht. Wellicht dat er een behandeling is die beter bij uw situatie past. De artsen van Acura Medisch Centrum kunnen u hierover adviseren.

11. Verschilt een haartransplantatie bij mannen en vrouwen?
In principe zit er geen verschil in het proces van de ingreep. Vrouwen kiezen eerder voor de haarsparende FUE haartransplantatie, terwijl mannen er minder problemen mee hebben om het haar voor de ingreep te millimeteren. Het herstel en de resultaten ontwikkelen zich op dezelfde wijze.

12. Hoe lang duurt het haartransplantatie proces?
De ingreep zelf duurt zo’n 6 tot 10 uur, afhankelijk van de omvang en complexiteit van de haartransplantatie. Het volledige proces is uitgebreider en bevat ook de voorbereidingen die u doet en de periode na de ingreep waarin het resultaat zich ontwikkelt. Als u dan weet dat het eindresultaat 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie wordt beoordeeld, bent u meer dan een jaar bezig met het hele proces.

13. Waarom is een haartransplantatie proces zo langdurig?
Een haartransplantatie is een kostbare, ingrijpende behandeling die de nodige voorbereiding vraagt. U leest uzelf in en bezoekt een aantal haarklinieken voordat een definitieve beslissing en keuze worden gemaakt. De procedure is niet te vergelijken met het aanschaffen en gebruiken van een haargroeimiddel. Alleen met aandacht en wel overdachte keuzes wordt het gewenste resultaat bereikt.

14. Hoeveel behandelingen bevat het haartransplantatie proces?
Het proces bestaat uit een behandeling. De meeste mensen bereiken een uitstekend resultaat. Afhankelijk van uw verwachtingen en mogelijkheden kan eventueel later een extra haartransplantatie toegepast worden. Dit wordt hoofdzakelijk gedaan om de bereikte haardichtheid te vergroten. In enkele situaties kan de ingreep over verschillende behandeldagen verdeeld worden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie proces’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu