fbpx

Haartransplantatie resultaten

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Hoe maakt u de keuze voor een specifieke kliniek? Doet u dit aan de hand van haartransplantatie resultaten die u bij andere personen hebt gezien? Of wellicht kijkt u naar haartransplantatie ervaringen van mensen die u reeds voor zijn gegaan. Wanneer u let op de resultaten van haartransplantaties bij anderen, waar moet u dan op letten voor een mooi haartransplantatie resultaat? Er zijn namelijk verschillende manieren om het resultaat van de behandeling te beoordelen.

Haartransplantatie resultaten.
Haartransplantatie resultaten.
Hoe kunt u een haartransplantatie resultaat beoordelen?

Er zijn verschillende manieren om een haartransplantatie resultaat te beoordelen. Dit kunt u onder andere doen op basis van voor en na foto’s. Het is altijd fijn als u iemand kunt vinden die een soortgelijke haarsituatie heeft gehad als u zelf heeft. Zoek dus iemand die ongeveer even kaal was voor de haartransplantatie, dezelfde haarstructuur heeft en dezelfde haarkleur. Op basis van de resultaten van de haartransplantatie behandeling, kunt u een inschatting maken van het resultaat dat u mag verwachten bij u zelf.
Naast het resultaat van de behandeling, moet ook worden gekeken naar het donorgebied. Zijn hier geen littekens te zien en zijn de haren evenredig verwijderd uit dit gebied? Sommige mensen kiezen er voor om zo veel haren te transplanteren, dat het haar aan de achterkant van het hoofd wat dunner wordt. Het is dan achteraf eventueel mogelijk om dit op te vullen met behulp van een micro haar pigmentatie behandeling.

Haartransplantatie resultaten online vinden

Online zijn tegenwoordig enorm veel haartransplantatie resultaten te vinden. Dergelijke ervaringen kunt u vinden op de websites van haartransplantatie klinieken. Er zijn echter ook veel fora en website waar dergelijke ervaringen kunnen worden gedeeld. Het bekendste voorbeeld hiervan is Haarweb. Op Haarweb zijn de afgelopen jaren duizenden haartransplantatie ervaringen gedeeld. Deze ervaringen zijn soms zeer summier en soms zeer uitgebreid. We raden aan altijd goed dergelijke ervaringen en resultaten te bestuderen. Ook op de website van de Nederlandse Haarstichting staat veel informatie over de haartransplantatie behandeling. Onder andere de volgende onderwerpen komen hier aan bod:

 • Haartransplantatie kennismakingsgesprek, waar moet u aan denken?
 • Haartransplantatie resultaat en ervaringen van anderen.
 • Haartransplantatie kosten bij verschillende klinieken.
 • Haartransplantatie klinieken zoekfunctie.
 • Haartransplantatie forum.
 • Haartransplantatie methodes, de voor- en nadelen per methode.
Hoe krijgt u het beste haartransplantatie resultaat?

Wat voor u het belangrijkste is, om tot een optimaal haartransplantatie resultaat te komen, is door te kiezen voor een ervaren en gespecialiseerde kliniek. Acura Medisch Centrum beschikt over een haartransplantatie team dat al duizenden FUE haartransplantaties heeft uitgevoerd. Wij zijn één van de weinige klinieken in Nederland die in een dagbehandeling meer dan 4.000 grafts kunnen transplanteren. Andere klinieken hebben hier twee of soms zelfs drie behandeldagen voor nodig.

Haartransplantatie resultaten – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie resultaten. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is er direct na een haartransplantatie zichtbaar resultaat?
Nee, na de ingreep is uw hoofdhuid rood verkleurd en licht gezwollen. Na een paar dagen worden korstjes gevormd en kan jeuk ontstaan. Probeer de huid met rust te laten en geef de wondjes kans om zelfstandig te genezen. Uw huid geneest binnen 7 tot 10 dagen, van zichtbare resultaten is op dat moment nog geen sprake.

2. Gaat mijn haar na de haartransplantatie gelijk groeien?
Nee. De getransplanteerde haren vallen na een week of drie uit. Dit is een normale reactie waar u niet van hoeft te schrikken. Het zijn alleen de haren die uitvallen, de haarzakjes blijven zitten en komen in de rustfase terecht. Pas na drie tot vier maanden wordt nieuwe haargroei zichtbaar.

3. Kan de haargroei versneld worden?
Nee, een haar groeit gemiddeld 1 cm per maand er is geen manier om dit te beïnvloeden en/of te versnellen.

4. Zijn de resultaten van een haartransplantatie permanent?
Ja. Succesvol getransplanteerde grafts blijven uw leven lang haren produceren. Dit is mogelijk omdat de haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon dat haarverlies veroorzaakt. Deze unieke kenmerken blijven na de haarimplantatie behouden en dus zijn de resultaten permanent.

5. Zijn de resultaten van een haarimplantatie altijd goed?
Van mislukte haartransplantaties is zelden sprake. Het kan een keer gebeuren dat iemand niet tevreden is met het resultaat dat wordt bereikt. Dit heeft meestal te maken met verkeerde of te hoge verwachtingen, daarom is een intakegesprek ook belangrijk. Een haartransplantatie specialist kan vrij nauwkeurig aangeven wat u van de ingreep kunt verwachten.

6. Hoe zijn de resultaten van buitenlandse haarklinieken?
De resultaten van binnen- en buitenlandse haarklinieken kunt u met elkaar vergelijken. In het buitenland worden dezelfde haartransplantatie technieken toegepast en behandelend artsen beschikken over de nodige ervaring. Van grote verschillen is geen sprake.

7. Biedt een dure haarkliniek betere resultaten dan een goedkope haarkliniek?
Nee, en datzelfde is ook omgekeerd van toepassing. Het is immers de behandelend specialist die het resultaat bereikt en niet de naam van de haarkliniek. Voelt u zich vertrouwt bij een relatief goedkope aanbieder, dan is er geen noodzaak om voor de duurste kliniek te kiezen.

8. Hoe lang duurt het voordat het resultaat optimaal is?
Het eindresultaat wordt na 9 tot 12 maanden beoordeelt. Dit doet u samen met de haartransplantatie specialist.

9. Krijg ik garantie op een haartransplantatie?
Ja, vrijwel alle haarklinieken geven levenslange groeigarantie op de haartransplantatie. U kunt de precieze voorwaarden en garantiebepalingen navragen tijdens een intakegesprek.

10. Zit er verschil in de resultaten tussen mannen en vrouwen die een haartransplantatie ondergaan?
Nee, zowel het herstel als de ontwikkeling van het resultaat verloopt op dezelfde manier. Verwacht niet direct zichtbare resultaten en probeer geduldig af te wachten. Na afloop bekijkt u met een positief gevoel het eindresultaat.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie resultaten’ een consult inplannen voor een haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu