fbpx

Haartransplantatie robot

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

De ontwikkelingen op het gebied van haartransplantaties en haartransplantatie technieken zijn voortdurend in beweging. Haarklinieken stappen steeds meer over van de FUT-techniek op de FUE-methode. Deze verfijnde methode wordt nog altijd verder ontwikkeld. Tegelijkertijd is ook het ontwerp en de inzet van een haartransplantatie robot een interessante ontwikkeling op haartransplantatie gebied.

Haartransplantatie robot.
Haartransplantatie robot.
Vervangt de haartransplantatie robot een arts?

Een haartransplantatie is een ingreep die de nodige ervaring van een cosmetisch arts vraagt. Het is een uiterst nauwkeurige behandeling, waarbij een arts wordt bijgestaan door professionele assistenten. Met de introductie van de haartransplantatie robot wordt het toepassen van een behandeling zeker voor beginnende behandelaars makkelijker gemaakt. Het is natuurlijk een feit dat een robot niet uit zichzelf werkt. De juiste instellingen ingeven blijft mensenwerk. Waar mensen werken, worden soms fouten gemaakt en dat is met een haartransplantatie robot eigenlijk nog niet anders. Gaat het bijvoorbeeld verkeerd bij de instelling en dit wordt niet tijdig tijdens de behandeling gezien? Dan kunnen de resultaten anders uitpakken dan verwacht. Artsen worden voorlopig nog niet vervangen door een haarimplantatie robot. Het is en blijft de arts die ervaring heeft. De robot kan soms als hulpmiddel uitkomst bieden.

Wat doet een haartransplantatie robot?

Het robotsysteem voert de FUE-haartransplantatie techniek uit. Zowel het oogsten als het terugplaatsen van de grafts kan door de robot worden gedaan. De bediening van de robot blijft in handen van een arts of medewerker. Zijn de instellingen niet precies of verloopt de bediening niet goed? Dan is dat van invloed op het resultaat van de FUE-haartransplantatie. Succesvolle haarimplantaties, waarbij een haartransplantatie robot actief is, zijn van hoge kwaliteit. Door een uiterst precieze programmering van het apparaat worden de grafts op de meest geschikte plaatsen van het donorgebied geoogst. De haargroeidichtheid bij een door een robot uitgevoerde haartransplantatie kan iets hoger liggen dan een standaardbehandeling.

Heeft deze techniek de toekomst?

De haartransplantatie robot wordt nog niet breed toegepast. Het is en blijft een ingrijpende behandeling, waarbij vertrouwen een sleutelwoord is. U kunt een hoge mate van vertrouwen hebben in een arts, een team van specialisten en in de haarkliniek van uw keuze. De vraag is dan of u ook vertrouwen heeft in een robot? Het blijft een stukje techniek, dat hoogstaande kwaliteit levert als alles goed gaat. Zeker in de nabije toekomst wordt een arts die haartransplantaties uitvoert nog niet vervangen door een haartransplantatie robot. De robot kan als bijkomend instrument worden ingezet, dus als aanvulling op de arts die de haartransplantatie uitvoert.

Kostbare ontwikkeling

Ontwikkeling van bestaande technieken en nieuwe instrumenten heeft een kostprijs. Dat geldt ook voor het inzetten van een haartransplantatie robot. De techniek is zo ontwikkeld dat cliënten op een comfortabele manier behandeld worden. Net zoals bij een reguliere haartransplantatie werkt de robot op het moment dat een lokale verdoving is toegepast. Behandelingen die met een haartransplantatie robot worden uitgevoerd, zijn niet goedkoop. Uiteraard is de kostprijs persoonsgebonden en afhankelijk van het aantal grafts die getransplanteerd worden. Naar mate de inzet van robots bij een haartransplantatie breder wordt, zal naar verwachting ook de kostprijs dalen.

Haartransplantatie robot FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wat is een robot haartransplantatie?
Een haartransplantatie waarbij het donorhaar met behulp van robot wordt geoogst, is een robot haartransplantatie. Het terugplaatsen van de haarzakjes kan eveneens door de robot worden gedaan. De methode die hierbij wordt toegepast is de FUE techniek, waarbij de haarzakjes individueel uit het donorgebied gehaald worden. De instellingen van de robot dienen uiterst nauwkeurig te gebeuren, anders kan het resultaat tegenvallen.

2. Wordt een haartransplantatie robot vaak gebruikt?
Technologische ontwikkelingen staan niet stil. Ook niet als het om een haartransplantatie robot gaat. Een haartransplantatie is een ingrijpende, persoonlijke behandeling, waarbij een deel van het succes afhangt van de ervaring van de behandelend specialist. U moet vertrouwen hebben in de behandelaar. De haartransplantatie robot is een geavanceerd stukje techniek, die echter nog niet standaard wordt toegepast.

3. Voert een haartransplantatie robot zelfstandig een volledige ingreep uit?
Nee, zowel het oogsten van de haarzakjes als het terugplaatsen van de grafts in de transplantatie gebieden gebeurt onder toezicht en begeleiding van een specialist. De behandelend specialist is gedurende de ingreep samen met assistenten aanwezig en voert vaak een gedeelte van de ingreep handmatig uit.

4. Laat een haartransplantatie robot littekens achter?
Na de ingreep zijn kleine littekentjes zichtbaar. Deze verbeteren in de dagen en maanden na de haartransplantatie goed. Uiteindelijk zijn ze nauwelijks nog zichtbaar.

5. Welke resultaten worden bereikt met een haartransplantatie robot?
De nieuwe techniek wordt volop verder ontwikkeld. Een haartransplantatie is een precieze ingreep, die met nauwkeurigheid wordt toegepast. Om een gepast resultaat te bereiken, is het noodzakelijk dat het apparaat op de juiste manier wordt ingesteld en dat een behandeling plaatsvindt onder toezicht van een ervaren haartransplantatie specialist. Resultaten die bereikt worden, zijn net als bij een handmatige haartransplantatie permanent.

6. Hoelang duurt een haartransplantatie die door een robot wordt uitgevoerd?
De behandelduur wijkt nauwelijks af van een traditioneel, handmatig uitgevoerde ingreep. Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt, duurt een gemiddelde behandeling tussen de 4 en 10 uur. Uitgebreide, complexe ingrepen kunnen over twee aaneensluitende dagen worden verdeeld.

7. Wat zijn de kosten voor een haartransplantatie uitgevoerd door een robot?
De gemiddelde haartransplantatie behandeling met een robot is wat duurder dan een handmatige haartransplantatie. Nieuwe ontwikkelingen hebben een kostenplaatje. Op het moment dat de haartransplantatie robot vaker wordt ingezet, zal de kostprijs naar verwachting zakken.

8. Hoe snel is mijn hoofd hersteld van een haartransplantatie met een robot?
Het herstel zal ongeveer even snel verlopen als van een manuele FUE haartransplantatie. De hersteltijd is kort en na een aantal dagen kunt u de meeste activiteiten en werkzaamheden hervatten. Het duurt ongeveer drie dagen voordat de getransplanteerde haarzakjes zijn vastgegroeid. Na ongeveer twee weken ziet uw hoofdhuid er weer uit zoals voor de behandeling.

9. Is een robot gestuurde haartransplantatie minder intensief?
Nee, dat is het zeker niet. U moet rekening houden met uw hoofdhuid en het haargroeiproces dat zich herstelt. Ook als u een haartransplantatie ondergaat met behulp van een robot, dan kunt u zware lichamelijke arbeid, intensief sporten, sauna en zwembad bezoekjes de eerste twee weken niet uitvoeren.

10. Valt mijn haar uit na de ingreep met een robot?
Zo’n twee tot vier weken na de ingreep beginnen de getransplanteerde haarzakjes de haren te verliezen. Dit gebeurt zowel bij een handmatige als een robot gestuurde haartransplantatie. Vervolgens is de eerste nieuwe haargroei na drie tot vier maanden zichtbaar.

11. Doet een ingreep met een haartransplantatie robot pijn?
Robot gestuurde haartransplantaties worden met behulp van plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Hierdoor voelt u geen pijn gedurende de ingreep. Als er na afloop van de haartransplantatie napijn ontstaat, kunt u hier een paracetamol voor nemen.

12. Moet mijn haar geschoren worden voor een ingreep met een haartransplantatie robot?
Ja, alleen bij kortgeschoren haar kan een haartransplantatie robot nauwkeurig te werk gaan. De haarimplantatie robot is dan ook niet geschikt voor een haarsparende FUE haartransplantatie.

13. Hoelang duurt het voordat het eindresultaat is bereikt?
Wanneer het haar gaat groeien, ziet u hoe de resultaten zich steeds verder ontwikkelen. Voordat het eindresultaat wordt bereikt, zijn gemiddeld negen tot twaalf maanden verstreken.

14. Kan ik voor een behandeling met een haartransplantatie robot bij Acura Medisch Centrum terecht?
Nee, er wordt niet gewerkt met een robot die haar transplanteert. U kunt bij Acura Medisch Centrum wel terecht voor een haartransplantatie die wordt uitgevoerd door een ervaren haartransplantatie specialist. Als u geïnteresseerd bent in een behandeling met een haartransplantatie robot, dient u zichzelf altijd af te vragen hoeveel vertrouwen u heeft in de techniek en de resultaten die tot nu bereikt zijn met de robot. Wij zijn van mening dat onze haartransplantatie specialisten zelfs vaak mooiere resultaten kunnen bewerkstelligen.

15. Werkt de robot met donker, blond, grijs, krullend, wit of kroeshaar?
De haartransplantatie robot werkt met alle haar kleuren en diverse structuren, waaronder krullend en kroes haar. Mannen of vrouwen met wit haar kan gevraagd worden het haar voor de ingreep te verven, op deze manier kan de robot de haarzakjes het beste in beeld brengen.

16. Kan ik vooraf een voorbeeld zien van hoe mijn haar eruit ziet na de ingreep?
Het ARTAS robot systeem is voorzien van een computerprogramma waarmee artsen in staat zijn u vooraf een gepersonaliseerd resultaat te zien. De speciale software maakt een 3D-model van uw hoofd, waarmee de verwachte resultaten aangetoond kunnen worden. Het programma kan op diverse manieren en met uiteenlopende aantallen haarzakjes ingesteld worden. Dit maakt overleg tussen u en de behandelend specialist zeer intensief en de ingreep wordt, met name voor u, al vooraf heel visueel.

17. Is een haartransplantatie robot veilig?
In het ARTAS systeem zijn meerdere veiligheidsfuncties ingebouwd, zoals die alleen in een robotsysteem aanwezig zijn. Beweegt u tijdens het oogsten van de haarzakjes uw hoofd, dan pauzeert de robot automatisch. Bovendien kan de robot op elk gewenst moment gestopt worden met behulp van de stopknoppen op de robotarm en in de gebruikersinterface. De ingebouwde geavanceerde sensoren kunnen op iedere situatie individueel ingesteld worden. De haartransplantatie robot is een uiterst veilige en betrouwbare behandelmethode. Overigens blijft het instellen en bedienen van de apparatuur te allen tijde mensenwerk.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie robot’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu