fbpx

Haartransplantatie slapen of temple points

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Bij veel mannen begint ongewenst haarverlies met het kaler worden van de slapen en de kruin. Zeker als u een volle haardos gewent bent, kunt u zich ongelukkig voelen door de haaruitval. U hoeft al lang niet meer rond te blijven lopen met een ongemakkelijk gevoel dat kaalheid kan veroorzaken. Een haartransplantatie slapen of temple points is een innovatieve methode om uw slapen weer van haar te voorzien.

Haartransplantatie slapen of temple points.
Haartransplantatie slapen of temple points.
Wat houdt een haartransplantatie bij de slapen of temple points in?

Misschien dat u niet als eerste aan uw slapen denkt bij haaruitval. Bij de slapen kan de haarlijn zich echter ook behoorlijk terugtrekken. Een haartransplantatie bij de slapen wordt vaak in combinatie met andere transplantatie gebieden uitgevoerd. Regelmatig wordt gekozen voor een haartransplantatie slapen, inhammen en het voorhoofd. Uiteraard weet u zelf het beste waar uw haar dunner wordt en welke gebieden u wilt laten transplanteren. Het is belangrijk om u zelf voorafgaand aan een behandeling door een ervaren specialist te laten informeren. De slaap aan de zijkant van het hoofd is een relatief klein gebied om te behandelen, dit kan de kosten laag houden. Besluit u om een combinatie haarimplantatie te ondergaan, dan kan de prijs afhankelijk van het aantal grafts die worden getransplanteerd, stevig oplopen. Acura Medisch Centrum voert een haartransplantatie bij de slapen of temple points uit met behulp van de FUE methode. Met behulp van een holle naald worden uit de haarkrans haarzakjes weggehaald en in het transplantatiegebied ingebracht. De haarzakjes worden in dezelfde groeirichting als de overige haren geplaatst. Dit leidt tot natuurlijke resultaten.

Voordelen FUE haartransplantatie slapen

Acura Medisch Centrum heeft een ruime ervaring met de FUE haartransplantatie techniek. Tijdens het intakegesprek, waarin de haartransplantatie methode wordt toegelicht, wordt ook gewezen op de diverse voordelen:

 • Uw haar hoeft voorafgaand aan de transplantatie niet gemillimeterd te worden.
 • Haartransplantatie bij de slapen is een kleine ingreep met uitstekende resultaten.
 • De FUE methode laat geen ontsierende littekens op uw achterhoofd achter.
 • Blijvend resultaat.

Alle behandelingen die bij Acura Medisch Centrum worden uitgevoerd, zijn veilig en vakkundig. De ervaren specialisten zijn BIG-geregistreerd en behalen op jaarlijkse basis accreditatiepunten. Door te werken met de nieuwste technieken en verfijnde apparatuur, bent u altijd verzekerd van hoge kwaliteitseisen.

Belangrijke nazorg haartransplantatie

Samen met u streven de specialisten van Acura Medisch Centrum naar de beste resultaten. Uw behandeling begint met een grondig intakegesprek voorafgaand aan de ingreep. Het consult stelt de arts in staat uw hoofdhuid te bestuderen. Dit is van belang voor de haartransplantatie. Wellicht bent u gebaat bij een combinatie van te behandelen transplantatie gebieden. U ontvangt een behandelplan waarin de haartransplantatie bij de slapen wordt beschreven. Zo is het naast de eventuele vragen die u heeft ook goed om te weten waar u qua kosten aan toe bent. Het behandelplan bevat een prijsopgave, waarbij ook de nazorg is inbegrepen. Wat houdt nazorg precies in? Voor een bevredigend eindresultaat wordt op regelmatige basis na de haartransplantatie de vooruitgang gecontroleerd.
Na afloop van de nieuwe haarimplantaten vindt een eerste controle plaats en ontvangt u handige adviezen voor de komende periode. U kunt in principe alles weer doen, nadat de ingreep heeft plaatsgevonden. Wel doet u er goed aan om intensief sporten, een sauna bezoek en een zonnige dag aan het strand tot zo’n 4 weken na de haartransplantatie te vermijden. Een haartransplantatie is een veilige chirurgische ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Ondanks de veiligheid kunnen zich altijd complicaties en bijwerkingen voordoen. De meest voorkomende risico’s zijn een allergische reactie op de verdoving, nabloedingen en infecties. Uw hoofdhuid heeft tijd nodig om te herstellen van de ingreep. De meeste korstjes zijn binnen 2 à 3 weken verdwenen. Heeft u na de behandeling last van uw hoofdhuid of doen zich bijwerkingen voo,r dan is het goed om te weten dat u altijd een beroep kunt doen op de specialisten van Acura Medisch Centrum.

Haartransplantatie slapen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haartransplantatie slapen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.
1. Wordt een haartransplantatie slapen regelmatig toegepast?
Ja. De slapen zijn net als de inhammen, kruin en haargrens een van de plaatsen waar haaruitval snel zichtbaar wordt. Haartransplantatie specialisten kunnen de slapen met succes opvullen. Het is een ingreep die jaarlijks veelvuldig uitgevoerd wordt.

2. Hoe wordt een haartransplantatie slapen toegepast?
Gewerkt wordt met donorhaar dat doorgaans uit uw haarkrans afkomstig is. De haarzakjes worden, onder plaatselijke verdoving, uit het donorgebied geoogst met behulp van een holle naald. Daarna worden kleine gaatjes in de slapen geboord, waar de haarzakjes in geplaatst worden. Het duurt een paar dagen voordat ze vastgegroeid zijn.

3. Hoe lang duurt een haartransplantatie slapen?
Afhankelijk van de complexiteit en omvang van de ingreep moet u rekening houden met een behandelduur van 6 tot 10 uur.

4. Zijn de resultaten permanent?
Ja. Net zoals bij een haartransplantatie van de inhammen of kruin, zijn ook de resultaten bij de slapen permanent. De haarzakjes die getransplanteerd worden, blijven uw leven lang nieuwe haren produceren.

5. Wordt de ingreep ook bij vrouwen toegepast?
Vrouwen met haarverlies als gevolg van Alopecia androgenetica kunnen succesvol behandeld worden met een haartransplantatie. De ingreep bij de slapen wordt vaker toegepast bij mannen, omdat het haarverlies bij vrouwen eerder een verspreid patroon heeft.

6. Hoeveel kost een haartransplantatie slapen?
De kosten van een haartransplantatie zijn gebaseerd op het aantal haarzakjes dat bij u getransplanteerd wordt. Het alleen laten transplanteren van de slapen zal minder kosten dan wanneer u een uitgebreide ingreep ondergaat waarbij zo’n 3.500 haarzakjes getransplanteerd worden. De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts.

7. Wat zijn de risico’s van een haartransplantatie slapen?
Een haartransplantatie is op zich een veilige ingreep met een kleine kans op bijwerkingen. Het is echter wel een chirurgische behandeling waaraan nu eenmaal risico’s verbonden zijn. Denk hierbij onder andere aan nabloedingen, zwellingen, verkleuringen van de huid, allergische reacties, slechte wondgenezing en infecties. Met de juiste voorbereidingen en gedegen nazorg kunt u de kans op complicaties verder beperken.

8. Wordt de haartransplantatie slapen ook in het buitenland aangeboden?
Gespecialiseerde haarklinieken in het buitenland bieden dezelfde haartransplantaties aan als in Nederland het geval is. Ook voor een haartransplantatie van de slapen kunt u bij meerdere buitenlandse klinieken terecht.

9. Valt mijn haar uit na de haartransplantatie?
Ja, daar kunt u rekening mee houden. Het uitvallen van de getransplanteerde haren is een normaal en veel voorkomend verschijnsel. Na een aantal maanden wordt nieuwe haargroei zichtbaar.

10. Heb ik garantie op een haartransplantatie slapen?
Ja. Garantie op een haartransplantatie wordt ook door Acura Medisch Centrum gegeven. De voorwaarden en bepalingen die hieraan zijn verbonden krijgt u tijdens het intakegesprek van de specialist.

11. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Nee. Haartransplantaties worden vrijwel nooit vergoed, alleen als er sprake is van een medische noodzaak zijn er beperkte mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie slapen of temple points’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu