fbpx

Haartransplantatie met suikerziekte of diabetes?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Heeft u suikerziekte of diabetes en overweegt u een haartransplantatie behandeling? Wist u dat mensen met diabetes vaker last hebben van haaruitval. Door de suikerziekte krijgen mensen namelijk soms eerder last van erfelijke haaruitval. Om deze reden zijn er veel mensen met suikerziekte die een haartransplantatie overwegen. Er zijn namelijk wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u een haartransplantatie met suikerziekte of diabetes wilt ondergaan. Mensen die hier last van hebben, weten vaak wel het één en ander over bijvoorbeeld de wondgenezing. Maar wat voor invloed kan dit hebben op het uiteindelijke haartransplantatie resultaat? En zijn er nog andere zaken waar u rekening mee dient te houden? In dit artikel wordt besproken waar u op moet letten, indien u onder deze groep valt.

Haartransplantatie met suikerziekte of diabetes?
Haartransplantatie met suikerziekte of diabetes?

 

Suikerziekte, diabetes en haartransplantatie, de risicofactoren

Voor een haartransplantatie is het belangrijk dat uw wondgenezing goed is. Dankzij een goede wondgenezing kunnen er gezonde haren worden getransplanteerd, welke na verloop van tijd weer zullen gaan groeien. Bij de FUE haartransplantatie, waarin Acura Medisch Centrum gespecialiseerd is, worden de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Hierna worden er haarkanaaltjes geopend in het ontvangstgebied, waarin de grafts kunnen worden geïmplanteerd. Uit verschillende haartransplantatie ervaringen die online kunnen worden gevonden, blijkt dat sommige mensen met diabetes toch succesvol een haartransplantatie hebben ondergaan.

Bent u geschikt voor een haartransplantatie met suikerziekte of diabetes?

Indien u last heeft van uw suikerziekte en diabetes en uw wondgenezing is daardoor minder goed dan normaal, houd er rekening mee dat de hergroei van de getransplanteerde haren minder goed kan zijn. Normaal gesproken zal ongeveer 90 tot 95 procent van het getransplanteerde haar gaan groeien. Indien u last heeft van suikerziekte, bestaat de kans dat dit slagingspercentage van het getransplanteerde haar lager is dan normaal. Bespreek daarom altijd met uw eigen arts en de haartransplantatie arts wat verstandig is. De risico’s van de behandeling zullen daarnaast ook worden uitgelegd.

Haartransplantatie met suikerziekte of diabetes FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie met suikerziekte of diabetes? De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Kunnen diabetes patiënten een haartransplantatie ondergaan?
Ja, al zijn daar wel strikte voorwaarden aan verbonden. Afhankelijk van het type diabetes en de medicatie die u gebruikt, vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Indien wenselijk zal een haartransplantatie specialist overleggen met de behandelend internist en/of diabetesverpleegkundige.

2. Wanneer kom ik met suikerziekte niet in aanmerking voor een haartransplantatie?
Diabetespatiënten die afhankelijk zijn van insuline, insulineafhankelijke diabetes mellitus, en diabetespatiënten die insuline nodig hebben met andere voorgeschreven medicatie die wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, komen doorgaans niet aanmerking voor een haartransplantatie. De risico’s die aan de ingreep verbonden zijn, zijn in dit soort situaties te groot.

3. Zijn er speciale richtlijnen voor een haartransplantatie met diabetes?
De gemiddelde behandelduur bedraagt 6 tot 10 uur en dat kan erg vermoeiend zijn. Sommige patiënten hebben last van angst en nervositeit als gevolg van de gebruikte verdovingsmiddelen. De haartransplantatie procedure kan leiden tot een toename van cortisol-, glucagon- en hormoonspiegels wat directe invloed heeft op uw suikerspiegel. Het komt voor dat diabetici geadviseerd wordt om voor de ingreep een insulinedosis te nemen, zodat uw bloedsuikerspiegel niet daalt.

4. Hoe verloopt het herstel?
Diabetespatiënten kunnen een verstoorde wondgenezing hebben. De herstelperiode kan hierdoor langer duren, dan bij een niet-diabetes patiënt die een haartransplantatie ondergaat. Geregeld worden controles gedaan, waarbij wordt gekeken of het herstel zich positief ontwikkeld.

5. Is er een speciale voorbereiding voor diabetespatiënten die een haartransplantatie ondergaan?
Diabetici worden uitgebreid gescreend voordat groen licht wordt gegeven en de haartransplantatie wordt toegepast. Vooraf worden hormonale tests uitgevoerd en zal uw bloedsuikerspiegel kort voor en na de haartransplantatie nauwlettend in de gaten gehouden worden. Ook wordt insulinemanagement bekeken, waarmee voorkomen wordt dat er geen plotselinge daling van de insulinespiegel optreedt tijdens de ingreep. Dit helpt bovendien bij het voorkomen van eventuele complicaties en bijwerkingen.

6. Is een haartransplantatie voor diabetes patiënten duurder?
Dat hangt volledig af van de haarkliniek waar de ingreep plaatsvindt. Kies, zeker met diabetes, altijd voor een behandelaar die ervaring heeft met het toepassen van de techniek bij diabetici. Het vergt de nodige kennis en kunde om een haartransplantatie succesvol toe te passen.

7. Zijn alle risico’s en vooronderzoeken het allemaal wel waard?
Het is logisch dat u verwachtingen heeft van een haartransplantatie. Ook als u diabetes heeft, zoekt u naar een oplossing voor haaruitval. Het is daarbij belangrijk om de voorbereiding, de ingreep zelf en de nazorg goed te bekijken. Voorlichting en informatie zijn van onmisbaar belang. U gaat daarvoor niet alleen naar een haartransplantatie specialist, maar eventueel ook naar uw internist en diabetesverpleegkundige. Zoek ervaringsverhalen van andere diabetespatiënten die een haartransplantatie hebben laten toepassen en lees hoe zij de ingreep en het resultaat hebben ervaren. Staat u niet voor de volle 100% achter uw keuze? Bekijk dan de beschikbare alternatieven.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie met suikerziekte of diabetes’ een consult inplannen voor een haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies
  • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu