fbpx

Haartransplantatie tarieven

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

FUT haartransplantaties en FUE haartransplantaties kunt u bij een groeiend aantal binnen- en buitenlandse klinieken ondergaan. Dit toenemend aantal aanbieders maakt het interessant om haartransplantatie tarieven te vergelijken. Door meerdere prijzen tegen over elkaar te zetten, krijgt u inzicht in de behandelmethodes, de prijsstelling en hetgeen bij een prijsopgave is inbegrepen.

Haartransplantatie tarieven.
Haartransplantatie tarieven.
De samenstelling van haartransplantatie tarieven

Iedere haarkliniek heeft een eigen haartransplantatie tarieven overzicht. Veelal wordt de kostprijs van een behandeling bepaald door het aantal grafts die bij de ingreep getransplanteerd zullen worden. Grafts dienen als rekeneenheid bij het bepalen van de haartransplantatie tarieven binnen een kliniek. Geen mens is hetzelfde en iedereen die een haarimplantatie overweegt, heeft een verschillend aantal grafts nodig voor een bevredigend resultaat. Dit is sterk afhankelijk van uw verwachtingspatroon, de mate van het haarverlies en de kwaliteit van het haar in het donorgebied. Haartransplantatie tarieven worden bovendien mede bepaald door de haartransplantatie techniek die wordt toegepast. Vroeger was het de FUT techniek die het meeste uitgevoerd werd. De methode waarbij een reepje huid wordt weggenomen, is minder populair geworden, omdat het een litteken achterlaat. Steeds meer klinieken stappen over op de FUE methode en daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om voor een haarstamcel transplantatie te kiezen.

Het aantal grafts en haartransplantatie tarieven

U kunt niet zelf bepalen hoeveel grafts u nodig heeft voor een succesvolle haartransplantatie. Geen patroon van haaruitval verloopt gelijk en verschilt van persoon tot persoon. Als u wilt weten hoeveel grafts bij u in een ideale situatie getransplanteerd kunnen worden, dan kunt u een afspraak voor een intakegesprek maken. Waar gaat u naar toe voor een eerste consult? Acura Medisch Centrum is een moderne privé kliniek met vestigingen in Amsterdam en Weert. Het spreekt voor zich dat het eerste consult u tot niets verplicht. Tijdens het gesprek wordt u door de behandelend medisch specialist uitgebreid geïnformeerd over de haartransplantatie die met de FUE techniek wordt uitgevoerd. Besproken worden ook te verwachten resultaten, mogelijke complicaties en eventuele bijwerkingen van de behandeling.
De arts informeert naar uw verwachtingspatroon en bespreekt de haalbaarheid hiervan. Uw persoonlijke achtergrond wordt doorgenomen, waarbij uw medisch verleden en het gebruik van medicatie van groot belang is. Sommige medicijnen kunnen kort voor, tijdens en na de behandeling niet gebruikt worden. De arts brengt u hiervan op de hoogte. Om u een persoonlijk behandelplan voor te kunnen leggen, kijkt de arts naar uw hoofdhuid en de oorzaak van de haaruitval. Het aantal grafts die getransplanteerd worden, kan op deze manier bepaald worden. Als afsluiting van het intakegesprek ontvangt u een gedetailleerd haartransplantatie tarieven overzicht, dat volledig op uw persoonlijke situatie is afgestemd.

Lage haartransplantatie tarieven in het buitenland

Een haartransplantatie is een kostbare ingreep die al gauw een paar duizend euro kost. Vergoeding door zorgverzekeraars wordt slechts in uitzonderlijke gevallen gegeven. Fiscale aftrekbaarheid bij uw belastingaangifte is niet vanzelfsprekend. Dat maakt het soms aantrekkelijk om voor een goedkope aanbieder te kiezen. Deze aanbieders zijn in de regel in het buitenland gevestigd. Landen als België, Turkije en in mindere mate Duitsland kunnen door lage arbeidskosten voordelige haarimplantaties aanbieden. Toch verdient het de aanbeveling dat u deze prijsvoorstellen vergelijkt met Nederlandse aanbieders. Want welke kosten zijn opgenomen in de genoemde haartransplantatie tarieven? De reiskosten komen in de regel op de kosten van de behandeling. Heeft u dan voor een behandelaar in bijvoorbeeld Turkije, haartransplantatie Turkije, gekozen dan bent u aangewezen op een vliegtuig om heen en weer te reizen. Maar ook de haartransplantatie kosten voor de nazorg wegen mee. Zeker als u kort na de behandeling last heeft van slecht genezende wondjes of een allergische reactie heeft, is nazorg van belang. Even naar Turkije op en neer is niet zo makkelijk als dat het doet voorkomen. Al met al liggen op zo’n moment de haartransplantatie tarieven met een snel bereikbare Nederlandse kliniek niet ver uit elkaar.

Haartransplantatie tarieven FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de tarieven van een FUE haartransplantatie?
De kosten worden onder andere berekend aan de hand van het aantal grafts dat getransplanteerd wordt. Dit wordt bekeken en bepaald tijdens een intakegesprek bij een haartransplantatie specialist. Het aantal haarzakjes dat getransplanteerd kan worden, is afhankelijk van de mate waarin de kaalheid is gevorderd, de aanwezigheid van donormateriaal en uw wensen.

2. Waarom lopen de haartransplantatie tarieven uiteen?
Haarklinieken stellen zelf de tarieven samen. Hierbij worden ook de ervaring van de behandelend specialisten, de naamsbekendheid van de kliniek alsmede de locatie in meegenomen.

3. Zijn haartransplantaties in het buitenland goedkoper?
De kosten voor cosmetische behandelingen worden door buitenlandse aanbieders geregeld goedkoper aangeboden. Personeelskosten zijn in het buitenland vaak lager dan in Nederland. Staar uzelf niet blind op een goedkope haartransplantatie in bijvoorbeeld Turkije. Naast de kosten voor de haartransplantatie dient u ook naar Turkije te reizen en ter plaatse een aantal dagen te verblijven. Dit zijn kosten die niet bij de haartransplantatie tarieven zijn inbegrepen. Bovendien is de kwaliteit van veel haarklinieken in het buitenland minder goed dan in Nederland.

4. Is de kwaliteit van een buitenlandse haartransplantatie te vergelijken met die van Nederlandse klinieken?
Buitenlandse haarklinieken die actief zijn op de Nederlandse markt, hanteren doorgaans hoge kwaliteitsnormen voor de zorg die wordt geleverd. Net zoals in Nederland zijn er goede en minder goede haarklinieken. Om een idee te krijgen van hetgeen u kunt verwachten, is het mogelijk om online ervaringsverhalen van anderen te lezen. Wanneer u zelf naar een intakegesprek gaat, kunt u de manier waarop het gesprek verloopt vergelijken met een intakegesprek bij een Nederlandse haarkliniek.

5. Betaalt iedereen de zelfde tarieven voor een haartransplantatie?
Nee, een haartransplantatie is een persoonlijke behandeling. Niet bij iedereen wordt hetzelfde aantal grafts getransplanteerd. Ook de techniek die gehanteerd wordt, is mede bepalend voor het tarief van de behandeling.

6. Welke haartransplantatie techniek is het voordeligste?
De FUT techniek was voorheen de goedkoopste haartransplantatie methode. Deze verouderde techniek wordt tegenwoordig vrijwel niet meer toegepast, omdat het een ontsierend litteken achterlaat in het donorgebied. Acura Medisch Centrum werkt naar volle tevredenheid en met uitstekende resultaten met de moderne FUE techniek. De kliniek rekent hiervoor zowel competitieve als betaalbare tarieven. U hoeft zich geen zorgen te maken over littekens die na de ingreep zichtbaar zijn. Hiervan is bij een FUE haartransplantatie geen sprake.

7. Hoe weet ik hoeveel grafts ik kan laten transplanteren?
Het aantal grafts dat getransplanteerd wordt voor een optimaal resultaat, wordt door een arts nauwkeurig ingeschat. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met de grootte van de kalende plekken, de aanwezigheid en kwaliteit van het donormateriaal en de gewenste haardichtheid. Als u online zoekt naar uitleg over de zogenaamde Norwood Scale, kunt u zelf enigszins een inschatting maken.

8. Zijn er verschillende haartransplantatie tarieven voor mannen en vrouwen?
Vrouwen die een haartransplantatie uit laten voeren, maken vaak gebruik van de haarsparende FUE haartransplantatie techniek. Het haar hoeft dan niet volledig geschoren te worden. Deze techniek is arbeidsintensief en tijdens een behandelsessie kunnen minder haarzakjes getransplanteerd worden dan bij een gewone FUE haarimplantatie het geval is. Haarklinieken brengen geregeld een toeslag in rekening voor de haarsparende FUE techniek. Van echt verschillende tarieven is verder bij Acura Medisch Centrum geen sprake.

9. Waarom zijn haartransplantatie tarieven zo hoog?
Een haartransplantatie is een behandeling die u voor een succesvol, blijvend resultaat door een ervaren specialist uit moet laten voeren. De behandelduur is lang, gemiddeld tussen de 4 en 10 uur. Haarklinieken maken daarbij gebruik van geavanceerde apparatuur en moderne behandelruimtes die aan strikte hygiënische wet- en regelgeving dienen te voldoen. Al deze factoren zijn van invloed op de kostprijs van een ingreep.

10. Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een optimaal resultaat?
Meestal is een enkele behandeling voldoende voor een goed resultaat. Dit hangt echter af van de grootte van het gebied dat behandeld wordt. Tijdens een intakegesprek kan een arts dit nauwkeurig inschatten en met u bespreken. In zeldzame situaties is een aanvullende behandeling gewenst.

11. Moet ik betalen voor het intakegesprek?
Nee, bij Acura Medisch Centrum is het intakegesprek geheel vrijblijvend en kosteloos.

12. Wat is er allemaal ingrepen bij de haartransplantatie tarieven?
Tijdens het intakegesprek ontvangt u een overzichtelijke prijsopgave. Hier staat onder meer in vermeld hoeveel grafts getransplanteerd zullen worden. De prijzen zijn inclusief de plaatselijke verdovingen en nacontrole(s).

13. Worden de kosten van een haartransplantatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Doorgaans wordt een haartransplantatie niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Slechts in specifieke situaties en indien u voldoet aan de gestelde polisvoorwaarden, kan een behandeling vergoed worden. Om te bepalen of u voor een vergoeding in aanmerking komt, kunt u de polisvoorwaarden doornemen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

14. Zijn de prijzen van een uitgebreide haartransplantatie in verhouding goedkoper dan een kleine ingreep?
De tarieven worden bepaald aan de hand van staffels. Deze beginnen bij 500 haarzakjes en lopen zo stapsgewijs op naar 3.500 haarzakjes. Berekent u zo de prijs per los haarzakje, dan is er inderdaad een verschil in de verhoudingen. Dat neemt niet weg dat u niet meer haarzakjes dan noodzakelijk voor een mooi resultaat laat transplanteren.

15. Kan ik korting krijgen op de haartransplantatie tarieven?
Individuele kortingsmogelijkheden kunnen altijd besproken worden. Besteed daarbij aandacht aan de voorwaarden die van toepassing zijn voor het krijgen van de korting.

16. Waar moet ik op letten bij het vergelijken van haartransplantatie tarieven?
De manier waarop een prijsopgave is samengesteld verschilt per haarkliniek. Let bij het bekijken van de tarieven op het aantal haarzakjes dat is inbegrepen, maar ook op de kosten voor nazorg en eventueel het intakegesprek. Zorg dat u vooraf alle kosten overzichtelijk in beeld heeft. Daarmee voorkomt u nare en vaak dure verrassingen achteraf.

17. Is het mogelijk om de ingreep in termijnen te betalen?
Ja. Een aantal kredietverstrekkers is gespecialiseerd in de financiering van cosmetische ingrepen. De mogelijkheden zijn afhankelijk van uw financiële situatie.

18. Zijn de kosten van een haartransplantatie aftrekbaar van mijn belastingaangifte?

Indien u medische kosten heeft gemaakt en betaald, die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed, bestaat de mogelijkheid om deze kosten van de Belasting af te trekken. Strikte voorwaarden zijn hieraan verbonden en de regelgeving wijzigt geregeld. Laat u eerst adviseren door een belastingsconsulent.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie tarieven’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu