fbpx

Haartransplantatie technieken overzicht

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Sinds het begin van de haartransplantatie techniek in de jaren vijftig van de vorige eeuw is er veel veranderd. De techniek is uitgebreid, verfijnd en is nog altijd aan innovatieve veranderingen onderhevig. Op het moment dat u een haarimplantatie overweegt, is het fijn om te weten welke mogelijkheden beschikbaar zijn. Een haartransplantatie technieken overzicht biedt u een overzichtelijk inzicht in de verschillende methoden.

Haartransplantatie technieken.
Haartransplantatie technieken.
Haartransplantatie technieken overzicht FUT methode

De FUT haartransplantatie techniek wordt al langere tijd toegepast. Het is de techniek die later verder verfijnd zou worden. In het haartransplantatie technieken overzicht wordt de FUT methode steeds minder gebruikt. Bij de behandeling wordt een reep huid uit het donorgebied op de achterzijde van uw hoofd weggenomen. Door het hechten blijft vaak een ontsierend litteken achter. Het is het litteken dat de FUT methode minder aantrekkelijk maakt, voor zowel mannen als vrouwen die een haartransplantatie overwegen. Het herstel na een FUT haartransplantatie duurt langer dan bij de modernere technieken die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Haartransplantatie technieken overzicht FUE methode

De laatste jaren heeft de innovatieve FUE haartransplantatie techniek de behandeling toegankelijker gemaakt. Waar de FUT methode een litteken achterlaat dat moeilijk te bedekken is, laat de FUE methode geen litteken na. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van verfijnde apparatuur, die bestaat uit onder andere een holle naald. Met behulp van de naald worden de grafts stuk voor stuk uit het donorgebied weggenomen en in het transplantatie gebied ingebracht. Resultaten die bereikt worden met de FUE haartransplantatie techniek zijn positief. Het is voor een goed resultaat belangrijk om de behandeling uit te laten voeren door een erkende kliniek. Een goed voorbeeld van de beste haarkliniek is zoals Acura Medisch Centrum, waar ervaren medisch specialisten werkzaam zijn.

Overzicht innovatieve haartransplantatie technieken

Als u kijkt naar het haartransplantatie technieken overzicht, dan valt op dat de FUE methode nog steeds aan innovaties onderhevig is. De techniek wordt verder ontwikkeld en verfijnd. Tegenwoordig kunt u kiezen voor een zogenaamde haarsparende FUE haartransplantatie. Met name voor vrouwen wordt een haartransplantatie op deze manier een bespreekbare behandelmogelijkheid. Voorheen was het niet ondenkbaar dat uw haren voor de ingreep gemillimeterd werden. Bij een haarbesparende FUE haartransplantatie is dit niet langer nodig. Bijkomend voordeel is dat het een aantal dagen na de ingreep vrijwel niet meer zichtbaar is dat u een haartransplantatie heeft ondergaan.

Nieuwe haartransplantatie technieken overzicht

Ontwikkelingen staan niet stil. Dat geldt ook voor de ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van haartransplantaties. Naast de bekende FUE en FUT haartransplantatie methoden worden ook zogenaamde haarstamcel transplantaties uitgevoerd. Haarstamcel transplantatie is een persoonsafhankelijke behandeling waarvan de meningen uiteenlopen. Resultaten zijn onder meer afhankelijk van zowel de conditie van uw haar en huid, de haarkleur en de structuur van uw haar. In tegenstelling tot de FUT en FUE haartransplantaties wordt niet het hele haarzakje of haarimplantaat verwijderd. Door het achterlaten van haarstamcellen hergroeien ook gedeeltelijk de haren die uit het donorgebied worden getransplanteerd. Het is een techniek die vrijwel geen littekens achterlaat en die nagenoeg pijnloos is. Net zoals bij een haartransplantatie met de FUE of FUT techniek, is het resultaat na een periode van ruim 9 maanden zichtbaar.

Welke haartransplantatie techniek past bij u?

U kunt een voorkeur hebben voor een bepaalde haartransplantatie techniek. De ervaren medisch specialisten van Acura Medisch Centrum nodigen u graag uit voor een intakegesprek. Tijdens het gesprek worden de diverse mogelijkheden die bij u passen verder toegelicht. De FUE haartransplantatie techniek wordt bij de klinieken in Weert en Amsterdam bij zowel mannen als vrouwen naar volledige tevredenheid toegepast. Daarnaast bespreekt de arts de mogelijke resultaten die u realistisch gezien van een haartransplantatie mag verwachten. Een afspraak voor een intakegesprek maakt u telefonisch of door een e-mail te sturen.

Haartransplantatie technieken overzicht FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haartransplantatie technieken overzicht. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is het verschil tussen de FUT en FUE haartransplantatie techniek?
Het meest opvallende verschil tussen deze haartransplantatie technieken is de manier waarop de haarzakjes uit het donorgebied worden verwijderd. Bij de FUT methode wordt een reepje huid uit uw haarkrans verwijderd. De arts moet snijden en hechten, wat een haartransplantatie litteken tot gevolg heeft. Dit in tegenstelling tot de FUE methode waarbij de haarzakjes een voor een met een holle naald geoogst worden en van littekens achteraf geen sprake is. Het terugplaatsen van grafts in de kalende gebieden verloopt op identieke wijze.

2. Welke haartransplantatie techniek wordt het meeste gebruikt?
De FUE methode wordt tegenwoordig door vrijwel alle haartransplantatie specialisten als standaard gezien en gebruikt. De techniek is minimaal belastend voor de haarzakjes, uw hoofdhuid en de onderliggende weefsels. Het herstel verloopt vlot en van littekenvorming is geen sprake. Een enkele keer kan het gebeuren dat de FUT techniek wordt geadviseerd met het oog op te bereiken resultaten, en uw verwachtingen.

3. Welke techniek geeft de beste resultaten?
Zowel de FUT als FUE methode geven permanente resultaten. De ontwikkeling van het resultaat heeft meer verband met de manier waarop u de instructies en adviezen van de arts opvolgt dan met de toegepaste techniek.

4. Welke haartransplantatie techniek wordt bij vrouwen toegepast?
Vrouwen die een haartransplantatie overwegen, staan niet direct te juichen om het haar te millimeteren. Met de ontwikkeling en toepassing van de haarsparende FUE techniek is dat ook niet langer nodig. Het volstaat om een stuk van het donorgebied te scheren. Indien wenselijk kan eventueel ook de FUT techniek bij vrouwen toegepast worden.

5. Zit er een prijsverschil tussen de haartransplantatie technieken?
Ja, al is dat verschil niet groot. De FUT techniek is goedkoper dan de FUE en haarsparende FUE techniek. Het is echter een ingreep die nog nauwelijks wordt toegepast en waarbij de kans op complicaties groter is.

6. Worden in het buitenland andere haartransplantatie technieken toegepast?
Nee, wereldwijd wordt gewerkt met de FUT en FUE methodes. Enkele klinieken werken daarnaast met het ARTAS – robotsysteem. Laboratoria, wetenschappers en onderzoekers zijn bezig met het klonen van haar. Dit is echter nog verre toekomst muziek.

7. Wat zijn de voordelen van de FUE haartransplantatie?
De FUE techniek laat geen zichtbare littekens achter en kan worden toegepast bij mannen en vrouwen. Indien noodzakelijk kan een behandeling over twee dagen worden verdeeld. Uw huid herstelt zich vlot van de haartransplantatie en u kunt vrij snel uw werkzaamheden en andere activiteiten hervatten.

8. Welke nadelen heeft de FUE techniek?
Het is een dure en langdurige ingreep. Een gemiddelde behandeldag duurt 6 tot 10 uur. Ondanks het feit dat de ingreep vrijwel pijnloos is, kunt u door de lange behandelduur een geïrriteerd gevoel krijgen. Een ander nadeel is dat zorgverzekeraars de ingreep vrijwel nooit vergoeden en u de kosten zelf betaalt.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie technieken’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu