fbpx

Haartransplantatie Turkije

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Er vliegen mensen van over de hele wereld naar Turkije voor verschillende cosmetische ingrepen. Onder andere haartransplantatie Turkije is erg populair. Afgelopen twee jaar hebben er echter verschillende heftige gebeurtenissen in dit land plaatsgevonden. Daardoor lijkt het aantal behandelingen dat hier wordt uitgevoerd, terug te lopen. Onder andere verschillende aanslagen en de coupe die bijna gepleegd werd, heeft dit land er niet veiliger op gemaakt. Turkije is en blijft echter toch nog steeds één van de populairste haartransplantatie landen ter wereld. De voornaamste redenen om voor een behandeling in dit land te kiezen, zijn de lage haartransplantatie kosten in Turkije en de grote behandelingen die zij aan kunnen.

Haartransplantatie Turkije.
Haartransplantatie Turkije.

Er zijn echter ook verschillende nadelen aan een haartransplantatie behandeling in Turkije. U doet er verstandig aan een afweging te maken van de voor- en nadelen. Op basis van deze afweging kunt u een haarkliniek in eigen land of een ander land selecteren.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Wat kost haartransplantatie in Turkije?

Vrijwel iedereen weet dat de haartransplantatie kosten in Turkije lager zijn dan van de klinieken binnen de Benelux. Wat niet veel mensen weten, is dat de beste haarklinieken in Turkije bijna soortgelijke prijzen hanteren als in Nederland. Let op dat u niet inlevert op kwaliteit, wanneer u kiest voor een behandeling in Turkije.
Het is verstandig om Turkse klinieken met Nederlandse klinieken te vergelijken met een behandeling van 1.500 grafts. 1.500 grafts is ongeveer de gemiddelde behandelgrootte in Nederland. Bij Nederlandse klinieken betaalt u gemiddeld ongeveer 25 procent meer dan bij Turkse haarklinieken. De vraag is echter of dit relatief kleine verschil u de risico’s die met een haartransplantatie in Turkije gemoeid zijn, waard vindt. Op de website van de Nederlandse Haarstichting staat ook veel informatie over de kosten van haartransplantaties in Turkije.

Ervaringen met haartransplantatie klinieken in Turkije

Bij sommige haarklinieken in Turkije laat de kwaliteit te wensen over. Dit is ook terug te vinden op verschillende fora. Kijkt u bijvoorbeeld maar eens op Haarweb. Hier zijn verschillende positieve, maar ook negatieve ervaringen terug te vinden met haartransplantaties in Turkije.
U kunt van zowel positieve als negatieve ervaringen met haartransplantatie in Turkije veel leren.
Positieve ervaringen met haartransplantatie Turkije: Door deze positieve ervaringen te bestuderen, kunt u vaak een redelijke inschatting maken van de kwaliteit van de desbetreffende kliniek. Houd er rekening mee dat veel haarklinieken in Turkije echter beschikken over meerdere haartransplantatie artsen en een groot medisch team. Vaak wordt van tevoren niet besproken door wie u wordt behandeld. De kans is dan ook aanwezig dat u toch door een minder goede of minder ervaren arts wordt behandeld.
Negatieve ervaringen met haartransplantatie Turkije: Door de negatieve ervaringen te bestuderen, is het mogelijk om te zien tegen welke problemen u aan kunt lopen in dit land. Daarnaast kunt u ook direct zien welke klinieken minder goed scoren op klanttevredenheid. Meestal heeft dit een reden. Er wordt geen gespecialiseerde apparatuur gebruikt of de artsen en het medisch team zijn niet ervaren genoeg. In bepaalde gevallen laat zelfs de hygiëne te wensen over.

Haartransplantatie Turkije voor en na foto’s raadplegen

Wat we veel zien, is dat mensen zoeken naar voor en na foto’s van haartransplantaties. Op basis van deze foto’s kan namelijk een goed beeld worden gekregen van het resultaat dat u mag verwachten. Indien u dit doet, is het aan te raden om personen te zoeken die ongeveer de zelfde haar situatie hebben als u. Zoek niet alleen naar mensen met even veel last van kaalheid. Zoek ook naar mensen die dezelfde haarstructuur, haarkleur en haardikte hebben. Alleen wanneer al deze factoren gelijk zijn, is het mogelijk een goede vergelijking te maken.

Waar moet u op letten bij het selecteren van een haarkliniek in Turkije?

De Nederlandse Haarstichting is een goed doel, dat onafhankelijke voorlichting geeft over onder andere haaruitval en haartransplantatie. Zij raden aan om altijd bij minimaal twee haarklinieken op consult kunt gaan, zodat u deze klinieken ook met elkaar kunt vergelijken. U kunt dat online doen door ervaringen te bestuderen die over de haarkliniek gedeeld zijn. U kunt het echter ook fysiek doen, door op consult te gaan. Tijdens een dergelijke kennismakingsgesprek is het mogelijk een beter beeld te krijgen van de kliniek en de mensen die hieraan verbonden zijn.
Let onder andere op:

 • De ervaring van de arts(en) en het medisch team.
 • De ervaringen die over de haarkliniek in Turkije zijn gedeeld.
 • De voor en na foto’s die worden getoond.
 • De kennis die de persoon heeft die het consult afneemt.
 • De kosten die met de behandeling gemoeid zijn.

Maak een bewuste keuze tussen haarklinieken in Turkije en haarklinieken in Nederland.

Veelgestelde vragen over haartransplantatie Turkije

Er bestaan een aantal vragen over haartransplantatie Turkije, die regelmatig terug komen. U kunt deze vragen uiteraard via de mail of telefonisch aan ons voorleggen, maar het is natuurlijk wel zo handig om al een aantal vragen via deze weg te beantwoorden.

 1. Hoe zit het met de kwaliteit van haartransplantatie in Turkije?
  Net als in Nederland kan de kwaliteit van een haartransplantatie in Turkije sterk verschillen. Er zijn verschillende klinieken die bekend staan om de relatief goede kwaliteit. Er bestaan ook tientallen klinieken waar de kwaliteit te wensen overlaat. Over het algemeen wordt de kwaliteit van haartransplantatie klinieken in Nederland beter beoordeeld dan van klinieken in Turkije.
 2. Wat zijn de voornaamste redenen om te kiezen voor een haartransplantatie in Turkije?
  Wellicht heeft u via via vernomen dat het in Turkije soms mogelijk is om een grote haartransplantatie behandeling te ondergaan voor tussen de 2.000 en 3.000 Euro. Let op dat het regelmatig gebeurt dat het resultaat niet is, zoals van tevoren werd verwacht. Een verkeerde haarlijn, weinig hergroei van getransplanteerd haar of complicaties, dit komt helaas veelvuldig voor in Turkije. De voornaamste reden om te kiezen voor een haartransplantatie in Turkije, zijn dus de lagere haartransplantatie kosten. Deze lagere kosten gaan soms echter wel ten koste van de kwaliteit. Hierdoor bent u soms uiteindelijk juist duurder uit als u kiest voor een FUE haartransplantatie in Turkije.
 3. Welke haartransplantatie methoden worden toegepast in Turkije?
  In Turkije wordt vooral de FUE haartransplantatie methode uitgevoerd. Er zijn echter ook nog een flink aantal klinieken die de FUT haartransplantatie verkiezen boven de FUE behandeling. De FUT haartransplantatie is echter een verouderde behandelmethode, waarvan vaak wordt afgeraden hiervoor te kiezen. De belangrijkste reden hiervan is dat er altijd een groot litteken achterblijft in het donorgebied.
 4. Is een haartransplantatie in Turkije goedkoper dan een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum?
  De haartransplantatie kosten in Turkije verschillen sterk. We raden u aan de kosten van een behandeling in Turkije echter te vergelijken met een behandeling bij ons. Houd hierbij rekening dat er bij een haartransplantatie in Turkije nog verschillende kosten bij komen. Denk hierbij onder andere aan het vliegticket en eventuele extra overnachtingen. Na het vergelijken van de haartransplantatie prijzen zult u zien dat het prijsverschil minimaal is.
 5. Wat kost een haartransplantatie in Turkije gemiddeld?
  Als u kiest voor een haartransplantatie in Turkije, kunt u rekenen op een prijs van tussen de 2.000 en 8.000 Euro. Dit is onder andere afhankelijk van de kliniek waarvoor u kiest en het aantal grafts die getransplanteerd moeten worden.
 6. Brengt een haartransplantatie in Turkije meer risico’s met zich mee?
  Een haartransplantatie in Turkije brengt meer risico met zich mee dan een haartransplantatie in Nederland. De hygiëne is hier vaak minder. Daarnaast is het een risico dat u vlak na de behandeling met het vliegtuig terug reist. Wanneer er bepaalde complicaties optreden, is het bovendien vaak lastig om met de haartransplantatie arts in contact te komen.
 7. Wat zijn de belangrijkste nadelen van een haartransplantatie in Turkije?
  De belangrijkste haartransplantatie Turkije nadelen zijn onder andere de vaak slechte kwaliteit, lastige communicatie, onrustig gebied in Istanbul en problemen die kunnen ontstaan als u na de behandeling te maken krijgt met complicaties. De arts is namelijk duizenden kilometers van u verwijderd.
 8. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een haartransplantatie in Turkije?
  De belangrijkste voordelen van haartransplantatie Turkije zijn de relatief lage haartransplantatie kosten en de grote behandelingen die hier kunnen worden uitgevoerd. Bij Acura Medisch Centrum hebben wij echter zeer concurrerende prijzen en kunnen er ook grote behandelingen worden uitgevoerd, net als bij veel Turkse klinieken het geval is.
 9. Waar kan ik ervaringen vinden van mensen die een haartransplantatie in Turkije hebben ondergaan, bestaat er een haartransplantatie Turkije forum?
  Er bestaan verschillende websites waar u informatie kunt vinden over ervaringen met haartransplantatie in Turkije. Het bekendste forum hiervoor is Haarweb. Haarweb is al jarenlang het grootste forum op haartransplantatie gebied. Ook over haartransplantatie in Turkije zijn hierop veel positieve en negatieve ervaringen te vinden.
 10. Wat is de beste haartransplantatie kliniek in Turkije?
  Het is lastig om te zeggen wat de beste haartransplantatie kliniek in Turkije is. Er kan hiervoor onder andere een beroep worden gedaan op de ervaringen die over de desbetreffende kliniek zijn gedeeld. Er kan daarnaast ook worden gekeken naar foto’s die worden gedeeld door haarklinieken in Turkije. Let op dat over alle Turkse haarklinieken zowel positieve als negatieve ervaringen te vinden zijn.
 11. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste haartransplantatie in Turkije?
  Let op dat u niet alleen kijkt naar de laagste haartransplantatie kosten of de goedkoopste haartransplantatie in Turkije. Focus ook op de kwaliteit, omdat de kans anders bestaat dat u bedrogen uitkomt.
 12. Is haartransplantatie Turkije voor vrouwen ook mogelijk?
  Een haartransplantatie in Turkije is voor vrouwen ook mogelijk. Let op dat er slechts weinig Turkse haarklinieken zijn die vrouwen behandelen. Acura Medisch Centrum heeft daarentegen veel ervaringen met haartransplantatie bij vrouwen.
 13. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie in Turkije?
  Zowel de FUT- als FUE-haartransplantatie techniek maken gebruik van donormateriaal dat uit uw haarkrans komt. Om voor een haartransplantatie in Istanbul of Turkije in aanmerking te komen, dient de oorzaak van uw haaruitval bekend te zijn en dient u over voldoende donormateriaal te beschikken. Is uw haaruitval te ver gevorderd, dan zal het resultaat van een haartransplantatie teleurstellend zijn en zal een specialist u mogelijk een andere behandeling voorstellen.
 14. Moet ik voor een intakegesprek naar Turkije?
  Dit verschilt per kliniek. Een aantal Turkse klinieken die op de Nederlandse markt zijn, hebben een vertegenwoordiging in Nederland. Hier vinden doorgaans de intakegesprekken en nacontroles plaats. Turkse artsen zijn dan soms in Nederland aanwezig.
 15. Waaruit bestaat de nazorg van een haartransplantatie Turkije?
  Nadat u van de behandelend specialist toestemming hebt gekregen om terug naar Nederland te reizen, kunt u voor vragen terecht bij de Nederlandse vertegenwoordiging. In Nederland wordt de ontwikkeling van het resultaat nauwkeurig gevolgd en beoordeeld. Ook in geval van bijwerkingen en complicaties kunt u bij de haarspecialist in Nederland terecht.
 16. Wordt een haartransplantatie in Turkije onder narcose uitgevoerd?
  Nee, een haartransplantatie is een ingreep die niet onder volledige narcose wordt uitgevoerd. Zowel het donor- als het transplantatiegebied worden plaatselijk verdoofd. Eventuele napijn kunt u bestrijden met een pijnstiller.
 17. Hoe lang duurt een haartransplantatie in Istanbul Turkije?
  De duur van de behandeling hangt voornamelijk af van de complexiteit van de ingreep. Haartransplantaties waarbij een groot aantal grafts wordt getransplanteerd, duren langer dan het opvullen van alleen de inhammen. Gemiddeld genomen ligt de behandelduur tussen de 4 en 8 uur. Verspreid over de behandelduur zijn diverse pauzemomenten opgenomen.
 18. Worden de kosten van een Turkse haartransplantatie vergoed?
  Nee, net zoals bij een haartransplantatie die u in Nederland uit laat voeren, is het niet vanzelfsprekend dat uw zorgverzekeraar de kosten vergoedt. In enkele uitzonderlijke gevallen is sprake van een gedeeltelijke of volledige vergoeding van de gemaakte kosten. Meer informatie over vergoedingsmogelijkheden vindt u terug in uw zorgverzekeringspolis.
 19. Kan een haartransplantatie in Turkije in termijnen betaald worden?
  Turkse haartransplantatie klinieken bieden soms de mogelijkheid om een lening af te sluiten. Op deze manier kunt u de gewenste behandeling in termijnen betalen. Let op bij het ondertekenen van een kredietovereenkomst dat deze in een taal is opgesteld die u begrijpt, zodat u weet waar u precies een handtekening voor zet. Let op dat voor het betalen in termijnen vaak wel rente in rekening wordt gebracht.
 20. Hoe betaal ik een haartransplantatie in Turkije?
  Elke aanbieder van haartransplantaties in Turkije hanteert eigen betalingsvoorwaarden. Deze worden aan u voorgelegd tijdens het intakegesprek. Het is niet ongebruikelijk om het volledige bedrag voorafgaand aan de ingreep te betalen. Veel haarklinieken in Turkije vragen het bedrag contant in Turkije af te rekenen.
 21. Wat doe ik als het resultaat van een haartransplantatie Turkije tegenvalt?
  Het succespercentage van haartransplantaties die in Turkije worden uitgevoerd is gemiddeld lager dan dat van Nederlandse haartransplantatie klinieken. Teleurstellingen vinden hun oorsprong vaak in een verkeerd verwachtingspatroon, maar soms ook in een verkeerd uitgevoerde behandeling. U kunt bij Acura Medisch Centrum ook terecht als u eerder een haartransplantatie in Turkije heeft ondergaan en eigenlijk niet tevreden bent met het resultaat. Mislukte haartransplantaties in Turkije komen helaas nog geregeld voor. Verdiep u daarom altijd goed in de kwaliteit van diverse klinieken in Nederland en het buitenland.
 22. Als een Turkse behandelaar een vertegenwoordiging heeft in Nederland, moet ik dan toch naar Turkije voor de haartransplantatie?
  Ja. De vertegenwoordiging dient meestal alleen voor intakegesprekken, eventuele controles en nazorg na afloop van de ingreep. De haartransplantatie zelf wordt ter plaatse in Turkije uitgevoerd.
 23. Zijn de kosten voor reis en verblijf in Turkije bij de kostprijs van de haartransplantatie inbegrepen?
  Dat verschilt per behandelaar. Bij het overwegen van een haartransplantatie in Turkije wordt geadviseerd de uiteindelijke totale kostprijs voor uzelf overzichtelijk te maken. Naast de behandelaars die alleen de kosten voor de haartransplantatie in rekening brengen, zijn er soms mogelijkheden om een compleet pakket af te nemen. Dit betekent dat naast de behandeling ook de reis- en verblijfskosten zijn inbegrepen. Dit is een belangrijk punt van aandacht, omdat de reiskosten en het verblijf ter plaatse de uiteindelijke kosten van de haartransplantatie in Turkije behoorlijk duurder kunnen maken.
 24. Moet ik rekening houden met communicatieproblemen bij een haartransplantatie in Turkije?
  Waar de Nederlandse vertegenwoordig doorgaans Nederlands spreekt, is dat ter plaatse in Turkije niet bij elke kliniek het geval. Behandelend artsen spreken Engels en/of Duits, maar Nederlands ontbreekt vaak. Als u zelf onervaren bent in een andere taal, dan kunt u zich al snel onbegrepen voelen. Juist bij een behandeling als een haartransplantatie is communicatie een belangrijk punt. Houd daar bij de keuze voor een uiteindelijke haartransplantatie specialist rekening mee.
 25. Heb ik garantie op een haartransplantatie in Turkije?
  Ervaren Turkse haarklinieken geven meestal geen garantie op de haartransplantatie. Voorwaarden kunnen echter verschillen. Informeer hiernaar tijdens het intakegesprek bij de betreffende kliniek.
 26. Kan ik direct na de haartransplantatie terug naar huis reizen?
  Nee, u zult nog een aantal dagen ter plaatse moeten verblijven. Het is de behandelend haartransplantatie specialist die uiteindelijk de toestemming om naar huis te mogen reizen verleent. Houd er rekening mee dat dit soms een paar dagen extra in Turkije kan betekenen. Hoe lang u ter plaatse verblijft, kan vooraf vrij nauwkeurig worden aangegeven.
 27. Is de vliegreis van invloed op het uiteindelijke resultaat van een haartransplantatie in Turkije?
  U vangt de terugreis pas aan op het moment dat de behandelend specialist dit aanvaardbaar vindt. Het is niet bekend of een vliegreis van invloed is op het eindresultaat van een haartransplantatie. Het haargroeiproces herstelt zich en doorloopt daarbij verschillende fases. Het is onnodig om u zorgen te maken over een eventueel negatief effect van het vliegen.
 28. Moet ik later nog terug voor een extra behandelsessie?
  Het is onwaarschijnlijk dat u meerdere behandelsessies nodig heeft voor een goed resultaat. Slechts in uitzonderlijke gevallen zijn aanvullende behandelingen nodig. Dit kan een ervaren haartransplantatie specialist al tijdens het intakegesprek met u doornemen. Bent u achteraf niet helemaal tevreden met het resultaat van een haartransplantatie in Turkije? Stel uzelf dan de vraag waarom u niet tevreden bent. Het kan zijn dat u een verkeerd verwachtingspatroon had en dat dit in Turkije niet is bijgesteld naar hetgeen realistisch gezien mogelijk was in uw situatie. Vaak is het mogelijk om in Nederland een corrigerende en/of verbeterende haartransplantatie te ondergaan.
 29. Is Turkije een bekende bestemming voor een haartransplantatie?
  Naar het buitenland reizen voor een cosmetische ingreep is niet nieuw. Van over de hele wereld reizen mannen en vrouwen naar andere landen om de gewenste behandeling toe te laten passen. Turkije is daarvoor het bekendste. Het is dan ook het land waar de meeste buitenlanders naar toe komen voor een haartransplantatie.
 30. Waar komt de populariteit van een Turkse haartransplantatie vandaan?
  Luxueuze haarklinieken, ISHRS geregistreerde artsen en veel bekende mensen die in Turkije een ingreep hebben laten uitvoeren. Tel daar de doorgaans lage tarieven bij op en het wordt duidelijk waarom Turkije een veel gekozen haartransplantatie bestemming is.
 31. Hoe kan het dat haarklinieken in Turkije hoge aantallen grafts transplanteren?
  In Turkije wordt een haartransplantatie uitgevoerd onder leiding van een ervaren haarchirurg. Deze werkt nauw samen met een aantal assistenten die helpen bij het oogsten en plaatsen van de haarzakjes. Een efficiënte methode waarbij tijdens een dagbehandeling grotere aantallen grafts getransplanteerd kunnen worden.
 32. Beschikken Turkse haarklinieken over kwaliteitskeurmerken?
  Een zeker gedeelte van de Turkse haartransplantatie aanbieders beschikt over (inter)nationale kwaliteitskeurmerken. Daarnaast kunnen de behandelend artsen zich registreren bij de ISHRS. Verschillende Turkse klinieken zijn ook aangesloten bij de Haarstichting.
 33. Kan ik een kijkje nemen in de kliniek in Turkije?
  Heeft u een voorkeur voor een haarkliniek met een vertegenwoordiging in Nederland? Dan kunt u tijdens een intakegesprek vragen of het mogelijk is om eerst zelf ter plekke te gaan kijken, alvorens een definitieve keuze te maken.
 34. Wordt de haartransplantatie robot in Turkije gebruikt?
  Ja. Er zijn een aantal Turkse haarklinieken die het ARTAS-systeem succesvol toepassen bij haartransplantaties.
 35. Ben ik aangewezen op een haarkliniek in Istanbul?
  Nee. Verspreid over het hele land bevinden zich haarklinieken. Zo kunt u onder meer terecht in Ankara, maar ook populaire (vakantie)bestemmingen als Izmir en Antalya zijn de thuisbasis van een aantal haartransplantatie klinieken.
 36. Weet ik tijdig wanneer de ingreep plaatsvindt, dit in verband met de vliegreis?
  Hoe de verschillende klinieken te werk gaan kunt u navragen tijdens een consult. Organisatorisch is het belangrijk om vooraf te weten waar u aan toe bent. Het kan bij buitenlandse, en dus ook Turkse, haarklinieken nogal eens ontbreken aan gevoel voor tijd en organisatie.
 37. Waarom bieden Turkse haarklinieken de haartransplantatie zo goedkoop aan?
  Het verschil in kostprijs heeft hoofdzakelijk te maken met de lagere kosten voor arbeidsloon en overheadkosten die in Turkije van toepassing zijn.
 38. Kan ik ook met kroeshaar in Turkije terecht?
  Kroeshaar transplanteren vergt een ervaren hand. Niet veel haarklinieken bieden deze mogelijkheid aan. De bijzonderheid en tegelijkertijd moeilijkheid van kroeshaar is dat het zowel onder uw huid als boven de huid krult. Het vergt inspanning en nauwkeurigheid om de geoogste haarzakjes in de juiste groeirichting te implanteren.
 39. Waar kan ik reviews lezen over een haartransplantaties in Turkije?
  Turkse haarklinieken met een website publiceren hier op regelmatige basis reviews van patiënten, maar ook op onafhankelijke sites als Haarweb en kliniekervaringen.nl, worden Turkse specialisten en resultaten besproken.
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie Turkije’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu