fbpx

Haartransplantatie uitleg

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

De haartransplantatie behandeling is een cosmetische ingreep waar veel bij komt kijken. Een uitgebreide haartransplantatie uitleg is daarom voor veel mensen wenselijk. U kunt dankzij deze behandeling namelijk weer het haar krijgen waar u jarenlang van gedroomd heeft. Het is echter ook mogelijk dat u kiest voor een kliniek met bijvoorbeeld te weinig ervaring, waardoor het uiteindelijke resultaat tegen zal vallen.

Haartransplantatie uitleg.
Haartransplantatie uitleg.
Haartransplantatie uitleg FAQ – Veelgestelde vragen

1. Waarom is haartransplantatie uitleg belangrijk?
Een haartransplantatie is een ingrijpende behandeling bij haaruitval. Het is bovendien een kostbare ingreep, waarbij een degelijke voorbereiding onmisbaar is. Als u weet hoe een behandeling wordt uitgevoerd, wat u kunt verwachten van de ingreep en hoe de resultaten zich ontwikkelen, dan is de kans op een teleurstelling klein.

2. Wat is het verschil tussen een FUT- en FUE haartransplantatie?
Bij een FUT haartransplantatie wordt een reepje huid aan de achterzijde van uw hoofd weggenomen. Dit reepje wordt daarna versneden en de individuele grafts worden in de transplantatie gebieden geplaatst. Waar de huid is weggenomen, blijft een ontsierend litteken achter. De FUE methode is niet alleen moderner, het is ook een techniek die geen littekens achterlaat. Het oogsten van de haarzakjes gebeurt met een holle naald. Het herstel van een FUE haartransplantatie verloopt vlot en de resultaten die bereikt worden zijn over het algemeen uitstekend.

3. Welke techniek wordt door Acura Medisch Centrum toegepast?
De ervaren haartransplantatie specialisten maken gebruik van de FUE techniek. Deze haartransplantatie methode wordt zowel bij mannen als vrouwen met succes toegepast.

4. Is een FUE haartransplantatie hetzelfde bij mannen en vrouwen?
In grote lijnen is de behandeling hetzelfde. Vrouwen maken echter meestal gebruik van de haarsparende FUE haartransplantatie, zodat het haar voorafgaand aan de ingreep niet kort geschoren hoeft te worden. Aangezien de manier waarop het haar uitvalt ook anders is dan bij mannen, kunnen ook de transplantatiegebieden verschillen. Het oogsten en terugplaatsen gebeurt op dezelfde manier. Bereikte resultaten zijn zowel bij mannen als vrouwen goed.

5. Wat is het voordeel van een FUE haartransplantatie?
Als oplossing bij haaruitval en kaalheid is een haartransplantatie vooralsnog de enige behandeling die blijvende resultaten biedt. De ingreep vindt plaats met behulp van plaatselijke verdovingen, zodat er van pijn geen sprake is. Van littekens is geen sprake en het herstel verloopt bij de meeste mensen vlot. Gemiddeld is het na ongeveer 10 tot 14 dagen niet langer zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan.

6. Wat houdt een intakegesprek bij een haartransplantatie specialist precies in?
Een intakegesprek is een belangrijk onderdeel van de procedure. Tijdens het gesprek wordt onder meer uw geschiktheid voor de ingreep beoordeelt. De arts bekijkt en bepaald hoeveel grafts getransplanteerd kunnen worden voor een optimaal resultaat en u krijgt uitleg over de werking en het verloop van de haartransplantatie. U ontvangt een persoonlijk behandelvoorstel met daarbij een overzichtelijke prijsopgave.

7. Is een intakegesprek altijd verplicht?
Ja. Er is geen haartransplantatie specialist en/of haarkliniek waar een haartransplantatie wordt uitgevoerd, zonder dat er eerst een intakegesprek heeft plaatsgevonden.

8. Wat is het belang van een intakegesprek?
Naast uitleg over de behandeling kunnen over en weer vragen gesteld worden. De arts is geïnteresseerd in uw gezondheid, maar ook uw medisch verleden en medicijngebruik komen uitvoerig ter sprake. U kunt aangeven wat uw verwachting is van een haartransplantatie en u heeft tijd om vragen te stellen die u van belang acht. De arts kan een vrij nauwkeurige inschatting maken van de resultaten die u kunt verwachten. Indien gewenst kunt u voor en na foto’s zien van haartransplantaties die eerder in de kliniek zijn uitgevoerd.

9. Kan ik online meer haartransplantatie uitleg of informatie vinden?
Ja. Verschillende haartransplantatie klinieken en specialisten zijn online vindbaar. U vindt uitgebreide beschrijvingen van het verloop van een haartransplantatie. Interessant zijn ook haartransplantatie ervaringen en reviews van anderen. Wilt u echt zien hoe een haartransplantatie wordt toegepast? Neem dan de tijd om een haartransplantatie video te bekijken.

10. Krijg ik uitleg over de periode na de haartransplantatie?
Zowel de behandelend arts als de medewerkers van een haarkliniek geven u tips, adviezen en instructies. Dit betreft zowel tips op het gebied van de huid- en haarverzorging, maar ook werk- en sportgerelateerde adviezen behoren hiertoe.

11. Waarom volg ik de tips en instructies van de haartransplantatie specialist op?
Het opvolgen van de instructies is goed voor zowel het herstel als een positief eindresultaat. Een arts streeft immers samen met u naar het gewenste resultaat. Met een paar kleine aanpassingen tijdens de dagen en weken na de haartransplantatie heeft u daar een positieve invloed op.

12. Kan ik uitleg krijgen over de betalingsmogelijkheden van een haartransplantatie?
Een haartransplantatie is een behandeling met een zeker prijskaartje. Het merendeel van de haarimplantaties wordt om cosmetische redenen ondergaan, waarbij de haartransplantatie kosten niet door een zorgverzekeraar vergoed worden. Kunt of wilt u de kosten niet in een keer betalen, dan is het eventueel mogelijk om in termijnen te betalen. Acura Medisch Centrum werkt hiervoor samen met een kredietmaatschappij. Tijdens het intakegesprek worden de diverse mogelijkheden doorgenomen en kunt u in contact worden gebracht met de kredietverstrekker.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie uitleg’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu