fbpx

Haartransplantatie veelgestelde vragen of FAQ

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Er bestaan een aantal veelgestelde vragen over haartransplantatie. De haartransplantatie veelgestelde vragen worden in dit artikel besproken. Mocht uw vraag er niet tussen staan, dan kunt u altijd via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.

Haartransplantatie veelgestelde vragen of FAQ.
Haartransplantatie veelgestelde vragen of FAQ.

Haartransplantatie vraag 1: Wat is een haartransplantatie?
Bij een haartransplantatie worden haren getransplanteerd van het donorgebied naar het ontvangstgebied. Het donorgebied bevindt zich aan de achterkant van het hoofd. Dit wordt ook wel de eeuwige haarkrans genoemd. Het ontvangstgebied is een kalend of kaal gebied, waar haren naartoe worden getransplanteerd.

Haartransplantatie vraag 2: Wat is de FUE haartransplantatie methode?
Bij de FUE haartransplantatie methode worden de grafts één voor één getransplanteerd. De belangrijkste voordelen van deze behandelmethode zijn de korte hersteltijd en het uitblijven van littekens.

Haartransplantatie vraag 3: Waarom is een haartransplantatie in Nederland vaak beter dan in Turkije?
De gezondheidszorg is in Nederland erg ver ontwikkeld. Daarnaast gelden er strenge regels op het gebied van hygiëne en haartransplantatie. Om deze reden is de kwaliteit die in Nederlandse haarklinieken wordt geboden vaak beter dan bij Turkse klinieken.

Haartransplantatie vraag 4: Is er meer dan één haartransplantatie nodig?
Het is van tevoren moeilijk te zeggen of één haartransplantatie behandeling het gewenste resultaat oplevert. Er kan met één behandeling een maximale haardichtheid worden verkregen. Daarnaast kunnen in één behandeling maximaal vaak ongeveer 3.500 grafts worden getransplanteerd. Het hangt af van uw wensen en de grootte van het kalende gebied of dit voldoende grafts zijn.

Haartransplantatie vraag 5: Hoe kan ik op een haartransplantatie besparen?
Acura Medisch Centrum biedt in Nederland de scherpste haartransplantatie tarieven. Dit wordt gecombineerd met zeer goede kwaliteit. Door bij ons een behandeling te ondergaan, bespaart u direct veel geld. Als u toestaat om tijdens de behandeling foto’s of een video te laten maken, kan in sommige gevallen extra korting worden gegeven.

Haartransplantatie vraag 6: Hoe bepaal ik wat de beste haarkliniek is?

7. Kan een haartransplantatie bij iedereen toegepast worden?
Nee, uw geschiktheid is onder meer afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies en de aanwezigheid van voldoende donormateriaal. Uw geschiktheid wordt bekeken en beoordeeld tijdens een gratis intakegesprek bij Acura Medisch Centrum.

8. Wat is het verschil tussen de FUT- en FUE haartransplantatie?
Bij de FUT haartransplantatie wordt een reepje huid van de achterzijde van uw hoofd weggesneden. Dit is een ingrijpende techniek met een langere herstelperiode en blijvende littekens. De FUE techniek verplaatst de haren individueel, zonder dat er in uw hoofdhuid gesneden wordt. Deze ingreep is minder ingrijpend en het herstel verloopt bij de meeste mensen vlot.

9. Kan ik direct na de behandeling resultaat verwachten?
Nee. De getransplanteerde haarzakjes zijn na een paar dagen vastgegroeid, maar na een week of drie vallen de haren eerst weer uit. Het haargroeiproces zit in de rustfase en na drie tot vier maanden ziet u nieuwe haren groeien. Het duurt gemiddeld een jaar voordat het eindresultaat beoordeeld kan worden.

10. Hoe lang duurt het voordat mijn hoofd weer toonbaar is na een haartransplantatie?
Na de ingreep is de behandelde huid rood en licht gezwollen. Een paar dagen later kunnen zowel korstvorming als jeuk ontstaan. Laat de huid zoveel mogelijk met rust en krab de korstjes niet open. De huid heeft 7 tot 10 dagen nodig om volledig te herstellen van de haartransplantatie.

11. Welke alternatieve behandelmogelijkheden zijn er?
Geen enkele behandeling bij haaruitval kan vergeleken worden met een haartransplantatie. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies kunt u onder meer lasertherapie of micro haar pigmentatie overwegen. Wij scoren op Kliniekervaringen.nl ruim een 9 en zijn daarom de best gewaarde kliniek in Nederland.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie veelgestelde vragen of FAQ’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu