fbpx

Haartransplantatie vergoeding?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Dankzij een haartransplantatie vergoeding zou het mogelijk zijn om flink te besparen op de behandeling. Maar is dit mogelijk? En zo ja, welke voorwaarden zijn hieraan verbonden. Om te beginnen is het verstandig om u af te vragen van wie u een dergelijke vergoeding voor de haartransplantatie zou kunnen vragen. Mogelijkheden zijn:

 • Haartransplantatie vergoeding via uw zorgverzekering of zorgverzekeraar.
 • Haartransplantatie vergoeding via de Belastingdienst.
 • Haartransplantatie vergoeding door de kliniek zelf.
Welke haartransplantatie methode past het beste bij u?

Als u online heeft gezocht naar de verschillende behandel methodes, is het u vast opgevallen dat er grote verschillen zitten tussen de methodes waar u voor kunt kiezen. Kiest u voor een relatief oude of de nieuwe behandel methode? Er bestaan namelijk nog steeds verschillende klinieken in Nederland die vaak de FUT haartransplantatie methode toepassen. Deze haartransplantatie methode is verouderd en heeft verschillende nadelen ten opzichte van de FUE methode. Bij de FUT methode blijft er namelijk altijd een groot litteken achter op het achterhoofd. Met lang haar is dit wellicht niet zo erg, omdat het litteken dan niet zichtbaar is. Wanneer het haar echter kort moet worden geschoren door intredende kaalheid, wordt het litteken wel zichtbaar. Er zijn tienduizenden mannen in Nederland met een dergelijk litteken.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Om bovenstaande redenen kiezen de meeste mensen dus voor de FUE haartransplantatie methode. Dit is de methode waarin Acura Medisch Centrum gespecialiseerd is.

Haartransplantatie vergoeding.
Haartransplantatie vergoeding.
Komt u in aanmerking voor een haartransplantatie vergoeding?

Het is natuurlijk altijd interessant om navraag te doen over een eventuele haartransplantatie vergoeding. Wanneer de behandeling zou kunnen worden bestempeld als ziektekosten, zou dit aan het einde van het jaar als aftrekpost kunnen worden gebruikt. Dit is helaas echter normaal gesproken niet mogelijk.
De vergoeding voor de haartransplantatie die wel mogelijk is, is een vergoeding van de kliniek zelf. Als u bijvoorbeeld toestaat om foto’s te maken tijdens en na de behandeling of als u een haartransplantatie video toestaat, kan het mogelijk zijn om een gedeelte van de haartransplantatie vergoed te krijgen. Dit wordt dan meestal vertaald in een korting voor de behandeling.
Bij Acura Medisch Centrum is het mogelijk om op deze manier beroep te doen op korting voor de behandeling. U kunt voor het consult of tijdens het consult vragen naar de voorwaarden.

Haartransplantatie vergoeding FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie vergoeding. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Worden de kosten voor een haartransplantatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Nee, vergoeding vanuit de basisverzekering is niet van toepassing bij een haartransplantatie. In uitzonderlijke gevallen, waarbij haaruitval het gevolg is van bijvoorbeeld een ongeval, brandwonden en/of ernstig psychisch lijden, kan een zorgverzekeraar soms een uitzondering maken.

2. Hoe kan ik ernstig psychisch lijden aantonen?
Haaruitval kan uw zelfvertrouwen ernstig beschadigen. Sommige mensen lijden hier zodanig onder dat er van een sociaal leven nauwelijks nog sprake is. Uw zorgverzekeraar kan dan een volledige of gedeeltelijke vergoeding overwegen. Hiervoor dient u dan, door middel van medische verklaringen, aan te tonen dat het psychisch lijden wordt veroorzaakt door de haaruitval. Naast een verklaring van de huisarts zal ook een rapport van een psycholoog of psychiater een vereiste zijn.

3. Is een haartransplantatie vergoeding bij Alopecia androgenetica mogelijk?
Alopecia androgenetica, ook wel erfelijke kaalheid genoemd, komt niet voor vergoeding in aanmerking. De directe noodzaak voor een haartransplantatie ontbreekt. Indien u psychisch ernstig gebukt gaat onder het haarverlies, zou dat een eventuele mogelijkheid zijn voor een vergoeding. Bespreek uw situatie met uw huisarts en informeer naar de mogelijkheden. In de praktijk blijkt het heel erg lastig om om op deze manier een vergoeding te krijgen voor de haarimplantatie.

4. Wordt een haarsparende haartransplantatie bij vrouwen vergoed?
Zorgverzekeraars maken geen onderscheid tussen mannen en vrouwen als het aankomt op haartransplantatie kosten vergoedingen voor haarimplantaten.

5. Zijn haartransplantatie kosten aftrekbaar?
Op het moment dat u niet in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding van uw zorgverzekeraar, kunt u zich laten adviseren door een fiscaal adviseur. Het kan interessant zijn om gemaakte medische kosten, die u zelf heeft betaald, als aftrekpost op te voeren. De kosten van een haartransplantatie kunt u echter niet zomaar opvoeren. De Belastingdienst hanteert, net zoals zorgverzekeraars, bepaalde voorwaarden. Zo dient uw haaruitval een medische oorzaak te hebben. Alleen ziektekosten die u maakt, zijn van de belasting aftrekbaar. Uiteraard dient u dit te onderbouwen met de nodige medische verklaringen. Bovendien kan de Belastingdienst ook om rekeningen vragen van de betreffende behandeling. Laat vooraf goed informeren over de eventuele mogelijkheden.

6. Worden de kosten voor een haartransplantatie in Turkije vergoed?
Nee, de voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking te komen verschillen niet van wanneer u in Nederland een haartransplantatie ondergaat. Zorgverzekeraars die een vergoeding toezeggen, hebben over het algemeen overeenkomsten met Nederlandse haartransplantatie klinieken.

7. Hoe kom ik meer te weten over de haartransplantatie vergoeding bij mijn zorgverzekeraar?
In uw polisvoorwaarden vindt u meer terug over zowel vergoedingen als voorwaarden waar u aan dient te voldoen. Bieden deze geen uitkomst of is het onduidelijk? Neem dan direct contact op met uw zorgverzekeraar. U krijgt dan direct antwoord op de vragen die u heeft over mogelijkheden met betrekking tot de eventuele haartransplantatie vergoeding.

8. Is er een andere kortingsmogelijkheid op de haartransplantatie kosten?
Als u zich verdiept in een FUE haartransplantatie, dan bent u zichzelf bewust van de hoge kosten. Een haartransplantatie is geen goedkope behandeling. Kortingen worden zelden gegeven. Toch kunt u op de kosten besparen. Vraag bij verschillende haartransplantatie klinieken een prijsopgave op en begin te vergelijken. Zorg ervoor dat u prijsopgaves ontvangt die berekend zijn met hetzelfde aantal grafts. Al met al kunt u op deze manier aardig op de kosten besparen.

9. Hoe is de kwaliteit van een goedkope haartransplantatie?
Goedkoop is niet per definitie duurkoop. De meest dure haartransplantaties bieden niet meer of minder kans op succes. Klinieken zijn vrij om eigen tarieven samen te stellen. Vaak spelen hier ook de kosten van een bedrijfslocatie en het aantal medewerkers ook een grote rol in. Acura Medisch Centrum hanteert betaalbare tarieven en behandelingen, waarmee uitstekende resultaten bereikt worden.

10. Kan ik een haartransplantatie verzekering afsluiten?
Specifieke verzekeringen voor een haartransplantatie bestaan niet. Via de basisverzekering bent u verzekerd voor medische kosten. Aangezien een haartransplantatie vaak om cosmetische redenen wordt ondergaan, is van een standaard vergoeding geen sprake. Enkele verzekeraars hebben dure aanvullende zorgverzekeringen. Binnen deze pakketten kan een mogelijkheid voor vergoeding zijn opgenomen. De vraag is echter of de kosten voor dit soort verzekeringen opwegen tegen de kans dat er inderdaad tot vergoeding wordt overgegaan.

11. Wat kan ik doen als mijn zorgverzekeraar de haartransplantatie kosten niet vergoed?
Helaas is het zo dat wanneer u niet voor een vergoeding in aanmerking komt en u toch een behandeling wilt ondergaan, u zelf verantwoordelijk bent voor de kosten. U kunt overwegen om maandelijks geld opzij te leggen en zo het benodigde bedrag bij elkaar te sparen. Kunt of wilt u niet zo lang wachten? Acura Medisch Centrum biedt de mogelijkheid om een haartransplantatie in termijnen te betalen. Dankzij een samenwerkingsverband met een kredietverstrekker is het mogelijk om een krediet af te sluiten. U betaalt dan maandelijkse aflossingen en kunt toch de gewenste haartransplantatie ondergaan. Let wel op dat geld lenen ook geld kost.

12. Moet ik de medische noodzaak voor een haartransplantatie vergoeding aantonen?
Ja, de vergoedingsvoorwaarden die gehanteerd worden, zijn zeer strikt te noemen. Haaruitval veroorzaakt door brandwonden en/of een ongeval, komt soms voor vergoeding in aanmerking mits u daarbij aan de geldende voorwaarden voldoet. Dat betekent dat u door middel van de nodige medische verklaringen de medische noodzaak aan kunt tonen. Behandelend artsen kunnen u hierbij van dienst zijn.

13. Wordt een haartransplantatie van de inhammen vergoed?
De voorwaarden voor een haartransplantatie zijn gelijk. Ook als het alleen het opvullen van de dieper wordende inhammen of bijvoorbeeld alleen de kruin betreft.

14. Ik kom niet voor vergoeding in aanmerking en ik wil ook geen krediet afsluiten. Wat kan ik doen?
Wellicht dat u een andere, beter betaalbare behandeling kunt overwegen. De artsen van Acura Medisch Centrum nodigen u graag uit voor een adviesgesprek. Aan de hand van uw wensen en verwachtingen is bijvoorbeeld mesotherapie bij haaruitval een geschikte behandeling. Daarnaast zou u micro haar pigmentatie kunnen overwegen. De artsen kijken tijdens het gesprek naar de mate waarin uw haaruitval is gevorderd en welke behandeling een goede oplossing zou kunnen bieden. Als u echter een blijvende oplossing bij haaruitval zoekt, dan is een haartransplantatie vooralsnog de enige behandeling waarbij blijvende resultaten worden bereikt.

15. Wordt een haartransplantatie op jonge leeftijd vergoed?
Nee, verzekeraars maken geen onderscheid op basis van leeftijd. Ook niet als u al op jonge leeftijd met overmatig haarverlies te maken heeft.

16. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat hangt onder meer af van de mate waarin de kaalheid is gevorderd en of dat u later haaruitval krijgt op andere plaatsen. Wilt u een hoge haardichtheid, dan is een tweede behandeling niet ondenkbaar. De haartransplantatie specialist kan aan de hand van uw persoonlijke situatie en uw wensen een nauwkeurige inschatting maken.

17. Moet ik iedere behandeling apart betalen?
Ja, aanvullende behandelingen zijn niet bij de kostprijs inbegrepen. Na de eerste behandeling bepaalt u zelf of u de haardichtheid wilt verhogen. Ook bij haaruitval op andere plaatsen neemt u zelf een beslissing voor een aanvullende haartransplantatie. Dit is dan een nieuwe behandeling waar, net als bij de eerste haartransplantatie, kosten aan zijn verbonden.

18. Bestaat er een uitgeklede versie van de haartransplantatie of moet ik een complete behandeling afnemen?
Acura Medisch Centrum levert volwaardige zorgpakketten met een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Uitgeklede vanaf pakketten worden niet aangeboden. Gestreefd wordt naar een optimaal resultaat, waarbij indien nodig u altijd een beroep kunt doen op de behandelend specialist. U weet vooraf precies waar u op financieel vlak aan toe bent, zonder dat u achteraf met extra kosten wordt geconfronteerd.

19. Worden de kosten van een haartransplantatie bij kroeshaar vergoed?
Nee, voor zorgverzekeraars is de stijl en structuur van uw haar niet van invloed op de vergoedingsmogelijkheden. Ook bij kroeshaar geldt dat een vergoeding alleen mogelijk is als er sprake is van haaruitval door brandwonden en/of ongevallen.

20. Krijg ik korting als ik een haartransplantatie uit laat voeren als er onverwachts plaats is bij Acura Medisch Centrum?
Eventuele kortingsmogelijkheden voor een flexibele behandeldatum kunnen worden besproken tijdens het intakegesprek, voorafgaand aan de haartransplantatie.

21. Heb ik garantie op een haartransplantatie?
Er wordt levenslange groeigarantie gegeven aan de getransplanteerde haren.

22. Krijg ik mijn geld terug als de haartransplantatie mislukt?
Haartransplantaties mislukken zelden. Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent met het resultaat. Dit is vaak het probleem van een verkeerd en/of te hoog verwachtingspatroon en . Als u met weinig donormateriaal een volle haardos verwacht, is dat onrealistisch. U kunt dan teleurgesteld zijn. Al tijdens het intakegesprek worden uw verwachtingen en wensen uitvoerig besproken. Daar waar nodig stuurt de behandelend specialist deze bij. U krijgt foto’s te zien van resultaten die in het verleden zijn behaald. Zo krijgt u een realistische kijk op de mogelijkheden en wordt een eventuele teleurstelling voorkomen.

23. Wat is het rentepercentage bij een haartransplantatie op afbetaling?
Acura Medisch Centrum werkt samen met een kredietmaatschappij die ruime ervaring heeft met het financieren van cosmetische behandelingen. Indien u een haartransplantatie op afbetaling overweegt, wordt u in contact gebracht met de kredietverstrekker. Deze kan u alles vertellen over de mogelijkheden in uw situatie en wat het rentepercentage is. Let op dat u bij het afsluiten van een krediet altijd meer kwijt bent dan wanneer u het bedrag voor de behandeling bij elkaar spaart.

24. Is een nabehandeling goedkoper?
Dat hangt af van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt. De ingreep verloopt op dezelfde wijze, daar is geen verschil tussen. Waarschijnlijk worden er minder grafts getransplanteerd, waardoor de prijs lager zal zijn dan bij een eerste, uitgebreide haartransplantatie.

25. Krijg ik korting als ik een positieve review schrijf?
Nee, al zijn we u natuurlijk wel dankbaar voor een positieve review. Het is echter geen reden om u korting te geven. We gaan ervan uit dat indien u tevreden bent met het resultaat u dan ook een positieve review schrijft.

26. Is vergoeding vanuit een aanvullende verzekering mogelijk?
De mogelijkheden om een vergoeding voor cosmetische ingrepen te krijgen, is zeer beperkt. Vaak wegen de maandelijkse premiekosten niet op tegen de lage vergoedingsbedragen.

27. Kan ik een uitgebreide haartransplantatie in delen ondergaan, zodat de kosten draagbaar zijn?
Hoe de ingreep het beste toegepast kan worden, bespreekt een haartransplantatie specialist met u tijdens een intakegesprek. Afhankelijk van de kosten van de ingreep, kan het voorkomen dat een ingreep in delen wordt gehakt. U moet zich dan wel realiseren dat u telkens een herstelperiode in acht dient te nemen en er tussen de verschillende behandelmomenten voldoende tijd moet zitten. Het resultaat zal dan ook trapsgewijs bereikt worden en dat is dan misschien niet optimaal.

28. Hoe kan medische noodzaak aangetoond worden?
De medische noodzaak voor een haartransplantatie kan aangetoond worden met de nodige verklaringen van behandelend artsen en specialisten. Eventuele andere voorwaarden zullen door de zorgverzekeraar aangegeven worden.

29. Wordt een haartransplantatie op littekens vergoed?
Nee, dit is meestal niet het geval. Ook hierbij geldt dat u de medische noodzaak moet kunnen aantonen en de nodige medische verklaringen dient te overleggen bij uw verzekeraar.

30. Wanneer is er sprake van een medische noodzaak?
Medische noodzaak bevat onder meer ongevallen en brandwonden. Het is niet altijd vanzelfsprekend om van een arts de nodige verklaringen te krijgen. Daarnaast is een zorgverzekeraar niet altijd welwillend om tot vergoeding over te gaan. Vaak wordt een beslissing genomen door een externe adviseur van de verzekeraar.

31. Als vergoedingen in de toekomst gegeven worden, kan ik dan ook de kosten die ik al heb gemaakt declareren?
Nee, hoe mooi dat ook klinkt, het ligt niet voor de hand dat een vergoedingsmogelijkheid met terugwerkende kracht wordt ingevoerd. Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van zorgverzekeringen en vergoedingen is het onwaarschijnlijk dat een haartransplantatie wordt opgenomen in de vergoedingsmogelijkheden.

32. Is de hoge kostprijs een reden om voor een alternatieve behandeling te kiezen?
Zonder vergoedings- en/of declaratiemogelijkheden is een haartransplantatie kostbaar. Wilt u niet de jarenlange aflossingsverplichting, dan is een krediet ook geen optie en dan komt al snel een alternatief in beeld. Het komt soms voor dat iemand eerst een alternatieve behandeling ondergaat en ondertussen spaart om de kostprijs van de haartransplantatie bij elkaar te krijgen.

33. Waarom worden cosmetische ingrepen zonder medische noodzaak niet vergoed?
Dat is een beslissing van zorgverzekeraars. Enkele aanvullende zorgpakketten hebben beperkte mogelijkheden voor cosmetische chirurgie.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie vergoeding’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu