fbpx

Haartransplantatie verzekering of zorgverzekering

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Heeft u problemen met ongewenst haarverlies? Haaruitval kan worden veroorzaakt, doordat u ouder wordt of door een onderliggende ziekte. Het ondergaan van een haartransplantatie is een kostbare ingreep, die tot enkele duizenden Euro’s op kan lopen. Daarom kan een haartransplantatie verzekering of zorgverzekering vergoeding uitkomst bieden. Om voor een haartransplantatie vergoeding van een gedeelte van de kosten in aanmerking te komen, dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Raadpleeg altijd uw haartransplantatie zorgverzekering of andere verzekering, voordat u een behandeling ondergaat.

Haartransplantatie verzekering of zorgverzekering?
Haartransplantatie verzekering of zorgverzekering?
Vergoeding via een haartransplantatie verzekering of zorgverzekering

U heeft interesse in een haarimplantatie, maar worden de kosten vergoed via uw verzekering? Een belangrijke vraag als u zich oriënteert op de mogelijkheden om haaruitval tegen te gaan. De kosten voor een haartransplantatie zijn stevig en onder andere afhankelijk van het aantal grafts die getransplanteerd moeten worden. Een haartransplantatie wordt door de meeste zorgverzekeraars gezien als een cosmetische ingreep die slechts in uitzonderlijke gevallen voor vergoeding in aanmerking komt. Sla uw polisvoorwaarden er op na of neem contact op met uw zorgverzekeraar om u voor te laten lichten over de mogelijkheden. Een haartransplantatie verzekering of zorgverzekering vergoedt de gemaakte haartransplantatie kosten indien u de nodige medische verklaringen en bewijsvoering kunt overleggen. Daarnaast hangt de vergoeding af van de oorzaak die uw haaruitval heeft. Zo wordt een haartransplantatie die veroorzaakt wordt door ouder worden in de meeste gevallen niet vergoedt. Enkel met een aanvullende zorgverzekering zijn er dan eventueel mogelijkheden. Is er sprake van een medische oorzaak? Wordt uw haaruitval bijvoorbeeld veroorzaakt door ziekte of een ongeval? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar soms wel een gedeelte van de gemaakte kosten. Zeker bij ziekte of psychisch lijden is het aan u zelf om voor de nodige bewijsvoering richting de verzekeraar te zorgen. De noodzaak voor een haartransplantatie moet zorgvuldig en het best deskundig onderbouwd worden. Uw huisarts en/of behandelend specialist kunnen u hierbij helpen.

Kiezen voor een haartransplantatie verzekering

Aangezien de meeste vergoedingen voor haartransplantaties op medische basis plaatsvinden, is het afsluiten van een haartransplantatie verzekering of zorgverzekering cruciaal. U dient de behandeling tijdig aan te melden bij de verzekeraar, wanneer de haartransplantatie vergoedt wordt vanuit uw verzekering. Worden de kosten via de basisverzekering vergoed? Dan heeft u via uw aanvullende verzekering vaak nog recht op een extra vergoeding. Het nalezen van de polisvoorwaarden biedt vaak al uitkomst. Komt u via de zorgverzekering niet in aanmerking voor vergoeding van een haartransplantatie? Online kunt u meer informatie vinden over het afsluiten van een verzekering voor een haartransplantatie.

Belastingdienst en zorgverzekeraar

Daar de meeste zorgverzekeraars alleen de gemaakte kosten van een haartransplantatie vergoeden bij strikt medische noodzaak en in een enkel geval van ernstig psychisch lijden, kan de Belastingdienst wellicht uitkomst bieden. Komt u via uw zorgverzekeraar niet in aanmerking voor een vergoeding? Dan is het interessant om te bekijken of de gemaakte kosten misschien fiscaal aftrekbaar zijn. Net zoals een vergoeding via de haartransplantatie verzekeraar, is ook deze vraag niet eenduidig te beantwoorden. Als er bij u sprake is van een medische oorzaak voor de haaruitval, dan kan de haartransplantatie fiscaal aftrekbaar zijn. Ook bij de Belastingdienst komt erfelijke haaruitval meestal niet in aanmerking als aftrekpost. U dient aan te kunnen tonen dat uw haartransplantatie als zogenaamde ziektekosten gezien kan worden. Bepaalde ziektekosten zijn immers aftrekbaar voor de belasting. Zo kan ook een haartransplantatie die u ondergaat wegens psychisch lijden als ziektekosten worden beschouwd. Als u onder behandeling bent van een psycholoog en u kunt bewijsbaar aantonen dat het ongewilde haarverlies uw leven op zo’n negatieve manier beïnvloedt dat u niet meer ‘gewoon’ kunt functioneren, dan is een haarimplantatie wellicht fiscaal aftrekbaar. Het is aan te raden om altijd een fiscaal adviseur te raadplegen, alvorens de gemaakte kosten als aftrekpost bij uw belastingaangifte op te voeren.

Haartransplantatie verzekering of zorgverzekering FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haartransplantatie verzekering of zorgverzekering. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Bestaat er zoiets als een haartransplantatie verzekering?
Nee, het is niet mogelijk om een aparte verzekering af te sluiten voor enkel en alleen een haartransplantatie.

2. Worden de kosten van een haartransplantatie vanuit de basisverzekering vergoed?
Nee, er is geen standaard vergoeding voor een haartransplantatie opgenomen. Als er geen sprake is van een bewezen medische noodzaak, wordt de ingreep niet vergoed.

3. Is vergoeding vanuit een aanvullende zorgverzekering mogelijk?
Cosmetische ingrepen worden beperkt vergoed en meestal alleen via een aanvullende verzekering. De voorwaarden en mogelijkheden verschillen per zorgverzekeraar. U kunt de vergoedingsmogelijkheden terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Verwacht echter geen volledige kostenvergoeding.

4. Welke voorwaarden zijn van toepassing voor vergoeding van de verzekering?
Allereerst moet er sprake zijn van een medische noodzaak. U dient dit door middel van verklaringen van uw behandelend arts(en) of specialist aan te kunnen tonen. Waar u verder nog aan dient te voldoen, hangt af van de verzekeraar. U kunt dit navragen of nalezen in de polis.

5. Worden de kosten van een ingreep in het buitenland vergoed?
De vergoedingsmogelijkheden voor haartransplantaties zijn uiterst beperkt. Dat geldt zowel voor een ingreep die in Nederland plaatsvindt als bij een haarkliniek in het buitenland. Daarnaast is het ook maar de vraag of buitenlandse haarklinieken Nederlandse zorgverzekeraars accepteren.

6. Hoe betaal ik een haartransplantatie zonder vergoeding?
U bent dan helaas zelf verantwoordelijk voor het behandelbedrag. Eventueel kunt u een betaling in termijnen overwegen.

7. Gelden voor vrouwen andere vergoedingsvoorwaarden dan voor mannen?
Nee, zorgverzekeraars maken geen onderscheid tussen mannen en vrouwen.

8. Is een haartransplantatie aftrekbaar van de Belasting?
Medische kosten kunnen onder bepaalde voorwaarden van de jaarlijkse belastingaangifte worden afgetrokken. Bewaar altijd de originele rekeningen die u ontvangt, want daar kan om gevraagd worden. Trek niet zomaar de gemaakte kosten van de belasting af. Laat u vooraf adviseren door een belastingconsulent.

9. Kan ik een verzoek om vergoeding indienen bij mijn verzekeraar?
Ja, al is het niet waarschijnlijk dat de vergoeding wordt toegekend. Wees bij uw verzoek volledig en stuur zo veel mogelijk informatie mee.

10. Mijn haar is uitgevallen als gevolg van een ongeluk, kan ik aanspraak maken op een vergoeding?
Haarverlies als gevolg van een ongeluk of brandwonden kunnen vormen van een medische noodzaak zijn. Eventueel is er een beperkte vergoeding van toepassing.

11. Als ik een vergoeding krijg, kan ik dan bij iedere haarkliniek terecht voor de haartransplantatie?
Uw zorgverzekeraar kan eventueel bepalen bij welke haarkliniek de ingreep wordt toegepast, omdat hier bijvoorbeeld een contract mee is afgesloten. Hiervoor is meestal een overzicht van gecontracteerde klinieken beschikbaar.

12. De haarkliniek van mijn zorgverzekeraar past niet bij mij, wat moet of kan ik doen?
Het is niet ondenkbaar dat een zorgverzekeraar u meerdere keuzes geeft. Voor een goed resultaat is vertrouwen in de behandelend specialist belangrijk.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie verzekering of zorgverzekering’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu