fbpx

Haartransplantatie voor studenten

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Een haartransplantatie voor studenten is dankzij Acura Medisch Centrum vaak mogelijk. Niet iedereen komt pas op latere leeftijd in aanraking met intredende kaalheid. Sommige mannen en vrouwen hebben al in de puberteit last van haaruitval en dunner wordend haar. Een behandeling gaat vaak gepaard met een stevig prijskaartje. Dit geldt zowel voor medische als niet medische behandelingen tegen haaruitval. Dat maakt een haartransplantatie voor een student niet altijd eenvoudig toegankelijk. Toch zijn er ook haartransplantatie mogelijkheden voor studenten, die met ongewenste haaruitval te maken krijgen.

Haartransplantatie voor studenten.
Haartransplantatie voor studenten.
Studenten kiezen voor een haartransplantatie

In de media zijn op regelmatige basis ervaringsverhalen over haartransplantaties te lezen. Dit maakt het een onderwerp dat zeker bij mannen uit de taboesfeer is gehaald. Buiten het feit dat sommige mensen op jonge leeftijd al kaal worden, worden studenten aan een hoge mate van stress blootgesteld. Een haartransplantatie voor studenten geeft iemand meer zelfvertrouwen. Studenten willen naast een onvergetelijke studententijd ook met vertrouwen het leven tegemoet treden. Haaruitval kan dat vertrouwen beschadigen. Ondanks de hoge kosten die voor studenten aan een haartransplantatie verbonden zijn, kiezen steeds meer jongeren voor een behandeling.

Mogelijkheden haartransplantatie voor studenten

Haarverlies en kaalheid zijn van alle leeftijden. Steeds meer mannen en vrouwen krijgen al op relatief jonge leeftijd te maken met een dunner wordende haardos. Waar tot voor kort de meeste mensen pas rond of na het 30e levensjaar voor een ingrijpende behandeling als een haarimplantatie kozen, zijn er steeds meer jongeren die al rond 20 jarige leeftijd behandeld worden. Het is niet zo dat ook minderjarigen zomaar voor een ingreep kunnen kiezen. Het is belangrijk dat er altijd een weloverwogen beslissing wordt gemaakt. Degenen die op deze jonge leeftijd al behandeld worden, hebben doorgaans te maken met een vervroegde intreding van erfelijk bepaalde haaruitval.

Haartransplantatie voor studenten kosten

De haartransplantatie kosten voor een student wijkt doorgaans niet af van de norm. Uiteraard is het voor studenten niet altijd vanzelfsprekend om dan toch voor een ingreep te kiezen. Zorgverzekeraars gaan slechts in zeldzame gevallen over tot een bepaalde haartransplantatie vergoeding. De reden waarom studenten de ingreep door laten gaan, komt doordat de resultaten blijvend van aard zijn. Haarzakjes die vanuit de eeuwige haarkrans getransplanteerd worden, blijven nieuwe haren produceren. Dit proces wordt met het verstrijken van het leven soms alleen ietsje dunner. Net zoals dit het geval is bij mensen die geen last hebben van kaalheid. Het is soms mogelijk om een haartransplantatie op afbetaling te ondergaan. Stel u zelf voorafgaand aan de behandeling de vraag of u nog jaren wilt betalen voor uw nieuwe haardos. Het is een extra verplichting, waar u goed over na dient te denken.

Goedkope haartransplantatie voor studenten

Met de toenemende populariteit en vraag naar haartransplantaties neemt ook het aantal aanbieders toe. Als u zich verdiept in het aanbod, dan zult u zien dat een goedkope haartransplantatie voor studenten ook in landen als Turkije en België wordt aangeboden. In deze landen liggen de kosten voor een haartransplantatie behandeling soms lager dan bij Nederlandse klinieken. Kosten voor arbeid liggen vaak aan dit prijsverschil ten grondslag.
Daarnaast kunt u zichzelf de vraag stellen of de kosten die u maakt om heen en weer te reizen opwegen tegen het mogelijke prijsvoordeel dat de behandeling heeft. De klinieken van Acura Medisch Centrum liggen op goed bereikbare locaties in Amsterdam en Weert. Zowel de behandelend medisch specialisten als de vakkundige medewerkers volgen op regelmatige basis bijscholingscursussen en workshops waarin de nieuwste ontwikkelingen worden besproken. Het centrum voldoet aan de strenge wet en regelgeving zoals die door de Nederlandse overheid is vastgesteld. Van een mogelijke miscommunicatie door taalverschillen is daarom geen sprake. Ook dat kunt u meenemen bij de vergelijking met een mogelijke buitenlandse aanbieder voor een haartransplantatie behandeing. Een FUE haartransplantatie is een investering in uw eigen persoon en laat u na het afstuderen vol vertrouwen de wereld tegemoet treden.

Haartransplantatie voor studenten FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haartransplantatie voor studenten. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Waarom kiezen studenten voor een haartransplantatie?
Erfelijke haaruitval lijdt bij sommige mannen al in de puberteit tot haarverlies. Op jonge leeftijd kan dan al interesse ontstaan voor een haartransplantatie. Studenten overwegen een haartransplantatie, omdat het haarverlies als storend wordt ervaren en een andere behandeling niet de voorkeur heeft en/of onvoldoende resultaat biedt.

2. Wordt een haartransplantatie op relatief jonge leeftijd aanbevolen?
In de meeste gevallen adviseert een arts in eerste instantie andere behandelingen en oplossingen bij haaruitval. Het is op jonge leeftijd moeilijk te voorspellen hoe het haarverlies zich in de toekomst ontwikkelt. Haar dat nog niet is uitgevallen op het moment dat de haartransplantatie wordt toegepast, kan dat later alsnog doen. Het kan dan gebeuren dat iemand een aantal jaren later een aanvullende haartransplantatie wil laten toepassen.

3. Welke haartransplantatie techniek wordt gebruikt bij studenten?
Vrijwel alle haarklinieken en behandelend specialisten werken met de FUE techniek. Deze methode laat geen zichtbare littekens achter en het herstel verloopt vlot.

4. Hoeveel kost een haartransplantatie voor studenten?
De kosten voor een haartransplantatie bij studenten zijn doorgaans gelijk aan die van iedere haarimplantatie. Dat betekent een stevig kostenplaatje, en voor velen een reden om niet voor de ingreep te kiezen. Eventueel kan een betaling in termijnen overwogen worden.

5. Gaan studenten naar het buitenland voor een goedkope haartransplantatie?
Ja, net zoals andere mannen en vrouwen dat overwegen doen ook studenten dat. Prijzen kunnen in het buitenland lager zijn en dat kan voor iemand een goede reden zijn om voor een buitenlandse haarkliniek te kiezen.

6. Worden de kosten voor een haartransplantatie bij studenten vergoed?
Nee, zorgverzekeraars maken geen uitzondering voor iemand die op jonge leeftijd een haartransplantatie ondergaat. Indien er een aantoonbare medische noodzaak bestaat, is vergoeding onder bepaalde voorwaarden wel mogelijk.

7. Kunnen studenten een haartransplantatie in termijnen betalen?
Kredietmaatschappijen hanteren voorwaarden waar iemand aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een krediet of lening. Dat is voor studenten niet anders. Stel uzelf daarnaast de vraag of u jaren vast wilt zitten aan maandelijkse aflossingen.

8. Kan ik als student korting krijgen op een haartransplantatie?
Vraag bij de haarkliniek van uw voorkeur of er kortingsmogelijkheden bestaan. Vergeet niet naar de eventuele voorwaarden te kijken. Vergelijk de verschillende prijzen met elkaar en besteed aandacht aan hetgeen bij het genoemde bedrag is inbegrepen, zodat u achteraf niet met onverwachte extra kosten te maken krijgt.

9. Waar kan ik als student terecht voor een betaalbare haartransplantatie?
Acura Medisch Centrum hanteert lage haartransplantatie tarieven, ook voor studenten. De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts. Op de succesvol geïmplanteerde haarzakjes krijgt u levenslange groeigarantie en u wordt behandeld door ervaren en professionele haartransplantatie specialisten.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie voor studenten’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu