fbpx

Haartransplantatie voordelen en nadelen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wanneer u wilt beslissen of u wel of niet een haartransplantatie wilt ondergaan, is het verstandig de haartransplantatie voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Heeft u hier wel eens eerder over nagedacht? Deze behandeling heeft net als andere behandelingen tegen haaruitval voor- en nadelen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld haargroeimiddelen, een pruik en micro haar pigmentatie. Indien u last krijgt van kaalheid, zijn dit vaak de vier behandel methoden die worden overwogen.

Haartransplantatie voordelen en nadelen.
Haartransplantatie voordelen en nadelen.
De belangrijkste haartransplantatie voordelen en nadelen

Bij het vergelijken van de eerder genoemde behandelingen tegen haaruitval, is de haartransplantatie behandeling het populairste. De voordelen van haartransplantatie zijn onder andere:

 • Het getransplanteerde haar is uw eigen haar. U kunt uw haar dus het zelfde blijven behandelen.
 • Het resultaat is blijvend. Getransplanteerd haar zal niet meer uitvallen.
 • Korte herstelperiode indien u kiest voor de FUE haartransplantatie.

Een nadeel van haartransplantatie is dat niet iedereen hiervoor in aanmerking komt. Belangrijke voorwaarde voor een mooi resultaat, is een goed donorgebied. Daarnaast wordt deze behandeling bij verschillende haarziektes meestal afgeraden.
Wanneer de haartransplantatie voordelen en nadelen worden afgewogen en dit wordt vergeleken met andere soort behandelingen, verkiezen de meeste mensen toch de haartransplantatie behandeling.

De belangrijkste haargroeimiddelen voordelen en nadelen

Vrijwel iedereen begint eerst met haargroeimiddelen, voordat wordt overgegaan op drastischere maatregelen. Een nadeel van haargroeimiddelen is dat hier meestal geen haar door terug komt, dat eerder verloren is gegaan. Als haar eenmaal weg is, komt het dus vrijwel nooit meer terug door haargroeimiddelen. Een voordeel van haargroeimiddelen is echter wel dat hierdoor de haaruitval kan stabiliseren. Daarom wordt in sommige gevallen aangeraden om een haarimplantatie te combineren met haargroeimiddelen.

De belangrijkste voordelen en nadelen van een pruik

Wat vroeger veel over pruiken werd gezegd, dat deze altijd zichtbaar zijn, geldt meestal niet meer. Pruiken kunnen er tegenwoordig zo mooi en natuurlijk uit zien, dat het niet van echt te onderscheiden is. Een voordeel van een pruik is dat dit direct een mooi resultaat geeft. Daarnaast is de dekking ook erg goed, wat niet altijd het geval is bij haarimplantaten. Een nadeel van een pruik is echter dat u in het dagelijkse leven soms wel wordt belemmerd door uw pruik. Bepaalde sporten of zwemmen is bijvoorbeeld lastiger, indien u een pruik draagt. Deze kan namelijk afvallen of beschadigd raken bij bepaalde activiteiten.

De belangrijkste micro haar pigmentatie voordelen en nadelen

Een relatief nieuwe behandeling is de micro haar pigmentatie behandeling. Hierbij worden haarstoppels nagebootst met een speciale tatoeage techniek. Een nadeel van deze behandeling is dat u de rest van uw leven uw haar zeer kort moet scheren, ook wel de ‘shaven look’ genoemd. Een voordeel van micro haar pigmentatie is dat dit direct resultaat geeft en er vrijwel geen hersteltijd is.

Haartransplantatie voordelen en nadelen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie voordelen en nadelen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een haartransplantatie?
De haartransplantatie is de enige behandeling met blijvende resultaten bij Alopecia androgenetica. Het is een ingreep die bij mannen en vrouwen toegepast kan worden en waarmee nieuwe, natuurlijke haargroei mogelijk wordt gemaakt.

2. Wat zijn de bekendste nadelen van een haartransplantatie?
De hoge kostprijs, de lange behandelduur en het feit dat niet iedere vorm van haarverlies met een haartransplantatie opgelost kan worden, gelden als de meest bekende nadelen.

3. Waarom is niet iedereen geschikt voor een haartransplantatie?
Tijdelijke vormen van haarverlies worden in de regel niet met een haartransplantatie behandeld. De haargroei herstelt zich vaak binnen een aantal maanden vanzelf. Mensen die te maken met actieve huid- en/of haaraandoeningen kunnen eveneens niet behandeld worden. Datzelfde geldt als u te maken heeft met diabetes, hart- en/of vaatproblemen en auto-immuunziektes. Erfelijk haarverlies dat nog niet te ver gevorderd is, kan meestal met goede resultaten behandeld worden. Uw geschiktheid wordt beoordeeld door een ervaren haartransplantatie specialist.

4. Waarom wordt de behandelduur als nadeel ervaren?
Een haartransplantatie neemt gemiddeld zo’n 6 tot 9 uur in beslag. U ligt gedurende deze tijd in een behandelstoel en kunt wat televisie kijken, internetten of relaxen. Pijn ervaart u niet, u kunt echter na een paar uur wel een geïrriteerd gevoel ervaren. Tussendoor zijn er verschillende momenten om uw benen te strekken, wat te eten en te drinken. Al met al, is en blijft het een lange zit.

5. Krijg ik met een haartransplantatie een mooie, volle haardos?
Resultaten die bereikt worden, zijn doorgaans goed en natuurgetrouw. Het is echter niet realistisch om te denken dat u op den duur weer een haardos heeft zoals in uw jonge jaren.

6. Is elke haarkliniek even goed?
Onderlinge resultaten en ervaringen verschillen erg. Het aantal haarklinieken is de laatste jaren fors toegenomen. Het verdient de aanbeveling om vooraf kennis te gaan maken en reviews of klantwaarderingen te lezen. Vraag naar de ervaring van een behandelend specialist en probeer zo een teleurstelling te voorkomen.

7. Welke voordelen van een haartransplantatie moet ik nog meer kennen?
De voorbije jaren zijn zowel de techniek als apparatuur verder ontwikkeld en verfijnd. Beschadigingen aan de haarzakjes, de omliggende huid en onderliggende weefsels zijn vrijwel uitgesloten. De herstelperiode is kort en verloopt spoedig.

8. Met welke nadelen van een haartransplantatie moet ik rekening houden?
Plan een haartransplantatie niet te kort voor een vakantie. De eerste weken na de ingreep is het niet verstandig om uw hoofd bloot te stellen aan het zonlicht of de zonnebank. Ook zwemmen en een bezoek aan de sauna wordt afgeraden. Draag geen hoofddeksels die te strak zitten en zet (intensief) sporten de eerste 2 weken op een laag pitje. Afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u verricht, kunnen deze na overleg met de haartransplantatie specialist langzaamaan hervat worden.

9. Waarom is een haartransplantatie zo kostbaar?
Wellicht een van de grootste nadelen van de haartransplantatie is de hoge prijs. De lange behandelduur, de geavanceerde apparatuur, de nauwkeurigheid waarmee de ingreep wordt uitgevoerd en de ervaring van de behandelend arts zijn hier onder meer bij inbegrepen. Helaas wordt een haartransplantatie vrijwel nooit vergoed en dat zorgt er voor dat het een dure ingreep is.

10. Zijn de resultaten echt permanent?
Ja, en dat is zeker een voordeel. De haarzakjes die getransplanteerd worden vanuit uw haarkrans, zijn niet gevoelig voor het DHT hormoon dat het haarverlies veroorzaakt. Ook wanneer de grafts getransplanteerd zijn, blijven de unieke genetische eigenschappen behouden, waardoor ze in staat zijn uw leven lang haren te blijven produceren.

11. Blijft er een litteken achter?
Het achterblijven van een litteken is niet noodzakelijk. Veel behandelaars zijn overgestapt van de FUT techniek op de moderne FUE haartransplantatie methode. Deze manier van behandelen is efficiënt, zonder dat er een litteken achterblijft. Bovendien verloopt het herstel op een vlottere manier dan wanneer er in uw hoofdhuid gesneden en gehecht moet worden.

12. Kan er gebruik gemaakt worden van een andere donor?
Nee, helaas niet. Haartransplantaties worden enkel en alleen met uw eigen donormateriaal uitgevoerd. Daarom dient u ook over voldoende donorhaar te beschikken.

13. Welk alternatieven zijn er voor een haartransplantatie?
De haartransplantatie is de enige behandeling met blijvende resultaten. Het is een ingreep die eventueel gecombineerd kan worden met een haargroeimiddel. Zoekt u een alternatief om de hoge kosten te vermijden? Micro haar pigmentatie, lasertherapie en/of meso therapie haar zijn eventueel geschikt.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie voordelen en nadelen’ een consult inplannen voor een haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Haartransplantatie voordelen en nadelen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie voordelen en nadelen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie?
Het grootste voordeel van een haartransplantatie is dat het een blijvende oplossing is. De haarzakjes die getransplanteerd worden, blijven de rest van uw leven haren produceren. De behandeling kan bij mannen en vrouwen worden toegepast, waarbij de behandelmethodes nog steeds verfijnd worden.

2. Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie?
De haartransplantatie is een kostbare ingreep, die niet bij iedereen met haaruitval een oplossing biedt. Voor goede resultaten is de expertise van een ervaren specialist noodzakelijk. Soms komen de resultaten niet overeen met uw eerdere verwachtingen en is er sprake van een teleurstelling.

3. Waar laat ik een haartransplantatie uitvoeren?
Met de toenemende bekendheid en populariteit van de haartransplantatie is de toename van het aantal gespecialiseerde aanbieders een handig voordeel. De behandeling wordt in binnen- en buitenland met succes toegepast en u kunt uitgebreid vergelijken, alvorens een keuze voor een haarkliniek te maken. De beste vergelijking maakt u door naar een intakegesprek te gaan en kennis te maken met de kliniek en de behandelend artsen.

4. Worden de kosten van de ingreep vergoed?
Naast de hoge kosten zijn uitblijvende vergoedingen een ander nadeel van de haartransplantatie. Zorgverzekeraars zien de ingreep doorgaans niet als medisch noodzakelijk en vergoedingen worden alleen in zeer uitzonderlijke situaties toegekend.

5. Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie ten opzichte van een haargroeimiddel?
Een haartransplantatie is vooralsnog de enige oplossing met blijvende resultaten bij Alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid. Het gebruik van een haargroeimiddel kan niet vergeleken worden met een haartransplantatie. Op het moment dat u stopt met het middel keert de haaruitval terug. Soms wordt een haargroeimiddel geadviseerd na een haartransplantatie. Hierover krijgt u meer informatie tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek.

6. Kan ik een haartransplantatie met tricopigmentatie vergelijken?
Nee. Tricopigmentatie en een haartransplantatie zijn twee verschillende behandelmethodes. Bij tricopigmentatie wordt gekleurd pigment in de bovenste huidlaag aangebracht, dat het uiterlijk heeft van natuurlijke haarstoppels. Een haartransplantatie maakt gebruikt van lichaamseigen donormateriaal. Grafts uit het donorgebied worden geoogst en geplaatst in de transplantatie gebieden. De haartransplantatie maakt gebruik van echt haar, terwijl dat bij tricopigmentatie absoluut niet het geval is.

7. Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie in het buitenland?
Behandelingen in het buitenland zijn vaak opvallend goedkoper dan bij Nederlandse aanbieders. Dit valt direct op bij het vergelijken van de kosten. De resultaten die worden bereikt, zijn goed en bij de meeste klinieken is de kwaliteit van de zorg hoog.

8. Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie in het buitenland?
De behandelprijs is lager dan in Nederland, maar vaak wordt vergeten om de reis- en verblijfskosten bij de kostprijs op te tellen. Zeker als u naar een land als Turkije reist, bent u gebonden aan een vliegticket en een aantal overnachtingen ter plaatse. Ook kunnen communicatieproblemen de behandeling eerder moeizaam doen verlopen. Als u na afloop van de behandeling nazorg nodig heeft en u moet daar voor naar de haarkliniek in het buitenland, kan dat ook een drempel zijn.

9. Klopt het dat ik garantie krijg op een haartransplantatie?
Resultaten uit het verleden en de ervaring van specialisten hebben ertoe geleid dat de meeste klinieken u garantie geven op de haarzakjes die met succes getransplanteerd worden. De garantievoorwaarden verschillen per kliniek. U kunt hier naar vragen tijdens een intakegesprek.

10. Wat is het voordeel van een haarsparende haartransplantatie?
Nog niet zo lang geleden was een haartransplantatie voornamelijk een behandeling voor mannen met erfelijke kaalheid. Met de verbetering van de techniek, waardoor het tegenwoordig niet langer noodzakelijk is om het haar voor de ingreep te millimeteren is daar verandering in gekomen. Dit maakt dat de behandeling ook voor vrouwen toegankelijk is geworden en een toenemend aantal vrouwen ook daadwerkelijk voor een haarsparende haartransplantatie kiest.

11. Kan een haartransplantatie in termijnen betaald worden?
De relatief dure behandeling is voor veel mensen reden om een alternatief te zoeken. Termijnbetalingen maken de behandeling beter toegankelijk en vaak net dat beetje meer betaalbaar. Toch dient u het afsluiten van een krediet voor een cosmetische ingreep zorgvuldig te overwegen. Kredietmaatschappijen brengen immers extra kosten in rekening en vaak zijn er ook regels verbonden aan het eventueel versnelt aflossen. Daarnaast bent u enkele jaren bezig om via maandelijkse aflossingen het krediet af te lossen. De vraag is of u zo lang aan de ingreep herinnert wenst te worden.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu