fbpx

Haartransplantatie voorhoofd

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Overweegt u een haartransplantatie voor het voorhoofd? Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van een terugtrekkende haarlijn of inhammen die steeds dieper worden. Het is mogelijk dat u door dit proces erg onzeker wordt. Gelukkig is er tegenwoordig wat aan te doen. U kunt kiezen voor het gebruik van haargroeimiddelen, alleen werken deze helaas vaak minimaal. Vaak is de mesotherapie haar behandeling of een haartransplantatie een betere oplossing.

Haartransplantatie voorhoofd.
Haartransplantatie voorhoofd.
Haartransplantatie voorhoofd FAQ – Veelgestelde vragen

1. Is mijn haarlijn van invloed op mijn uitstraling?
Uw haarlijn bepaalt in grote lijnen de verhouding en symmetrie van uw haargrens en uw gezicht. Het is als het ware een natuurlijke omlijsting die mede bepalend is voor uw gezichtsuitdrukking. Toch is niet iedereen tevreden met zijn of haar haarlijn. U kunt geboren worden met een hogere haarlijn, maar het kan ook voorkomen dat de haarlijn zich terugtrekt door haaruitval. Als dit als ongewenst of storend wordt beschouwd, dan kan een haartransplantatie oplossing brengen.

2. Ben ik geschikt voor een voorhoofd haartransplantatie?
Geschikte kandidaten voor haarimplantaten voor het voorhoofd zijn mannen en vrouwen die ofwel last hebben van Alopecia androgenetica of met een aangeboren hoge haarlijn. Haaruitval die een andere oorzaak heeft en/of die wordt veroorzaakt door een medische behandeling of bepaalde medicijnen, kan niet behandeld worden met een haartransplantatie. Uw geschiktheid wordt altijd beoordeeld door een ervaren haartransplantatie specialist.

3. Welke techniek wordt toegepast bij een haartransplantatie voorhoofd?
De specialisten van Acura Medisch Centrum passen de FUE haartransplantatie techniek toe. Deze moderne techniek laat geen zichtbare littekens achter en de resultaten die bereikt worden zijn goed.

4. Hoe werkt een FUE haartransplantatie voorhoofd?
Voorafgaand aan de ingreep wordt uw haarlijn met een waspotlood op uw voorhoofd afgetekend. Nadat de plaatselijke verdovingen zijn ingewerkt wordt het benodigde aantal haarzakjes uit het donorgebied, uw haarkrans, geoogst. Dit oogsten gebeurt met een holle naald. Elk haarzakje wordt gecontroleerd en voorbereidt op plaatsing in het transplantatiegebied.

5. Hoelang duurt een haartransplantatie voorhoofd?
Het verlagen en/of corrigeren van uw haarlijn is een langdurige ingreep, die met precisie dient te worden uitgevoerd. Een onnatuurlijke haarlijn geeft uw gezicht een eveneens onnatuurlijke uitdrukking. Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt, duurt een haartransplantatie 4 tot 8 uur.

6. Is het zichtbaar dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?
De behandelde huid is de eerste dagen na de ingreep rood en licht gezwollen. Deze verschijnselen verdwijnen tijdens de dagen na de haartransplantatie vanzelf. Wrijf of krab bij jeuk niet aan de huid en laat korstjes vanzelf van de huid vallen. Hierdoor voorkomt u het ontstaan van wondjes en krijgen infecties geen kans. Na zeven tot tien dagen is de huid volledig genezen en is het niet langer zichtbaar dat u een behandeling heeft ondergaan.

7. Welke resultaten kan ik verwachten?
De FUE haartransplantatie biedt blijvende resultaten, al zijn deze niet direct na de ingreep zichtbaar. Na de ingreep herstelt de haargroei zich en dat verloopt stapsgewijs. De getransplanteerde haren vallen eerst uit, voordat er nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Dit gebeurt zo’n 3 tot 4 weken na de haartransplantatie. Bij de meeste mannen en vrouwen is na 3 tot 4 maanden nieuwe haargroei zichtbaar. Vervolgens ziet u hoe de resultaten zich ontwikkelen tot het eindresultaat na 9 tot 12 maanden wordt bereikt.

8. Zijn de resultaten blijvend?
Ja. De succesvol getransplanteerde haarzakjes kunnen uw leven lang nieuwe haren blijven produceren.

9. Wat zijn de kosten voor het laten verlagen van mijn haargrens?
De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts. Het corrigeren en/of verlagen van alleen uw haarlijn kost minder dan een uitgebreide haartransplantatie met een groot aantal grafts voor het gehele hoofd.

10. Moet mijn haar geschoren worden voor het corrigeren van mijn haarlijn?
Mannen die een FUE haartransplantatie uit laten voeren, wordt gevraagd het haar voor de ingreep te scheren. Vrouwen daarentegen maken steeds vaker gebruik van de haarsparende FUE haartransplantatie, waarbij alleen een stukje van het donorgebied wordt geschoren. Mannen met lang haar kunnen hier ook voor kiezen. Na afloop van de ingreep vallen de omliggende haren over het kort geschoren gedeelte heen. Bij een haarsparende FUE haartransplantatie kunnen op een dag minder haarzakjes getransplanteerd worden, omdat de techniek voor de uitvoerend arts arbeidsintensiever is.

11. Zijn de resultaten van een haartransplantatie voor het voorhoofd natuurlijk?
Ja. De haartransplantatie specialist plaatst de haarzakjes in de groeirichting van de omliggende haren. Hierdoor ontstaat een natuurgetrouwe haargroei.

12. Kan ik de kosten in termijnen betalen?
Acura Medisch Centrum heeft contacten met een gespecialiseerde kredietmaatschappij. Cosmetische ingrepen, zo ook een haartransplantatie, zijn kostbaar en het kan voorkomen dat u de behandeling niet in één keer kunt of wilt betalen. De mogelijkheid voor een financiering en dus betaling in termijnen in aanmerking te komen, hangt af van uw financiële en persoonlijke omstandigheden. De kredietmaatschappij zal hiervoor kijken naar uw inkomsten en uitgaven en uw krediet verleden. Let wel op dat bij een betaling in termijnen u extra kosten verschuldigd bent aan de kredietmaatschappij.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie voorhoofd’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu