fbpx

Haartransplantatie voorzorg

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

U heeft besloten om binnenkort een haartransplantatie te ondergaan. U kunt zich dan natuurlijk afvragen: hoe zit het met de haartransplantatie voorzorg en nazorg? Per kliniek verschilt de kwaliteit van de voorzorg en nazorg bij een haartransplantatie sterk. In dit artikel worden de belangrijkste onderdelen van de voorzorg besproken, gebaseerd op een vergelijking van een groot aantal klinieken. Op de website van de Haarstichting vindt u ook veel interessante informatie over dit onderwerp.

Haartransplantatie voorzorg.
Haartransplantatie voorzorg.
Haartransplantatie voorzorg, advies van de specialist

Naast de haartransplantatie nazorg is ook de haartransplantatie voorzorg van groot belang voor een optimaal haartransplantatie resultaat. U dient dan ook rekening te houden met een aantal factoren alvorens, u een haartransplantatie ondergaat. Zo wordt het afgeraden om in de 48 uur vóór de behandeling nog te roken of te drinken. Voor een optimaal resultaat zou u er zelfs voor kunnen kiezen om deze periode te verlengen naar een week. Uiteraard is het beter als u überhaupt niet rookt of drinkt; dit kan namelijk een negatief effect hebben op het herstelproces na uw haartransplantatie. Stoppen met roken en drinken kan natuurlijk bijzonder moeilijk kan zijn en daarom wordt in ieder geval het minimum van 48 uur aangeraden.
Trek daarnaast op de dag van de behandeling een luchtig T-shirt aan met een wijde opening, zodat u deze gemakkelijk kunt uittrekken zonder dat het uw hoofd raakt. Tenslotte raden de meeste klinieken u wel aan om ‘s ochtends (licht) te ontbijten. Deze voorzorgsmaatregelen zullen uw haartransplantatie zeker ten goede komen.

Haartransplantatie voorzorg FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie voorzorg. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is het belang van een goede voorbereiding voor de haartransplantatie?
Een haartransplantatie is met geen andere behandeling tegen haaruitval te vergelijken. Het is een chirurgische ingreep die zowel voor- als nadelen heeft. In de periode voorafgaand aan de daadwerkelijke ingreep maakt u kennis met verschillende haarklinieken en zoekt u een behandelaar waar u vertrouwen in heeft. Door u goed voor te bereiden, weet u ongeveer wat u kunt verwachten van de ingreep en het resultaat.

2. Moet ik mijn haar kort scheren voor de haartransplantatie?
Dat hangt af van de techniek die zal worden toegepast. Bij een haarsparende FUE haartransplantatie is het niet nodig om al het haar te millimeteren, dan volstaat het scheren van een stukje van het donorgebied. Wordt bij u een standaard FUE haarimplantatie toegepast, dan kunt u voor de ingreep zelf het haar afscheren. Dit kan ook in de haarkliniek voor u worden gedaan.

3. Hoe zit het met mijn medicijngebruik voor de haartransplantatie?
Afhankelijk van het soort medicatie dat u gebruikt, kan een haartransplantatie specialist u voor de dagen voor en na de ingreep een aangepast doseerschema geven. In overleg met de behandelend specialist kunt u daarna weer overschakelen op uw gebruikelijke schema.

4. Waarom hoor en lees ik overal dat ik bij meerdere haarklinieken naar een consult moet?
Het bezoeken van een aantal haarklinieken heeft als voordeel dat u uw eigen eerste indrukken en ervaringen met elkaar kunt vergelijken. Heeft u bij een behandelaar het gevoel dat u niet serieus wordt genomen of mist u een vertrouwd gevoel? Kijk dan hoe uw gevoel is bij een andere haarkliniek. U zit tijdens een behandeling zo’n 6 tot 10 uur in een behandelstoel. Het is belangrijk dat u zichzelf kunt ontspannen en dat u vertrouwen heeft in de behandelend arts en het medisch team.

5. Wat kan ik doen om mezelf voor te bereiden op de ingreep?
Probeer de avond voor de haartransplantatie goed uit te rusten. U kunt ’s ochtends gewoon ontbijten, de ingreep wordt onder plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Vertrek op tijd richting de haarkliniek, zodat u onderweg niet hoeft te stressen en u ontspannen aan de haartransplantatie begint. Trek makkelijk zittende kleding aan, u zit immers een behoorlijk lange tijd in een behandelstoel. Nadat u uzelf heeft aangemeld bij de kliniek, wordt de ingreep nogmaals kort doorgenomen en kan de haartransplantatie beginnen.

6. Moet ik vrij nemen van mijn werk?
Met name de eerste dagen na de haartransplantatie is het belangrijk om uw hoofd niet te belasten en bloot te stellen aan zweet, stof en direct zonlicht. Afhankelijk van uw werkzaamheden is het voorafgaand aan de ingreep van belang om hier met de behandelend specialist over te praten. Deze kan aangeven hoe lang u uw werkzaamheden beter niet kunt uitvoeren. U kunt dit dan tijdig met uw werkgever doorspreken en/of afstemmen met eventuele vrije dagen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie voorzorg’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu