fbpx

Haartransplantatie in de VS, USA of Amerika

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Er zijn meer dan 40 landen waar de haartransplantatie behandeling wordt uitgevoerd. Bent u benieuwd hoe het zit met haartransplantatie in de VS/USA/Amerika? In de VS lopen ze met een aantal cosmetische behandelingen en operaties ver voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een open hart operatie. Maar hoe zit het dan met de haartransplantatie behandeling? En wellicht met haar klonen of andere behandelingen tegen haaruitval?

Haartransplantatie VS / USA / Amerika?
Haartransplantatie VS / USA / Amerika?
Wanneer kiezen mensen voor een haartransplantatie?

De haartransplantatie technieken die het vaakste worden toegepast, zijn de FUT en FUE haartransplantatie behandeling. De FUT haartransplantatie laat een groot litteken achter. Om deze reden heeft de FUE behandeling afgelopen 10 jaar een opmars gemaakt en wordt deze techniek momenteel zelfs veel vaker toegepast dan de FUT methode.
Diverse redenen kunnen ten grondslag liggen aan de wens om een haartransplantatie te ondergaan. De meest voorkomende redenen zijn kaalheid en de onzekerheid die hierdoor kan ontstaan. Het kan iemand erg bezig houden, wanneer hij of zij kaal wordt. Door veel mensen wordt kaal worden als iets heel ergs gezien. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen hier erg bang voor kunnen zijn en er erg onzeker door worden, als dit ze overkomt. Een haartransplantatie wordt dus meestal ondergaan, wanneer iemand er mooier uit wilt zien of minder onzeker wilt worden over de haaruitval.

Haartransplantatie in de VS / USA / Amerika

In Nederland bevinden zich momenteel al ongeveer 30 haartransplantatie klinieken. Dit zijn er in Amerika natuurlijk aanzienlijk meer. In dit land bevinden zich honderden haartransplantatie klinieken. Er zijn verschillende sites waarop de kwaliteit kan worden beoordeeld van de haartransplantaties in de VS / USA / Amerika. Door dergelijke beoordelingen te raadplegen, wordt duidelijk dat er in Amerika net als in Nederland en andere landen sterke verschillen zijn op het gebied van kwaliteit. De verschillen in kwaliteit kunnen door diverse zaken verschillen. Denk hierbij aan de ervaring van het medisch team, de deskundigheid van het medisch team en zelfs het talent van de betrokken personen.

Ervaringen met haartransplantatie in de VS / USA / Amerika

Er zijn op Nederlandse fora slechts weinig ervaringen over haarimplantaties in Amerika te vinden. Het bekendste forum waar ervaringen worden gedeeld over haartransplantaties, is het haartransplantatie forum Haarweb. Haarweb bestaat inmiddels al zo’n 20 jaar. Om deze reden zijn afgelopen jaren al duizenden ervaringen met haartransplantaties in Nederland, Turkije en andere landen gedeeld. Opvallend is dat hier slechts weinig te lezen is over een haartransplantatie in de VS. Een reden kan zijn dat er maar weinig mensen naar dit continent gaan om zich hier te laten benandelen.

Voordelen en nadelen van een haartransplantatie in de VS / USA / Amerika

Wanneer we kijken naar de voor- en nadelen van een haarimplantaten in de VS, wordt ook direct duidelijk waarom er weinig mensen kiezen voor een haartransplantatie in dit land. Om te beginnen is de gemiddelde kwaliteit van de haarklinieken in Amerika niet beter dan in Nederland. Daarnaast zijn de prijzen in Amerika gemiddeld hetzelfde of soms zelfs hoger dan in Nederland. Nederland is daarom voor mensen uit Nederland nog steeds het populairste land om een haartransplantatie te ondergaan. In de VS zijn daarnaast wel diverse interessante ontwikkelingen bezig op het gebied van haar klonen, maar hier verwachten we de komende 10 jaar nog geen grootse nieuwe bevindingen van.

Haartransplantatie in de VS, USA of Amerika FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haartransplantatie in VS, USA of Amerika. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Reizen mensen naar Amerika voor een haartransplantatie?
De haartransplantatie techniek wordt in Amerika al decennialang met succes toegepast. Het is geen geheim dat cosmetische ingrepen in het land van de ‘ongekende mogelijkheden’ immens populair zijn. Mensen reizen inderdaad naar de VS voor een haartransplantatie, maar het gebeurt vaker dat iemand voor Turkije kiest. Prijzen, resultaten en kwaliteit verschillen namelijk nauwelijks tussen Nederlandse en Amerikaanse haarklinieken.

2. Heeft een betrouwbare haarkliniek in de VS een keurmerk?
Gerenommeerde en gerespecteerde Amerikaanse haarklinieken en haartransplantatie specialisten zijn geregistreerd bij de ISHRS, International Society of Hair Restoration Surgery. Dit is de wereldwijde toonaangevende autoriteit op gebied van haaruitval en herstelbehandelingen. Jaarlijks worden diverse workshops, conferenties en congressen georganiseerd waar kennis en ontwikkelingen op het gebied van haarchirurgie worden gedeeld en kenbaar gemaakt. Registratie van klinieken en specialisten kan worden nagetrokken en bekeken op de website van ISHRS.

3. Welke haartransplantatie technieken worden in de VS toegepast?
Zowel de FUT, de FUE als de haarsparende FUE techniek worden door Amerikaanse haartransplantatie specialisten toegepast. Net zoals in Nederland wordt de FUT techniek tegenwoordig minder vaak gebruikt dan vroeger. Behandeling is gericht op een vlot herstel en het uitblijven van ontsierende littekens.

4. Geven haarklinieken in de VS garantie op een haartransplantatie?
Ja, net zoals in andere landen waaronder Nederland geven ook verschillende Amerikaanse haarklinieken garantie. De bepalingen, voorwaarden en restricties variëren.

5. Hoeveel kost een haartransplantatie in de VS?
Haartransplantatie tarieven zijn variabel en verschillen in de VS niet of nauwelijks met Nederlandse tarieven. Afhankelijk van de bekendheid van een haarkliniek, de locatie, de ervaring van de arts en de omvang van de ingreep betaalt u een groot bedrag.

6. Is vergoeding van de kosten mogelijk?
Nee, verzekeraars vergoeden deze kosten niet. Haartransplantaties met een medische noodzaak komen een enkele keer wel voor vergoeding in aanmerking.

7. Welke resultaten worden bereikt met een haartransplantatie in Amerika?
Zowel bij mannen als vrouwen worden uitstekende, permanente resultaten bereikt. Het slagingspercentage verschilt per kliniek.

8. Waar vind ik ervaringen over een haartransplantatie in de VS?
Informatie over haartransplantaties in Amerika vindt u via Google of een andere zoekmachine. Websites van haarklinieken, maar ook informatieve sites die cosmetische behandelingen bespreken bieden interessante informatie en klantervaringen. Het merendeel van de beschikbare informatie is in het Engels.

9. Wordt een haartransplantatie in de VS met ander donorhaar uitgevoerd?
Nee, ook in Amerika wordt een haartransplantatie alleen met uw eigen donormateriaal toegepast. De kans op afstoting is bij lichaamsvreemd donormateriaal groot. Door gebruik te maken van lichaamseigen materiaal is van afstoting geen sprake.

10. Hoe kom ik in contact met een haarkliniek in de VS?
Online presenteert een groot aantal haarklinieken zich. U vindt hier informatie over de behandeling en de manier waarop u contact kunt opnemen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie in de VS, USA of Amerika’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu