fbpx

Haartransplantatie wanneer resultaat?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Heeft u online gezocht op ‘haartransplantatie wanneer resultaat’? Heeft u dan al een haartransplantatie ondergaan of overweegt u er één te ondergaan. Wanneer u kiest voor een haartransplantatie, is er geduld nodig voor het uiteindelijke resultaat. Pas 9 tot 12 maanden na de FUE haartransplantatie is het resultaat optimaal. U moet dus even geduld hebben. We hebben voor u de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Haartransplantatie wanneer resultaat?
Haartransplantatie wanneer resultaat?
Haartransplantatie wanneer resultaat FAQ – Veelgestelde vragen

1. Hoe snel na de haartransplantatie behandeling is mijn huid genezen?
Dankzij de FUE techniek die wordt toegepast, is er van grote wonden en/of hechtingen geen sprake. De minuscule wondjes genezen vlot, waarbij er een kleine kans op jeuk en korstjes bestaat. Geef de korstjes de tijd om vanzelf van uw huid te vallen, zonder dat u ze er af krabt met daarbij de kans op wondjes en bijhorende infecties. Gemiddeld is het na zo’n 14 dagen niet meer zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan.

2. Heb ik direct na de haartransplantatie zichtbare resultaten?
Nee, een haartransplantatie is geen behandeling waarbij direct zichtbare resultaten verwacht mogen worden. Het eindresultaat is na ongeveer 9 tot 12 maanden zichtbaar.

3. Is het normaal dat mijn haar uitvalt na een haartransplantatie?
Haarzakjes die getransplanteerd worden, maken een genezingsproces door. Als onderdeel daarvan kunnen de haren twee tot vier weken na de ingreep uitvallen. U kunt hier van schrikken. Het is echter geen reden om u zorgen te maken. De haargroei hervat zich later.

4. Hoe snel kan ik zichtbare resultaten verwachten?
Gemiddeld genomen wordt drie tot vier maanden na de ingreep de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Dit verschilt sterk van persoon tot persoon. In enkele gevallen laten de eerste resultaten zes maanden op zich wachten. Voordat het definitieve resultaat wordt bereikt, zijn negen tot twaalf maanden verstreken.

5. Hoeveel haarzakjes worden er in mijn situatie getransplanteerd?
Dit wordt bekeken en bepaald door een ervaren specialist tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. Om een natuurlijk resultaten te behalen, wordt gekeken naar de kalende gebieden, alsmede naar de aanwezigheid van donormateriaal. Aan de hand hiervan kan de arts aangeven hoeveel haarzakjes of haarimplantaten u voor een optimaal resultaat kunt laten transplanteren.

6. Heb ik na een haartransplantatie een volle haardos?
Dat hangt van diverse factoren af. Met een haartransplantatie worden uitstekende resultaten bereikt. Het is echter onrealistisch om een volle haardos, zoals in uw jeugd, te verwachten. Zowel de mate van het haarverlies als het donormateriaal zijn van belang voor de te bereiken haardichtheid. Er wordt gestreefd naar een natuurlijk, optimaal resultaat. Mede daarom worden haartransplantaties niet toegepast als de haaruitval al te ver gevorderd is.

7. Heb ik op enige manier invloed op het resultaat?
U kunt resultaten zowel positief als negatief beïnvloeden. Volg daarom de instructies van de behandelend arts op. Doe het de eerste dagen na de haartransplantatie rustig aan, zodat de getransplanteerde haarzakjes kans krijgen om vast te groeien. Sportieve activiteiten zet u twee tot vier weken op een laag pitje. Daarna kunt u weer alles doen, zoals u dat gewend bent.

8. Hoe kan het dat de resultaten van een haartransplantatie permanent zijn?
De meeste haartransplantaties worden uitgevoerd bij haaruitval als gevolg van Alopecia androgenetica. Erfelijke kaalheid ontstaat onder invloed van het mannelijke DHT hormoon dat de haarzakjes verzwakt, waardoor nieuwe haargroei uiteindelijk niet langer mogelijk is. Haarzakjes die afkomstig zijn uit het donorgebied, uw haarkrans, hebben andere genetische eigenschappen. Deze kenmerken maken dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon en na het transplanteren haren blijven produceren.

9. Zijn de resultaten van een haartransplantatie bij mannen en vrouwen hetzelfde?
Zowel bij mannen als vrouwen die een haartransplantatie ondergaan, worden goede resultaten bereikt. Het herstel verloopt hetzelfde en ook de ontwikkeling van de resultaten gaan meestal ongeveer gelijk op.

10. Ik vind dat het haartransplantatie resultaat tegenvalt, wat kan ik doen?
Indien u teleurgesteld bent in het resultaat, kan soms een corrigerende behandeling worden toegepast. Vaak is een teleurstellend resultaat een gevolg van een verkeerd, te hoog verwachtingspatroon. Tijdens een intakegesprek bespreekt een ervaren specialist de mogelijkheden, waarbij uw verwachtingen en wensen worden doorgenomen. Verkeerde verwachtingen worden bijgesteld, om zo teleurstellingen te voorkomen.

11. Kan een haartransplantatie mislukken?
Het slagingspercentage van de haartransplantatie ingreep is hoog. Van echte mislukte ingrepen is dan ook zelden sprake. Soms doen zich tijdens het herstel echter onvoorziene omstandigheden voor, waardoor de haarzakjes zich niet zoals verwacht nestelen in de transplantatie gebieden. Daarnaast kunnen complicaties optreden als u de instructies en adviezen niet of onvoldoende opvolgt.

12. Is het mogelijk om na een haartransplantatie mijn haar verder te verdichten?
Aanvullende haartransplantaties waarmee uw haardos verdicht wordt, zijn soms mogelijk. Hiervoor dient u over voldoende donormateriaal te beschikken. Uw haarkrans is immers niet onuitputtelijk en het is niet mogelijk om een oneindig aantal haartransplantaties te ondergaan. De mogelijkheden voor een volgende haartransplantatie worden tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek met u besproken.

13. Kan ik foto’s zien van resultaten die een haarkliniek in het verleden heeft bereikt?
Ja. Tijdens het intakegesprek worden haartransplantatie voor en na foto’s bekeken van behandelingen die bij Acura Medisch Centrum zijn uitgevoerd.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie wanneer resultaat’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu