fbpx

Haartransplantatie wenkbrauwen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Het is geen geheim dat veel vrouwen ontevreden zijn over hun wenkbrauwen. Maar heeft u wel eens gehoord van een haartransplantatie wenkbrauwen of wenkbrauwtransplantatie? Met behulp van de FUE haartransplantatie techniek is het tegenwoordig mogelijk om haren vanaf het hoofd te transplanteren naar uw wenkbrauwen. Deze haren of grafts worden getransplanteerd vanaf uw donorgebied, de achterkant van uw hoofd. Bij de meeste mensen kunnen er ongeveer 3.000 tot 7.000 grafts worden getransplanteerd. Voor de wenkbrauwen zijn er echter slechts maximaal enkele honderden nodig.

Haartransplantatie wenkbrauwen.
Haartransplantatie wenkbrauwen.
Hoe werkt een wenkbrauwtransplantatie precies?

In principe werkt de wenkbrauwtransplantatie ongeveer het zelfde als de ‘normale’ haartransplantatie behandeling. Wanneer er wordt gekozen voor de FUE techniek, worden de haren één voor één uit het donorgebied verwijderd. Het voordeel hiervan is dat er geen zichtbaar litteken achter blijft en dat de hersteltijd relatief kort is.
Sommige vrouwen hebben jarenlang hun wenkbrauwen geëpileerd. Het is mogelijk dat de haren dan op een gegeven moment niet meer terug groeien. Het is ook mogelijk dat u niet de gewenste haargroei heeft bij uw wenkbrauwen van jongs af aan. Bij sommige mensen mist een gedeelte van de wenkbrauw haargroei.
Er worden haren uit het donorgebied weggenomen, welke vervolgens in de geopende kanaaltjes worden geplaatst in het wenkbrauw gebied. De getransplanteerde haren zullen na enkele weken in eerste instantie uitvallen. Na ongeveer 3 maanden zullen deze haren weer gaan groeien.

Haartransplantatie wenkbrauwen ervaringen

Online zoeken naar haartransplantatie wenkbrauw ervaringen is niet zo eenvoudig. Omdat er slechts weinig mensen zijn die deze behandeling ondergaan, zijn hier ook weinig ervaringen op gedeeld. Op het haar forum Haarweb zijn echter wel enkele ervaringen gedeeld die nuttig kunnen zijn om te bestuderen. Dankzij dergelijke wenkbrauwtransplantatie ervaringen kunt u een beter beeld vormen van het resultaat dat u mag verwachten van de behandeling.

Haartransplantatie wenkbrauwen kosten

Meestal hanteren haarklinieken een vaste prijs voor een wenkbrauwtransplantatie. De haartransplantatie kosten voor uw wenkbrauwen zijn dus meestal niet afhankelijk van het aantal te transplanteren grafts. Dit is namelijk wel het geval bij de haarimplantatie op het hoofd.

Haartransplantatie wenkbrauwen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haartransplantatie wenkbrauwen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe wordt een wenkbrauwtransplantatie toegepast?
De ingreep wordt met de FUE methode toegepast. Dat betekent dat er donorhaar geoogst wordt uit bijvoorbeeld uw haarkrans en dat deze haarzakjes in de wenkbrauwen worden geplaatst. Het terugplaatsen gebeurt in dezelfde groeirichting als uw natuurlijke wenkbrauwharen. Gemiddeld worden er zo’n 150 tot 650 haarzakjes getransplanteerd.

2. Wanneer ben ik geschikt voor een wenkbrauw transplantatie?
Wenkbrauwen zijn onderdeel van uw gezichtsuitdrukking. Het (gedeeltelijk) ontbreken van de wenkbrauwen heeft meerdere oorzaken. Sommige mensen hebben van nature nauwelijks wenkbrauwen en anderen verliezen de wenkbrauwen door een ziekte, medische behandeling of een ongeluk. Zijn uw wenkbrauwen blijvend verloren gegaan, dan kan een wenkbrauwtransplantatie overwogen worden. Uw geschiktheid wordt vooraf uitgebreid bekeken en beoordeelt door een haartransplantatie arts.

3. Welke resultaten kan ik van een haartransplantatie wenkbrauwen verwachten?
Na de ingreep zijn uw wenkbrauwen licht gezwollen en wat rood verkleurd. De getransplanteerde haarzakjes groeien binnen een aantal dagen vast en uw huid herstelt zich vlot. Een aantal weken na de haartransplantatie vallen de getransplanteerde haren uit. Dit is tijdelijk, na drie tot vier maanden gaan nieuwe haren groeien. U zult de haren regelmatig moeten bijknippen, omdat ze een andere structuur hebben dan originele wenkbrauwharen. Resultaten die bereikt worden, zijn permanent.

4. Is een haartransplantatie van de wenkbrauwen pijnlijk?
Het wenkbrauw gebied is gevoelig. Toch is er geen reden om aan te nemen dat u pijn ervaart tijdens de haartransplantatie. Zowel het donorgebied als de wenkbrauwen worden plaatselijk verdoofd. Na het uitwerken van de verdovingen kan eventueel een wat pijnlijk, beurs gevoel ontstaan.

5. Wanneer is het eindresultaat zichtbaar?
Na een aantal maanden gaan de haren groeien. Het duurt gemiddeld 9 maanden tot een jaar, voordat u samen met de behandelend arts het eindresultaat kunt beoordelen.

6. Kan ik bij iedere haarkliniek terecht voor een wenkbrauw transplantatie?
De meeste haarklinieken bieden de haartransplantatie wenkbrauwen aan. Toch heeft niet iedere specialist ervaring met het transplanteren van wenkbrauwen. Het is een behandeling die nauwkeurigheid en een ervaren hand vraagt, om een natuurlijk resultaat te bereiken. Ga bij meerdere specialisten langs en vraag naar de aantoonbaar bereikte resultaten.

7. Hoeveel kost een haartransplantatie wenkbrauwen?
De tarieven worden per aanbieder vastgesteld en u zult zien dat er behoorlijke verschillen in zitten. Het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd telt mee en daarnaast betaalt u ook voor de ervaring van een specialist en de naamsbekendheid van de kliniek. Aandachtig vergelijken levert vaak onverwachte voordelen op.

8. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Nee, een wenkbrauw transplantatie wordt meestal niet als medische noodzaak beschouwd. Dit is anders als u uw wenkbrauwen bent verloren als gevolg van brandwonden en/of een ongeluk. Met de nodige medische verklaringen en onderbouwingen kunt u dan mogelijk een gedeeltelijke kostenvergoeding krijgen.

9. Kan een haartransplantatie van de wenkbrauwen mislukken?
Haartransplantaties mislukken zelden, dat geldt ook voor het laten transplanteren van de wenkbrauwen. Een enkele keer voldoet het resultaat niet aan iemands verwachting.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie wenkbrauwen’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495-729311 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu