fbpx

Haartransplantatie zon

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Denkt u na over het ondergaan van een haartransplantatie? Het is belangrijk om te weten dat een haartransplantatie en zon niet altijd goed samengaan. Voor mannen is haaruitval een van de meest voorkomende en belangrijkste onzekerheden. Sommige mannen beginnen rond hun 20e levensjaar al last te krijgen van kale plekken, terwijl andere mannen hun hele leven lang hun gezonde haargroei behouden. Het daadwerkelijke moment dat haaruitval begint, verschilt dan ook bij iedere man. Hoe dan ook kan het vroegtijdig verliezen van haar en kaal worden buitengewoon vervelend zijn. De meeste mannen worden onzeker over hun uiterlijk en in enkele gevallen durven mannen zelfs niet meer over straat.

Haartransplantatie zon.
Haartransplantatie zon.

Gelukkig bestaat er een behandeling voor kaalheid, namelijk een haartransplantatie. Deze cosmetische behandeling kan in de meeste gevallen een goede oplossing hiervoor zijn. Het transplanteren van haar wordt steeds populairder en veel mannen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om op deze manier van hun kaalheid af te komen.De meest gekozen plekken om een haartransplantatie te ondergaan, zijn Nederland en Turkije.

Haartransplantatie zon, geen goede combinatie

U kunt zich afvragen wat u al weet over een haartransplantatie, ook wel haarimplantatie genoemd, en zonnen. Bij het ondergaan van een haartransplantatie wordt de hoofdhuid dermate aangetast dat de huid overgevoelig wordt. Dit is meestal goed te zien aan de licht opgezwollen hoofdhuid direct na de behandeling. Een opgezwollen hoofdhuid hoort bij het herstelproces en trekt binnen een dag of enkele dagen gewoon weer weg. Na een succesvolle behandeling is het verstandig om uw huid extra goed te verzorgen, dus zorg er voor dat u niet wordt blootgesteld aan de zon. Uw hoofdhuid zal de eerste paar dagen na de behandeling rood zijn en droog of schraal aanvoelen. U heeft in deze dagen een vergrote kans om te verbranden; een goede bescherming tegen de zon is dan ook van groot belang. Houd hier extra goed rekening mee, wanneer u uw haartransplantatie laat uitvoeren tijdens een zonnige periode. Een dag na de behandeling kunt u, mits u voorzichtig bent, weer een pet of een ander hoofddeksel dragen. Het gebruik van zonnebrand wordt in het begin na een haartransplantatie afgeraden, omdat dit een irriterende werking op uw hoofdheid kan geven. Ook kan zonnebrand het herstelproces mogelijk vertragen.

Haartransplantatie zon FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie zon. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Mag ik direct na een haartransplantatie in de zon zitten?
Ja en nee. U kunt in de zon zitten, zolang u uw hoofd niet blootstelt aan het zonlicht. Beter is het om de eerste dagen niet in de zon te komen en uw hoofdhuid zoveel mogelijk te beschermen tegen de UV-stralen.

2. Mag ik na een haartransplantatie onder de zonnebank?
Nee. Ook het licht van de zonnebank doet uw getransplanteerde haren en de hoofdhuid meer slecht dan goed. Wacht hier zeker een paar weken mee. De specialist kan aangeven wanneer u weer ‘veilig’ van de zonnebank gebruik kunt maken.

3. Kan ik een haartransplantatie plannen in combinatie met een strandvakantie?
Dat hangt van de volgorde af. Neem eerst tijd om van de strandvakantie te genieten en niet andersom. Na de haartransplantatie zijn zowel de zon en zwemmen niet aan te raden.

4. Kan ik mijn hoofd bedekken met een petje en dan toch in de zon zitten?
Nee. Zeker de eerste dagen en weken na de haarimplantatie is het beter om uw hoofdhuid rust te gunnen. Hoofddeksels kunnen te strak zitten, waardoor de huid gaat zweten en ook dat is voor het resultaat niet altijd even goed. Wees geduldig, dat is meer waard dan te snel in de zon gaan zitten.

5. Heeft het zonlicht een negatieve invloed op het resultaat van een haartransplantatie?
Als u uw hoofdhuid te snel na een haarimplantatie langdurig aan het directe zonlicht blootstelt, kan dat zeker nadelig zijn voor het resultaat. Gebruik de eerste maanden een hoge SPF-factor en draag een zonnehoed of muts die losjes om uw hoofd zit.

6. Welke verzorgingsproducten moet ik gebruiken om de schadelijke zoninvloed te beperken?
Bespreek dit tijdens het intakegesprek met de specialist. Deze kan u een bepaald product adviseren. Gebruik een product altijd volgens de instructies en laat de hoofdhuid de eerste dagen sowieso met rust.

7. Mag ik wel gewoon buiten komen na een haartransplantatie?
Er is geen enkele reden om uzelf in huis op te sluiten. Wees echter wel alert op de weersomstandigheden en de manier waarop u uw huid beschermt.

8. Kan iemand in een haarkliniek mij voordoen hoe ik mijn hoofdhuid bescherm tegen de zon?
Ja, als u daar behoefte aan heeft, kan zowel een specialist als een ervaren medewerker samen met u de te nemen stappen een voor een doornemen. Vaak is het een kwestie van even weten wat u moet doen, zodat u zonder zorgen en met een beschermde hoofdhuid naar buiten kunt.

9. Wat als ik per ongeluk toch kortdurend in de zon geweest ben?
Probeer dit te allen tijde te vermijden. Met een aantal weken wat extra aandacht geniet u over een jaar van een nog beter eindresultaat. Gun uw hoofdhuid en de haarzakjes de tijd om te genezen en te herstellen.

Haartransplantatie klinieken in Nederland

Als u het risico met betrekking tot de zon na de haartransplantatie behandeling wilt beperken tot een minimum, kunt u het het beste een behandeling in Nederland uit te laten voeren in plaats van een warm en zonnig land zoals Turkije.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie zon’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu