fbpx

Haartransplantatie zonder litteken

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Een haartransplantatie biedt een permanente oplossing bij haaruitval en kaalheid. De behandeling wordt jaarlijks door duizenden mannen en vrouwen ondergaan. Nederlandse en buitenlandse haarklinieken spelen handig in op de toenemende interesse voor de behandeling. In uw strijd tegen haaruitval, zoekt u een haartransplantatie zonder litteken behandeling. Maar bestaat deze ingreep eigenlijk wel?

Haartransplantatie zonder litteken.
Haartransplantatie zonder litteken.
Bestaat een haartransplantatie zonder litteken?

Al sinds mensenheugenis zijn mannen en vrouwen op zoek naar de ideale behandeling tegen haaruitval. Het is normaal om dagelijks haren te verliezen. Het natuurlijke haargroeiproces zorgt voor een balans tussen haren die uitvallen en opnieuw aangroeien. Op het moment dat dit natuurlijke proces wordt verstoord door ziekte, medicijngebruik of erfelijke bepaling, is het evenwicht kwijt. U verliest dan meer haren dan dat er terug groeien. Uw haar wordt dunner en kalende plekken ontstaan. Waar u bij beginnende haaruitval baat kunt hebben bij middelen als Minoxidil of Dutasteride kunt u in een latere fase ook kiezen voor een blijvende oplossing. De haartransplantatie geeft permanente resultaten en wordt met behulp van meerdere technieken toegepast. Een haartransplantatie zonder litteken krijgt u niet als u voor de zogenaamde FUT techniek kiest. De FUT haartransplantatie is de oudste behandeltechniek. Hiervoor werd een reepje huid van het achterhoofd weggenomen, waar de haarzakjes uit geoogst werden. Steeds meer behandelaars en klinieken stappen over op de meer moderne FUE haartransplantatie techniek, waarbij van een litteken geen sprake is.

FUT- en FUE haartransplantatie zonder litteken

Iedere haartransplantatie, met of zonder litteken, wordt voorafgegaan door een intakegesprek met de behandelend arts. Deze onderzoekt uw hoofdhuid en bespreekt de oorzaak van het haarverlies. U kunt zichzelf voorbereiden op het intakegesprek door informatie over de ingreep te lezen en uw vragen op papier te zetten. Een van de vragen die gesteld kan worden door de arts is de aanwezigheid van kaalheid binnen uw familie. Erfelijke kaalheid behoort tot de grootste veroorzakers van haaruitval bij mannen én vrouwen. In het gesprek worden de FUT- en FUE haartransplantatie zonder litteken technieken besproken.

 • FUT haartransplantatie (voeren wij niet uit).
  De haartransplantatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en neemt gemiddeld 4 tot 6 uur in beslag. Dit hangt af van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt. Het is een operatieve ingreep, waarbij gesneden en gehecht wordt. De arts neem immers een stukje huid van het achterhoofd weg. Uit het reepje worden de grafts gehaald. Iedere graft bevat een tot vier haren. Nadat de arts kleine gaatjes in de transplantatiegebieden heeft gemaakt worden de grafts op de gewenste plekken teruggeplaatst. Een FUT behandeling is geen haartransplantatie zonder litteken. De plaats waar de huid is weggenomen wordt zorgvuldig gehecht, maar laat een blijvend litteken achter.
 • FUE haartransplantatie (specialist in deze methode).
  Haartransplantatie technieken zijn aan voortdurende verbetering onderhavig. De FUE techniek is arbeidsintensiever dan de FUT methode. Hiermee wordt een haartransplantatie zonder litteken echter wel mogelijk gemaakt. Net zoals bij de FUT techniek wordt de haartransplantatie zonder litteken met behulp van een plaatselijke verdoving uitgevoerd. Omdat de grafts een voor een geoogst worden is de duur van de behandeling langer en kan bij een groot aantal grafts zelfs over meerdere dagen verspreid worden. De holle naald voorkomt dat er een ontsierend litteken achterblijft. De holle naald kan wel kleine puntjes achterlaten. Deze zijn onzichtbaar voor het blote oog.
Mogelijkheden haartransplantatie zonder litteken

Wilt u weten of een haarimplantatie zonder litteken voor u een geschikte behandeling is? Bent u benieuwd naar de inhoud van de behandeling? Of wilt u meer weten over het kostenplaatje van een haartransplantatie zonder litteken? Bij de modern ingerichte privé klinieken van Acura Medisch Centrum werken ervaren cosmetisch artsen samen met een team van professionele assistenten. U bent in Amsterdam en Weert van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. In het gesprek is alle tijd om uw vragen te stellen en wordt het behandeltraject uitgelegd. Niet iedereen die interesse heeft in de mogelijkheden van een haartransplantatie behandeling, is ook geschikt voor de ingreep. Zeker als uw haaruitval niet door Alopecia androgenetica wordt veroorzaakt, maar eerder door een ziekte of medicijngebruik is een haartransplantatie niet altijd de aangewezen behandeling. Laat u voorlichten over de mogelijkheden die een haartransplantatie kan betekenen en hoe u zich voor kunt bereiden op de dag van de behandeling.

Kostprijs haartransplantatie zonder litteken

Acura Medisch Centrum maakt gebruik van de nieuwste haartransplantatie technieken om u een volle haardos te geven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uw eigen donormateriaal. Voorwaarde voor een haartransplantatie is dat u over voldoende haren in de haarkrans beschikt. Vergevorderde kaalheid komt doorgaans niet in aanmerking voor een ingreep. Bij de FUE haartransplantatie werkt een geolied team van cosmetisch artsen en vakkundige assistenten samen om een optimaal resultaat te bewerkstelligen. De kostprijs van een haartransplantatie hangt af van het aantal grafts dat bij u getransplanteerd wordt. Acura heeft scherpe tarieven. De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts. In het intakegesprek zal de arts met u het aantal grafts bespreken dat bij u voor de beste resultaten zorgt. Soms kan geadviseerd worden om meerdere behandelingen te ondergaan. Een haartransplantatie is een persoonlijke ingreep die bij iedereen anders is. Samen met u streven de artsen naar de best haalbare resultaten. De prijzen van Acura Medisch Centrum zijn compleet. Dat betekent dat u achteraf niet geconfronteerd met extra kosten voor bijvoorbeeld nazorg en controle consulten. Wilt u weten wat een haartransplantatie in uw situatie kost? Neem contact op met een van de Acura klinieken. U bent van harte welkom.

Haartransplantatie zonder litteken FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie zonder litteken. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.
1. Welke haartransplantatie techniek laat geen litteken achter?
De FUE techniek, waarbij ieder haarzakje individueel wordt geoogst, laat geen zichtbare littekens achter.

2. Wat moet ik doen om littekenvorming na een haartransplantatie te voorkomen?
Uw huid heeft zo’n 7 tot 10 dagen nodig om te herstellen van de ingreep. Na enkele dagen gaan zich korstjes vormen. U kunt een jeukend gevoel ervaren. Blijf van de korstjes af, zodat ze uit zichzelf van de huid kunnen vallen. Korstjes en wondjes die open gekrabd worden, kunnen gaan ontsteken. Slechte wondgenezing in combinatie met een infectie kan eventueel littekens tot gevolg hebben.

3. Hoe ontstaat het bekende haartransplantatie litteken?
Het grote, ontsierende litteken op het achterhoofd ontstaat als gevolg van een FUT haartransplantatie. Bij deze verouderde techniek wordt een reepje van de huid van het achterhoofd weggenomen. Een arts moet hiervoor in uw huid snijden en hechten. Het resultaat hiervan is het redelijke grote litteken.

4. Waar kan ik terecht voor een haartransplantatie zonder litteken?
De FUT techniek wordt steeds minder toegepast en haartransplantatie artsen passen de FUE methode tegenwoordig meestal standaard toe. U kunt hiervoor terecht bij zowel binnen- als buitenlandse haarklinieken. Acura Medisch Centrum werkt uitsluitend met de FUE techniek.
5. Hoe lang duurt een haartransplantatie zonder littekens?
Een haartransplantatie is een langdurige ingreep. U moet rekening houden met een gemiddelde behandeldag, waarbij u 6 tot 10 uur in een behandelstoel ligt.
6. Wordt een haartransplantatie zonder littekens ook bij vrouwen toegepast?
Ja. De FUE techniek wordt zowel bij mannen als vrouwen toegepast. Vrouwen kunnen bovendien de haarsparende FUE haartransplantatie overwegen, waarbij niet al het haar geschoren wordt maar alleen een stukje van het donorgebied.
7. Welke resultaten mag ik verwachten van een haartransplantatie zonder litteken?
De resultaten die met de haartransplantatie techniek bereikt worden, zijn niet direct zichtbaar. Drie tot vier maanden na de ingreep gaat het getransplanteerde haar opnieuw groeien. Het duurt 9 tot 12 maanden voordat het definitieve resultaat beoordeelt kan worden. De resultaten zijn blijvend. Al kan uw haar, met het verstrijken van de jaren, wel wat dunner worden.
8. Is een haartransplantatie zonder litteken in het buitenland goedkoper?
Vooraf kunt u de diverse mogelijkheden met elkaar vergelijken. Zowel binnen- als buitenlandse klinieken kunt u daarbij om tarieven vragen en deze aandachtig bekijken. Het komt voor dat u de haartransplantatie in het buitenland goedkoper kunt ondergaan. Het nadeel is dat u niet altijd zomaar even naar het buitenland heen en weer reist om kennis te maken en te kijken hoe een kliniek eruit ziet. Online reviews en ervaringen kunnen enige duidelijkheid geven.
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie zonder litteken’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu