fbpx

Haartransplantatie zonder scheren

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

De bestaande haartransplantatie technieken zijn de laatste jaren enorm verbeterd. De ingreep heeft interessante ontwikkelingen doorgemaakt. De verbeteringen hebben ervoor gezorgd dat een haartransplantatie zonder scheren mogelijk is. Deze geavanceerde techniek maakt het mogelijk dat meer mannen en vrouwen voor de haartransplantatie behandeling kiezen. Het herstel gaat snel en al na een paar dagen is het onzichtbaar dat u een haartransplantatie zonder het hele hoofd te laten scheren heeft ondergaan.

Haartransplantatie zonder scheren?
Haartransplantatie zonder scheren?
Wel of geen haartransplantatie zonder scheren?

Zeker als u veel last heeft van haarverlies of ongewenste kaalheid, kan het een hard gelach zijn om voor de haartransplantatie uw haren kort te laten scheren. Dit is echter voor de behandelend arts de meest eenvoudige behandelwijze. Om de behandeling voor zowel mannen als vrouwen toegankelijker en minder ingrijpend te maken, is de haartransplantatie zonder scheren een uitkomst. Het hoofd hoeft dan namelijk niet geschoren te worden, voordat de haartransplantatie kan plaatsvinden.
Een haartransplantatie zonder scheren is echter niet altijd mogelijk. Een van de voorwaarden kan zijn dat het transplantatie gebied niet te groot is. Het spreekt voor zich dat hoe groter een transplantatie gebied is, hoe moeilijker het is om een haartransplantatie zonder scheren uit te voeren. Daarnaast kan een haarchirurg meer grafts oogsten en transplanteren bij een geschoren hoofdhuid. Bij een haarimplantatie zonder scheren worden maximaal vaak ongeveer 1.500 grafts getransplanteerd. Het kan zijn dat meerdere sessies nodig zijn. Bij een haartransplantatie zonder dat er geschoren wordt, wordt een klein gedeelte van het achterhoofd, het donorgebied, wel geschoren. Als u eigen haar langer is dan 5  is, kan dit vaak uitstekend gecamoufleerd worden.

Mogelijkheden haartransplantatie zonder scheren

Vrouwen die last hebben van haarverlies, hebben vaak meer moeite met het kort scheren van haren dan mannen. Een haartransplantatie zonder te scheren is daarmee een minder ingrijpende behandeling. Het zijn voornamelijk vrouwen die voor een haarsparende haartransplantatie kiezen. Door de verdere ontwikkeling van de techniek maken ook meer en meer mannen gebruik van de behandeling. Zeker als u een representatieve functie heeft, waarbij uw uiterlijk van belang is, is een haartransplantatie zonder scheren aan te raden. Behandelend artsen en haarklinieken adviseren u graag over uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden voor een haartransplantatie.

Meer informatie over de haartransplantatie zonder te scheren

Bent u zich aan het oriënteren over de haartransplantatie technieken en wilt u meer weten over een behandeling? Het is soms verstandig om bij meerdere klinieken een afspraak te maken. Hierdoor krijgt u een helder inzicht in de mogelijkheden en de haartransplantatie kosten van een haartransplantatie zonder scheren. Schrijf alle vragen die u heeft op en neem deze mee naar het intakegesprek. Het is normaal dat u nerveus bent en door de vragen mee te nemen, komt u goed beslagen ten ijs. In het gesprek wordt gesproken over uw algemene gezondheidstoestand, mogelijke allergieën, medicijn gebruik en uw verwachtingspatroon. De gespecialiseerde arts bekijkt uw hoofdhuid nauwkeurig en bestudeert het volume, de groeirichting en de haargrens. Afhankelijk van onder meer de oorzaak van het haarverlies worden de mogelijkheden voor een onzichtbare haartransplantatie met u doorgenomen.
Aan de hand van voorbeelden wordt de ingreep nader toegelicht. Tijdens het gesprek ontvangt u van de arts een behandelvoorstel voor de gewenste haartransplantatie. Door de verschillende voorstellen naast elkaar te leggen kunt u vergelijken. Let altijd op de onderdelen die bij de behandelprijs zijn inbegrepen. Hierbij kunt u denken aan het aantal behandelsessies, maar ook de nazorg die u kunt verwachten. Na de ingreep is nazorg van belang bij het voorkomen van bijwerkingen en complicaties. Adviezen en leefregels voor na de ingreep zijn een goede houvast voor het te bereiken eindresultaat. Deze adviezen zijn gebaseerd op jarenlange ervaringen. Ze worden zowel door de behandelend arts als medewerkers van de haarkliniek aan u gegeven. Het is voor u belangrijk om naar het totaalpakket van een aangeboden behandeling te kijken, ook bij een haartransplantatie zonder scheren.

Haartransplantatie zonder scheren FAQ – Veelgestelde vragen

1. Is een haartransplantatie zonder scheren mogelijk?
Ja, dit kan door middel van een haarsparende FUE haartransplantatie. Dit houdt in dat alleen een gedeelte van het donorgebied kort wordt geschoren. Als uw omliggende haren lang genoeg zijn, vallen deze na afloop van de behandeling over het kortgeschoren gedeelte heen. Het is dan niet zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan.

2. Wordt een haartransplantatie zonder scheren bij iedereen toegepast?
Nee, in de meeste gevallen wordt voor een gewone FUE haartransplantatie gekozen. Het zijn voornamelijk vrouwen en mannen met langer haar die een haartransplantatie overwegen en voor een haarsparende behandeling kiezen.

3. Wat is het verschil met een gewone FUE haartransplantatie?
In de regel wordt voor de haartransplantatie het volledige hoofd kort geschoren. Dit is bij een haarsparende haartransplantatie niet het geval. Bij een haartransplantatie zonder scheren kunnen op een behandeldag minder haarzakjes geoogst en getransplanteerd worden, dan bij een gewone FUE behandeling. Door de intensiviteit van de ingreep liggen de kosten vaak ook wat hoger.

4. Hoe zie ik eruit na een haartransplantatie zonder scheren?
In het donorgebied is niet zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Op de plaatsen waar de haarzakjes zijn geplaatst, kunnen zwellingen en rode verkleuringen zichtbaar zijn. De haarzakjes zijn gemiddeld na drie dagen vastgegroeid. Uw huid herstelt zich van de ingreep, dit kan met jeuk en korstvorming gepaard gaan. Geef korstjes de tijd om vanzelf van de huid te vallen. Loskrabben geeft een verhoogde kans op wondjes en infecties. Na zo’n tien tot veertien dagen is de huid vrijwel volledig hersteld van de ingreep.

5. Welke resultaten kan ik verwachten van een haarsparende haartransplantatie?
De resultaten die bereikt worden zijn uitstekend, al zijn ze niet direct zichtbaar. Bij een haartransplantatie heeft u even geduld nodig, voordat u nieuwe haargroei waar kunt nemen. Wanneer de haargroei start, ziet u hoe de resultaten zich ontwikkelen. Zo’n negen tot twaalf maanden na de haartransplantatie wordt het eindresultaat bereikt.

7. Zijn de bereikte resultaten blijvend?
Haarzakjes die succesvol getransplanteerd worden, blijven uw leven lang nieuwe haren produceren.

8. Is een haartransplantatie zonder scheren pijnlijk?
Nee, zowel het donorgebied als de transplantatie gebieden worden verdoofd. Door de verdovende middelen voelt u weinig van de ingreep, terwijl u volledig aanspreekbaar bent. Napijn die ontstaat als gevolg van de ingreep kan met een paracetamol worden bestreden.

9. Wordt een haartransplantatie zonder scheren ook in het buitenland uitgevoerd?
Er zijn buitenlandse aanbieders die een haarsparende haartransplantatie uitvoeren. Stel uzelf vooraf wel de vraag hoe het zit met de ervaring bij het behandelen van vrouwen en welke resultaten een behandelend arts reeds heeft behaald.

10. Wat zijn de kosten van een haartransplantatie zonder scheren?
De kosten worden bepaald door het aantal haarzakjes dat u laat transplanteren. Bij een haarsparende haartransplantatie kunnen op een behandeldag minder grafts getransplanteerd worden, dan bij een gewone FUE haartransplantatie. Daarom wordt er in sommige gevallen een meerprijs in rekening gebracht.

11. Kan ik korting krijgen op een haartransplantatie zonder scheren?
Ga bij meerdere haarklinieken naar een intakegesprek. U ontvangt dan verschillende prijsopgaves die u met elkaar vergelijkt. Aangezien klinieken vrij zijn in het samenstellen van behandeltarieven, kunt u hier al een aardige korting mee ‘verdienen’. Wij staan bekend om de uitmuntende prijs kwaliteit verhouding.

12. Hoe bereid ik me voor op een haartransplantatie zonder scheren?
Stop een aantal weken voor de haartransplantatie met roken. Het nuttigen van alcohol doet u vanaf zo’n 48 uur voor de ingreep niet meer. De behandeling wordt niet onder narcose uitgevoerd. Dat betekent dat u ’s morgens gewoon kunt ontbijten. Vertrek tijdig naar de kliniek, zonder dat u zich daarbij hoeft te haasten om op tijd te komen. De ingreep wordt nogmaals met u doorgenomen en vervolgens neemt u ontspannen en met vertrouwen in de behandelstoel plaats. Korte tijd na afloop van de haartransplantatie kunt u de kliniek verlaten.

13. Wat mag ik allemaal niet doen na een haartransplantatie?
De eerste weken doet u het rustig aan. Zware lichamelijke arbeid en intensief sporten dient u op een laag pitje te zetten. Afhankelijk van het soort werkzaamheden die u verricht, kunt u deze in overleg met de behandelend arts na verloop van tijd weer hervatten. Gun uw lichaam tijd om te herstellen, zodat u later met een goed gevoel terugkijkt op de behandeling.

14. Kan ik na een eerdere haarimplantatie een haarsparende ingreep als correctie ondergaan?
Corrigerende haartransplantaties worden uitgevoerd om eerder behaalde resultaten te verbeteren en/of de haardichtheid te vergroten. De mogelijkheden hiervoor zijn erg persoonlijk. Tijdens een intakegesprek bekijkt een ervaren haartransplantatie specialist uw hoofdhuid nauwkeurig. Daarbij gaat de aandacht uit naar de aanwezigheid van donormateriaal en de mate waarin een resultaat verbeterd kan worden. De specialist kan een advies geven voor een haarsparende FUE haartransplantatie.

15. Wordt een haartransplantatie zonder scheren ook bij mannen toegepast?
Ja, indien u langer haar heeft en dat liever niet wilt millimeteren kan de haarsparende FUE methode bij u worden toegepast. Dit gebeurt na overleg met de behandelend arts. Bij een haartransplantatie zonder scheren kunnen op een behandeldag minder haarzakjes getransplanteerd worden dan bij een standaard FUE ingreep.

16. Hoeveel haarzakjes worden tijdens een haartransplantatie zonder scheren getransplanteerd?
Waar artsen tijdens een standaard FUE haarimplantatie tot 3.500 haarzakjes transplanteren, ligt dat aantal bij een haarsparende behandeling aanmerkelijk lager. Het exacte aantal verschilt per situatie maar bedraagt doorgaans maximaal 1.500 tot 2.000 grafts.

17. Is een haartransplantatie zonder scheren duurder dan een gewone haarimplantatie?
Haarklinieken kunnen een toeslag rekenen voor de haarsparende FUE haartransplantatie. Een ingreep is vaak ook duurder, omdat er nu eenmaal minder haarzakjes getransplanteerd kunnen worden.

18. Is een haartransplantatie zonder scheren zichtbaar?
Als uw haar lang genoeg is, valt dit over het kortgeschoren gedeelte heen. In dat opzicht is het niet zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan. De behandelde huid is na de ingreep rood en licht gezwollen, dit zijn tijdelijke verschijnselen. Zo’n 7 tot 10 dagen na de haartransplantatie is uw huid vrijwel volledig hersteld.

19. Worden de kosten voor de haarsparende haartransplantatie vergoed?
Haartransplantaties worden vrijwel nooit vergoed, dat geldt ook voor de haarsparende FUE methode. Is er in uw situatie sprake van een medische noodzaak of haaruitval veroorzaakt door brandwonden of een ongeval, dan is vergoeding in sommige gevallen mogelijk.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie zonder scheren’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu