Bent u bang dat u haaruitval door stress heeft? Het is in sommige gevallen moeilijk om vast te stellen of u haaruitval heeft door stress of dat er een andere oorzaak is. Er zijn verschillende manieren om te herkennen wat de oorzaak is van haaruitval. Stress is natuurlijk sowieso voor het lichaam, maar wist u dat dit ook de trigger kan zijn voor een haarziekte? Kortom, het is belangrijk om vast te stellen waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt. Op deze manier kunt u namelijk ook kijken naar een oplossing voor dit probleem. Op de website van de Haarstichting vindt u meer informatie over oorzaken van haaruitval.
Heeft u last van erfelijke haaruitval?
Als u bij u zelf ziet dat uw haar dunner begint te worden, is de kans groot dat er sprake is van erfelijke haaruitval. In ongeveer 19 op de 20 gevallen is hier sprake van. In ongeveer 1 op de 20 gevallen is er sprake van een andere oorzaak, zoals een haarziekte of een tekort aan bepaalde voedingsstoffen.
Hoe veel last heeft u van stress?
Het is lastig om vast te stellen hoeveel stress iemand heeft. Er zijn echter wel een aantal manieren om te bepalen of u wellicht toch te veel stress heeft. Stress kan door allerlei dingen veroorzaakt worden. De meest voorkomende stressfactoren zijn:
- Stress door uw relatie(s).
- Stress door werk.
- Stress over gezondheid.
- Stress over financiële zaken.
Als u last heeft van stress, wordt het stresshormoon aangemaakt. Dit stresshormoon wordt ook wel cortisol genoemd. De hoeveelheid van dit hormoon in het lichaam kan worden gemeten. Het is bekend van dit hormoon dat dit erg kan schommelen. Na een flinke training kan cortisol al behoorlijk toenemen in het lichaam.
Andere kenmerken van te veel stress in het lichaam:
-
- U heeft moeite om ’s nachts in slaap te komen.
- U piekert veel.
- Hoge bloeddruk.
- Snelle ademhaling.
- U bent (over)gevoelig voor prikkels.
Wanneer kan stress haaruitval veroorzaken?
Alleen stress zal niet snel haaruitval veroorzaken. Stress kan echter wel de haaruitval versnellen. Dit is zeker het geval, wanneer er gedurende een langere tijd sprake is van ernstige of chronische stress. De ene persoon kan meer stress hebben dan de andere persoon. Sommige mensen gedijen zelfs het beste op een beetje stress. Probeer voor u zelf te bepalen of er sprake is van te veel stress.
Hoe kunt u stress verminderen?
Wanneer u te veel stress in uw leven heeft, zijn er een aantal zaken die u kunt doen. Het begint natuurlijk met het onderzoeken waar de stress precies vandaan komt. Als u dit heeft achterhaald, kunt u proberen de stressfactor weg te halen.
Dit is niet altijd even makkelijk. Daarom zijn een aantal dingen die u kunt doen om stress te verminderen:
- Yoga / Mindfullness / Meditatie.
- Zorg ervoor dat u inspanning afwisselt met ontspanning.
- Leef gezond.
- Wandelen in de buitenlucht is altijd goed.
- Zorg er voor dat u genoeg dingen doet waar u energie van krijgt.
Stress en gezondheidsproblemen zijn nauw met elkaar verbonden. Haaruitval door stress komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Zolang uw haar glanst is dat een van de tekenen dat uw lichaam in balans is. Naast stralend, glanzend haar is uw hoofdhuid in een stressvrije situatie soepel. Langdurige stress situaties maar ook plotselinge stress kunnen uw haar dof maken. Houdt deze situatie langer aan?Dan kan haaruitval door stress veroorzaakt worden.
Wat zijn de kenmerken van haaruitval door stress?
Haaruitval door stress kanbij vrouwen een vorm van telogeen effluvium zijn. Deze vorm van ongewenst haarverlies kan het beste omschreven worden als gelijkmatig verspreide haaruitval. Het is vaak een gevolg in de verstoring van de normale haargroei. Uw haren vallen meer en makkelijker uit bij onder meer het gebruik van een borstel of kam. Doorgaans groeien de haren na een periode van ongeveer een half jaar weer terug. U kunt echter geconfronteerd worden met een chronische vorm van telogeen effluvium die maanden tot jaren aanhoudt. Er kan sprake zijn van telogeen effluvium als u meer dan gemiddeld 100 haren per dag verliest. Uw huisarts kan vaststellen of uw haaruitval door stress wordt veroorzaakt. Overige kenmerken bij haaruitval door stress zijn onder meer:
- Dunner wordend haar
- Opvallende haaruitval die plotseling optreedt
- U heeft geen overige klachten zoals pijn of jeuk aan de hoofdhuid
In tegenstelling met mannelijke kaalheid die plaatsgewijs kan optreden is telogeen effluvium niet plaatselijk. Haaruitval door stress is een natuurlijke reactie van het lichaam dat reageert op extreme psychische of lichamelijke belasting. Deze stress situaties worden veroorzaakt door bijvoorbeeld:
- Het volgen van een streng dieet
- Bij vrouwen een bevalling
- Langdurig leiden aan hoge koorts
- Medische ingrepen die onder narcose worden uitgevoerd
- Blootstelling aan extreem lage of hoge temperaturen
Verminderen van haaruitval door stress
Haaruitval door stress is in de meeste gevallen accuut van aard. De normale haargroei hersteld zich veelal binnen 6 maanden. Houdt de haaruitval langer aan dan kan een chronische aard van telogeen effluvium ontstaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben die door uw huisarts en/of medisch specialist kunnen worden aangetoond:
- Gebruik van bepaalde medicijnen
- Aandoeningen aan de lever, alvleesklier en nieren
- Problemen met de schildklier
- Bloedarmoede
Stress wordt niet behandeld met medicijnen. Het is belangrijk dat u door de stress periode heen komt. Haaruitval door stress kan niet behandeld worden. Is het haarverlies acuut dan zal de haargroei zichzelf herstellen. U kunt daarvoor gebruik maken van zogenaamde hoofdhuid stimulerende producten. Diverse lotions en shampoos die haarverbeterend zijn zijn algemeen verkrijgbaar. Deze producten verbeteren de conditie van uw haar waardoor verdere beschadiging enigzins tegen wordt gegaan. De beste remedie om haaruitval door stress tegen te gaan en te verminderen is door de oorzaak weg te nemen. Als u weet wat de stress aanval heeft veroorzaakt dan is het belangrijk om herhaling te voorkomen.
Neem de stressfactor weg
Zeker extreme stress omstandigheden hebben een grote invloed op acute bovenmatige haaruitval. Haaruitval door stress kan verder beïnvloedt worden door de erfelijkheidsfactor. Zowel mannen als vrouwen worden met deze vorm van haarverlies geconfronteerd. Ga tijdig naar uw huisarts en laat u doorverwijzen naar een ervaren, gespecialiseerde dermatoloog. Het is belangrijk om de oorzaak van uw haaruitval te kennen. Als de oorzaak bekend is kunt u zich laten informeren over de eventuele behandelopties. De ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum in zowel Amsterdam, als Weert nemen de tijd voor een intake gesprek. Uw situatie wordt nader bekeken en met u besproken. Neem informatie die u van uw huisarts of specialist ontvangt mee naar het consult. De arts kan aan de hand hiervan samen u een behandeling samenstellen. Het is belangrijk dat u weer met vertrouwen in de spiegel kijkt.
Heeft u last van haaruitval door stress? Stress is een van de mogelijke triggers voor haarverlies. Emotionele en fysieke stress beïnvloeden de haargroeicyclus en hebben soms haarverlies tot gevolg. Om haaruitval door stress te stoppen, moet eerst de oorzaak bekend zijn. Het wegnemen of behandelen van de oorzaak zorgt ervoor dat het haarverlies stabiliseert en de haargroei tijd heeft om te herstellen. Stress gerelateerde haaruitval is in veel gevallen tijdelijk en het kan iedereen op elke leeftijd overkomen.
Zorgen over haaruitval door stress
Haaruitval is een bekend gevolg van stress. Langdurige emotionele druk of stress, zoals financiële problemen of het meemaken van familieproblemen veroorzaken plotselinge haaruitval. Een groot deel van het gezonde haar valt uit en nieuwe haargroei laat lang op zich wachten. Fysieke stress, als gevolg van ziektes, ongelukken, operaties of te grote overmatige inspanningen, is een andere vorm van stress die haarverlies veroorzaakt. Ongemerkt raakt u overweldigd door een bepaalde situatie en is het moeilijk om dit gevoel om te draaien. Houdt stress weken of maanden aan, dan leidt dit tot lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, vatbaarheid voor infecties en zelfs haaruitval. Kenmerkend is dat het haarverlies pas na drie of vier maanden optreedt en verspreidt over de hoofdhuid gebeurt.
Stress vermijden
De beste manier om haarverlies door stress te behandelen, is door het vermijden van stress. Stressmanagement is niet makkelijk en bovendien persoonlijk. Neem tijd om te ontspannen, zoek een hobby, pak uw sociale contacten op, ga sporten en neem voldoende rust. Passende manieren om stress ‘af te reageren’, zijn volop aanwezig en voor iedereen anders. Misschien heeft u genoeg aan voldoende slaap of helpt het door een lange wandeling te maken. Wat voor u een geweldige manier van ontspannen is, hoeft dat niet voor anderen te zijn.
Haargroei verbeteren
Neemt de stress af? Gewoonlijk herstelt de haargroei zich over een periode van zes tot negen maanden of langer. Stress gerelateerde haaruitval heeft zelden een medische behandeling nodig. Het aanpakken en wegnemen van de stressfactor is het allerbelangrijkste om het haarverlies te verminderen en te stoppen. Er zijn producten verkrijgbaar die helpen bij het stabiliseren van haaruitval en het verbeteren van de haargroei. De werking van hoofdzakelijk vrij verkrijgbare middelen is niet onderzocht en wetenschappelijk bewezen. Toch kan het gebruik nuttig zijn. Vitamines en mineralen zoals biotine, zink en selenium hebben een positieve invloed op de haarzakjes. Wees voorzichtig met voedingssupplementen en vraag advies aan uw (huis)arts. Waar een tekort aan voedingsstoffen niet goed is voor de lichaamsfuncties, is een te veel dat ook niet.
Minoxidil
Ondanks dat tijdelijk haarverlies niet echt een behandeling nodig heeft. Is het gebruik van Minoxidil lotion een optie om de haargroei te stimuleren. U brengt de lotion dagelijks een tot twee keer op de aangetaste huid aan en masseert het voorzichtig in. Zo verbetert u de doorbloeding en stimuleert u de haarzakjes. Verwacht niet meteen resultaat. Pas na meerdere maanden ziet u verbetering. Niet iedereen heeft baat bij het gebruik van Minoxidil. Het is een haargroeimiddel dat bewezen resultaten heeft bij het behandelen van alopecia androgenetica of erfelijk haarverlies.
Oorzaak haaruitval onderzoeken
Omdat het normaal is om dagelijks tot gemiddeld 100 haren te verliezen, valt haaruitval niet meteen op. Pas als u grotere hoeveelheden haar in uw borstel of op uw hoofdkussen vindt, ontstaat het vermoeden van haaruitval. Hoewel haarverlies tegenwoordig goed te behandelen is, maakt u zich zorgen. Het is niet fijn om te ervaren hoe een gezonde haardos er dunner en minder glanzend uitziet dan eerder. Duurt het haarverlies langer en ziet u geen verbetering? Wacht niet met het zoeken van hulp. Huisartsen hebben ervaring met het onderzoeken en diagnosticeren van haaruitval. Door te kijken naar uw actuele gezondheid, medische geschiedenis en bekendheid met haarverlies binnen uw familie, is het vaststellen van een oorzaak mogelijk. Aanvullend bloedonderzoek vindt plaats om eventuele gezondheidsproblemen uit te sluiten. Eens de oorzaak bekend is, kijkt u naar beschikbare behandelingen.
Aanpassen levensstijl
Iedereen maakt wel eens een drukke of inspannende periode mee. Staat u onder fysieke of emotionele druk? Probeer voldoende tijd te nemen om stoom af te blazen en te ontspannen. Is de spanning een gevolg van uw dagelijkse levensstijl? Overweeg aanpassingen aan te brengen, waardoor de spanning afneemt. Wees niet te rigoureus en ga bij uzelf na wat mogelijk is om de sleur te doorbreken. Ga stapsgewijs te werk. U zult zien dat ook met eenvoudige aanpassingen of veranderingen u meer ontspannen bent. Hetzelfde geldt voor uw voedingspatroon. Probeer te kiezen voor afwisselende voeding met voldoende variatie in de voedingsstoffen die u binnenkrijgt. Weet u niet waar u moet beginnen? Uw huisarts helpt u met advies en kan zorgen voor een doorverwijzing naar bijvoorbeeld een voedingsdeskundige of een mental coach.
Preventieve behandelmethodes
Naast het aanpassen van uw levensstijl, is het mogelijk om te kijken naar behandeltechnieken om de haargroei te stimuleren. Heeft u last van haarverlies door stress? Mesotherapie bij haaruitval is een minimaal-invasieve methode om de haarzakjes te voeden en stimuleren. Door het injecteren van vitamines, mineralen, aminozuren, eiwitten en plantenextracten krijgen de haarzakjes een boost en verbetert de doorbloeding. Onze specialisten werken met korte, fijne naalden die niet ver in de hoofdhuid doordringen. Het aanprikken van de huid gaat snel en veroorzaakt nauwelijks pijn. De techniek is veilig en bijwerkingen of risico’s zijn beperkt. Zwellingen en blauwe plekjes zijn tijdelijk zichtbaar. Deze nemen snel af en er is geen sprake van hersteltijd. Voor de beste resultaten, is mesotherapie in een kuur van 6 tot 8 sessies aan te raden.
Advies bij haarverlies</3>
Heeft u vragen over haaruitval of wilt u meer weten over preventie van haaruitval? Kom voor een adviesgesprek of consult naar onze kliniek in Weert. Onze specialisten beantwoorden uw vragen en laten zien wat we voor u kunnen betekenen. Het is mogelijk om voor en na foto’s te zien van eerder toegepaste behandelingen bij haaruitval. De specialist kijkt naar het haarverlies, onderzoekt de hoofdhuid en praat met u over uw gezondheid, medische geschiedenis en uw dagelijkse werkzaamheden en activiteiten. Meer weten of meteen een afspraak maken? We zijn telefonisch bereikbaar op +31495547848.
Haaruitval door stress FAQ – Veelgestelde vragen
1. Kan haaruitval door stress veroorzaakt worden?
Als u gedurende langere tijd veelvuldig te maken heeft met ernstige stress, druk van buitenaf en een voortdurend gehaast gevoel, kan dit inderdaad haaruitval veroorzaken. Bestaande haaruitval wordt vaak door stress extra versneld.
2. Hoe wordt haaruitval door stress veroorzaakt?
Stress verhoogt het adrenaline gehalte in uw lichaam. Onder normale omstandigheden wordt de adrenaline afgebroken door zowel lichamelijke inspanning als door de lymfeklieren. Door de stressfactor kan de adrenaline minder goed worden afgebroken door uw hoofdhuid. Adrenaline die in contact komt met talgklieren veroorzaakt de aanmaak van melkzuur. Melkzuur heeft een negatieve invloed op uw hoofdhuid en uw haargroei.
3. Hoe ziet haaruitval door stress eruit?
Haaruitval veroorzaakt door stress heeft meestal een zogenaamd diffuus patroon. Het haarverlies vindt verspreid over de hoofdhuid plaats. Bij haaruitval door stress wordt vaak een sterke toename van het haarverlies gezien, zonder dat daarbij sprake is van jeuk of een pijnlijke hoofdhuid. Uw haardos wordt opvallend dunner.
4. Komt haaruitval door stress alleen bij vrouwen voor?
Nee, haaruitval veroorzaakt door stress wordt ook bij mannen gezien. De haaruitval uit zich dan vaak op een andere manier dan bijvoorbeeld erfelijke kaalheid.
5. Heb ik haaruitval door stress?
Als u te maken heeft met onverklaarbare, overmatige haaruitval is het belangrijk om de oorzaak vast te laten stellen. Uw huisarts of dermatoloog kan aan de hand van uw verhaal meestal vaststellen of stress de uitlokkende factor is van het haarverlies.
6. Is haaruitval door stress blijvend?
Over het algemeen veroorzaakt stress tijdelijke haaruitval. Het is van belang om de veroorzakende factor zo snel mogelijk we te nemen. Probeer tijd voor uzelf te nemen en/of te ontspannen. Het kan soms helpen om actief te gaan sporten en op die manier aan de druk van buitenaf te ontsnappen. Als u meer ontspannen bent, kan de haargroei zich in sommige gevallen weer vanzelf herstellen. Dit kan meerdere maanden duren. Regelmatig komt het voor dat de haargroei zich onvoldoende of niet herstelt.
7. Word ik kaal door stress?
Haaruitval door stress vindt meestal verspreid over de hoofdhuid plaats. Zelden wordt iemand volledig kaal als gevolg hiervan. Wel wordt uw haardos dunner en dit is op den duur zichtbaar. Soms zijn kale plekken zichtbaar, maar dit is niet bij iedereen die last heeft van haaruitval door stress het geval.
8. Kan haaruitval door stress voorkomen worden?
Neem voldoende tijd voor uzelf. Af en toe een moment om te ontspannen en de dagelijkse sleur even vergeten, kan daarbij van pas komen. Zeker als u regelmatig met stress te maken heeft, is ontspanning erg belangrijk. Stoom afblazen betekent dat u beter in uw vel zit en dat is van positieve invloed op verschillende lichaamsfuncties, waaronder uw haargroei.
9. Is er een behandeling voor haaruitval door stress?
Van belang is om de stressfactor te verminderen en weg te nemen. Haaruitval op zich kan al een reden zijn om extra stress te krijgen. Probeer uzelf niet voortdurend druk te maken. Kies voor het gebruik van een haarversterkende shampoo en conditioner, zodat het melkzuur minder kans krijgt de haren te beschadigen. Als u zich stoort aan de dunnere haardos, kunt u het dragen van een tijdelijk haarwerk, mesotherapie bij haaruitval of een haartransplantatie ovewegen.
10. Kan ik een haargroeimiddel gebruiken om mijn haargroei te stimuleren?
Wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen hebben vaak een positieve invloed op de haargroei. Dit soort middelen kunnen echter ernstige bijwerkingen veroorzaken en zijn niet bij iedere gebruiker even effectief. Laat u altijd voorlichten door een (huis)arts over het gebruik van een haargroeimiddel. De arts kan samen met u bekijken en beoordelen welk middel het beste past bij uw situatie.
11. Hebben haargroeimiddelen effect op mijn gezondheid?
Haargroeimiddelen als Dutasteride, Finasteride en Minoxidil zijn oorspronkelijk bedoeld voor de behandeling van plas- en prostaatproblemen en een hoge bloeddruk bij mannen. Dat ze een positieve invloed op haaruitval werd later ontdekt en bewezen. Het gebruik van de middelen brengt een zekere kans op klachten met zich mee. Zo mogen zowel Dutasteride als Finasteride niet aan vrouwen voorgeschreven worden. Merkt u dat u tijdens het gebruik van een haargroeimiddel klachten ontwikkelt die u daarvoor niet had, maak hiervan dan melding bij de voorschrijvend arts. Indien nodig en wenselijk kan eventueel een ander middel voorgeschreven worden.
12. Heeft een hoofdmassage een stress verlagend effect?
Het doel van een hoofdhuidmassage is het verlagen van de aanwezige stress en ook om u een ontspannen gevoel geven. Bovendien wordt de doorbloeding op aangename wijze gestimuleerd, waardoor melkzuur minder kans krijgt om invloed uit te oefenen op uw haaruitval. Een massage van de hoofdhuid is een prima manier op het opgejaagde, stress gevoel te verminderen.
13. Is haaruitval door stress chronisch?
Om de haargroei te herstellen, is het belangrijk om de stressfactor weg te nemen. Hoe snel de haargroei zich herstelt, hangt van uiteenlopende factoren af. Neem de tijd om te ontspannen en kies ervoor om regelmatig te bewegen. Eventueel kunt u gebruik maken van voedingssupplementen die speciaal voor een gezonde haargroei zijn samengesteld.
14. Hoe ziet de haargroei eruit na een stressvolle tijd?
Doorgaans ziet uw haar er hetzelfde uit als voor het haarverlies. Toch kan het enkele maanden, in sommige gevallen zelfs jaren duren voordat uw haardos is hersteld. Tussentijds kiest u voor het gebruik van milde verzorgingsproducten en bent u bij voorkeur terughoudend met het gebruik van warme stylingapparatuur.
15. Wat is een goede manier om te ontspannen als ik stress wil reduceren?
Stress verminderen is van positieve invloed op zowel lichaam als geest. Toch is tijd nemen voor uzelf niet altijd vanzelfsprekend. Neem een uurtje voor uzelf, maak een ontspannende wandeling of kies voor een ontspanningsmassage. Lichaamsbeweging en sporten zijn voor velen een perfecte manier om te ontspannen en stress te verminderen.
16. Kan haaruitval door stress zich herhalen?
Iedereen is op een bepaalde manier gevoelig voor stress. Aanhoudende stress kan haaruitval veroorzaken, ook als u dit in het verleden eerder heeft ervaren. Het is helaas geen eenmalige gebeurtenis. Wees daarom alert en neem afstand als u merkt dat u onder druk komt te staan. Ga een extra uurtje sporten en zorg ervoor dat u de opgebouwde stress kwijtraakt.
Haaruitval door stress – FAQ
1. Hoe stop ik haaruitval door stress?
Regelmatig sporten, voldoende slaap en een uitgebalanceerd dieet bevorderen de haargroei. Vergeet niet om te ontspannen en uzelf rust te gunnen. De haargroei herstelt zich niet van de ene op de andere dag.
2. Hoe weet ik of mijn haarverlies door stress komt?
Dagelijks haarverlies beperkt zich meestal tot ongeveer 100 haren. Als u aanmerkelijk meer haar verliest, kan dat wijzen op telogeen effluvium of plotseling haarverlies. De oorzaak varieert en kan onder andere stress zijn. Ga na of u de afgelopen maanden langdurig onder druk heeft gestaan, ziek bent geweest of een medische ingreep heeft doorgemaakt. Ook traumatische gebeurtenissen veroorzaken haarverlies.
3. Is haaruitval door stress omkeerbaar?
Haarverlies als gevolg van stress stopt meestal wanneer de stress stopt. Het haar groeit doorgaans binnen 6 tot 9 maanden terug, zonder dat een behandeling nodig is. Een enkele keer duurt het langer voordat de haargroei weer is zoals eerder.
4. Veroorzaakt angst haarverlies?
Aanhoudende angst kan net zoals stress dat doet, ervoor zorgen dat er plotseling een toename is van haarverlies. Ook hierbij geldt dat het een tijdelijke situatie is en dat het haarverlies kan herstellen als de angst wordt weggenomen.
5. Kan een depressie haarverlies veroorzaken?
Depressiviteit en haarverlies zijn vaak nauw met elkaar verbonden. Mensen die depressief zijn, kunnen merken dat het haar gevoeliger wordt voor beschadigingen en makkelijker uitvalt. De kenmerken van een depressie zoals een slecht humeur, een laag zelfbeeld en een leeg gevoel zijn van invloed op de haargroei en haaruitval.
6. Hoelang duurt het voordat haar teruggroeit na een stressvolle periode?
De duur van het stress gerelateerde haarverlies duurt ongeveer 3 maanden. Na een maand of 6 begint de haargroeicyclus opnieuw en wordt verbeterde haargroei zichtbaar. In bepaalde gevallen duurt het langer dan een jaar, voordat de haardos volledig is herstelt.
7. Is mijn humeur van invloed op mijn haargroei?
Onderzoek heeft aangetoond dat zowel emotionele als fysieke stress invloed op de haargroei kan hebben en niet alleen de haarzakjes, maar uw gezondheid in het algemeen kan aantasten. De rust bewaren is belangrijk voor het behoud van een gezonde haargroei.
8. Veroorzaakt slaapgebrek haarverlies?
Het is aangetoond dat slaapgebrek negatieve gevolgen heeft voor uw lichaam en de diverse lichaamsfuncties. Langdurig slaapgebrek leidt indirect tot haaruitval en dunner wordend haar. Het gebrek aan slaap is van invloed op het verhogen van het stressniveau, waarvan het bekend is dat het haarverlies veroorzaakt.
9. Is een gezonde haardos van invloed op mijn zelfvertrouwen?
Het uiterlijk van uw haar is eenvoudig te veranderen door een nieuw kapsel, een andere kleur en een mooie styling. Goed verzorgd haar geeft de indruk van een verzorgd uiterlijk. Het geeft uw zelfvertrouwen een boost en het zorgt ervoor dat u lekker in uw vel zit. Haarverlies daarentegen verandert uw uiterlijk op negatieve manier en kan leiden tot een sociaal isolement.
10. Waarom geeft een verzorgd kapsel een goed gevoel?
Net zoals hoofdhuidmassage helpt met te ontspannen, geeft een verzorgde haardos ook een goed gevoel. Uw lichaam maakt endorfine en serotonine aan, beide hormonen helpen met het creëren van een rustig en positief gevoel.
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?
Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haaruitval door stress’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.
- Gratis eerste consult
- Altijd in ervaren handen
- Uw zorg is onze zorg
- Professioneel en eerlijk advies
- Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert