fbpx

Haaruitval test

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Met een haaruitval test laat u onderzoek doen naar de oorzaak van haarverlies. Haaruitval kan vele oorzaken hebben. Denk hierbij aan genetische gevoeligheid, stress of medicijngebruik. Een op de drie mannen boven de 30 jaar ervaart haarverlies. Dit aantal stijgt tot ruim de helft van de mannen vanaf 50 jaar. Omdat vol haar nog altijd een schoonheidsideaal is, voelen veel mensen zich ongemakkelijk en ongelukkig bij zichtbaar haarverlies. Een haaruitval test laat zien hoe groot bijvoorbeeld het risico op erfelijk haarverlies is en wat u kunt doen om haarverlies te verminderen.

Toepassen haaruitval test

Dagelijks verliest u tussen de 50 en 100 haren, zonder dat dit invloed hoeft te hebben op het uiterlijk van uw haardos. Dunt uw haardos aanmerkelijk sneller uit en ziet u regelmatig grote hoeveelheden haar op uw hoofdkussen of in het doucheputje? Overmatig haarverlies is niet uit te sluiten en het verdient de aanbeveling om naar uw (huis)arts te gaan om onderzoek te laten verrichten. Mannen zien al op relatief jonge leeftijd een terugwijkende haarlijn en een hoger voorhoofd ontstaan. Minder bekend is dat vrouwen, vooral vanaf de menopauze, last hebben van haarverlies. Waar bij mannen volledig haarverlies geen uitzondering is, zien vrouwen eerder verspreide haaruitval zonder echte kale plekken. Haaruitval is niet altijd het gevolg van genetische gevoeligheid, soms is er sprake van een ziekte of medische behandeling.

Neem haaruitval serieus

Als u een ongebruikelijk grote hoeveelheid haar binnen een paar weken verliest, is het beter om professionele hulp te zoeken. Sla de beschikbare thuistests over en vraag advies aan een arts. Deze heeft ervaring met het onderzoeken van haaruitval en stelt snel een diagnose. Zodra u de oorzaak kent, is het mogelijk om een oplossing of behandeling te zoeken. Vergeet de ‘wondermiddelen’ die een volle, gezonde haardos geloven. In veel gevallen betaalt u een hoog bedrag en verbetert het haarverlies niet. Het is beter om rechtstreeks advies te vragen aan een arts, zodat u het haarverlies met de juiste middelen aanpakt. Veel voorkomende oorzaken van haarverlies zijn:

Alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval

Erfelijke kaalheid is de meest vast gestelde vorm van haaruitval. Het is kenmerkend voor mannen die zien hoe de inhammen dieper worden en de kruin begint te kalen. Vrouwen zijn op een andere manier gevoelig voor genetisch haarverlies en krijgen hier op latere leeftijd dan mannen mee te maken. De oorzaak is te herleiden naar een overgevoeligheid voor het mannelijke DHT-hormoon. Dihydrotestosteron beïnvloed de haargroei en vernietigd haarzakjes.

Alopecia areata, pluksgewijs haarverlies

Alopecia areata kenmerkt zich door de opvallende (ovaal)ronde kale plekken die duidelijk begrensd zijn. Het treft kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Aangenomen wordt dat het een auto-immuunreactie is, waarbij het eigen lichaam de haarzakjes aanvalt. Opvallend is dat de aandoening vaak vanzelf tot rust komt en stabiliseert. De haargroei herstelt zich op termijn volledig, al duurt dit bij de een soms langer dan bij de ander.

Telogeen effluvium, plotselinge haaruitval

Fysieke trauma’s of emotionele stress hebben een toename van het dagelijkse haarverlies tot gevolg. Langdurige ziektes, medische behandelingen of een operatie, maar ook het verlies van een dierbare, financiële moeilijkheden en problemen op het werk zijn een trigger voor plotseling haarverlies. Kenmerkend is dat het haarverlies zich pas een paar maanden later voordoet. Door de oorzaak van de stress weg te nemen, herstelt de haargroei zich bijna volledig.

Verlittekenende haaruitval

Cicatriciële alopecia is een vorm van haaruitval waarbij de haarzakjes verschrompelen en verloren gaan. De schade die hierdoor aan uw haardos ontstaat, is onomkeerbaar. De oorzaken zijn divers en vinden zich onder andere in bacteriën, schimmels, virussen en/of auto-immuunreacties. Om erger te voorkomen, is het belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen en een behandelplan op te stellen.

Trichotillomanie

Trichotillomanie is een dwangstoornis, waarbij mensen zelf het haar uittrekken. Als de haren langdurig uitgetrokken worden, is hergroei op den duur niet langer mogelijk. Het is belangrijk om al in een vroeg stadium van deze dwangmatige handeling hulp te zoeken. De aandoening of ziekte begint al in de puberteit en treft vooral meisjes en jonge vrouwen. Het uittrekken van de haren beperkt zich niet alleen tot het hoofdhaar. Het uittrekken van de wimpers en wenkbrauwen is ook onderdeel van de dwangstoornis.

Haaruitval testen

Vaak zijn hormonen verantwoordelijk voor haarverlies. Om deze diagnose te stellen, zal een arts uw hoofdhuid onderzoeken en vragen stellen over familiale bekendheid met haaruitval. Alopecia androgenetica is duidelijk herkenbaar. Om gezondheidsproblemen uit te sluiten, vindt een bloedonderzoek plaats. Eventueel vindt een zogenaamde trektest plaats, waarbij de arts een aantal strengen haar pakt en daar zachtjes aan trekt. Als meer dan 10% van de haren loskomt, is dat een teken van overmatig haarverlies. Wilt u niet meteen naar een arts? Kwalitatief hoogwaardige thuistests stellen u in de gelegenheid om op eenvoudige manier testmateriaal af te nemen en onderzoek te laten verrichten. Binnen een korte tijd weet u meer over de oorzaak van haaruitval.

Wat helpt bij haarverlies?

Als u op tijd actie onderneemt, is haaruitval vaak goed te behandelen. Afhankelijk van de oorzaak en mate van haarverlies zijn zowel minimaal-invasieve als chirurgische behandelingen beschikbaar. Onze specialisten bieden preventieve behandelingen aan, maar ook mesotherapie bij haaruitval is een bewezen manier bij het behandelen van haaruitval. Voorkom dat u veel geld uitgeeft aan ‘wondermiddelen’ die achteraf niet blijken te werken. Klinkt iets te mooi om waar te zijn? Vaak is dat helaas ook het geval. Omdat een product niet werkt, zet het haarverlies zich onverminderd door en raakt u verder achterop.

Kies een bewezen behandeling

Heeft u last van haaruitval en doet u onderzoek naar beschikbare behandelmethodes? Acura Medisch Centrum geeft advies op maat. Onze specialisten hebben ervaring met preventieve technieken en passen met succes mesotherapie bij haaruitval toe. Mesotherapie is een behandeling die volledig op maat aanpasbaar is. De gebruikte werkzame stoffen verbeteren de doorbloeding in de hoofdhuid en geven de haarzakjes gezonde voedingsstoffen waardoor ze een boost krijgen. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek bij onze kliniek in Weert. Plan uw consult online of neem telefonisch contact op met onze medewerkers. We zijn bereikbaar op +31495547848.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu