fbpx

Haarvitaminen – haaruitval vitamine

Het is algemeen bekend dat uw lichaam bepaalde voedingsstoffen en mineralen nodig heeft, om gezond te zijn. Ook voor een gezonde huid en gezonde haargroei heeft u bepaalde vitaminen en mineralen nodig. Om deze reden heeft Acura Medisch Centrum haar eigen haarvitaminen ontwikkelt. Deze vitamines en mineralen voor het haar zijn ontwikkeld ter ondersteuning van een goede en gezonde haargroei. Haar dat verloren is gegaan, kan worden behandeld met een haartransplantatie of haarimplantatie.

Haarvitaminen of haaruitval vitamine?
Haarvitaminen of haaruitval vitamine?

Er zijn veel vitaminen supplementen voor het haar die beweren het haar voller, dikker, gezonder en glanzender te maken. Maar in hoeverre werken deze producten nu echt? En welke stoffen zijn belangrijk voor uw haar?

Haarvitaminen en mineralen: Biotine

Wist u dat Biotine bij de B-vitamines behoort? Deze vitamine is belangrijk om energie te produceren. We vinden biotine onder andere terug in bijvoorbeeld eieren, noten en bloemkool. Van Biotine is bekend dat het de haargroei stimuleert en een gezonde haargroei bevordert.

Haarvitaminen en mineralen: Vitamine A

Wanneer we kijken naar verschillende soorten huid-, haar- en nageltabletten, gaat het vaak om producten met hierin Vitamine A. Deze vitamine is essentieel voor de opbouw en het versterken van huid en haar.

Haarvitaminen en mineralen: Omega-3

Omega-3 is bekend van onder andere visolie. Omega-3 is een zogenaamd vetzuur. Dit kan onder andere helpen bij beschadigd en droog haar, maar ook bij haaruitval. Voedsel met Omega-3 vetzuren zorgen ook voor het herstellen en beschermen van huid- en haarcellen, door ze van binnenuit te hydrateren.

Diverse andere vitaminen en mineralen tegen haaruitval

Het supplement van Acura Medisch Centrum bevat ook diverse andere stoffen die een gezonde haargroei ondersteunen. Denk hierbij aan Keratine, Foliumzuur, Zink, vitamine D en diverse andere soorten B-vitamines.

Gebruik de haarvitaminen als aanvulling

Let op dat de haarvitaminen worden gebruikt als aanvulling op de voeding. Het is dus geen vervanging van bepaalde soorten eten. Voor een gezonde haargroei is het daarom belangrijk dat u gezond en gevarieerd eet, zodat u alle benodigde stoffen voor een gezonde haargroei binnen krijgt.

Kosten van de haarvitaminen

Acura Medisch Centrum heeft een speciaal haarvitaminen preparaat ontwikkeld. U neemt iedere ochtend of avond 2 pillen.

Haarvitaminen – haaruitval vitamine FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haarvitaminen – haaruitval vitamine. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Klopt het dat vitaminegebrek haaruitval kan veroorzaken?
Langdurig vitaminegebrek heeft diverse verschijnselen tot gevolg. Broze nagels, droge huid, vermoeidheid, stijfheid en pijnlijke gewrichten zijn oorzaken van vitaminegebrek die zich eerder uiten dan haarverlies. Houdt het vitaminegebrek echt langdurig aan, dan kan ook uw haargroei hierdoor beïnvloed worden. Enkel en alleen haaruitval als gevolg van een vitaminegebrek komt vrijwel nooit voor.

2. Hoe weet ik of ik vitaminegebrek heb?
Als u met bepaalde klachten bij uw (huis)arts komt, kan deze een tekort aan vitamines en mineralen vrij eenvoudig aantonen door middel van bloedonderzoek.

3. Hoe wordt een vitaminegebrek aangevuld?
Huisartsen of specialisten kunnen u een hoge dosering van een bepaalde vitamine voorschrijven. U gebruikt dit soort vitaminesupplementen volgens voorschrift en zolang de arts u dit voorschrijft. Tussendoor kunnen regelmatige bloedcontroles plaatsvinden.

4. Kan ik preventief een haarvitamine supplement gebruiken?
Vitaminesupplementen zijn in een breed assortiment vrij verkrijgbaar. Toch wordt een supplement niet zomaar geadviseerd. Zeker als u dagelijks gevarieerd eet met daarbij een gezonde variatie fruit en groenten, is een supplement vaak overbodig. Een teveel aan vitamines en mineralen doet uw lichaamsfuncties eerder slecht dan goed. Beperk u tot een supplement dat is samengesteld uit haarvitamines zoals biotine en Omega-3.

5. Is haaruitval altijd een gevolg van vitaminegebrek?
Nee, zeker niet. Haaruitval kent uiteenlopende oorzaken. Vitaminegebrek is zelden de daadwerkelijke en enige oorzaak van uw haarverlies.

6. Hoe wordt ijzertekort veroorzaakt?
Gebrek aan ijzer kent diverse oorzaken en komt regelmatig voor bij vegetariërs, veganisten, menstruerende vrouwen en/of na ernstig bloedverlies. Soms zijn maag-darmziekten of bepaalde chronische aandoeningen de oorzaak van ijzergebrek.

7. Kan ijzertekort voorkomen worden?
Evenwichtige voeding is belangrijk om uw lichaam van voldoende ijzer te voorzien. Het wordt afgeraden om zonder ijzertekort een speciaal ijzersupplement te gebruiken. Met name vegetariërs dienen extra aandacht te besteden aan ijzerrijke voedingsmiddelen. IJzer zit onder meer in vlees, gevogelte en vis. Daarnaast zijn groene groenten, spinazie, bloemkool, tomaat, pompoen en citrusvruchten gekend om het hoge ijzergehalte. In combinatie met peulvruchten en granen krijgt u dagelijks voldoende ijzer binnen om het gehalte op peil te houden.

8. Is haaruitval door vitaminegebrek blijvend?
Wanneer het gebrek wordt aangevuld, zal de haargroei zich doorgaans herstellen. Het kan enkele maanden duren voor u verbeteringen ziet.

9. Ik gebruik nieuwe medicatie, kan ik preventief een haarvitamine gebruiken?
Van sommige medicatie is bekend dat ze haaruitval als mogelijke bijwerking kunnen hebben. Niet iedereen is daar op dezelfde manier gevoelig voor. Deze vorm van haarverlies is vaak tijdelijk en het is niet altijd zeker of een vitaminesupplement daar in positieve zin aan bijdraagt. Vraag advies aan de voorschrijvend arts.

10. Zijn haaruitval vitamines vrij verkrijgbaar?
Ja, de meeste vitaminesupplementen zijn vrij verkrijgbaar. Let op dat u nooit meer gebruikt van een supplement dan dat de verpakking vermeld. Een teveel is ook niet goed.

Haaruitval vitamine – FAQ

1. Kunnen vitamines haarverlies ongedaan maken?
Meestal gebruiken mensen met haarverlies vitamine- en mineralensupplementen, omdat wordt aangenomen dat ze haaruitval verminderen, stoppen en mogelijk zelfs omkeren. Bij de meerderheid van deze supplementen ontbreekt echter wetenschappelijk bewijs.

2. Werken haaruitval vitamines?
Er is onvoldoende onderzoek gedaan naar de effectiviteit van haaruitval vitamines. Zowel op het gebied van haarverlies als de haargroei en de gezondheid van de hoofdhuid en haar, ontbreken gegevens. In enkele gevallen, waarin haarverlies een gevolg is van een tekort aan voedingsstoffen, helpt een supplement bij het verbeteren van de haargroei.

3. Welke vitamines zijn van invloed op de haargroei?
Biotine, vitamine B7 is een van de essentiële vitamines voor haargroei. Biotine is daarnaast ook belangrijk voor de groei van uw nagels. Voedingstekorten, waarbij biotine een rol speelt zijn verantwoordelijk voor broze nagels, zenuwbeschadiging en haaruitval.

4. Wat zijn de bijwerkingen van een biotine supplement?
Het gebruik van een supplement zonder dat er sprake is van een tekort, kan averechts werken en zelfs klachten veroorzaken. Bijwerkingen zijn huiduitslag, nierproblemen en spijsverteringsproblemen. Gebruik geen supplement als u geen aangetoond tekort heeft en gebruik nooit meer dan de voorgeschreven hoeveelheid.

5. Kan een teveel aan B-vitamines haarverlies veroorzaken?
Een minimale dagelijkse dosis van alle vitamines en mineralen is nodig voor het behoud van een goede gezondheid. Aanzienlijke verhoogde en extra dosissen veroorzaken klachten en ziekten. Klachten die wijzen op een overschrijding van vitamines zijn misselijkheid, constipatie, diarree, huiduitslag en haaruitval.

6. Is zink goed voor een gezonde haargroei?
Zink speelt een belangrijke rol bij zowel de haargroei als het herstel van beschadigd haarweefsel. Zink zorgt ervoor dat de natuurlijke olieklieren goed werken.

7. Hoelang duurt het, voordat een vitamine supplement werkt bij haarverlies?

Als u een vitamine supplement voorgeschreven heeft gekregen bij een tekort, dan duurt het enige tijd voordat u resultaat ziet. Het aanvullen van een tekort kan even duren. Als de oorzaak van het haarverlies, het vitaminetekort, wordt weggenomen dan kunnen de verschillende lichaamsfuncties zich herstellen.

8. Waarom verlies ik plotseling veel haar?
Oorzaken van plotseling haarverlies zijn naast slechte voeding soms ook stress, haarziekten, traumatische gebeurtenissen en medische aandoeningen.

9. Mijn haar valt uit, heb ik last van ijzertekort?
Bloedarmoede door ijzertekort is een bekende oorzaak van haaruitval. Om ijzertekort aan te tonen is bloedonderzoek nodig. Als er inderdaad sprake is van een gebrek aan ijzer, zal een arts u ijzerpillen voorschrijven. Het duurt enige tijd, voordat de waarde terug op niveau is. Regelmatige controle van de bloedwaarde houdt de vooruitgang bij.

10. Zijn multivitaminen goed voor een gezonde haargroei?
In een dagelijks gevarieerd voedingspatroon zitten voldoende vitamines en mineralen voor een normale haargroei. Zonder tekort is het nemen van multivitaminen vaak overbodig en het neemt de kans op klachten door een overschot aan vitamines weg. Wanneer u een supplement wilt gebruiken dat van invloed is op de haargroei, kies dan voor vitamine B-complex. Deze vitamine zit van nature in volkoren granen, vlees, vis, zeevruchten, amandelen en donkere bladgroenten.

11. Werken haargummies?
De meeste haargummies bevatten naast biotine, vitamines A, C, D en E. De samenstelling kan gunstig zijn voor de haargroei, maar ook hier ontbreekt het nodige onderzoek die de resultaten bevestigen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haarvitaminen – haaruitval vitamine’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu