fbpx

Hals verjonging

Overweegt u verjonging van uw hals? Uw gezicht verandert met het ouder worden. Dit is een natuurlijk proces waar ook uw hals en decolleté mee te maken krijgen. Tekenen van het ouder worden zijn niet alleen zichtbaar in uw gezicht, ook de huid van uw hals wordt slapper en krijgt zichtbare lijntjes en rimpels. Regelmatige blootstelling aan het zonlicht versnelt het ontstaan van ongewenste rimpels en lijnen. Stoort u zich aan het uiterlijk van uw hals? Een hals verjonging is een veilige behandeling die direct zichtbare resultaten biedt.

Hals verjonging.
Hals verjonging.
Veilige hals verjonging

De huid is kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. In combinatie met een afname van de huidelasticiteit kan dit leiden tot een afgezakte huid, duidelijk zichtbare rimpels en lijntjes. Uw hals is mede bepalend voor uw uitstraling en waar uw gezicht soms minder snel veroudert, verraadt uw hals al snel uw echte leeftijd. Met behulp van verschillende cosmetische behandelingen kan een hals verjonging u meer zelfvertrouwen geven. De behandeltechnieken zijn veilig en geven natuurlijke resultaten. Na een hals verjonging heeft uw hals weer een vitale, jeugdige uitstraling. Afhankelijk van uw verwachtingspatroon en voorkeur voor een behandeling kan een hals verjonging toegepast worden met behulp van de volgende technieken:

De behandelingen hebben elk een eigen unieke werking en worden voor goede resultaten uitgevoerd door ervaren specialisten. Tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum wordt uw hals nauwkeurig bekeken en zal de arts u een behandeling voor een hals verjonging voorstellen. De behandeling is gericht om een oplossing te bieden bij:

 • Rimpeltjes, lijntjes als gevolg van hals huidveroudering
 • Slappe en dunne halshuid
Fractional laser bij hals verjonging

Voor effectieve resultaten bij een hals verjonging is een fractional laser behandeling uitermate geschikt. De omliggende huid wordt tijdens de behandelsessie intact gelaten, waardoor een vlot herstel mogelijk wordt. De CO2 fractional laser geeft als resultaat zowel een gladde als meer soepele huid. Het is bovendien een behandeling waar vrijwel iedereen voor in aanmerking komt. Hoe werkt een fractional laser behandeling bij hals verjonging? Uw huid wordt voorafgaand aan de laserbehandeling met een verdovende crème ingesmeerd. Nadat de crème is ingewerkt en verwijderd, vangt de eigenlijke verjongingsbehandeling van de hals aan. De laserstralen worden door een raster op uw huid geschoten, waardoor als het ware minuscule gaatjes in de huid gebrand worden. De bovenste huidlaag schilfert hierdoor af en de huidstructuur in het behandelde gebied maakt een opmerkelijke verbetering door. Het toepassen van de fractional CO2 laser is echter niet volledig pijnloos. Door de laserstralen kunt u een soort branderig gevoel ervaren. Gedurende de behandeling wordt uw huid gekoeld, hiervoor wordt een cooler gebruikt. Na afloop van de behandelsessie wordt uw huid met een verkoelende crème behandeld. Uw huid heeft zo’n 1 tot 2 weken nodig om volledig te herstellen van de behandeling. Het resultaat is een strakkere huid die mooi glad is. Met de juiste verzorging houdt het effect van de hals verjonging zo’n 1 tot 3 jaar aan. De fractional laser behandeling wordt toegepast bij Acura Medisch Centrum in Weert. Het intakegesprek kan zowel in Weert als in de kliniek in Amsterdam plaatsvinden.

Hals verjonging door middel van Ultherapie

Een andere niet-operatieve manier om een hals verjonging uit te laten voeren is met behulp van Ultherapie. Deze cosmetische behandeling is een alternatief voor een facelift en/of huid verstrakkende operatie. Ultherapie werkt op basis van geluidsgolven en is een ideale behandeling om de halshuid te verjongen. De behandeling kan worden toegepast als uw huid minder stevig is dan voorheen en uw het idee heeft van een lossere huid. Zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking voor Ultherapie.Uw geschiktheid wordt tijdens een vrijblijvend intakegesprek door een ervaren specialist bekeken. Tijdens de behandelsessie hanteert de behandelend arts een applicator die op uw huid wordt geplaatst. De opbouw van uw huid wordt nauwkeurig in beeld gebracht, waardoor de applicator gedoseerde energie onderhuids af kan geven. De warmte die hierbij vrijkomt stimuleert de aanmaak van het lichaamseigen collageen. Geleidelijk aan verstrakt uw huid, waardoor een liftend effect ontstaat. Ultherapie is een pijnloze behandeling die een hals verjonging tot gevolg heeft. De behandelde huid herstelt snel van de ingreep. Resultaten ontwikkelen zich in de weken en maanden na de behandelsessie. Het resultaat van de hals verjonging is gemiddeld na drie tot zes maanden optimaal. Aangezien het natuurlijke huidverouderingsproces niet gestopt kan worden, heeft u soms baat bij een herhaalsessie. De behandelend specialist geeft u hierover meer informatie.

Hals verjonging met fillers of injectables

Fillers zijn een ideale behandelmethode om oppervlakkige rimpels op te vullen en voor het verbeteren van uw gezichtscontouren. Fillers, ook wel injectables, zijn een veelvuldig toegepast cosmetische behandeling die direct zichtbare resultaten biedt. Ook een hals verjonging kan met een fillerbehandeling worden toegepast. Fillers hebben een aantal kenmerken:

 • Veilige cosmetische behandeling
 • Natuurlijke resultaten
 • Resultaten zijn direct na de behandelsessie zichtbaar
 • Minimale kans op complicaties
 • Vrijwel pijnloos

Acura Medisch Centrum werkt met verschillende soorten fillers, die elk unieke kenmerken en toepassingsgebieden hebben. De fillers zijn gemaakt op natuurlijke basis en bevatten het lichaamseigen hyaluronzuur. Hyaluronzuur is belangrijk voor de opbouw van uw huid, maar ook zenuw- en bindweefsel kunnen niet zonder hyaluronzuur. Deze bijzondere bouwsteen geeft uw huid zowel veerkracht als soepelheid. Het is daarmee een ideale basis voor een fillerbehandeling. Rimpels worden op natuurlijke wijze opgevuld en ook krijgt uw huid meer volume. Er wordt door de ervaren Acura specialisten bewust gekozen voor het gebruikt van tijdelijke fillers. Uw lichaam verandert door het verouderingsproces. De effecten van permanente fillers zijn niet voldoende bekend om een natuurlijk resultaat te garanderen. Welke filler bij u wordt gebruikt wordt tijdens het intakegesprek met u doorgenomen. De kliniek werkt met de bekende fillers van onder meer Stylage, Ellansé, Juvéderm en Juvenus. Afhankelijk van het te behandelen gebied, uw wensen en de volume hoeveelheid wordt een keuze voor een filler gemaakt. Resultaten van een fillerbehandeling zijn direct zichtbaar. Hoe lang de resultaten zichtbaar blijven, verschilt van persoon tot persoon. U moet rekenen op een periode die varieert van 6 tot 18 maanden. Daarna kunt u de fillerbehandeling herhalen. Interessant om te weten is dat de resultaten langer aanhouden, naarmate de behandeling vaker wordt toegepast.

Kosten hals verjonging

Een hals verjonging is een cosmetische ingreep met een zeker prijskaartje. Afhankelijk van het soort behandeling variëren de kosten. Vaak is een hals verjonging een persoonlijke behandeling, waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen en uw verwachtingspatroon. De artsen van Acura Medisch Centrum geven u graag een persoonlijk behandelvoorstel in combinatie met een overzichtelijke prijsopgave. De fillerbehandeling is voor hals verjonging het goedkoopste. Welke behandeling uw voorkeur ook heeft, het streven en de nadruk liggen op het verjongen van uw hals. Het resultaat is een frisse, jeugdige uitstraling.

Meer informatie hals verjonging

Twijfelt u of u ‘iets’ wilt laten doen aan de dunner wordende huid in uw hals? Begint uw hals huid af te zakken? Een verjonging van de hals is een niet chirurgische en uiterst veilige cosmetische behandeling. Met de verschillende behandeltechnieken worden uitstekende resultaten bereikt. Bent u benieuwd hoe en welke behandeling bij u resultaat kan geven? Een afspraak voor een intakegesprek is snel gemaakt. Tijdens het gesprek luistert de behandelend specialist aandachtig naar hetgeen u stoort, uw wensen en verwachtingen. Vragen over uw gezondheid en medicijngebruik worden gesteld, waarna de arts u een behandeling voorstelt. De behandeling wordt nader toegelicht en u krijgt voorbeelden te zien van behandelingen die reeds in de kliniek hebben plaatsgevonden. Voor uw eigen beeldvorming is het belangrijk om te zien wat realistische resultaten zijn. Komt uw verwachtingspatroon niet overeen met wat mogelijk is? De arts zal uw verwachtingen bijstellen, door dit te doen worden eventueel teleurstellende resultaten voorkomen. U kunt erop vertrouwen dat de specialisten van Acura Medisch Centrum altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen het eigen vakgebied. Samen met u wordt gestreefd naar de mooiste resultaten van een hals verjonging. Het intakegesprek kan plaatsvinden in zowel Amsterdam als Weert. De fillerbehandeling worden zowel in Amsterdam als in Weert uitgevoerd. Voor een fractional laser behandelsessie en Ultherapie gaat u naar de moderne privékliniek in Weert.

Contact met Acura Medisch Centrum

De beste manier om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een hals verjonging, is door een afspraak te maken voor een intakegesprek. U kunt zichzelf op dit gesprek voorbereiden door alvast wat informatie over hals verjonging en ervaringen van behandelingen te lezen. Tijdens het gesprek heeft u voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak. Het spreekt voor zich dat u ook via het online contactformulier contact op kunt nemen. U bent van harte welkom voor een oriënterend kennismakingsgesprek, waarbij u rustig iemand mee kunt nemen die u vertrouwt. Samen onthoudt u meer van de verstrekte informatie. Zeker als u erg nerveus bent is het verstandig om niet alleen naar het gesprek te gaan. Bovendien vergeet u samen minder snel belangrijke vragen te stellen over de hals verjongende ingreep die u overweegt te ondergaan.

Hals verjonging FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over hals verjonging. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe kan mijn hals verjongd worden?
Onder invloed van het ouder worden en invloeden van buitenaf neemt de elasticiteit van uw huid af. Dit kan uiteindelijk een afhangende huid tot gevolg hebben. Uw hals is één van de in het oog springende gebieden waar de veroudering snel opvalt. Tegenwoordig kan een hals verjonging zowel op chirurgische als niet invasieve manier gebeuren. Een cosmetisch arts bespreekt de mogelijke behandelingen die bij u een natuurlijk resultaat geven. U kunt hierbij onder meer denken aan fillers, fractional laser of Ultherapie.

2. Wat houdt hals verjonging precies in?
Een hals verjongende behandeling biedt een gerichte oplossing bij een slappe, dunne huid. De lijntjes en rimpeltjes die ontstaan zijn, als gevolg van huidveroudering in de hals, worden effectief behandeld. Uw huid ziet er na de behandeling strakker uit en voelt steviger aan.

3. Hoe werkt Ultherapie bij hals verjonging?
Ultherapie is een niet chirurgische behandeling, waarmee de huid van de hals en nek gelift wordt. De behandeling is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen, waardoor de huid zich verbetert en verstrakt.

4. Waarin verschilt Ultherapie van een laserbehandeling?
Ultherapie is gebaseerd op ultrasone geluidsgolven die de diepere huidlagen op effectieve wijze bereiken en behandelen, zonder de omliggende huid te beschadigen. Laserbehandelingen bereiken doorgaans de meer oppervlakkige huidlagen.

5. Is niet chirurgische hals verjonging pijnlijk?
Iedereen heeft een eigen manier van pijn ervaren. Fractional laser, Ultherapie maar ook fillers worden doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Gevoelige mensen kan geadviseerd worden om de huid eerst in te smeren met een verdovende crème, zodat het gevoel verder wordt beperkt. Het gevoel van een behandeling bestaat meestal uit een prikkelend gevoel en een warmte sensatie.

6. Hoe ziet mijn huid eruit na een hals verjonging?
Hals verjongende behandelingen op basis van Ultherapie en Fractional Laser kunnen roodheid veroorzaken. Indien u fillers in laat spuiten, dan moet u rekening houden met lichte zwellingen, blauwe en rode plekjes. Alle verschijnselen zijn tijdelijk en verdwijnen vanzelf.

7. Wanneer kan ik resultaat verwachten?
Filler behandelingen geven direct zichtbare effecten en ontwikkelen zich in de dagen en weken verder tot het optimale resultaat is bereikt. Datzelfde is ook voor Fractional Laser en Ultherapie behandelingen van toepassing. Uw huid heeft 1 tot 2 weken nodig om volledig te herstellen van een Fractional Laser behandeling, terwijl het effect van Ultherapie na 3 tot 6 maanden optimaal is.

8. Hoeveel kost een hals verjonging?
De kosten verschillen per behandeling, waarbij fillers de goedkoopste oplossing is. Afhankelijk van de voorkeur die u heeft, kan een persoonlijke prijsopgave overhandigd worden tijdens een intakegesprek bij een cosmetisch arts. Vergelijk de tarieven van meerdere behandelaars met elkaar, u zult zien dat er behoorlijke verschillen zijn die voordelig uit kunnen pakken.

9. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Cosmetische behandelingen worden zelden tot nooit vergoed. Aanvullende zorgverzekeringspolissen bieden een enkele keer beperkte mogelijkheden. Wat in uw situatie mogelijk is, vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

10. Zijn de resultaten van een hals verjonging blijvend?
Bereikte effecten en resultaten houden langdurig aan, maar zijn niet blijvend. Fillers worden door het lichaam op natuurlijke wijze afgebroken binnen 6 tot 18 maanden. Daarna kan de behandeling herhaald worden. De resultaten van een Fractional Laser behandeling houden 1 tot 3 jaar aan en Ultherapie heeft langdurige effecten die eveneens meerdere jaren aanhouden. Aangezien het natuurlijke verouderingsproces niet gestopt kan worden, kan de huid opnieuw verslappen. In overleg met een cosmetisch arts kunt u dan een nieuwe of andere behandeling overwegen.

11. Ben ik geschikt voor een hals verjonging?

Uw geschiktheid wordt bekeken en besproken tijdens een consult bij een cosmetisch arts. Dit is direct ook het ideale moment om te praten over de behandeling die uw voorkeur heeft en wat uw verwachtingen van een hals verjonging zijn. De meeste behandelingen vinden plaats tussen de leeftijd van 35 en 70 jaar en worden zowel door mannen als vrouwen ondergaan.

12. Wordt hals verjonging ook in het buitenland aangeboden?
Ja. Buitenlandse klinieken bieden vaak vergelijkbare cosmetische behandelingen aan. Tarieven verschillen met de Nederlandse aanbieders, waardoor het interessant kan zijn om een vergelijking te maken. Afhankelijk van het aantal behandelsessies dat wordt geadviseerd, dient u rekening te houden met reis- en verblijfskosten die behoorlijk op kunnen lopen. Lees ook reviews en ervaringsverhalen van buitenlandse klinieken en cosmetisch artsen die hals verjonging toepassen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een hals verjonging?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘hals verjonging’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu