fbpx

Halslift

Overweegt u een halslift, facelift of een andere cosmetische ingreep? Veroudering van de hals is een natuurlijk verschijnsel. Hals verjonging is op verschillende manieren mogelijk. Waar u tijdens uw jeug een mooie rimpelloze en elastische hals had, verandert dat helaas naarmate u ouder wordt. Niet iedereen stoort zich aan de huid die soms wat af kan gaan hangen. Het hoort bij de leeftijd wordt nogal eens gedacht. Heeft u echter wel last van de afhangende huid en krijgt u wilt u hier iets aan laten doen? Met een halslift kan uw huid weer strakgetrokken worden en geniet u weer van een jonge uitstraling.

Halslift.
Halslift.
Veroudering van de huid

Het ouder worden is een natuurlijk proces dat bij iedereen in een ander tempo verloopt. Waar de een al op jonge leeftijd geconfronteerd wordt met het slapper worden van de huid, is dat bij u misschien heel anders. Uw huid verandert niet alleen onder invloed van de jaren, maar ook blootstelling aan zonlicht laat zo zijn sporen na. Uw huid van de hals kan hierdoor sneller veranderen en krijgt mogelijk te maken met rimpelvorming. Wist u trouwens dat ook het gebruik van alcohol, weinig slaap en roken een negatieve invloed kan hebben op de huid in uw gezicht en hals? Het minder strak worden van de halshuid gaat geregeld samen met het verslappen van de halsspieren. Een halslift biedt mogelijk een oplossing. Veel mensen willen er graag zo lang mogelijk jong uit blijven zien. Sociale en maatschappelijke betrekkingen spelen hierin mee. Ook sommige beroepsgroepen vragen een fris en fruitig uiterlijk. De veranderingen in uw huid uiten zich op verschillende manieren:

 • Het ontstaan van laxiteit. De halshuid en de onderliggende spieren zakken uit. Uw hals ziet er slap uit en bij sommige mensen hoopt overtollig vet zich op in uw hals, waardoor de bekende kalkoenhals ontstaat.
 • Uw huid krijgt zowel fijne als diepere rimpels.

Het is niet ongebruikelijk dat beide veranderingen zich gelijktijdig voordoen. Zit u veel in de zon, zonder dat u een beschermende crème met een hoge SPF factor gebruikt? Dan is het goed mogelijk dat uw halshuid met name last heeft van duidelijke rimpelvorming. Met behulp van een halslift kunnen zowel uw halshuid als de spieren gelift worden. Heeft u last van overtollig vet in de hals? Een halslift kan dan in combinatie met een liposculptuur behandeling uitgevoerd worden.

Een strakkere hals met een halslift

Als de elasticiteit van de huid van uw hals afneemt, kunnen de effecten hiervan zichtbaar worden. Zowel de huid onder de kin als uw kin zelf zakken uit, waardoor u een oudere uitstraling krijgt. Dankzij een cosmetische behandeling zoals een halslift krijgt u een jongere uitstraling. Wilt u weten of een halslift bij u tot het gewenste resultaat kan leiden? Voorafgaand aan een halslift vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Met de plastisch chirurg bespreekt u waar u zich precies aan stoort en wat uw verwachtingen zijn van de lift van de hals. Om aan te geven wat de mogelijkheden zijn, toont de behandelend specialist u voor en na foto’s van behandelingen die in de kliniek zijn uitgevoerd. Daarnaast kunt u voor een spiegel uw wensen gedetailleerd doornemen. Voor de spiegel kan de specialist laten zien hoe de halslift een effect kan hebben op uw huid en wat u als eindresultaat mag verwachten. Het intakegesprek is bovendien het moment om aan te geven of u al eerdere operaties heeft doorgemaakt en of er sprake is van een chronische aandoening en/of medicijngebruik. Aan de hand van het persoonlijk gesprek zal de arts een halslift voorstellen die past bij uw situatie. De operatie techniek wordt toegelicht en u krijgt meer informatie over de herstelperiode. Een belangrijk onderdeel van het intakegesprek is het gedeelte waarin wordt gesproken over mogelijke risico’s en complicaties die zich voor kunnen doen. U heeft de gelegenheid om vragen te stellen. U ontvangt veel informatie, tips en adviezen waarna u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Het intakegesprek bij de specialisten van Acura Medisch Centrum is vrijblijvend en vindt plaats in een van de moderne privéklinieken in Amsterdam of Weert. De halslift zelf wordt in Weert uitgevoerd.

Ingreep halslift

De behandelend specialist voert de halslift uit onder volledige narcose. Incisies worden gemaakt achter uw oor en in de nekhaarlijn. Het kan voorkomen dat ook onder de kin een klein sneetje wordt gemaakt. Hierdoor kan het overtollige vetweefsel verwijderd worden en zowel het bind- en spierweefsel zal strakker gehecht worden. Een halslift kan eventueel in combinatie met een verfijnde liposculptuur behandeling uitgevoerd worden. Nadat de incisies gehecht zijn, wordt het behandelde gebied schoongemaakt en krijgt u een drukverband of bandage aangelegd. Eventueel worden drains in het operatiegebied aangebracht die de volgende dag verwijderd worden. Nadat u bent bijgekomen in de kliniek, kunt u naar huis. Geadviseerd wordt om u op te laten halen door een familielid of een kennis. Het is niet waarschijnlijk dat u zelf in staat bent om op verantwoorde manier een auto te besturen. De volgende dag vindt een eerste controle plaats en wordt de bandage vervangen door een stretchverband dat u gedurende een week draagt. Als u last heeft van napijn is het gebruik van pijnstillers uiteraard toegestaan. Het behandelde gebied kan blauwe plekken vertonen en gezwollen zijn. Deze verschijnselen verdwijnen vanzelf tijdens de dagen en weken na de halslift operatie. Al na twee tot drie weken kunt u goed het verschil zien met de huid vóór de halslift. Hiermee is echter het genezingsproces nog niet afgerond. Uw huid heeft gemiddeld twee tot drie maanden nodig om volledig te herstellen. Dan zijn ook de definitieve resultaten zichtbaar. Wij voeren ook onder andere de facelift en armlift uit.

Adviezen en tips lift van de hals

Samen met u streeft de behandelend specialist naar het optimale resultaat. Wist u dat u zelf een positieve, maar ook negatieve invloed uit kunt oefenen op het eindresultaat? Van de arts ontvangt u tips en adviezen die zowel het herstel als het resultaat ten goede komen. Vaak zijn het kleine aanpassingen in uw dagelijks activiteitenpatroon. Geadviseerd wordt om, indien van toepassing, ruim van tevoren te stoppen met roken. Tabaksproducten hebben een negatieve invloed op onder meer de doorbloeding. Daarnaast kan roken een negatieve invloed hebben op de narcose en na afloop van de ingreep kan ook de wondgenezing minder vlot verlopen. Om het herstel te bevorderen is het belangrijk om ook minimaal de eerste twee weken na de ingreep niet te roken. Voor een vlot herstel is het goed om te weten dat een cosmetische ingreep, zoals een halslift, altijd een zekere kans op risico’s en complicaties met zich meebrengt. Een halslift is een veilige ingreep, waarbij u dankzij een goede voorlichting en voorbereiding de kans op bijwerkingen tot een minimum kunt beperken. Ondanks de voorbereiding en het opvolgen van de adviezen kunnen zich de volgende complicaties voordoen:

 • Allergisch reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen
 • Blauwe plekken en zwellingen
 • Infecties en slechte wondgenezing
 • Nabloedingen
 • Littekens door een slechte wondgenezing
 • Tegenvallende resultaten

Vermijd zwaar tillen de eerste twee weken na de ingreep en ook het bezoek aan een sauna en zwembad kunt u beter even uitstellen. Het is belangrijk dat u de huid voldoende tijd geeft om te herstellen van de lift die u heeft ondergaan. Hervat uw werkzaamheden in overleg met de arts. Met name zware lichamelijke arbeid wordt de eerste weken afgeraden. Kleine huishoudelijke klusjes kunt u na een paar dagen langzaam weer oppakken. Doen zich complicaties voor? Neem dan altijd zo spoedig mogelijk contact op met de kliniek en/of de behandelend specialist.

Uitstekende resultaten halslift

Het herstel verloopt bij iedereen anders. De eerste verbeteringen kunnen snel worden waargenomen. Gemiddeld duurt het herstel van een halslift tussen de zes weken en drie tot vier maanden. Uw hals kan echter eerder genezen en in sommige gevallen behoort u tot de groep die meer tijd nodig heeft om te herstellen. Afhankelijk van hoe uw huid van de hals er uit zag voor de halslift, zal uw hals strakker en jonger zijn. Niet alle rimpels zullen volledig door de ingreep verdwijnen. Wat u van de halslift kunt verwachten, wordt tijdens het intakegesprek nadrukkelijk toegelicht. Dit voorkomt een onrealistisch verwachtingspatroon, waardoor later sprake kan zijn van een teleurgesteld gevoel. Hoe lang de resultaten zichtbaar zijn, verschilt eveneens. Het verouderingsproces van uw huid wordt niet gestopt met een halslift. Gemiddeld zijn de resultaten drie tot vijf jaar zichtbaar. Als u dat wilt, kan een halslift herhaald worden. Bent u benieuwd of een halslift ook in uw situatie tot de gewenste resultaten kan leiden? Acura Medisch Centrum behandelt uw aanvraag met uiterste discretie. De kliniek heeft ruime ervaring met het uitvoeren van een halslift, waarmee uitstekende resultaten bereikt worden. Een intakegesprek is volledig vrijblijvend. U bent van harte welkom bij Acura Medisch Centrum voor zowel een informatie gesprek als een afspraak voor een halslift. Neem naar het gesprek, indien van toepassing, zoveel mogelijk informatie over uw medische achtergrond mee. Vergeet daarbij niet om medicijngebruik te vermelden, omdat dit van belang kan zijn bij een cosmetische ingreep. De specialist bekijkt uw persoonlijke situatie en licht de verschillende behandelmethoden toe. Vervolgens ontvangt u een behandelvoorstel met een complete prijsopgave. Meer weten? U kunt de specialisten en medewerkers van Acura Medisch Centrum telefonisch bereiken. Het is bovendien mogelijk om het online contactformulier in te vullen, waarna u zo snel mogelijk een eerste antwoord op uw vragen krijgt.

Halslift FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de halslift. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een halslift?
De halslift is een chirurgische ingreep waarbij de overtollige, afgezakte huid in de hals wordt gecorrigeerd. Huidveroudering kan een zogenaamde kalkoenhals veroorzaken. Met toepassing van diverse methodes kan dit verbeterd worden. De halslift kan eventueel in combinatie met een liposculptuur behandeling toegepast worden. Naast het corrigeren van de huid wordt dan ook opgehoopt vet verwijderd.

2. Ben ik geschikt voor een halslift?
De halslift wordt toegepast bij mannen en vrouwen die last hebben van een zogenaamde kalkoenhals. Mooie resultaten worden bereikt als de huid nog enigszins elastisch is. Tijdens het consult bespreekt u uw gezondheid en medicijngebruik met een ervaren cosmetisch arts. Deze beoordeelt uw geschiktheid voor de ingreep. Geadviseerd wordt ook welke behandeling, of combinatie van behandelingen, aan uw verwachting zullen voldoen.

3. Hoe wordt een halslift uitgevoerd?
De halslift wordt onder volledige narcose uitgevoerd. Incisies worden gemaakt achter uw oor en in de nekhaarlijn. Indien gewenst wordt tevens een kleine incisie gemaakt onder uw kin om het overtollige vetweefsel te verwijderen. Bind- en spierweefsels worden strakker gehecht en de overtollige huid wordt verwijderd. Hechtingen worden aangebracht en een drukverband wordt aangelegd.

4. Hoe verloopt het herstel na een halslift?
De eerste dag draagt u het drukverband of de bandage. Hoe lang u dit verband draagt, wordt bepaald door de cosmetisch arts. Als gevolg van de halslift zal uw hals gezwollen en blauw, rood verkleurd zijn. Deze verschijnselen zijn ongeveer 2 weken zichtbaar en nemen geleidelijk aan af. Van pijn is vrijwel geen sprake. De hechtingen worden 10 tot 14 dagen na de ingreep verwijderd. Uw lichaam heeft echter meer tijd nodig om te herstellen. Na 2 tot 3 maanden is het effect optimaal.

5. Blijven er zichtbare littekens achter na een halslift?
De littekens die ontstaan als gevolg van de ingreep, zijn in het begin vaak nog wel zichtbaar. Net zoals uw lichaam tijd nodig heeft om te herstellen van een chirurgische ingreep, hebben littekens tijd nodig om tot rust te komen. Dit duurt gemiddeld een jaar. Later zullen de littekentjes nauwelijks nog opvallen. Eventueel kunt u, in overleg met de cosmetisch arts, een litteken crème gebruiken.

6. Kan ik de volgende dag weer aan het werk?
Voor een voorspoedig herstel is rust belangrijk. Geadviseerd wordt om het één tot twee weken rustig aan te doen en geen intensieve inspanningen of werkzaamheden te verrichten. Wanneer u weer aan het werk kunt, hangt deels af van uw werkzaamheden. De cosmetisch arts zal u hierin adviseren.

7. Welke resultaten kan ik verwachten?
Vrijwel direct na de ingreep is er zichtbaar resultaat, al moet u wel rekening houden met het feit dat uw hals eerst nog gezwollen en verkleurd is. De huid is strakker en u ziet er jonger uit. Na een aantal maanden wordt het definitieve resultaat beoordeeld. De bereikte resultaten zijn langdurig, al kan het huidverouderingsproces niet gestopt worden.

8. Wat zijn de risico’s van een halslift?
De halslift is een relatief veilige ingreep waar algemene chirurgische complicaties aan zijn verbonden. Door uzelf optimaal voor te bereiden en adviezen op te volgen, beperkt u de kans op bijwerkingen nog verder. Na een halslift kan er sprake zijn van nabloedingen, slechte wondgenezing en infecties. In zeldzame gevallen is er sprake van een veranderd gevoel en een teleurstellend resultaat. Na de ingreep is de hals gezwollen en rood verkleurd. Dit is normaal en een verschijnsel dat vanzelf verdwijnt. Heeft u last van (hoge) koorts of neemt de zwelling toe? Neem dan altijd contact op met de behandelend arts.

9. Hoeveel kost een halslift?
Wilt u gebruik maken van een combinatie behandeling met liposculptuur of gaat uw voorkeur uit naar een facelift / halslift, dan is er sprake van een hogere kostprijs. Tijdens een persoonlijk intakegesprek ontvangt u een overzichtelijke prijsopgave die is afgestemd op het behandeladvies.

10. Worden de kosten van een halslift vergoed?
Cosmetische chirurgie komt zelden voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor de halslift. Als er sprake is van een medische noodzaak, kan dit anders zijn. U kunt uw polisvoorwaarden erop nalezen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen naar de eventuele vergoedingsmogelijkheden.

11. Mag ik roken voor en na de halslift?
Geadviseerd wordt om ruim voor de ingreep te stoppen met roken en dit ook tot zeker 6 weken na de halslift vol te houden. Roken komt het herstel niet ten goede en heeft een slechte invloed op de doorbloeding van onder meer uw huid.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een halslift?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘halslift’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu