fbpx

Handverjonging

Overweegt u een handverjonging behandeling? Naarmate u ouder wordt, verliest uw huid langzaam wat van de elasticiteit en volume. Dit is onder andere zichtbaar in uw gezicht, uw hals en aan uw handen. Uw handen worden dag in dag uit aan uiteenlopende invloeden blootgesteld. Met het verslappen van de huid op uw handen kunnen de onderliggende structuren zichtbaar worden. Van de bekende blauwe bloedvaatjes tot de pezen en botten. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich hieraan storen. Uw handen zijn onlosmakelijk verbonden met uw uitstraling en u kunt het gevoel krijgen dat de veranderende structuur niet past bij wie u bent. Door middel van een handverjonging ingreep kunnen de symptomen van het ouder worden van uw handen op effectieve wijze behandeld worden.

Handverjonging.
Handverjonging.
Verzorgende handverjonging

Uw handen zijn, net als uw gezicht, vrijwel altijd zichtbaar. Van alledaagse ontmoetingen tot het leggen van nieuwe zakelijke of sociale contacten. Uw handen spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven. Voelt u zich onzeker over de uitstraling van uw handen, omdat de huid er verouderd uitziet? Wilt u graag weer onbezorgd een hand kunnen geven? Een handverjonging biedt voor mannen en vrouwen een oplossing. Met behulp van een verjonging van de handen worden zowel rimpels opgevuld als pigmentvlekjes verborgen. Uw handen zien er na een behandeling weer stralend en strak uit. Verzorgde handen zijn onderdeel van uw persoonlijke visitekaartje. Verschillende cosmetische, niet operatieve, behandelingen kunnen als handverjonging worden toegepast:

Iedere vorm van behandeling heeft een eigen unieke toepassingswijze, waarbij uitstekende resultaten worden behaald. Welke handverzorging behandeling bij u kan worden toegepast, kan door een ervaren specialist of huidtherapeut geadviseerd worden.

Handverjonging met fillers of injectables

Volume verlies en rimpelvorming van uw handen kan met behulp van fillers verholpen worden. Fillers behoren tot de meeste veilige cosmetische behandelingen, waar een grote groep mensen voor in aanmerking komt. Ondanks de veilige toepassingsmogelijkheden van deze behandeling bij handverjonging worden fillers bij sommige situaties niet geadviseerd:

 • Als u in het verleden overgevoelig bent gebleken voor fillers.
 • Tijdens een zwangerschap.
 • Als er sprake is van een lymfoedeem aan de armen.

Uw eventuele geschiktheid voor een handverjonging met fillers of injectables wordt door de ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum bekeken tijdens een vrijblijvend intakegesprek. De huid van uw handen kan worden opgevuld en verjongd met een filler op basis van hyaluronzuur. Het lichaamseigen hyaluronzuur stimuleert de aanmaak van collageen. Collageen is belangrijk voor de elasticiteit en stevigheid van uw huid. De fillers worden met een fijne naald in het te behandelen gebied gespoten. Hiervoor is geen verdoving noodzakelijk. Het is een kortdurende behandeling met direct zichtbare resultaten. Handverjonging met fillers biedt tijdelijke resultaten. De duur hiervan verschilt per persoon. Gemiddeld houden de effecten zo’n 6 tot 18 maanden aan, waarna u voor een nieuwe behandeling kunt kiezen. De resultaten van handverjonging met fillers blijven langer zichtbaar op het moment dat u regelmatig een behandeling ondergaat.

Handverjonging met fractional laser

Dat met het ouder worden rimpeltjes kunnen ontstaan, is algemeen bekend. Mannen en vrouwen worden sinds mensenheugenis gewezen op een lichaam dat verandert naarmate men ouder wordt. Dit proces kan door verschillende invloeden versneld worden. U kunt hierbij denken aan een ongezonde leefstijl, langdurige blootstelling aan de zon zonder voldoende beschermende crème te gebruiken, ziektes, roken en stress. Daarnaast kan de snelheid van het verouderingsproces ook erfelijk bepaald zijn. Met behulp van een fractional laser behandeling kunt u een handverjonging laten toepassen. Dankzij de laserstralen verdwijnen eventuele pigmentvlekken en worden ouderdomsvlekken effectief behandeld. Door de warmte en energie die vrijkomen door de lasertechniek, wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Dit leidt tot een soepele, gladde huid die er jeugdig uitziet. Voor de behandeling worden uw handen ingesmeerd met een verdovende crème die tijd nodig heeft om in te werken. Na het verwijderen van de crème wordt de handverjonging gestart. De fractional laser schiet laserstralen door een raster, in rastervorm, op uw huid. Minuscule gaatjes worden op deze manier in de huid gebrand. Het behandelde huidoppervlak schilfert af, waarna de huidstructuur zich verbetert. Het is een nauwkeurige behandeling, waarbij u tijdelijk enige ongemakken kunt ervaren. Veel mensen die een fractional laser behandeling ondergaan, spreken van een enigszins branderig gevoel. Om het ongemak tot een minimum te beperken wordt uw huid zowel tijdens als na de behandeling optimaal gekoeld. Na de ingreep heeft uw huid 1 tot 2 weken nodig om te herstellen. De resultaten mogen gezien worden. Uw handen zijn gladder en de huid strakker. Behaalde resultaten zijn gemiddeld een tot drie jaar zichtbaar. U heeft hierin zelf een groot aandeel. Verzorg uw huid met de geschikte verzorgingsproducten, zodat u extra lang plezier heeft van de handverjonging.

Handverjonging met een chemische peeling

Diverse huidproblemen komen in aanmerking voor een chemische peeling. Handverjonging kan soms eveneens met behulp van een chemische peeling bereikt worden. Chemische peelings dragen onder meer bij het aan het verbeteren van de structuur van uw huid. Ook eventuele oneffenheden worden tijdens een behandeling verminderd. Huidverjonging met een chemische peeling is een effectieve behandeling. Uw geschiktheid wordt bepaald door een arts. In geval van een donkere huid of eventuele hartklachten is een andere behandeling waarschijnlijk meer geschikt voor u. De ervaren huidtherapeuten van Acura Medisch Centrum werken met de chemische peeling van Dermaceutic. Welke peeling bij u wordt gebruikt, wordt tijdens het eerste consult bepaald en hangt onder meer af van de te behandelen zone. Voor een handverjonging kan onder meer MelaPeel en/of een TCA peeling worden toegepast. Uw handen worden eerst zorgvuldig gereinigd, waarna de chemische peeling wordt aangebracht. De huidtherapeute bepaalt hoeveel lagen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Als resultaat van de chemische vloeistof laten de bovenste lagen van uw huid los en kunnen worden verwijderd. Een chemische peeling is niet echt pijnlijk, eerder onaangenaam. Door het aanbrengen van de chemische vloeistof kan uw huid warm en branderig aanvoelen. Uw handen zien er na de behandeling rood en soms licht gezwollen uit. De huid vervelt vervolgens en ziet er enigszins schilferig uit. Gemiddeld herstelt de behandelde huid zich in de eerste twee weken nadat de chemische peeling plaatsvindt. De huidtherapeute geeft u verzorgingsadvies dat u voor een goed resultaat nauwgezet opvolgt. Resultaten worden in de dagen en weken na de handverjonging steeds meer zichtbaar. Hoe lang de resultaten zichtbaar blijven verschilt van persoon tot persoon. Het kan voor komen dat u een aanvullende behandeling nodig heeft om de resultaten van de handverjonging te optimaliseren.

Stralende huid, mooie handen

De resultaten van een verjonging van de handen mogen er zeker zijn. Uw huid ziet er na de ingreep weer glad en strak uit. Een jeugdige uitstraling met een soepele handoppervlakte. De behandelmogelijkheden lopen sterk uiteen en datzelfde geldt eveneens voor de duur waarin de bereikte resultaten zichtbaar zijn. Zeker is dat u zowel bij een fillerbehandeling, een fractional laser behandeling als bij een chemische peeling kunt vertrouwen op een stralende huid en mooie handen. Reacties en ervaringen van hand verjongende behandelingen vindt u online op diverse beautyblogs en review sites. Staar u niet direct blind op de voor en na foto’s die gepubliceerd worden. De na foto is niet direct na afloop van een behandeling gemaakt. Uw huid heeft tijd nodig om te herstellen van een cosmetische behandeling. Probeer eens foto’s te vinden die wél direct na afloop van een bepaalde behandeling zijn gemaakt. Dit soort foto’s worden geplaatst door mannen en vrouwen die een handverjonging hebben ondergaan en die graag hun ervaringen delen met anderen. U krijgt hierdoor een realistisch beeld van hetgeen u kunt verwachten van bijvoorbeeld een fractional laser behandeling. Dergelijke foto’s zeggen vaak meer dan de gebruikelijke voor en na foto’s. Lees ook hoe anderen de behandeling, het herstel en de resultaten hebben ervaren. Waarom is iemand tevreden met een bepaalde behandeling, terwijl anderen een voorkeur hebben voor iets anders? Cosmetische behandelingen zijn persoonlijk, datzelfde geldt voor de resultaten die bereikt worden. U kunt uw voordeel doen door deze ervaringen te lezen en behandelmogelijkheden met elkaar te vergelijken.

Meer informatie over handverjonging

Overweegt u een handverjonging en bent u op zoek naar meer informatie over een bepaalde behandeltechniek? Acura Medisch Centrum heeft vestigingen in Weert. U kunt bij de klinieken terecht voor een intakegesprek. Tijdens het gesprek kunt u aangeven waarom u zich stoort aan uw handen en wat uw verwachtingen zijn van een handverjonging. De behandelend arts en/of huidtherapeut bekijkt uw handen en stemt een behandeling af op de mogelijkheden en uw verwachtingen. Heeft u onrealistische verwachtingen? De arts zal deze daar waar mogelijk bijsturen. Dit wordt gedaan om een teleurstelling te voorkomen. Aan de hand van uw situatie en verwachtingspatroon worden de behandelmogelijkheden nader toegelicht. Stel de vragen die u heeft en begrijpt u iets niet? Stel de vraag dan gewoon nog een keer. Een goede voorbereiding is belangrijk om met vertrouwen de behandeling te ondergaan. Het consult wordt afgesloten met het samenstellen van een behandelplan. Bent u benieuwd naar wat voor u de beste handverjonging behandeling is? Wilt u weten wat een handverjonging precies kost? Een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum is vrijblijvend, zonder verplichtingen. Een afspraak maakt u telefonisch of door het contactformulier in te vullen. U kunt rekenen op een grote mate van discretie, persoonlijke dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Handverjonging FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over verjonging van de handen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe kan ik mijn handen verjongen?
Naarmate u ouder wordt, verslapt de huid van uw handrug en kunnen rimpels zichtbaar worden. Diverse niet chirurgische behandelingen bieden voor mannen en vrouwen een oplossing. Handverjonging heeft als doel rimpeltjes op te vullen, uw huid te verstrakken en eventuele pigmentvlekken te verbergen. Mogelijke behandelmethodes zijn de Fractional Laser, fillers en/of een chemische peeling.

2. Voor welke behandeling kom ik in aanmerking?
De behandelingen hebben ieder een eigen, unieke toepassingswijze. Met hand verjongende behandelingen worden doorgaans goede resultaten bereikt. Als u een niet chirurgische behandeling nastreeft, kan een cosmetisch arts of een ervaren huidtherapeut hier advies over geven.

3. Hoe wordt een filler behandeling toegepast bij handverjonging?
Fillers op basis hyaluronzuur worden met dunne naalden geïnjecteerd in uw hand(en). De filler geeft meer volume en zorgt ervoor dat de natuurlijke aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Uw huid krijgt meer elasticiteit en wordt steviger. De behandeling wordt zonder verdovingen uitgevoerd en is kortdurend. Effecten zijn direct zichtbaar en houden zo’n 6 tot 18 maanden aan, afhankelijk van het soort filler dat wordt gebruikt.

4. Kan een filler behandeling bij iedereen toegepast worden?
Het gebruik van fillers is relatief veilig. Dat neemt niet weg dat in sommige gevallen een andere behandeling geadviseerd wordt. Zo worden mensen die te maken hebben met een lymfoedeem aan de armen beter niet met fillers behandeld en wordt ook in geval van een zwangerschap een andere behandeling aanbevolen.

5. Hoeveel kost handverjonging met fillers?
De kostprijs voor een filler behandeling is afhankelijk van het soort filler en de hoeveelheid die wordt gebruikt. Prijzen lopen sterk uiteen. Wat een handverjonging in uw situatie precies kost, kan worden aangegeven tijdens een persoonlijk intakegesprek.

6. Is Fractional Laser bij handverjonging pijnlijk?
De Fractional Laser behandeling is een gevoelige behandeling. De huid van uw handen is dun, waardoor de warmte en energie die vrijkomen door de laser als branderig ervaren kunnen worden. Uw huid wordt vooraf ingesmeerd echter met een verdovende crème, waardoor u nauwelijks pijn ervaart. Met behulp van de laserapparatuur worden kleine gaatjes in de huid van uw handrug geschoten, waarna het huidoppervlak af zal schilferen. Het resultaat is een verbeterde huidstructuur en een strakkere huid. De huid die behandeld wordt, zal gedurende de behandeling gekoeld worden.

7. Is Fractional Laser een dure behandeling?
De kosten voor de laser behandeling zijn hoger dan wanneer u fillers laat inbrengen. De resultaten houden tot ongeveer 3 jaar aan. Als u de tips en adviezen van de arts opvolgt, heeft u extra lang plezier van de laser behandeling.

8. Hoe is een chemische peeling effectief als handverjonging?
Voor een handverjonging kan een TCA of een MelaPeel peeling worden toegepast. Chemische peelings staan bekend om de verbeteringen die ze hebben op uw huidstructuur. Oneffenheden worden effectief verminderd en dat geldt in sommige gevallen ook voor pigmentvlekjes. Als gevolg van de chemische vloeistoffen laten de bovenste huidlagen los, waarna deze verwijderd worden. Van pijn tijdens de behandeling is niet echt sprake. U kunt een branderig en warm gevoel ervaren. Uw handen hebben tijd nodig om te herstellen van de behandeling.

9. Is ieder huidtype geschikt voor een chemische peeling?
Dat hangt van het soort peeling af. Gespecialiseerde huidtherapeuten raden bij een donkere huid geregeld een andere behandeling aan.

10. Hoeveel kost een chemische peeling?
De exacte kostprijs hangt af van het soort peeling dat wordt toegepast.

11. Zijn de resultaten van handverjonging blijvend?
Niet chirurgische behandelingen bieden goede resultaten die langdurig, maar niet blijvend zijn. Met de Fractional Laser worden langdurige resultaten bereikt. Huidveroudering valt echter niet te stoppen en na een aantal jaren kan het wenselijk zijn om de behandeling te herhalen. Fillers worden na 6 tot 18 maanden op natuurlijke wijze afgebroken. Laat u vaker fillers injecteren? Dan houden de resultaten langer aan.

12. Worden de kosten vergoed?
Cosmetische behandelingen, zoals handverjonging, worden zelden tot nooit vergoed. Een enkele aanvullende verzekering biedt hiervoor mogelijkheden, waarbij strikte voorwaarden gehanteerd worden. Kijk uw polisvoorwaarden na of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

13. Kan ik korting krijgen op een hand verjongende behandeling?
Regelmatig worden interessante aanbiedingen gedaan. Het staat u vrij om daar gebruik van te maken. Lees reviews en ervaringsverhalen van anderen, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een handverjonging?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘handverjonging’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu