fbpx

Huidtherapie Weert

Zoekt u naar huidtherapie in Weert? Het laten verbeteren van de huidstructuur is een afweging die een toenemend aantal mensen overweegt. Een niet-chirurgische behandeling of ingreep kan de uitstraling van uw huid er gezonderd en jonger uit laten zien. Met behulp van huidtherapie in Weert is er veel mogelijk op het gebied van huidverbetering.

Huidtherapie Weert.
Huidtherapie Weert.
Cosmetische en medische huidtherapie in Weert

Acura Medisch Centrum is een gespecialiseerde kliniek waar u terecht kunt voor zowel cosmetische als medische huidtherapie behandelingen. Het doel van huidtherapie is de zieke en/of beschadigde huid te behandelen en verbeteren. Huidproblemen en aandoeningen doen zich voor bij jong en oud. Iedereen heeft wel eens te maken gehad met of gehoord van eczeem, acne, oedeemvorming, opvallende littekens, pigmentvlekken en/of steelwratjes. De behandeling hiervan behoort tot de dagelijkse werkzaamheden van een ervaren huidtherapeut. Vaak wordt verondersteld dat huidtherapie alleen mogelijk is na verwijzing van een huisarts. Dit is niet altijd het geval. Als u zich stoort aan oneffenheden in de huid of wanneer u last heeft van couperose of rosacea kunt u rechtstreeks contact opnemen met een specialist of huidtherapeut. Tijdens een consult wordt een zorgvuldige diagnose van uw huidprobleem of de aandoening gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met eventueel andere aandoeningen waar u mee bekend bent. Afhankelijk van de invloed die mogelijk medicatiegebruik op een behandeltechniek kan hebben wordt een behandeling voorgesteld. Bij huidtherapie in Weert kunt u onder meer de volgende aandoeningen laten behandelen:

 • Droge, beschadigde huid.
 • Wondgenezing, ook geschikt voor het behandelen van doorligwonden en een diabetische voet.
 • Behandeling van littekens.
 • Steel- en/of ouderdomswratjes.
 • Pigmentstoornissen.
 • Lip- en lymfoedeem.
 • Aandoeningen of afwijkingen aan de vaten, waardoor problemen als rosacea zich ontwikkelen.
 • Overbeharing en hirsutisme.

Na het onderzoeken van uw huid en de problemen die u ervaart, geeft een huidtherapeut advies over de beschikbare oplossingen.

Behandeling huidtherapie

Afhankelijk van de huidproblemen die u heeft, wordt een behandeling voorgesteld. Een huidtherapeut zal trachten de oorzaak van de aandoening vast te stellen. Misschien heeft u zonder dat u het weet een huidaandoening of zijn de klachten die u ervaart een allergische reactie op het gebruik van bepaalde cosmeticaproducten. Huidtherapie bestaat uit diverse therapieën en technieken die zowel apart als gecombineerd toegepast kunnen worden:

 • Wondverzorging. Sommige wonden hebben langer en andere verzorging nodig dan gebruikelijk. Een huidtherapeut helpt u de wond schoon te houden en te verbinden.
 • Littekenbehandeling. Verse littekens hebben gemiddeld een jaar nodig om te stabiliseren. Het gebeurt dat u jeuk heeft of een trekkerig gevoel rondom het litteken ervaart. Bepaalde massagetechnieken kunnen deze klachten verminderen.
 • Wegschrapen van steel- en/of ouderdomswratjes. Na het afschrappen van de wrat ontstaat een kleine schaafwond. Deze geneest binnen een aantal dagen.
 • Oedeemtherapie is erop gericht het vocht op een betere manier af te voeren. De behandeling bestaat uit een combinatie van massage, zwachtelen en/of lymfedrainage.
 • Licht- en lasertherapie die worden gebruikt bij het behandelen van acne, couperose, rosacea en de rode, gevoelige huid.
Kwaliteit en vergoeding huidtherapie

De kosten van huidtherapie hangen sterk af van de techniek en het soort behandeling dat wordt toegepast. Afhankelijk van de aandoening die behandeld wordt, komt huidtherapie voor gedeeltelijke of volledige vergoeding in aanmerking. Vergoedingsbedragen en voorwaarden leest u in de polisvoorwaarden van uw basis- en/of aanvullende zorgverzekering. De specialisten van Acura Medisch Centrum hebben ruim 20 jaar ervaring met het toepassen van huid therapeutische behandelingen. Jaarlijks wordt een groot aantal Fractional CO2 laserbehandelingen, chemische peelings, mesotherapie behandelingen en andere cosmetische behandelingen succesvol toegepast. In de kliniek kunt u voorbeelden zien van huidverbeterende behandeltechnieken. Hoeveel huidtherapie exact kost, wordt duidelijk als uw behoefte bekend is. De huidtherapeut stelt een behandelplan samen, waarbij rekening wordt gehouden met de factoren waar u zich aan stoort. Met het oog op de complexiteit van de aandoening kunnen behandeltechnieken gecombineerd toegepast worden.

Niet-chirurgische huidtherapie

Huidtherapie bestaat uit niet-invasieve behandelmethodes, die toegepast worden zonder anesthesie. Huidverbeterende behandelingen zijn over het algemeen pijnloos en bevatten een klein risico op bijwerkingen. Bij een enkele behandelwijze kan de huid vooraf met een verdovende crème ingesmeerd worden. Vooraf heeft de specialist of huidtherapeut u uitgebreid geïnformeerd over de verzorging van de huid na de behandelsessie. Bijwerkingen beperken zich voornamelijk tot tijdelijke verschijnselen zoals zwellingen, bloeduitstortingen en het afschilferen van de huid. In uitzonderlijke omstandigheden doet zich een infectie voor in het behandelde gebied en zijn er later littekens zichtbaar. U kunt de kans op complicaties beperken. Houdt de eerste dagen rekening met de behandelde huid. Ga niet naar een zwembad en stel een saunabezoek uit. Stel de huid niet bloot aan de zon en gebruik hydraterende verzorgingsproducten die geen agressieve ingrediënten bevatten.

Huidtherapie in Weert voor jong en oud

Huidverbetering is niet uitsluitend iets wat vanaf een bepaalde leeftijd wordt overwogen. Ook minderjarigen en jong volwassenen hebben last van huidproblemen. Zo zijn acnetherapie en het behandelen van littekens voorbeelden van huidtherapie die zowel op jonge als latere leeftijd toegepast kunnen worden. Het bijzondere van huidtherapie is dat de behandelmethode volledig op uw behoefte wordt afgestemd. Het probleem of de aandoening wordt gericht behandeld wat een hoog slagingspercentage als resultaat heeft. Afhankelijk van de oorzaak van het probleem of de aandoening wordt verbetering enige tijd na de behandeling zichtbaar. De meeste behandeltrajecten bestaan uit een aantal unieke behandelsessies. Ook kan een huidtherapeut nabehandelingen adviseren. Zo worden de bereikte verbeteringen behouden.

Consult huidtherapie

Zoekt u een oplossing voor pigmentvlekken? Wilt u acnelittekens laten camoufleren? Huidtherapie omvat een scala aan behandeltechnieken die erop gericht zijn de conditie van uw huid te verbeteren. Een behandeling op maat wordt geadviseerd door een huidtherapeut. Acura Medisch Centrum in Weert biedt uiteenlopende behandeltechnieken aan ter verbetering van huidaandoeningen en huidproblemen. Maak nu een afspraak voor een gratis huid consult. De huidtherapeut bekijkt en onderzoekt de huid aandachtig en vraagt naar de klachten die u ervaart. Op basis van uw gezondheidstoestand, en mogelijk medicijngebruik, wordt een behandeling voorgesteld ter verbetering en/of verjonging van de huid. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met Acura Medisch Centrum op 0495-729310.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu