fbpx

Huidverslapping tegengaan

Wilt u huidverslapping tegengaan? Ouder worden is een natuurlijk proces. De manier waarop we dat doen, verschilt echter behoorlijk. Voor velen is het een ideaal om er jeugdig uit te blijven zien. Met het ouder worden neemt de aanmaak van zowel elastine als collageen af, waardoor uw huid verslapt en minder stevig wordt. Uw huid wordt dunner door de afname van de onderliggende steunweefsels. Huidverslapping is voor velen een doorn in het oog en komt niet alleen voor in het gezicht, maar ook op andere lichaamsplaatsen voor. Huidverslapping tegengaan is een veelgevraagde cosmetische behandeling die in binnen- en buitenland wordt aangeboden.

Huidverslapping tegengaan.
Huidverslapping tegengaan.
De oorzaken van huidverslapping

Het verslappen van de huid heeft uiteenlopende oorzaken. Huidveroudering en huidverslapping verlopen bij iedereen anders. Bij de een is het een sneller proces dan bij de ander. Het afnemen van de stevigheid is deels genetisch bepaald, maar wordt voor het grootste gedeelte, ruim 80%, bepaald door externe invloeden.

 • Huidverslapping als gevolg van ouderdom. Gewenst of niet, ouder worden doet iedereen. Zelfs met een gezonde levenswijze wordt uw huid slapper. De oorzaak hiervan is de afbraak van collageen, dat nodig is voor een stevige huid. Naarmate u ouder wordt gaat deze afbraak steeds sneller, waardoor uw huid rimpeltjes krijgt en minder stevig aanvoelt.
 • Huidverslapping door roken. Tabaksproducten en tabaksrook bevatten ingrediënten die de conditie en staat van uw huid niet ten goede komen. Deze stoffen zorgen ervoor dat uw huid versneld dunner en slapper wordt. Bovendien kan er al vroegtijdig rimpelvorming optreden, met name rondom uw mond en lippen.
 • Huidverslapping door een afname van uw botomvang. Ouder worden heeft ook effect op uw botmassa. Met name de schedel wordt kleiner naarmate de jaren verstrijken. Het spreekt voor zich dat uw huid losser en slapper wordt, op het moment dat uw botmassa afneemt.
 • Huidverslapping door UV-straling. Langdurige, onbeschermde blootstelling van uw huid aan de zon is schadelijk. Uw huid maakt minder snel collageen aan en bovendien wordt collageen ook sneller afgebroken. Dit heeft huidverslapping tot gevolg. Kies altijd voor een goede zonbescherming.
 • Huidverslapping door een ongezond voedingspatroon. Gevarieerd en gezond eten is goed voor uw huid. Eventueel kunt u voor het gebruik van voedingssupplementen kiezen. Let daarbij op dat het supplement selenium bevat. Deze stof houdt uw huid sterk en elastisch. U kunt natuurlijk, en dat is nog veel beter, letten op wat u eet en ongezonde voeding en te veel suikers vermijden. Drink dagelijks ook voldoende water, dit is belangrijk om de huid te hydrateren.
 • Huidverslapping door stress. Dat stress niet goed is voor lijf en leden is bekend, maar dat een te veel aan stress ook uw huid laat verslappen is niet zo vanzelfsprekend. Probeer daarom dagelijks voldoende rust en ontspanning te nemen.
Huidverslapping tegengaan en behandelen

Ouder worden is niet te voorkomen, toch kunt u zelf best wat doen om huidverslapping tegen te gaan. Overstappen op een verantwoord voedingspatroon is hier een voorbeeld van. Ook stoppen met roken, voldoende slapen en niet te veel onbeschermd in de zon zitten zijn andere voorbeelden. Daarnaast is uw huid gebaat bij de juiste dagelijkse verzorging. Hydraterende, milde producten die passen bij uw huidtype kunnen uitdroging en verslapping tegengaan. Door regelmatig gebruik te maken van aanvullende huidverbeterende cosmetische behandelingen gaat u huidverslapping tegen.

 • TCA-peeling. Chemische peelings zijn een veel toegepaste behandeling bij huidveroudering en huidverslapping. De TCA-peeling is een diepe peeling, die wordt toegepast om onder meer een verslapte gezichts- en halshuid te behandelen. Naast het tegengaan van huidverslapping heeft de TCA-peeling een positief effect op huidoneffenheden, huidverkleuringen, grove poriën en acnélittekentjes. Het resultaat is een strakkere huid en een egalere teint.
 • Ultherapie. Ultherapie is een moderne, unieke behandeltechniek om uw huid op niet-chirurgische manier te liften en te verstrakken op basis van ultrasoon geluid. De warmte die hierbij in de diepere lagen van de huid wordt afgegeven stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor uw huid strakker wordt.
 • CO2 laserbehandeling. Door het schieten van minuscuul kleine gaatjes in de huid, verwijderen laserstralen het bovenste huidlaagje. De warmte dringt door onder het huidoppervlak, waardoor de aanmaak van zowel elastine als collageen gestimuleerd worden. Dit heeft een stevigere huid tot gevolg.

Welke behandeling in uw situatie het beste effect heeft, kan tijdens een intakegesprek door een ervaren huidtherapeut worden beoordeeld.

Kosten tegengaan van huidverslapping

Huidverslapping tegengaan door gebruik te maken van een cosmetische behandeling, heeft uiteenlopende tarieven. Zo zal Ultherapie duurder zijn dan een chemische peeling, maar kan CO2 laser ook in combinatie met Ultherapie toegepast worden wat voor weer een ander prijskaartje zorgt. Ook de keuze voor een behandelaar is van doorslaggevend belang in de kostprijs van een behandeling. Het kan interessant zijn om de mogelijkheden en kosten met elkaar te vergelijken. U zult dan al snel zien dat ook buitenlandse klinieken actief zijn op de Nederlandse markt. Het lezen van reviews, ervaringsverhalen, blogs, vlogs en klantwaarderingen kan inzicht geven in de beschikbare mogelijkheden. Een eerste stap naar een gerichte behandeling om huidverslapping tegen te gaan, is duidelijk maken wat uw verwachtingen en wensen zijn. Wilt u uw gezichtshuid laten behandelen? Of stoort u zich aan de afhangende huid in uw decolleté? Diverse behandelmethodes bieden een oplossing en verbetering.

Huidverslapping behandelen bij Acura Medisch Centrum

Huidveroudering en huidverslapping zijn normale gevolgen van het ouder worden. De één kan zich hier beter bij neerleggen dan bij de ander. Het hoeft echter niet te betekenen dat u ongewild met een afhangende huid verder door het leven moet gaan. Met een paar kleine aanpassingen in uw dagelijkse levensstijl kunt u zelf al voor verbetering zorgdragen. Kies voor gezonde, afwisselende voeding en stop, indien van toepassing, met roken. Beperk het gebruik van alcohol tot een minimum en ga lekker sporten of bewegen. Door uw dagelijkse huidverzorging aan te vullen bij bijvoorbeeld een chemische peeling of een CO2 laserbehandeling, heeft dit een positieve invloed op het tegengaan van huidverslapping. Onze huidtherapeuten en cosmetisch artsen adviseren u gratis en vrijblijvend over de beschikbare behandeling tegen huidverslapping. Tijdens een intakegesprek bespreken we samen uw verwachtingen en wordt uw huid aandachtig bekeken, waarna u een persoonlijk behandelvoorstel ontvangt. Meer weten of een afspraak maken? Bel met 0495-729312.

Huidverslapping tegengaan FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over huidverslapping tegengaan. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe ontstaat huidverslapping?
Huidverslapping is het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Het is niet te voorkomen en onder invloed van bepaalde factoren kan de huidverslapping versneld worden. Denk hierbij aan een ongezond of verkeerd voedingspatroon, stress, UV-straling, onvoldoende lichaamsbeweging, roken en overmatig alcohol gebruik. Doordat de aanmaak van collageen steeds minder wordt, verliest uw huid stevigheid en elasticiteit, waardoor deze uiteindelijk gaat afhangen.

2. Krijgt iedereen te maken met huidverslapping?
Ouder worden hoort bij het leven. U hoeft hier zelf niets voor te doen, dit is een natuurlijk proces dat nu eenmaal onderdeel is van het leven. Ouder worden is niet te voorkomen. De manier waarop u ouder wordt, heeft u echter wel voor een groot gedeelte zelf in de hand. Niet iedereen krijgt in de zelfde mate te maken met het verslappen van de huid. Bij de een gebeurt dit vroeger en sneller dan bij de ander.

3. Kan ik zelf iets doen om huidverslapping tegen te gaan?
Ja, door te letten op wat u eet en hoe vaak u beweegt, heeft u een positieve invloed op uw huid. Rookt u? Stoppen wordt geadviseerd. Tabaksproducten, maar ook sigarettenrook, verouderen uw huid in snel tempo. Wees daarnaast consequent in de manier waarop u uw huid dagelijks verzorgt. Maak gebruik van producten die geschikt zijn
voor uw huidtype. Kies daarbij regelmatig voor een aanvullende gezichts- of lichaamsbehandeling bij een schoonheidssalon of gespecialiseerde kliniek.

4. Wanneer is een TCA-peeling niet geschikt voor mij?
Een chemische TCA peeling vermindert oneffenheden en oppervlakkige huidproblemen. De behandeling wordt toegepast door ervaren huidtherapeuten. Mensen die bekend zijn met een erg droge, gevoelige huid wordt een chemische peeling afgeraden. Datzelfde geldt in geval van zogenaamde hyperpigmentatie, zongevoeligheid, slechte wondgenezing, bepaalde vormen van dermatitis en een verkeerd verwachtingspatroon.

5. Hoe ziet mijn huid eruit na een chemische peeling?
De behandelde huid kan rood en licht gezwollen zijn. Als gevolg van de chemische stoffen die gebruikt zijn, begint uw huid een aantal dagen later te vervellen. De zichtbaarheid hiervan verschilt per persoon. Eventueel gebruikt u de zalf die u van de huidtherapeut heeft meegekregen, volgens advies. In de dagen na de chemische peeling ziet uw huid er niet echt toonbaar uit. Het is geen enkel probleem om uw werkzaamheden direct te hervatten, al kan uw uiterlijk daartoe anders beslissen. Gaat u naar buiten? Bescherm de huid dan altijd optimaal tegen UV-straling en kies voor een verzorgende crème met een hoge SPF factor. Afhankelijk van het soort peeling dat u heeft laten toepassen is de huid binnen 5 tot 10 dagen volledig hersteld.

6. Waar kan ik terecht voor een behandeling tegen huidverslapping?
Zowel in binnen- als buitenland zijn er klinieken en specialisten die huidverslapping tegengaan. Acura Medisch Centrum beschikt over een moderne kliniek in Weert, waar u terecht kunt voor diverse cosmetische behandelingen tegen huidverslapping.

7. Worden de kosten voor een behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
De meeste behandelingen die u ondergaat om huidverslapping tegen te gaan, hebben geen medische noodzaak. Het is niet waarschijnlijk dat uw zorgverzekeraar hiervoor een kostenvergoeding toezegt. Eventuele mogelijkheden vanuit uw aanvullende zorgverzekeringspakket staan vermeld in de polisvoorwaarden van deze verzekering.

8. Is een behandeling tegen huidverslapping in het buitenland goedkoper?
De kans dat u een goedkope behandelmethode in het buitenland vindt is reëel. Onderzoek de betreffende aanbieder en de resultaten die bereikt worden grondig. Lees reviews en ervaringsverhalen, voordat u een beslissing neemt. Kijk ook naar het aantal keren dat u naar de betreffende kliniek toe moet en wat de bijkomende reis- en verblijfskosten zijn. Het is niet ondenkbaar dat, nadat u alles bij elkaar heeft opgeteld, een behandeling in Nederland toch goedkoper blijkt te zijn.

9. Welke risico’s heeft een fractionele CO2 laserbehandeling?
Een fractionele CO2 laserbehandeling is een relatief veilige cosmetische ingreep om onder meer huidverslapping tegen te gaan. Net zoals bij iedere andere medische ingreep, is er altijd een zekere kans op complicaties aanwezig. Bij een CO2 laserbehandeling bestaat er een kleine kans op infecties en kleine brandwondjes. Ook kan er tijdelijk een kleurverschil optreden. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk en trekken na verloop van tijd zelf weg.

10. Komt iedereen voor Ultherapie in aanmerking?
Nee, dat is bij andere cosmetische behandelingen ook niet het geval. Ultherapie biedt een mogelijke oplossing bij huidverslapping. Uw huid wordt door de techniek strakker, zonder dat er sprake is van een chirurgische ingreep. Uw geschiktheid voor Ultherapie wordt bepaald door een huidtherapeut tijdens een uitgebreid intakegesprek.

11. Is Ultherapie een pijnlijke behandeling?
Ultherapie wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. U kunt tijdens de behandeling prikkels ervaren en het gevoel dat het warm wordt onder uw huid. Dit het gevolg van de ultrasone energie die zorgt voor het verstrakkende en liftende effect.

12. Zijn resultaten van huidverstrakkende behandelingen direct zichtbaar?
Nee, bij de meeste behandelmethodes ontwikkelen de effecten zich in de dagen, weken en maanden die volgen op de behandeling die u heeft ondergaan. Hoe snel u zichtbaar resultaat kunt verwachten, wordt toegelicht tijdens een intakegesprek en hangt af van het soort behandeling dat u ondergaat.

13. Waarom ga ik naar Acura Medisch Centrum voor een behandeling tegen huidverslapping?
Wij bieden u meerdere behandelmethodes aan om het verslappen van de huid tegen te gaan. De behandeling wordt afgestemd op uw huidtype, uw huidstructuur, eventuele huidproblemen en de verwachting welke u heeft van een behandeling. Indien gewenst en mogelijk worden behandelmethodes gecombineerd om het optimale effect te bereiken. Wij bieden een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en behandelingen die worden uitgevoerd door ervaren cosmetisch artsen en gespecialiseerde huidtherapeuten.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen om huidverslapping tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘huidverslapping tegengaan’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu