fbpx

Injectables met eigen vet

Heeft u last van volumeverlies of rimpels in uw gezicht? Het is mogelijk om het volume te laten herstellen door injectables met eigen vet in te laten spuiten. Injectables met eigen vet, ook wel lipofilling genaamd, is een cosmetische behandeling die steeds vaker plaats maakt voor het gebruik van tijdelijke fillers, waaronder het lichaamseigen hyaluronzuur.

Injectables met eigen vet?
Injectables met eigen vet?
Injectables met eigen vet voor meer volume in uw gezicht

Lipofilling is een behandeling waarbij met eigen lichaamsvet het ontstaan van volumeverlies of weefseltekort kan worden opgevuld. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met een meer ingevallen gezicht, door natuurlijke veroudering. Door met eigen vet een injectables behandeling te ondergaan, wordt de vorm van uw gezicht verbeterd en wordt het volume teruggebracht. Door gebruik te maken van eigen weefsel is de kans op risico’s zoals afstoting veel minder. Een lipofilling behandeling geeft bovendien langere zichtbare resultaten dan een injectables behandeling waarbij Botox of fillers gebruikt wordt.

Injectables met eigen vet, hoe werkt een behandeling?

De cosmetische ingreep wordt voorafgegaan door een uitvoerig kennismakingsgesprek met een cosmetisch chirurg van Acura Medisch Centrum.Tijdens het gesprek wordt bekeken of de injectables met eigen vet de meest geschikte behandeling voor u is. De behandeling zelf bestaat uit drie stappen:

 • De behandeling begint met het verwijderen van het vet. Dit wordt doorgaans gedaan bij uw bovenbenen en/of knieën. Na een plaatselijke verdoving wordt een vloeistof ingebracht die voorkomt dat met het vet te veel bloed wordt meegezogen.
 • Na het afzuigen van het vet, wordt het vet gereinigd. Mogelijke materialen die een negatief effect hebben op de leefomstandigheden van het vet worden verwijderd. Het reinigen van het lichaams eigen vet gebeurt met behulp van een lipodialyse systeem. Hierdoor wordt een zuiver vetweefsel verkregen.
 • Het gereinigde vet wordt terug in uw lichaam gebracht. De arts doet dit door met meerdere injecties het vet in uw gezicht te spuiten. De injectieplaatsen zijn vooraf met u besproken.

Na afloop van de injectables met eigen vet kunt u na een aantal uren de kliniek weer verlaten. Pleisters worden aangebracht op de plaatsen waar het vet is afgezogen. Hier is verdovingsvloeistof aangebracht. Het is mogelijk dat hier nog een dag vloeistof uit drupt. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Blauwe plekken zijn een veelvoorkomende ‘complicatie’ en komen voornamelijk voor op de plaatsen waar het vet is verwijderd. De zwellingen kunnen enkele dagen tot weken aanhouden, maar verdwijnen uiteindelijk weer vanzelf.

Injectables met eigen vet – complicaties en risico’s

Complicaties doen zich slechts zelden voor na een injectables met eigen vet behandeling. Net zoals bij iedere andere operatie kunnen algemene complicaties voorkomen. Hierbij kunt u denken aan nabloedingen, het optreden van infecties, allergische reacties, trombose en een slechte wondgenezing. Slechts zelden kan een vochtophoping ontstaan. Ook deze vochtophoping verdwijnt meestal weer spontaan. Uitzonderlijk kunnen de behaalde resultaten niet helemaal symetrisch zijn, dit kan desgewenst worden gecorrigeerd.

Injectables met eigen vet voor langdurige resultaten

De resultaten van de lipofilling behandeling die u heeft ondergaan beginnen na enkele dagen vorm te krijgen en houden een aantal jaren aan. De resultaten zijn zichtbaar omdat u meer volume in uw gezicht heeft, de rimpels zijn verminderd en uw huid heeft een betere doorbloeding. U kunt zelf ook het nodige doen om de resultaten zo lang mogelijk zichtbaar te houden. Als u gezond leeft, niet rookt en rond hetzelfde gewicht blijft dan kan het resultaat ook permanent zijn. De cosmetisch chirurg geeft u graag een aantal praktische tips en adviezen die u na afloop met volle tevredenheid op de ingreep laten terugkijken.

Injectables met eigen vet FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over injectables met eigen vet. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat zijn injectables met eigen vet?
Injectables met eigen vet, ook wel lipofilling genoemd, is een behandeling waarbij uw eigen lichaamsvet wordt gebruikt om meer volume te creëren op andere lichaamsdelen. In feite wordt ‘overtollig’ vet van plaatsen zoals uw buik, heupen of bovenbenen verwijderd en gebruikt om in bijvoorbeeld uw gezicht, borsten of billen meer volume te creëren.

2. Ben ik geschikt voor injectables met eigen vet?
Gezonde mannen en vrouwen komen voor een lipofilling behandeling in aanmerking. Om gebruik te kunnen maken van injectables met eigen vet, is een van de voorwaarden dat het vet ergens verwijderd kan worden. Echt magere mensen zonder overtollige vetophopingen kunnen moeilijk behandeld worden.

3. Zijn injectables met eigen vet veilig?
Lipofilling is een relatief veilige behandeling, met een uiterst kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Als gevolg van de injecties met eigen vet kunnen tijdelijke verschijnselen ontstaan, waaronder zwellingen, blauwe plekken en rode verkleuringen. Vaak ziet u hier na enkele dagen nog maar weinig van. Heeft u een lipofilling laten uitvoeren, waarbij een grote hoeveelheid vet is gebruikt, dan kunnen zich verkalkingen en vetcystes voordoen.

4. Waarom injectables met eigen vet voor de borsten in plaats van implantaten?
Injectables met eigen vet zijn vaak een prima alternatief voor implantaten. Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van uw lichaamseigen vet, waarbij overtollige vetophopingen worden verwijderd. Naast meer volume in uw borsten of bijvoorbeeld uw billen, worden uw contouren verbeterd door de liposuctie. Door gebruik te maken van het eigen vet, is de kans op afstoting of allergische reacties vrijwel nihil. De resultaten die met lipofilling bereikt worden zijn zeer natuurgetrouw, als ze worden uitgevoerd door een vakkundige en ervaren arts. Ook zijn er mensen die niet voor implantaten kiezen, omdat ze niet overtuigd zijn van de veiligheid.

5. Zijn injectables met eigen vet pijnlijk?
Nee. Zowel van de liposuctie als de lipofilling behandeling merkt of voelt u weinig. U kunt tijdens het inspuiten van de verdovende vloeistoffen een ongemakkelijk, drukkend gevoel ervaren. Als het vet wordt afgezogen kunt u soms een prikje voelen, maar van echte pijn is normaal gesproken geen sprake. Voor aanvang van de lipofilling behandeling wordt het te behandelen gebied verdoofd. Van het inspuiten van het vetweefsel voelt u weinig.

6. Hoeveel behandelingen zijn nodig voor een goed resultaat?
Van het getransplanteerde vet gaat een klein percentage op natuurlijke wijze verloren. De vetcellen hebben tijd nodig om in te groeien. De hoeveelheid vet dat per behandeling getransplanteerd kan worden, is beperkt. Het is vooraf niet te zeggen welk percentage van de vetcellen overleeft. Vrijwel alle cliënten zijn na een behandeling tevreden zijn met de volumetoename. Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen zijn soms twee tot drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

7. Zijn de resultaten van injectables met eigen vet blijvend?
De resultaten die met de lipofilling behandeling bereikt worden, zijn over het algemeen blijvend. Met de behandeling wordt het natuurlijke verouderingsproces echter niet gestopt. Daarnaast is het zo dat u grote gewichtsschommelingen moet vermijden. Door na de behandeling regelmatig te bewegen en een gezond, gevarieerd voedingspatroon te volgen, blijven de resultaten behouden.

8. Wat zijn de kosten van injectables met eigen vet?
Lipofilling en liposuctie zijn persoonlijke behandelingen. De kosten van lipofilling worden door diverse factoren beïnvloed. Van welke plaatsen wordt het overtollige vet verwijderd? Hoeveel vetcellen worden er verwijderd? Waar wordt het vet ingespoten? Juist omdat een lipofilling erg persoonlijk is, ontvangt u tijdens het intakegesprek een persoonlijk behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave.

9. Worden de kosten voor lipofilling door mijn zorgverzekeraar vergoed?
Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van cosmetische ingrepen, zoals injectables met eigen vet, niet automatisch. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet er aantoonbaar sprake zijn van een medische noodzaak. Lipofilling wordt vaak uit esthetisch oogpunt ondergaan, de kosten worden dan niet vergoed. U kunt de mogelijkheden voor vergoedingen nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

10. Zijn er verschillen tussen lipofilling bij mannen en vrouwen?
Alhoewel de behandeling vrijwel hetzelfde is, is er vaak een verschil in de manier waarop mannen en vrouwen lichaamsvet opslaan. Dit zorgt er voor dat de resultaten van een liposuctie bij mannen soms minder in het oogspringen dan dat dat bij vrouwen het geval is.

11. Blijven er littekens achter na de behandeling?
Na de behandeling zullen er op de plaatsen waar het vet door middel van liposuctie is verwijderd nauwelijks zichtbare littekens achterblijven. De arts maakt tijdens de ingreep kleine incisies die doorgaans zonder te hechten mooi genezen. Op het moment dat het littekenweefsel tot rust is gekomen en genezen is, kunt u het eventueel nog behandelen met littekencrème.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘injectables met eigen vet’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu